Mauritius

Av: Resor  |  Kategori: Resor

Mauritius är en liten ö i Indiska oceanen, öster om Madagaskar.

Regionkommittén

Det finns 9 distrikt

Black River
Flacq
Grand Port
Moka
Pamplemousses
Plaines Wilhems
Port Louis
Riviere du rempart
Savanne

Och 3 beroenden

Agalega Islands
Cargados Carajos Shoals
Rodrigues

Städer

Port Louis - Capital
Beau Bassin
Rose Hill
Quatre Bornes
Phoenix
Vacoas
Curepipe

Andra destinationer

Macabée Bel Ombre naturskyddsområde
Domaine du Chasseur naturskyddsområde

Förstå

Historia

Tidiga besökare
Upptäckten av Mauritius Island blev först genom den arabiska sjömän, vid denna tid ön var en tät skog. Det finns inget exakt datum för när Mauritius upptäcktes av araber, det sägs vara runt den 9: e århundradet. Men araberna sjömännen var inte intresserade av att landa på ön där de namngivna Dina Arobi eller Dinarobin. Fernandez Pereira, en portugisisk sjöman som såg ön beslutat att ge den namnet Cerne. Upptäckt av det portugisiska under 1505, Mauritius har därefter innehas av det nederländska, franska och brittiska före självständigheten uppnåddes 1968. Men de portugisiska sjömännen inte var intresserad av att bosätta sig på ön.

Nederländska kolonin
Den första att kolonisera ön var de holländska. De tog besittning av ön 1598. De holländska nybyggarna kom till ön med en vik i sydöstra delen av ön som hette Warwyck Haven efter överbefälhavaren VanWarwyck, bukten som nu kallas Grand Port. Mauritius också fick sitt namn under denna period, ön har uppkallats efter Prince of Holland Mauritz de Nassau.

Under 1710 har de nederländska övergavs ön, efter makaker, java rådjur, sockerrör, förrymda slavar och även en permanent skada på den inhemska och inhemska floran och faunan på ön - Dodo var, då, utdöda på grund till omfattande jakt medan den en gång rika, svarta ebenholts träd befolkningen var nästan helt uttömda på grund av överfiske utnyttjande för sitt timmer.

Franska kolonin
Den franska fast på ön under 1715 och även landat i viken i sydöst och namnet Port Bourbon. De döptes ön som Ile de France. De gjorde lösning på nordvästra sidan av ön som blev hamnen och fick namnet Port Louis som också är huvudstad i Mauritius. Under den franska uppgörelse har det skett en hel del utveckling i landet. Mahé de Labourdonnais, vars staty finns i Port Louis i ansiktet om hamnen, är känd som grundare till huvudstaden och ön prospered under hans styre.

Brittisk koloni
I augusti 1810, den brittiska försökte ta över ön men förlorade efter en hård kamp mot den franska i det berömda slaget vid Grand Port - det enda seger i den franska över den brittiska. Men britterna kom tillbaka i december 1810 och framgångsrikt besegrade franska. Från och med då, ön döptes Mauritius och förblev enligt regeln om brittiska tills de uppnått oberoende om den 12 mars 1968 inom samväldet.

År 1835, slaveriet officiellt avskaffades och, som de flesta av de afrikanska slavar valde att överge åkrar och pensionera sig i små kustbyarna, indentured arbetare togs i från Indien för att arbeta i den växande sockerrörsodling industrin mot en lön.

Självständighet och Republiken
Sir Seewoosagur Ramgoolam också känd som “landsfader” var det en som väckt ön till självständighet och gjorde mycket för landet. På den 12 mars 1992, Mauritius blev Republiken inom den regel i den dåvarande premiärminister Sir Aneerood Jugnauth.

En stabil demokrati med regelbundna fria val och positiva mänskliga rättigheter, landet har rönt stora utländska investeringar och har förtjänat en av Afrikas högsta per capita-inkomster. Nyligen dåligt väder och sjunkande sockerpriser har saktat ekonomisk tillväxt leder till några protester över levnadsstandard i Creole samfundet.

Klimat

Tropiska ändrade sydost handeln vindar, varma, torra vintern, varma, våta, fuktiga sommaren; Naturrisker: tropiska cykloner, men de flesta cykloner brukar förekomma från slutet av december till mars. Mauritius har bara två säsonger, vinter och sommar. Det finns inte mycket temperatur skillnader mellan de två årstider. Klimatet på den centrala platån är svalare än i kustområdena. Västkusten är mycket fuktigare och mer fuktigt än östkusten.

Hottest del är västkusten
Windiest delen är den östra kusten
December-februari är den varmaste månaden på året
Den torraste månad finns oktober
Häftigaste månader är juni-augusti
Mauritius Väder Faktisk väderrapport från Mauritius regionen.

Kom i

De medborgare i många länder, inklusive de flesta västerländska länder inte behöver visum i förväg. För mer information, besök passet och Immigration Office hemsida.

Med flyg

Den Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport, ☎ +230 603 6000,. i Plaisance är den stora inkörsporten för resenärer som kommer från utlandet. redigera

Air Mauritius är hemmet transportör och driver ett nätverk av flyglinjer till den lokala öar och till internationella destinationer i Afrika, Australien, Europa och Asien.
Regionala flygbolagen Air Austral, Air Madgascar och Air Seychellerna ansluta Mauritius med omgivande öar.
Internationella flygbolag som Air Europa, Air France, Virgin Airlines, Air Zimbabwe, Austrian Airlines, British Airways, Condor, South African Airways, Air India och Emirates alla tjäna Mauritius från sina hem baser.

Besökare är skyldiga att tillhandahålla bostad information till invandring tjänst vid ankomst. Om du anländer på Mauritius från ett land där malaria är endemisk, kan du få ett besök från den statliga hälsovården och vara skyldiga att ge ett blodprov för malaria screening. Vissa flygbolag kan vägra ombordstigning om resenärens pass har 6 månader, eller mindre, giltighet som återstår från återvända dagen, vilket ledde till monetär förlust för passageraren.

By sea

Det vanligaste sättet att ange Mauritius vanligen med flyg, och även om det finns fartyg som anländer till hamnen de är i huvudsak lastfartyg. Den Mauritius Pride och Trochetia är Mauritius fartyg som vanligtvis segel till Réunion och Rodrigues Island och Madagaskar. Costa Cruises fartyg har nyligen startat ett Indiska oceanen kryssning inklusive ett besök på Mauritius.

Från och med april 2008, ett sätt passage priser för resor från Tamatave i Madagaskar till Mauritius med båt är € 275 första klass eller € 255 andra klass, jämfört med € 212 att flyga från Antananarivo på Madagaskar till Mauritius med Air Madagaskar. Resan kommer att ta minst fyra dagar, eventuellt mer om transittrafik genom Réunion. En Båten avgår varannan onsdag.

De priserna är för en passage i en första eller andra klass hytt. För att försöka gå direkt till hamn i Tamatave att förhandla med en båt kapten för ett icke-stuga kaj, turister är vände sig vid grinden. Besök på Nautical Club i Tamatave att informera sig om jakter som kan vara rubrik till Mauritius också avkastningen inga resultat.

Klimat

Buss och taxi är bäst användas i tätorter. Cyklar och motorcyklar finns också att hyra.

Med flyg

Air Mauritius driver dagliga flygningar förbinder Plaisance flygplats och Rodrigues.

Med helikopter

Helikoptrar finns för transfereringar och rundturer

Air Mauritius Helikopter, ☎ +230 603 3754.

Med bil

En stor motorväg löper norr till söder, annars ett bra nätverk av banade, om det ibland smal, vägar täcker ön. Trafik-enheter, oförutsägbart, till vänster.

Många biluthyrning företag inkluderar stora internationella och oberoende företag. Priserna varierar kraftigt från 800 rupier per dag. För att vara på den säkra sidan, med full försäkring, besökare bör hyra bilar från företag som innehar en turism företagets licens. Dessa bilar är märkbar från deras bil registreringsskyltar. Bilar vederbörligen registrerade har gula registreringsskyltar. I privata bilar har svarta plattor.

Förordningar: Förarna är skyldiga att vara över 18 år gamla. Hastighetsbegränsningar är 90kph på motorvägen och 50kph i bebyggda områden. Kungen är obligatoriska. Ett utländskt körkort godtas.

Nedanstående diagram ger ungefärliga restider från Port Louis till andra större städer / orter / resort på Mauritius.
Curepipe 0:20 Grand Baie, North 0:30 Mahebourg, Southeast 0:45 Flic-en-FLAC, West 0:30
Med buss

Ganska bra och många busslinjer skikt ön. Med buss är det billigaste sättet att resa. Luftkonditionerade bussar har nyligen införts på vissa linjer.

De stora bussbolag är:

National Transport Corporation, ☎ +230 426 2938.

United busslinje ☎ +230 212 2026.

Mauritius busstransporter, ☎ +230 245 2539.

Triolet busslinje.

Övrigt. Andra mindre företag bära roliga namn t.ex. Apollo, Turbo mm redigera

Bussar är fortfarande bemannad av en förare och en dirigent. Berätta om ledaren vart du ska åka och kommer han säga biljettpriset belopp. Vid betalning, han kommer att ge dig en biljett med laddat belopp tryckt på.

De flesta ledare är till stor hjälp för att ge en vägbeskrivning till turister. I den lokala creole dialekt, ledningarna är kallade con-tro-lya.

Försök att betala med små valörer eller dirigenten kanske inte har tillräckligt med förändringar. Över-laddning turister sällan hört.

Genom mätningsbaserade taxi

Dessa är reglerade och mäter och kopplat till provinser eller hotell, tryckt på gul panel på förarens dörr. Dricks är inte brukligt vid taxiresor, men uppskattat.

INTE patronize olicensierade taxibilar. De lovar en billigare rida, men på sistone har det skett en ökning av fall av rånare använda detta trick för att locka och attackera sina offer. Se säkerhet avsnitt nedan.

Med båt

Coraline, ☎ +230 210 5944,. Sails gång i veckan till Rodrigues Island och för Réunion från Port Louis Hamn. Mauritius Pride, som inleddes 1991, och Mauritius Trochetia i tjänst sedan 2001, är de två fartyg som för ön. Fartygen har också Madagaskar som destination. Både fartyg används som passagerarfartyg och containerfartyg.

Tala

Det officiella språket i Mauritius är engelska. Nästan alla talar Creole tätt följt av franska, engelska med en inte alltför avlägsen tredje. Andra språk: hindi, urdu, Hakka, bhojpuri och kinesiska. Vanligtvis administrativa dokument är på engelska.

Se

Northern Touristic Zone

Grand Bay var det första område av ön för att till fullo uppleva turismen. En shopping och fritid paradiset, Grand Bay också råkar vara det område där Mauritians chef för när de vill ha en kul kväll. Nyligen renoverats, La kyvetten stranden är väl värt ett besök.

Pereybere Den underbara Pereybere offentliga Stranden är populär på grund av sin shopping, restauranger och pubar.

Balaclava Ruins några meter bort från Baie aux Tortues, vilket 17th century sjömän namn efter de många sköldpaddor i området, finns ruinerna av det gamla Balaclava fastigheter. Besökare kommer att kunna se havet väggar, vars första grunden har fastställts i Mahé de Labourdonnais. Placeringen av ruinerna nu utgör en del av Maritim Hotel och allmänhetens tillgång får inte vara möjligt.

Den Triolet Shivala Den äldsta byn på ön, Triolet erbjuder en möjlighet att besöka det största hinduiska templet, Maheswarnath första byggdes 1819 för att hedra gudarna Shiva, Krishna, Vishnu, Muruga, Brahma och Ganesha.

Den Labourdonnais Orchards Upptäck ett stort utbud av tropiska fruktträd, färgstarka och parfymerad exotiska blommor. Resor i Mountainbikes eller vandring är möjligt.

East

Flacq marknaden Flacq är en av de viktigaste byarna i Mauritius. Denna mötesplats för invånarna i östra skryta med landets största fria marknaden. Den extremt färgstarka marknad lockar ett stort antal människor.

Den Waterpark Leisure Village Njut av oförglömliga stunder glida på jätten nedkast, med familj eller vänner. Avkoppling och nöje garanteras.

Ile aux Cerfs Ile aux Cerfs är ett paradis för vattensporter och har en av de vackraste stränder på Mauritius. Du har inte råd att missa denna lilla ö, bräckligt balansera på havet, en verklig pärla i Mauritius landskapet. Pris medvetna besökare skulle göra klokt i att ta gott om mat och dryck, som enda bar och restaurang på ön riktar sig i första hand väl heeled turister.

South East

Nederländska Ruins Vid Vieux Grand Port, de äldsta bosättningarna på Mauritius kan du se ruinerna av det första holländska befästningarna. Excavation arbete pågår i ett försök att avslöja en viktig del av Mauritius historia.

Ile aux Aigrettes På grund av den fantastiska arbete som utförts av Mauritius Wildlife Fund, ön har blivit en internationell standard för skydd av naturresurser och hotade arter. Några av världens mest sällsynta fåglar, inklusive Kestrel, kan ses där. Du kan också upptäcka ytterst sällsynt Pink Pigeon, Gröna Gecko Phelsuma och Aldabrasköldpadda.

Mahebourg Mahébourg är en av de största fiskelägen på ön. Bygger på den magnifika Grand Port Bay den grundades år 1804 av den franske guvernör Charles Decaën.

Domaine du Chasseur, tel: 634-5011, Fax: 634-5261. Nestling i Anse Jonchée kullar, Domaine des Grand Bois har fantastiska jaktmarker omfattar ett område på 900 hektar. Stags, apor och galtar lever mitt i den frodiga vegetationen i den sluttning. Man kan titta på några få arter av utrotningshotade fåglar, däribland tornfalk. Den Domaine innehåller fyra Thatched tak bungalows och en restaurang med en fantastisk havsutsikt. Ta en möjlighet att njuta en måltid av älgkött. ** VARNING. Det finns en brant vandring uppför backen från parkeringen till restaurangen. Restaurangen erbjuder en 4WD taxi service som är gratis om du äter en av sina overpriced måltider, men om du bara vill ha en kopp te eller öken de kommer slug du ett skandalöst 230 roupee per person, för 5 minuter .**

Degagnac En liten badort längs den klippiga kusten i Savanne-distriktet. Ett berömt funktionen är trädgården med utsikt över havet och uppkallad efter Dr Charles Telfair. En populär uppfattning är funna i den södra änden av byn, precis vid cliff top: Gris Gris.

Blue Bay bluest vatten och mest fantastiska vita sandstränderna du någonsin kommer att se … Ta resa över hela ön från Port Louis och se vad detta tysta rum har att erbjuda. Mycket upptagen med lokalbefolkningen på helgerna. Prova att gå under veckan. Glass bottom båtar är en utmärkt utflykt. En del av Blue Bay har utsett en Marine Park, och snorkla resor med båt till området, bjuds ut till försäljning på den viktigaste offentliga stranden, är väl värt att försöka.

West

Martello Towers Den Martello Towers, hittades på La Preneuse, Black River, utgör skådeplatsen för de forna rivaliteten mellan de gamla kolonialmakterna och påhittighet för mänskligheten. De är en milstolpe i öns historia, de symboliserar slutet av slaveri och början av indiska invandring.

Chamarel En slingrande väg leder från mål Noyale byn till den färgade jordarter av Chamarel: ett böljande landskap av olika och kontrasterande färgnyanser. De olika nyanser av blått, grönt, rött och gult är uppenbarligen resultatet av en urholkning av vulkanisk aska. De angränsande vattenfall av Chamarel stiga från torvmark och den inhemska floran. Webbplatsen har en sällsynt skönhet. En Adventure Park har också nyligen öppnat vid Chamarel. Mycket av sanden har souvenired av lokalbefolkningen. Det är nu sectioned off, men är inte så imponerande.

Salt Kokkärl På grund av den exceptionellt höga solsken distriktet får, Tamarin är naturligt centrum för salt produktion på Mauritius.

Casela, Tel: 452-0693/4 ligger i Rivière Noire-distriktet, fågeln parken sträcker sig över 25 hektar och innehåller mer än 140 arter från alla fem kontinenter. Andra sevärdheter är fisk dammar, tigrar, sköldpaddor, apor, hjortar och orkidéer. Innehåller också en fin lekplats. Väl värt resan för dem med barn.

Jemen Jemen Reserve kanske inte är det största spelet reserv på ön, men det finns fortfarande massor att se. Du kommer att kunna komma nära det flockar av hjortar, liksom beundrar några fantastiska arter av Mauritius fauna. Några rustika kiosker som finns i reserven ger en fri utsikt över havet. Där kan du avnjuta en lokal punch samtidigt som du tittar solen går ner.

Interiören

Black River Gorges Detta nationalpark av 6574 hektar inrättades 1994 för skydd av Mauritius kvarvarande inhemska skogar. Besökare kan njuta av storslagna landskap, med endemiska växter och sällsynta fågelarter. Ett spår leder från Pétrin informationscenter till ett område med typiska floran och till ett bevarande område.

Eureka, tfn: 433 8477, Fax: 433 4951. Är en gammal Creole bosättning byggdes 1830, Eureka är en viktig plats att besöka under din vistelse på Mauritius om du vill fördjupa dig i tropisk sötma. Inkluderar en rundtur i den koloniala hus med möjlighet att köpa overpriced textilprodukter, och en visning av trädgårdar och ett besök vid vattenfallen nedanför.

Ganga Talao - Grand Bassin Beyond La Marie och Mare-aux-Vacoas hittas en av de två naturliga sjöar av Mauritius. Det ligger inom krater av en utslocknad vulkan. Ganga Talao är en viktig pilgrimsfärd webbplats och många Mauritians av hinduiska tro promenad finns under Maha Shivaratri festival eller natten fastande dedicated to Shiva. Gigantiska ålen lever i sjön och matas av pilgrimerna. En promenad till toppen av berget intill sjön rekommenderas för vacker utsikt över det område som kallas “Plaine Champagne”.

L’Aventure du Sucre, tfn: 243 06 60. Dagens 9am-6PM. Besök en interaktiv och ultra modern utställning belägen i hjärtat av en gammal sugarmill och upptäcka den fascinerande historien om Mauritius och dess sockerrör äventyr exponeras över 5000 kvm! Sedan Låt dig frestas av sin butik med sin unika gåvor, souvenirer och provsmakning av särskilda oraffinerad sockerarter samt lokal rom. Missa inte chansen att njuta av äkta mauritiska köket med förfinad smak på sin restaurang “Le Fangourin”. Fri tillgång till restaurangen och Village Boutique Beau Plan-Pamplemousses

Göra

Vyer för en spektakulär 360 graders bild av Port Louis och norr, klättra Le Pouce eller “tummen”, på 812m. Det är ett enkelt 2-hour klättra från byn Petit Verger, och tar en annan 2 timmar att gå in i Port Louis.

Tour de Moka berg av quad cykel, häst eller 4-hjulsdrift på lättillgänglig 1500-hektar naturpark av Domaine Les Pailles. Resa till det socker kvarnen och rom destilleri med tåg eller häst och vagn innan middag i en av fyra restauranger.

Chef till Grand Baie, för vattensporter som parasailing, ett undervattenshus promenad, ubåt och delvis nedsänkbara skotrar, eller till La kyvetten, en lång silkeslen strand med klart vatten mellan Grand Baie och Cap Malheureux, för segling, vindsurfing och waterskiing.

Simma i norra stränder som Trou aux Biches, skuggade av casuarinas, Mont Choisy, en 2km smala vita stretch sand böjda norrut därifrån, och Péreybère, lite Cove mellan Grand Baie och Cap Malheureux.

Dykning på västkusten runt Flic-en-FLAC eller i norr, vid Trou aux Biches eller norra Islands från november till april. Den Mauritius Dykning föreningen kan lämna ytterligare information.

Titta delfiner nära i deras naturliga habitat utanför västra kusten av ön.

Motorbåt från Trou d’Eau Douce till den populära ön lekplats på Ile aux Cerfs för stränder, golf och vattensporter. Eller, för en lugnare dag, en katamaran till norra Islands - Gabriel Island, Flat Island och Gunner’s Quoin.

Vandra i Black River Gorges nationalpark, ett 6.794 hektar skog, för att se inhemska växter, fåglar och djur. Black River Peak Leden går till Mauritius högsta berg, medan Maccabee Trail börjar i närheten och störtar in i klyftan till Black River.Lunch för en äventyrlig lunch av rostad vildsvin, ankor eller rådjur curry med en av de bästa ön åsikter, försöka Domaine du Chasseur s alfresco Panoramour Restaurant. Detta område är det bästa stället att glimt av Mauritius tornfalk i naturen. ** VARNING. Det finns en brant vandring uppför backen från parkeringen till restaurangen. Restaurangen erbjuder en 4WD taxi service som är gratis om du äter en av sina overpriced måltider, men om du bara vill ha en kopp te eller öken de kommer slug du ett skandalöst 230 roupee per person, för 5 minuter. **

La Vanille Réserve des Mascareignes är allmänt kallat “Crocodile Park”, för sina tusentals Nile krokodiler. Det är det enda stället i världen att föda Aldabra sköldpaddor och har också hjortar, apor, vildsvin och en insectarium. Vid parken butik hittar du krokodil bälten och annan krokodil varor.

Rodrigues Island Tiny, slitstarka, vulkaniska det ligger 550km nordost om Mauritius och är känt som “anti-stress” ön. Huvudstaden Port Mathurin, är bara sju gator brett, med en kreolska befolkningen. Rodrigues erbjuder vandringar, dykning, kitesurfing och djuphavsfiske.

Waterfalls Tamarind Falls på Interior delen av ön är en otroligt sträng med ca 7 vattenfall omger av gröna berg och är tucked away utöver en sockerrör fyllas. Ta med något att simma i som det finns många pooler beneith vissa faller för att ta ett dopp i. Det finns vissa fläckar som behöver få lite smutsiga och några dragkraft på dina skor, men det är väl värt det. Första gången besökarna skulle få råd att inte gå unguided.
Blue Safari Undervattenskabel se den underbara undervattensvärlden tropiska fiskar utan även få dina fötter är våta. Dyk för att 35m.

Äta

När fartyget lämnar Mauritius, inte vänta tills du gå igenom passkontrollen om du vill ha ett mellanmål. Kafeterian efter passkontrollen är inte valuta för pengarna. Du kommer till bättre besöker snackbar innan incheckningen och med ditt köp med dig.

Mauritius är ett paradis för sinnena, inte bara för ögonen med sitt vackra landskap, utan även för gommen. Gastronomes hittar en mängd olika smaker och aromer arv från de olika migrationer genom historien. Kulinariska traditioner från Frankrike, Indien, Kina och Afrika, den mest kända och uppskattade köken i världen, har gått i genom generationer.

Beroende på regionen, ris eller olika platt bröd som kallas chapattis eller hjul kallas farata av lokalbefolkningen, äts med currygryta. En omfattande användning av kryddor gillar saffran, kanel, kardemumma, kryddnejlika och örter gillar timjan basilika och curry blad är den gemensamma ingredienser som ger några kraftfulla men ändå subtila smak. Dal olika linser soppor är många och varierade beroende på vilken typ av lins används, grönsaker och bönor och pickles åtfölja rätter. Dholl reningsprocess och hjul, ursprungligen en indisk delikatess har blivit fish and chips av Mauritians.

Biryani från Mughal ursprung är en maträtt sakkunnigt utarbetats av det muslimska samfundet, med kött blandat med kryddat ris och potatis.

Du kan köpa många mellanmål på gatorna i Mauritius, inklusive den berömda gateaux piments och grönsaker eller kött, samosas tillsammans med bläckfisk curry i bröd. De tomat och lök bygger skålen kallas Rougaille är en variant av den franska ragoût. Den maträtt vanligen består av kött eller skaldjur och alla mauritians äta denna maträtt ofta om det inte dagligen.

Mauritians har en söt tand och gör många typer av “gateaux” som de kallas. De kakor varierar och du kan hitta kakor gärna hemma och andra liknande indiska sötsaker gillar Gulab Jamun och Rasgulla bland många andra.

Kolla in köer där gatan säljare som säljer deras typ av snacks och den längsta kö kommer förmodligen ha tastiest mat till försäljning och är mycket billigt.

Dricka

Mauritius producerar ett brett sortiment av sockerrör rom. Det är mycket billigt och är en trevlig drink när det blandas med cola och is. Glöm inte det kokosnöt vatten med lite kalk och ett stänk av lokala rom över isen. Den seriös amatör försöker att hitta en flaska fem år gamla rom. Värt att prisskillnaden!

Om du bor i ett hotell där de drycker som är väldigt dyra överväga att samla in ditt tipples medan du är ute och ungefär från den lokala byn butiker eller stormarknader där priserna är mycket billigare.

Den lokala öl Phoenix anses vara en av de bästa i världen och kostar omkring 30 rupier för en pint. Servera mycket kallt. Delicious! =]

Den lokala Black Eagle öl, bryggt på Nouvelle France är en se upp för också. Bestämd förfriskning att matcha den tryckande sommar värme.

Prova att besöka Medine Estate Refinery butik på Bambous, i väster av ön, för ett brett utbud av lokalt producerade rums och sprit.

Sova

Alpha Villa,.

Beachcomber Hotels,.

Le Canonnier,. Ställ in på en privat halvö.

Les Chalets en Champagne, 110 route Plaine Champagne, Chamarel, ☎ +230 483 6610 / 483 5710,. Några bekväma och vackra fjällstugor i en mycket lugn trädgård, precis på gränsen till nationalparken och under Piton de la Rivière Noire. Det perfekta stället att utforska djungeln av parken. Splendid syn på dalar, Morne och havet. Bra restaurang i närheten. Varmt välkomna. Half-board for 2 gäster € 115.

Dinarobin,. Ett elegant 5-star beach resort med spa redigera

Hilton Mauritius Resort and Spa,. Hilton ligger mycket nära Casela Nature Park.

Labourdonnais, Waterfront, Port Louis 5 * excellent hotel convenient till Port Louis och många restauranger runt om i området. Populärt med affärsmän. Excellent Guest Relations, businesscenter. Har handeln delegationer.

La Maison d’Eté, Coastal Road, Poste Lafayette, ☎ +230 410 5039,. Ett bra alternativ till de stora hotellen. Några rum. Privat strand längs lagun, där du kan simma och snorkla och läsa inhängnad fiskar. Good restaurant. Varmt välkommen till ägarna. Rum för 2 personer € 110.

Le Mauricia,.

Le Meridien Ile Maurice,. Strandpromenaden i viken i Pointe aux Piments.

The Oberoi Mauritius,. Luxury resort på Mauritius redigera

Paradis,. 5-stjärniga golf resort redigera

Le Prince Maurice,. På en isolerad halvö. Väldigt avlägsen och ensam.

The Residence,. 5 * Hotell i stil med en plantering hus; populärt med honeymooners.

Rialto Villa, Trou Aux Biches, ☎ 4653293,.

Royal Palm,. En ledamot av Leading Hotels of the World redigera

Shandrani,. Resort för action-packade semester, för familjer, par, och natur-älskare.

Taj Exotica Resort & Spa,. Vackert utformade rätt i Tamarin Bay.

Trou Aux Biches,. Perfekt för bröllop och Honeymoons redigera

Veranda Resorts, ☎ +230 266 97 00,. Hotels & Resorts av karaktär och äkthet i Mauritius.

Le Victoria,. Familj semesteranläggning.

Arbete

Mauritius är en idealisk plats att leva om du har eget företag, speciellt om du tjänar dina pengar utomlands. Regeringen har inrättat ett nytt visum kategori i 2006 catering till egenföretagare.

Investment Promotion Agency Mauritius regering, ☎ +230 203 3800,. Extremely helpful statlig myndighet kan

Problemlösare

Vara lyhörda för din egen säkerhet i Mauritius. Motion sunt förnuft och se upp för misstänkt uppträdande, vilket skulle du helst i världen. Bli en smart resenären. Innan resan: Ordna heltäckande reseförsäkring och kontrollera vilka omständigheter och verksamheter omfattas inte av er politik. Registrera din resa och kontaktuppgifter, så att du kan kontaktas i en nödsituation.

Crime nivåer på Mauritius är låga, även ringa brottsligheten ökar. De flesta brott mot utländska turister är ringa brott, även om incidenter överfall och våldtäkter förekommer. Det relativa brottsligheten är högre i centrum Port Louis, och i de kustnära turistcentra av Grand Bay, Pereybere, Flic sv FLAC och Tamarin. Säkerhet risker öka efter mörk särskilt på stränderna, stadens gator och i andra avskilda områden. Det har förekommit incidenter av turister som överfallna och rånade samtidigt som vistas på beachside bungalows som drivs av icke registrerade ägare.

Några säkerhetsanvisningar:

Undvik att avlägsna områden
Undvik oväntade erbjudanden om guidade turer. Baktankar är vanliga.
Ta inte patronize olicensierade taxibilar. Vissa rånare använda detta trick för att locka och attackera sina offer.

Viktiga telefonnummer

Den Turistpolis service, ☎ +230 213 2818.

Håll dig frisk

Mauritius är en risk område för infektion med denguefeber. Inget vaccin finns tillgängligt. Men inga fall av denguefeber har spelats in i landet i flera år nu.

Sedan 2005 under högsäsong en viss typ av mygga kallas Aedes albopictus orsakar viral sjukdom Chikungunya och insekten är mer sannolikt omkring på dagtid.

Det är viktigt att använda anti-mygga skydd hela tiden. Myggor är vanligare på landsbygden men de kan också leva på stranden i turist zon och kan leda till svullna leder och / eller utslag. Symtom senast från en vecka upp till flera månader beroende på hur allvarligt du påverkas. Vissa människor återhämta sig snabbt men det kan ta flera månader att återhämta sig helt.

Det borde inte hindra dig att besöka Mauritius. Bara ta väl hand att täcka dig själv helt på det bästa mygga repellerande du kan hitta och ny ansökan igen efter simning. Sleep under ett myggnät. Spray sovrummet långt före sängdags med ett bra avskräckningsmedel och ta en elektrisk avskräckningsmedel för att koppla av strömmen. Du kan köpa massor av repellants av alla typer lokalt i Mauritius ganska billigt även armband för kiddies.

Här är en webbplats med samlad information om Chikungunya-virus - Health Protection Surveillance Centre webbplats:

År 1991, 86% av befolkningen hade antikroppar som visar att de varit utsatta för hepatit A-virus, efter en epidemi av sjukdomen under 1989. Hepatit A vaccination är generellt rekommenderas för resor i Östafrika av CDC.

På grund av den senaste tidens ansträngningar för överföring av Schistosomiasis i Mauritius har varit “så gott som elimineras”, enligt den.

Många av stränderna är angripna av havet erchins. Det är en bra idé att antingen köpa eller sätta plast skor när satsningar i vattnet. Detta är vanligtvis inget problem vid stora hotell.

Reef fiska i Mauritius har hittats innehåller en neurotoxin liknande men inte identisk med den som finns i Karibien reef fisk.

Det är viktigt att inte äta jordnötter eller alkohol om du äter koraller eller reef fisk gillar havsabborre, snapper, multe, Grouper, det finns många fler. Fisken äter de giftiga alger som växer på korallreven. Ät inte tarmar eller testiklar av den fisk som högre halter av toxin samla in här. Symptomen inkluderar gastrointestinal upprörd, kräkningar och diarré och ibland Numb känslor av armar och ben. Mer info:

Respekt

När turister åka till Mauritius, många söka efter den typiska Mauritius. De kommer inte hitta dem. Det finns ingen typisk Mauritius, som Mauritians är summan av olika kulturer. Du har vit Mauritians, afrikansk Mauritians, indiska Mauritians, muslimska Mauritians, buddistiska Mauritians … Det enda du bör veta är att de alla har olika levnadssätt, och mesta tiden blanda inte ihop. Varje etnisk grupp passar en roll i Mauritius.

Den Mauritians alla komma bra tillsammans och respekterar varandras traditioner och levnadssätt religioner och seder. De är stolta över sitt land och gå tillsammans vid många tillfällen att fira är Mauritius, särskilt på självständighetsdagen, den 12 mars, har uppnåtts under 1968 när Dr Seewoosagur Ramgoolam var premiärminister. Han är nu betraktas som den aktade far till Mauritius. För närvarande hans son Dr Navinchandra Ramgoolam är statsministern.

Varje morgon barnen sjunga nationalsången på lekplatsen innan klasser och det är en fröjd att höra dem sjunga.
Ära vare dig Motherland, O Motherland i gruvan. Söta är din skönhet, Sweet är din doft, omkring dig vi samla Som ett folk, som en nation, för fred, rättvisa och frihet. Beloved land, må Gud välsigna dig i evigheters evighet.
Kontakt

Mauritius Missions Abroad
Island-of-mauritius.com Mauritius Turism och resor guide
Mauritius-island.fr Praktisk information / Informations pratiques

Mauritius är en liten ö i Indiska oceanen, öster om Madagaskar.

Regionkommittén

Det finns 9 distrikt

Black River
Flacq
Grand Port
Moka
Pamplemousses
Plaines Wilhems
Port Louis
Riviere du rempart
Savanne

Och 3 beroenden

Agalega Islands
Cargados Carajos Shoals
Rodrigues

Städer

Port Louis - Capital
Beau Bassin
Rose Hill
Quatre Bornes
Phoenix
Vacoas
Curepipe

Andra destinationer

Macabée Bel Ombre naturskyddsområde
Domaine du Chasseur naturskyddsområde

Förstå

Historia

Tidiga besökare
Upptäckten av Mauritius Island blev först genom den arabiska sjömän, vid denna tid ön var en tät skog. Det finns inget exakt datum för när Mauritius upptäcktes av araber, det sägs vara runt den 9: e århundradet. Men araberna sjömännen var inte intresserade av att landa på ön där de namngivna Dina Arobi eller Dinarobin. Fernandez Pereira, en portugisisk sjöman som såg ön beslutat att ge den namnet Cerne. Upptäckt av det portugisiska under 1505, Mauritius har därefter innehas av det nederländska, franska och brittiska före självständigheten uppnåddes 1968. Men de portugisiska sjömännen inte var intresserad av att bosätta sig på ön.

Nederländska kolonin
Den första att kolonisera ön var de holländska. De tog besittning av ön 1598. De holländska nybyggarna kom till ön med en vik i sydöstra delen av ön som hette Warwyck Haven efter överbefälhavaren VanWarwyck, bukten som nu kallas Grand Port. Mauritius också fick sitt namn under denna period, ön har uppkallats efter Prince of Holland Mauritz de Nassau.

Under 1710 har de nederländska övergavs ön, efter makaker, java rådjur, sockerrör, förrymda slavar och även en permanent skada på den inhemska och inhemska floran och faunan på ön - Dodo var, då, utdöda på grund till omfattande jakt medan den en gång rika, svarta ebenholts träd befolkningen var nästan helt uttömda på grund av överfiske utnyttjande för sitt timmer.

Franska kolonin
Den franska fast på ön under 1715 och även landat i viken i sydöst och namnet Port Bourbon. De döptes ön som Ile de France. De gjorde lösning på nordvästra sidan av ön som blev hamnen och fick namnet Port Louis som också är huvudstad i Mauritius. Under den franska uppgörelse har det skett en hel del utveckling i landet. Mahé de Labourdonnais, vars staty finns i Port Louis i ansiktet om hamnen, är känd som grundare till huvudstaden och ön prospered under hans styre.

Brittisk koloni
I augusti 1810, den brittiska försökte ta över ön men förlorade efter en hård kamp mot den franska i det berömda slaget vid Grand Port - det enda seger i den franska över den brittiska. Men britterna kom tillbaka i december 1810 och framgångsrikt besegrade franska. Från och med då, ön döptes Mauritius och förblev enligt regeln om brittiska tills de uppnått oberoende om den 12 mars 1968 inom samväldet.

År 1835, slaveriet officiellt avskaffades och, som de flesta av de afrikanska slavar valde att överge åkrar och pensionera sig i små kustbyarna, indentured arbetare togs i från Indien för att arbeta i den växande sockerrörsodling industrin mot en lön.

Självständighet och Republiken
Sir Seewoosagur Ramgoolam också känd som “landsfader” var det en som väckt ön till självständighet och gjorde mycket för landet. På den 12 mars 1992, Mauritius blev Republiken inom den regel i den dåvarande premiärminister Sir Aneerood Jugnauth.

En stabil demokrati med regelbundna fria val och positiva mänskliga rättigheter, landet har rönt stora utländska investeringar och har förtjänat en av Afrikas högsta per capita-inkomster. Nyligen dåligt väder och sjunkande sockerpriser har saktat ekonomisk tillväxt leder till några protester över levnadsstandard i Creole samfundet.

Klimat

Tropiska ändrade sydost handeln vindar, varma, torra vintern, varma, våta, fuktiga sommaren; Naturrisker: tropiska cykloner, men de flesta cykloner brukar förekomma från slutet av december till mars. Mauritius har bara två säsonger, vinter och sommar. Det finns inte mycket temperatur skillnader mellan de två årstider. Klimatet på den centrala platån är svalare än i kustområdena. Västkusten är mycket fuktigare och mer fuktigt än östkusten.

Hottest del är västkusten
Windiest delen är den östra kusten
December-februari är den varmaste månaden på året
Den torraste månad finns oktober
Häftigaste månader är juni-augusti
Mauritius Väder Faktisk väderrapport från Mauritius regionen.

Kom i

De medborgare i många länder, inklusive de flesta västerländska länder inte behöver visum i förväg. För mer information, besök passet och Immigration Office hemsida.

Med flyg

Den Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport, ☎ +230 603 6000,. i Plaisance är den stora inkörsporten för resenärer som kommer från utlandet. redigera

Air Mauritius är hemmet transportör och driver ett nätverk av flyglinjer till den lokala öar och till internationella destinationer i Afrika, Australien, Europa och Asien.
Regionala flygbolagen Air Austral, Air Madgascar och Air Seychellerna ansluta Mauritius med omgivande öar.
Internationella flygbolag som Air Europa, Air France, Virgin Airlines, Air Zimbabwe, Austrian Airlines, British Airways, Condor, South African Airways, Air India och Emirates alla tjäna Mauritius från sina hem baser.

Besökare är skyldiga att tillhandahålla bostad information till invandring tjänst vid ankomst. Om du anländer på Mauritius från ett land där malaria är endemisk, kan du få ett besök från den statliga hälsovården och vara skyldiga att ge ett blodprov för malaria screening. Vissa flygbolag kan vägra ombordstigning om resenärens pass har 6 månader, eller mindre, giltighet som återstår från återvända dagen, vilket ledde till monetär förlust för passageraren.

By sea

Det vanligaste sättet att ange Mauritius vanligen med flyg, och även om det finns fartyg som anländer till hamnen de är i huvudsak lastfartyg. Den Mauritius Pride och Trochetia är Mauritius fartyg som vanligtvis segel till Réunion och Rodrigues Island och Madagaskar. Costa Cruises fartyg har nyligen startat ett Indiska oceanen kryssning inklusive ett besök på Mauritius.

Från och med april 2008, ett sätt passage priser för resor från Tamatave i Madagaskar till Mauritius med båt är € 275 första klass eller € 255 andra klass, jämfört med € 212 att flyga från Antananarivo på Madagaskar till Mauritius med Air Madagaskar. Resan kommer att ta minst fyra dagar, eventuellt mer om transittrafik genom Réunion. En Båten avgår varannan onsdag.

De priserna är för en passage i en första eller andra klass hytt. För att försöka gå direkt till hamn i Tamatave att förhandla med en båt kapten för ett icke-stuga kaj, turister är vände sig vid grinden. Besök på Nautical Club i Tamatave att informera sig om jakter som kan vara rubrik till Mauritius också avkastningen inga resultat.

Klimat

Buss och taxi är bäst användas i tätorter. Cyklar och motorcyklar finns också att hyra.

Med flyg

Air Mauritius driver dagliga flygningar förbinder Plaisance flygplats och Rodrigues.

Med helikopter

Helikoptrar finns för transfereringar och rundturer

Air Mauritius Helikopter, ☎ +230 603 3754.

Med bil

En stor motorväg löper norr till söder, annars ett bra nätverk av banade, om det ibland smal, vägar täcker ön. Trafik-enheter, oförutsägbart, till vänster.

Många biluthyrning företag inkluderar stora internationella och oberoende företag. Priserna varierar kraftigt från 800 rupier per dag. För att vara på den säkra sidan, med full försäkring, besökare bör hyra bilar från företag som innehar en turism företagets licens. Dessa bilar är märkbar från deras bil registreringsskyltar. Bilar vederbörligen registrerade har gula registreringsskyltar. I privata bilar har svarta plattor.

Förordningar: Förarna är skyldiga att vara över 18 år gamla. Hastighetsbegränsningar är 90kph på motorvägen och 50kph i bebyggda områden. Kungen är obligatoriska. Ett utländskt körkort godtas.

Nedanstående diagram ger ungefärliga restider från Port Louis till andra större städer / orter / resort på Mauritius.
Curepipe 0:20 Grand Baie, North 0:30 Mahebourg, Southeast 0:45 Flic-en-FLAC, West 0:30
Med buss

Ganska bra och många busslinjer skikt ön. Med buss är det billigaste sättet att resa. Luftkonditionerade bussar har nyligen införts på vissa linjer.

De stora bussbolag är:

National Transport Corporation, ☎ +230 426 2938.

United busslinje ☎ +230 212 2026.

Mauritius busstransporter, ☎ +230 245 2539.

Triolet busslinje.

Övrigt. Andra mindre företag bära roliga namn t.ex. Apollo, Turbo mm redigera

Bussar är fortfarande bemannad av en förare och en dirigent. Berätta om ledaren vart du ska åka och kommer han säga biljettpriset belopp. Vid betalning, han kommer att ge dig en biljett med laddat belopp tryckt på.

De flesta ledare är till stor hjälp för att ge en vägbeskrivning till turister. I den lokala creole dialekt, ledningarna är kallade con-tro-lya.

Försök att betala med små valörer eller dirigenten kanske inte har tillräckligt med förändringar. Över-laddning turister sällan hört.

Genom mätningsbaserade taxi

Dessa är reglerade och mäter och kopplat till provinser eller hotell, tryckt på gul panel på förarens dörr. Dricks är inte brukligt vid taxiresor, men uppskattat.

INTE patronize olicensierade taxibilar. De lovar en billigare rida, men på sistone har det skett en ökning av fall av rånare använda detta trick för att locka och attackera sina offer. Se säkerhet avsnitt nedan.

Med båt

Coraline, ☎ +230 210 5944,. Sails gång i veckan till Rodrigues Island och för Réunion från Port Louis Hamn. Mauritius Pride, som inleddes 1991, och Mauritius Trochetia i tjänst sedan 2001, är de två fartyg som för ön. Fartygen har också Madagaskar som destination. Både fartyg används som passagerarfartyg och containerfartyg.

Tala

Det officiella språket i Mauritius är engelska. Nästan alla talar Creole tätt följt av franska, engelska med en inte alltför avlägsen tredje. Andra språk: hindi, urdu, Hakka, bhojpuri och kinesiska. Vanligtvis administrativa dokument är på engelska.

Se

Northern Touristic Zone

Grand Bay var det första område av ön för att till fullo uppleva turismen. En shopping och fritid paradiset, Grand Bay också råkar vara det område där Mauritians chef för när de vill ha en kul kväll. Nyligen renoverats, La kyvetten stranden är väl värt ett besök.

Pereybere Den underbara Pereybere offentliga Stranden är populär på grund av sin shopping, restauranger och pubar.

Balaclava Ruins några meter bort från Baie aux Tortues, vilket 17th century sjömän namn efter de många sköldpaddor i området, finns ruinerna av det gamla Balaclava fastigheter. Besökare kommer att kunna se havet väggar, vars första grunden har fastställts i Mahé de Labourdonnais. Placeringen av ruinerna nu utgör en del av Maritim Hotel och allmänhetens tillgång får inte vara möjligt.

Den Triolet Shivala Den äldsta byn på ön, Triolet erbjuder en möjlighet att besöka det största hinduiska templet, Maheswarnath första byggdes 1819 för att hedra gudarna Shiva, Krishna, Vishnu, Muruga, Brahma och Ganesha.

Den Labourdonnais Orchards Upptäck ett stort utbud av tropiska fruktträd, färgstarka och parfymerad exotiska blommor. Resor i Mountainbikes eller vandring är möjligt.

East

Flacq marknaden Flacq är en av de viktigaste byarna i Mauritius. Denna mötesplats för invånarna i östra skryta med landets största fria marknaden. Den extremt färgstarka marknad lockar ett stort antal människor.

Den Waterpark Leisure Village Njut av oförglömliga stunder glida på jätten nedkast, med familj eller vänner. Avkoppling och nöje garanteras.

Ile aux Cerfs Ile aux Cerfs är ett paradis för vattensporter och har en av de vackraste stränder på Mauritius. Du har inte råd att missa denna lilla ö, bräckligt balansera på havet, en verklig pärla i Mauritius landskapet. Pris medvetna besökare skulle göra klokt i att ta gott om mat och dryck, som enda bar och restaurang på ön riktar sig i första hand väl heeled turister.

South East

Nederländska Ruins Vid Vieux Grand Port, de äldsta bosättningarna på Mauritius kan du se ruinerna av det första holländska befästningarna. Excavation arbete pågår i ett försök att avslöja en viktig del av Mauritius historia.

Ile aux Aigrettes På grund av den fantastiska arbete som utförts av Mauritius Wildlife Fund, ön har blivit en internationell standard för skydd av naturresurser och hotade arter. Några av världens mest sällsynta fåglar, inklusive Kestrel, kan ses där. Du kan också upptäcka ytterst sällsynt Pink Pigeon, Gröna Gecko Phelsuma och Aldabrasköldpadda.

Mahebourg Mahébourg är en av de största fiskelägen på ön. Bygger på den magnifika Grand Port Bay den grundades år 1804 av den franske guvernör Charles Decaën.

Domaine du Chasseur, tel: 634-5011, Fax: 634-5261. Nestling i Anse Jonchée kullar, Domaine des Grand Bois har fantastiska jaktmarker omfattar ett område på 900 hektar. Stags, apor och galtar lever mitt i den frodiga vegetationen i den sluttning. Man kan titta på några få arter av utrotningshotade fåglar, däribland tornfalk. Den Domaine innehåller fyra Thatched tak bungalows och en restaurang med en fantastisk havsutsikt. Ta en möjlighet att njuta en måltid av älgkött. ** VARNING. Det finns en brant vandring uppför backen från parkeringen till restaurangen. Restaurangen erbjuder en 4WD taxi service som är gratis om du äter en av sina overpriced måltider, men om du bara vill ha en kopp te eller öken de kommer slug du ett skandalöst 230 roupee per person, för 5 minuter .**

Degagnac En liten badort längs den klippiga kusten i Savanne-distriktet. Ett berömt funktionen är trädgården med utsikt över havet och uppkallad efter Dr Charles Telfair. En populär uppfattning är funna i den södra änden av byn, precis vid cliff top: Gris Gris.

Blue Bay bluest vatten och mest fantastiska vita sandstränderna du någonsin kommer att se … Ta resa över hela ön från Port Louis och se vad detta tysta rum har att erbjuda. Mycket upptagen med lokalbefolkningen på helgerna. Prova att gå under veckan. Glass bottom båtar är en utmärkt utflykt. En del av Blue Bay har utsett en Marine Park, och snorkla resor med båt till området, bjuds ut till försäljning på den viktigaste offentliga stranden, är väl värt att försöka.

West

Martello Towers Den Martello Towers, hittades på La Preneuse, Black River, utgör skådeplatsen för de forna rivaliteten mellan de gamla kolonialmakterna och påhittighet för mänskligheten. De är en milstolpe i öns historia, de symboliserar slutet av slaveri och början av indiska invandring.

Chamarel En slingrande väg leder från mål Noyale byn till den färgade jordarter av Chamarel: ett böljande landskap av olika och kontrasterande färgnyanser. De olika nyanser av blått, grönt, rött och gult är uppenbarligen resultatet av en urholkning av vulkanisk aska. De angränsande vattenfall av Chamarel stiga från torvmark och den inhemska floran. Webbplatsen har en sällsynt skönhet. En Adventure Park har också nyligen öppnat vid Chamarel. Mycket av sanden har souvenired av lokalbefolkningen. Det är nu sectioned off, men är inte så imponerande.

Salt Kokkärl På grund av den exceptionellt höga solsken distriktet får, Tamarin är naturligt centrum för salt produktion på Mauritius.

Casela, Tel: 452-0693/4 ligger i Rivière Noire-distriktet, fågeln parken sträcker sig över 25 hektar och innehåller mer än 140 arter från alla fem kontinenter. Andra sevärdheter är fisk dammar, tigrar, sköldpaddor, apor, hjortar och orkidéer. Innehåller också en fin lekplats. Väl värt resan för dem med barn.

Jemen Jemen Reserve kanske inte är det största spelet reserv på ön, men det finns fortfarande massor att se. Du kommer att kunna komma nära det flockar av hjortar, liksom beundrar några fantastiska arter av Mauritius fauna. Några rustika kiosker som finns i reserven ger en fri utsikt över havet. Där kan du avnjuta en lokal punch samtidigt som du tittar solen går ner.

Interiören

Black River Gorges Detta nationalpark av 6574 hektar inrättades 1994 för skydd av Mauritius kvarvarande inhemska skogar. Besökare kan njuta av storslagna landskap, med endemiska växter och sällsynta fågelarter. Ett spår leder från Pétrin informationscenter till ett område med typiska floran och till ett bevarande område.

Eureka, tfn: 433 8477, Fax: 433 4951. Är en gammal Creole bosättning byggdes 1830, Eureka är en viktig plats att besöka under din vistelse på Mauritius om du vill fördjupa dig i tropisk sötma. Inkluderar en rundtur i den koloniala hus med möjlighet att köpa overpriced textilprodukter, och en visning av trädgårdar och ett besök vid vattenfallen nedanför.

Ganga Talao - Grand Bassin Beyond La Marie och Mare-aux-Vacoas hittas en av de två naturliga sjöar av Mauritius. Det ligger inom krater av en utslocknad vulkan. Ganga Talao är en viktig pilgrimsfärd webbplats och många Mauritians av hinduiska tro promenad finns under Maha Shivaratri festival eller natten fastande dedicated to Shiva. Gigantiska ålen lever i sjön och matas av pilgrimerna. En promenad till toppen av berget intill sjön rekommenderas för vacker utsikt över det område som kallas “Plaine Champagne”.

L’Aventure du Sucre, tfn: 243 06 60. Dagens 9am-6PM. Besök en interaktiv och ultra modern utställning belägen i hjärtat av en gammal sugarmill och upptäcka den fascinerande historien om Mauritius och dess sockerrör äventyr exponeras över 5000 kvm! Sedan Låt dig frestas av sin butik med sin unika gåvor, souvenirer och provsmakning av särskilda oraffinerad sockerarter samt lokal rom. Missa inte chansen att njuta av äkta mauritiska köket med förfinad smak på sin restaurang “Le Fangourin”. Fri tillgång till restaurangen och Village Boutique Beau Plan-Pamplemousses

Göra

Vyer för en spektakulär 360 graders bild av Port Louis och norr, klättra Le Pouce eller “tummen”, på 812m. Det är ett enkelt 2-hour klättra från byn Petit Verger, och tar en annan 2 timmar att gå in i Port Louis.

Tour de Moka berg av quad cykel, häst eller 4-hjulsdrift på lättillgänglig 1500-hektar naturpark av Domaine Les Pailles. Resa till det socker kvarnen och rom destilleri med tåg eller häst och vagn innan middag i en av fyra restauranger.

Chef till Grand Baie, för vattensporter som parasailing, ett undervattenshus promenad, ubåt och delvis nedsänkbara skotrar, eller till La kyvetten, en lång silkeslen strand med klart vatten mellan Grand Baie och Cap Malheureux, för segling, vindsurfing och waterskiing.

Simma i norra stränder som Trou aux Biches, skuggade av casuarinas, Mont Choisy, en 2km smala vita stretch sand böjda norrut därifrån, och Péreybère, lite Cove mellan Grand Baie och Cap Malheureux.

Dykning på västkusten runt Flic-en-FLAC eller i norr, vid Trou aux Biches eller norra Islands från november till april. Den Mauritius Dykning föreningen kan lämna ytterligare information.

Titta delfiner nära i deras naturliga habitat utanför västra kusten av ön.

Motorbåt från Trou d’Eau Douce till den populära ön lekplats på Ile aux Cerfs för stränder, golf och vattensporter. Eller, för en lugnare dag, en katamaran till norra Islands - Gabriel Island, Flat Island och Gunner’s Quoin.

Vandra i Black River Gorges nationalpark, ett 6.794 hektar skog, för att se inhemska växter, fåglar och djur. Black River Peak Leden går till Mauritius högsta berg, medan Maccabee Trail börjar i närheten och störtar in i klyftan till Black River.Lunch för en äventyrlig lunch av rostad vildsvin, ankor eller rådjur curry med en av de bästa ön åsikter, försöka Domaine du Chasseur s alfresco Panoramour Restaurant. Detta område är det bästa stället att glimt av Mauritius tornfalk i naturen. ** VARNING. Det finns en brant vandring uppför backen från parkeringen till restaurangen. Restaurangen erbjuder en 4WD taxi service som är gratis om du äter en av sina overpriced måltider, men om du bara vill ha en kopp te eller öken de kommer slug du ett skandalöst 230 roupee per person, för 5 minuter. **

La Vanille Réserve des Mascareignes är allmänt kallat “Crocodile Park”, för sina tusentals Nile krokodiler. Det är det enda stället i världen att föda Aldabra sköldpaddor och har också hjortar, apor, vildsvin och en insectarium. Vid parken butik hittar du krokodil bälten och annan krokodil varor.

Rodrigues Island Tiny, slitstarka, vulkaniska det ligger 550km nordost om Mauritius och är känt som “anti-stress” ön. Huvudstaden Port Mathurin, är bara sju gator brett, med en kreolska befolkningen. Rodrigues erbjuder vandringar, dykning, kitesurfing och djuphavsfiske.

Waterfalls Tamarind Falls på Interior delen av ön är en otroligt sträng med ca 7 vattenfall omger av gröna berg och är tucked away utöver en sockerrör fyllas. Ta med något att simma i som det finns många pooler beneith vissa faller för att ta ett dopp i. Det finns vissa fläckar som behöver få lite smutsiga och några dragkraft på dina skor, men det är väl värt det. Första gången besökarna skulle få råd att inte gå unguided.
Blue Safari Undervattenskabel se den underbara undervattensvärlden tropiska fiskar utan även få dina fötter är våta. Dyk för att 35m.

Äta

När fartyget lämnar Mauritius, inte vänta tills du gå igenom passkontrollen om du vill ha ett mellanmål. Kafeterian efter passkontrollen är inte valuta för pengarna. Du kommer till bättre besöker snackbar innan incheckningen och med ditt köp med dig.

Mauritius är ett paradis för sinnena, inte bara för ögonen med sitt vackra landskap, utan även för gommen. Gastronomes hittar en mängd olika smaker och aromer arv från de olika migrationer genom historien. Kulinariska traditioner från Frankrike, Indien, Kina och Afrika, den mest kända och uppskattade köken i världen, har gått i genom generationer.

Beroende på regionen, ris eller olika platt bröd som kallas chapattis eller hjul kallas farata av lokalbefolkningen, äts med currygryta. En omfattande användning av kryddor gillar saffran, kanel, kardemumma, kryddnejlika och örter gillar timjan basilika och curry blad är den gemensamma ingredienser som ger några kraftfulla men ändå subtila smak. Dal olika linser soppor är många och varierade beroende på vilken typ av lins används, grönsaker och bönor och pickles åtfölja rätter. Dholl reningsprocess och hjul, ursprungligen en indisk delikatess har blivit fish and chips av Mauritians.

Biryani från Mughal ursprung är en maträtt sakkunnigt utarbetats av det muslimska samfundet, med kött blandat med kryddat ris och potatis.

Du kan köpa många mellanmål på gatorna i Mauritius, inklusive den berömda gateaux piments och grönsaker eller kött, samosas tillsammans med bläckfisk curry i bröd. De tomat och lök bygger skålen kallas Rougaille är en variant av den franska ragoût. Den maträtt vanligen består av kött eller skaldjur och alla mauritians äta denna maträtt ofta om det inte dagligen.

Mauritians har en söt tand och gör många typer av “gateaux” som de kallas. De kakor varierar och du kan hitta kakor gärna hemma och andra liknande indiska sötsaker gillar Gulab Jamun och Rasgulla bland många andra.

Kolla in köer där gatan säljare som säljer deras typ av snacks och den längsta kö kommer förmodligen ha tastiest mat till försäljning och är mycket billigt.

Dricka

Mauritius producerar ett brett sortiment av sockerrör rom. Det är mycket billigt och är en trevlig drink när det blandas med cola och is. Glöm inte det kokosnöt vatten med lite kalk och ett stänk av lokala rom över isen. Den seriös amatör försöker att hitta en flaska fem år gamla rom. Värt att prisskillnaden!

Om du bor i ett hotell där de drycker som är väldigt dyra överväga att samla in ditt tipples medan du är ute och ungefär från den lokala byn butiker eller stormarknader där priserna är mycket billigare.

Den lokala öl Phoenix anses vara en av de bästa i världen och kostar omkring 30 rupier för en pint. Servera mycket kallt. Delicious! =]

Den lokala Black Eagle öl, bryggt på Nouvelle France är en se upp för också. Bestämd förfriskning att matcha den tryckande sommar värme.

Prova att besöka Medine Estate Refinery butik på Bambous, i väster av ön, för ett brett utbud av lokalt producerade rums och sprit.

Sova

Alpha Villa,.

Beachcomber Hotels,.

Le Canonnier,. Ställ in på en privat halvö.

Les Chalets en Champagne, 110 route Plaine Champagne, Chamarel, ☎ +230 483 6610 / 483 5710,. Några bekväma och vackra fjällstugor i en mycket lugn trädgård, precis på gränsen till nationalparken och under Piton de la Rivière Noire. Det perfekta stället att utforska djungeln av parken. Splendid syn på dalar, Morne och havet. Bra restaurang i närheten. Varmt välkomna. Half-board for 2 gäster € 115.

Dinarobin,. Ett elegant 5-star beach resort med spa redigera

Hilton Mauritius Resort and Spa,. Hilton ligger mycket nära Casela Nature Park.

Labourdonnais, Waterfront, Port Louis 5 * excellent hotel convenient till Port Louis och många restauranger runt om i området. Populärt med affärsmän. Excellent Guest Relations, businesscenter. Har handeln delegationer.

La Maison d’Eté, Coastal Road, Poste Lafayette, ☎ +230 410 5039,. Ett bra alternativ till de stora hotellen. Några rum. Privat strand längs lagun, där du kan simma och snorkla och läsa inhängnad fiskar. Good restaurant. Varmt välkommen till ägarna. Rum för 2 personer € 110.

Le Mauricia,.

Le Meridien Ile Maurice,. Strandpromenaden i viken i Pointe aux Piments.

The Oberoi Mauritius,. Luxury resort på Mauritius redigera

Paradis,. 5-stjärniga golf resort redigera

Le Prince Maurice,. På en isolerad halvö. Väldigt avlägsen och ensam.

The Residence,. 5 * Hotell i stil med en plantering hus; populärt med honeymooners.

Rialto Villa, Trou Aux Biches, ☎ 4653293,.

Royal Palm,. En ledamot av Leading Hotels of the World redigera

Shandrani,. Resort för action-packade semester, för familjer, par, och natur-älskare.

Taj Exotica Resort & Spa,. Vackert utformade rätt i Tamarin Bay.

Trou Aux Biches,. Perfekt för bröllop och Honeymoons redigera

Veranda Resorts, ☎ +230 266 97 00,. Hotels & Resorts av karaktär och äkthet i Mauritius.

Le Victoria,. Familj semesteranläggning.

Arbete

Mauritius är en idealisk plats att leva om du har eget företag, speciellt om du tjänar dina pengar utomlands. Regeringen har inrättat ett nytt visum kategori i 2006 catering till egenföretagare.

Investment Promotion Agency Mauritius regering, ☎ +230 203 3800,. Extremely helpful statlig myndighet kan

Problemlösare

Vara lyhörda för din egen säkerhet i Mauritius. Motion sunt förnuft och se upp för misstänkt uppträdande, vilket skulle du helst i världen. Bli en smart resenären. Innan resan: Ordna heltäckande reseförsäkring och kontrollera vilka omständigheter och verksamheter omfattas inte av er politik. Registrera din resa och kontaktuppgifter, så att du kan kontaktas i en nödsituation.

Crime nivåer på Mauritius är låga, även ringa brottsligheten ökar. De flesta brott mot utländska turister är ringa brott, även om incidenter överfall och våldtäkter förekommer. Det relativa brottsligheten är högre i centrum Port Louis, och i de kustnära turistcentra av Grand Bay, Pereybere, Flic sv FLAC och Tamarin. Säkerhet risker öka efter mörk särskilt på stränderna, stadens gator och i andra avskilda områden. Det har förekommit incidenter av turister som överfallna och rånade samtidigt som vistas på beachside bungalows som drivs av icke registrerade ägare.

Några säkerhetsanvisningar:

Undvik att avlägsna områden
Undvik oväntade erbjudanden om guidade turer. Baktankar är vanliga.
Ta inte patronize olicensierade taxibilar. Vissa rånare använda detta trick för att locka och attackera sina offer.

Viktiga telefonnummer

Den Turistpolis service, ☎ +230 213 2818.

Håll dig frisk

Mauritius är en risk område för infektion med denguefeber. Inget vaccin finns tillgängligt. Men inga fall av denguefeber har spelats in i landet i flera år nu.

Sedan 2005 under högsäsong en viss typ av mygga kallas Aedes albopictus orsakar viral sjukdom Chikungunya och insekten är mer sannolikt omkring på dagtid.

Det är viktigt att använda anti-mygga skydd hela tiden. Myggor är vanligare på landsbygden men de kan också leva på stranden i turist zon och kan leda till svullna leder och / eller utslag. Symtom senast från en vecka upp till flera månader beroende på hur allvarligt du påverkas. Vissa människor återhämta sig snabbt men det kan ta flera månader att återhämta sig helt.

Det borde inte hindra dig att besöka Mauritius. Bara ta väl hand att täcka dig själv helt på det bästa mygga repellerande du kan hitta och ny ansökan igen efter simning. Sleep under ett myggnät. Spray sovrummet långt före sängdags med ett bra avskräckningsmedel och ta en elektrisk avskräckningsmedel för att koppla av strömmen. Du kan köpa massor av repellants av alla typer lokalt i Mauritius ganska billigt även armband för kiddies.

Här är en webbplats med samlad information om Chikungunya-virus - Health Protection Surveillance Centre webbplats:

År 1991, 86% av befolkningen hade antikroppar som visar att de varit utsatta för hepatit A-virus, efter en epidemi av sjukdomen under 1989. Hepatit A vaccination är generellt rekommenderas för resor i Östafrika av CDC.

På grund av den senaste tidens ansträngningar för överföring av Schistosomiasis i Mauritius har varit “så gott som elimineras”, enligt den.

Många av stränderna är angripna av havet erchins. Det är en bra idé att antingen köpa eller sätta plast skor när satsningar i vattnet. Detta är vanligtvis inget problem vid stora hotell.

Reef fiska i Mauritius har hittats innehåller en neurotoxin liknande men inte identisk med den som finns i Karibien reef fisk.

Det är viktigt att inte äta jordnötter eller alkohol om du äter koraller eller reef fisk gillar havsabborre, snapper, multe, Grouper, det finns många fler. Fisken äter de giftiga alger som växer på korallreven. Ät inte tarmar eller testiklar av den fisk som högre halter av toxin samla in här. Symptomen inkluderar gastrointestinal upprörd, kräkningar och diarré och ibland Numb känslor av armar och ben. Mer info:

Respekt

När turister åka till Mauritius, många söka efter den typiska Mauritius. De kommer inte hitta dem. Det finns ingen typisk Mauritius, som Mauritians är summan av olika kulturer. Du har vit Mauritians, afrikansk Mauritians, indiska Mauritians, muslimska Mauritians, buddistiska Mauritians … Det enda du bör veta är att de alla har olika levnadssätt, och mesta tiden blanda inte ihop. Varje etnisk grupp passar en roll i Mauritius.

Den Mauritians alla komma bra tillsammans och respekterar varandras traditioner och levnadssätt religioner och seder. De är stolta över sitt land och gå tillsammans vid många tillfällen att fira är Mauritius, särskilt på självständighetsdagen, den 12 mars, har uppnåtts under 1968 när Dr Seewoosagur Ramgoolam var premiärminister. Han är nu betraktas som den aktade far till Mauritius. För närvarande hans son Dr Navinchandra Ramgoolam är statsministern.

Varje morgon barnen sjunga nationalsången på lekplatsen innan klasser och det är en fröjd att höra dem sjunga.
Ära vare dig Motherland, O Motherland i gruvan. Söta är din skönhet, Sweet är din doft, omkring dig vi samla Som ett folk, som en nation, för fred, rättvisa och frihet. Beloved land, må Gud välsigna dig i evigheters evighet.
Kontakt

Mauritius Missions Abroad
Island-of-mauritius.com Mauritius Turism och resor guide
Mauritius-island.fr Praktisk information / Informations pratiques

Kommentera Mauritius