Translating Translating...

Havanna (city)

Av: Resor  |  Kategori: Resor

Havanna City är huvudstad i Kuba, och en av de fjorton provinserna Republiken Kuba.

Förstå

Under 1950-talet före den kommunistiska revolutionen, Havanna var en av de semester hot-spots of the Caribbean, och eftersom Kuba återupptas för turismen under 1990-talet har det blivit en populär destination än en gång. Om än med många färre amerikanska medborgare, på grund av ett nästan totalt förbud mot resor som upprätthålls av den amerikanska federala regeringen. Det kommer dock att finnas massor av turister när som helst på året, så väntar enorma folkmassor och långa rader på platser.

El Habanero och Tribuna de la Habana är de lokala tidskrifter.

Valuta

Kuba har två valutor, den kubanska peso och den kubanska Convertible Peso. De flesta turistorter kommer att använda CUC för alla inköp, hotell, taxi och aktiviteter. Koppen skapades för att ersätta alla USA-dollar som används i turistbranschen fram till slutet av 1990-talet.

För mer information se avsnittet om pengar i Kuba artikel.

Kom i

Med flyg

Jose Marti internationella flygplats har tre olika terminaler. Terminal 1 är för inrikesflyg, Terminal 2 är främst för charterflyg från USA och Terminal 3 används för alla andra internationella flygningar.

Tulltjänstemän kan vara mycket stränga och kommer förmodligen att snoka ut eventuella misstänkta elektronik eller andra föremål. Tulltjänstemän och immigrationstjänstemän också arbeta långsamt och bagage återkräva är mycket långsamt, så räkna med en mycket lång väntetid när de kommer in i landet.

Det lokala flygbolaget Cubana erbjuder en god service, och om du vill resa från Västindien, du kan använda CaribbeanJet eller CubaJet.

Med tåg

De flesta tåg i östra Kuba har stängts på grund av dåliga spår. Endast följande tågen som flyger till Havanna i september 2007. Alla tjänster körs på alternativa dagar bara.

Det uttryckliga Tren Frances, övernattning från Santiago de Cuba via Matanzas, Santa Clara och Camagüey varannan dag.

En övernattning lokala tåget från Santiago de Cuba, som trafikerar suppleant nätter när Tren Frances körs inte.

En övernattning tåget från Moron med uppehåll i Matanzas och Santa Clara.

En övernattning tåget från Sancti Spiritus med uppehåll i Matanzas och Santa Clara.

En dagtid tåget från Camagüey med uppehåll i Matanzas och Santa Clara.

En mycket långsam dagtid tåget från Cienfuegos.

En något snabbare kväll tåg till Matanzas och Cienfuegoes, återvänder till Havanna under natten.

En övernattning lokala tåg till Pinar del Rio som återvänder till Havanna under dagen.

Eftersom dessa tåg köra varannan dag, du måste bekräfta i förväg att de kör på den dag du vill resa.

Det finns också de Hershey elektriska tåg körs flera gånger om dagen mellan Havanna och Matanzas. The Hershey tågvagnar är mycket fallfärdiga och kommer bara att vädja till de mest die-hard tåg entusiaster. Resan tar minst fyra timmar oavsett vad schemat säger, och du blir stående eftersom de flesta av platserna är bruten.

Med bil

Hyra bil på Kuba kommer att kosta dig från 33 till 106CUC per dag. Bilen kommer att ha en speciell turist plattan, vilket innebär att du kommer att bli skyldiga att ge generösa tips varje gång du parkera bilen i ett trångt rum. Med hänsyn till all-around otillräknelig kubanska transporter, hyra bil kan vara det rätta valet för dem som inte vill ha några besvär alls. Tänk på att plocka upp Hitchhikers är nästan en moralisk skyldighet för de “medvetna” turist, särskilt när de reser mellan städerna. Plocka upp en hitchhiker kan vara det bästa sättet att komma fram till destinationen utan att gå förlorade. CarrentaCuba.com är en användbar resurs kan du välja din bil, kontrollera tillgänglighet och boka online.

Med buss

Viazul driver en inter-city coach service till / från de flesta större städer inklusive Camagüey, Cienfuegos, Matanzas, Pinar del Rio, Sancti Spiritus, Santa Clara, Santiago de Cuba, Trinidad, Varadero och Viñales. De viktigaste Viazul bussterminal är 3 kilometer sydväst om centrala Havanna. Avgår bussar också stanna vid den centrala bussterminal, men ankommande bussar inte. Om du använder den centrala bussterminal, du köpa biljetter och vänta på bussen i en separat luftkonditionerade kontor nära västra ingången till terminalen. Tidtabeller finns på Viazul webbplats.

Astro kan få dig från Havanna till nästan var som helst på Kuba.

Med båt

På grund av politiska omständigheter är det svårt att komma in Kuba till sjöss. Besökande sjömän behovet av att vidta åtgärder innan fartyget anlöper hamnen för att undvika svårigheter. Dessutom, de flesta hamnar är stängda för obehöriga besökare.

Klimat

Med taxi

Som turist, det bekvämaste sättet att ta sig runt Havanna är med taxi. Några av de taxibilar är gamla amerikanska Chevys från 1950-talet, andra är nyare ryska Ladas, medan de flesta turistorter taxibilar är moderna Peugeots, Skodas och även Mercedes.

Det är olagligt för turister att rida på annat än den officiella regeringen taxibilar. Men det är ofta lättare att vinka ned en av de gamla Chevys eller Ladas. När ridning i en olaglig taxi, förhandla om pris i förväg. Priset på illegala taxibilar blir inget billigare än den officiella taxi fare. Runt om i staden, med olagliga taxibilar bör inga problem. Men med en olaglig taxi till och från flygplatsen maj drar åt sig polisen.

Taxi collectivos är de gamla, misshandlades upp Yank-tankar med en taxi skylt på taket eller i främre fönstret. Turisterna är inte tänkt att ta dem, men du kommer sällan stöter på problem och de är ett roligt och billigt alternativ till de statligt drivna taxibilar. De har prissättningen och köra som sträckor, så kanske du behöver lite hjälp när man tar dem första några gånger. Priser varierar från 10 CUP för en kort sikt under dagen till 20 CUP för ett längre sikt eller på natten. De förare som i allmänhet är ärliga när det gäller biljettpriser, men det är bäst att inte verkar omedvetna genom att fråga hur mycket i slutet av resan. Alltid titta vad de andra passagerarna ge och om tvivel ge 10 Cup, och om han frågar efter ytterligare 10 sedan överlämna den. Det kan vara en lång väntetid att försöka få en taxi collectivo eftersom de är mycket populära med kubaner och ofta helt, men den erfarenhet och besparingar gör det värt besväret.

De billigaste taxi bolag i Havanna i särklass är Panataxi. Dessa är vanligen gula eller vita Ladas med en röd skylt och är värt att vänta på att spara några få dollar. Panataxi tar dig till flygplatsen på mätaren, om man frågar, för ca 12 CUC från centrala Havanna.

Coco Taxi och gul trehjuliga motorcyklar, är ett billigt sätt att ta sig runt centrala Havanna.

Med buss

Under de senaste Havanna haft en kollektivtrafik tjänst kallad El Camello, en split-nivå bussen drog av en semi-truck, och liknar en 2 humped kamel. Camellos färdiga drift i april 2008 och ersattes av moderna stadsbussar som importeras från Kina.

Andra lokala bussar kan också få trångt, men i förorterna de är ett praktiskt transportmedel för besökare.

Med bil

Hyra bil kan vara en intressant experieince som vägmärken är inte särskilt bra. Vissa resenärer föreslå plocka upp Hitchhikers och använda deras lokal expertis för att få dig dit du vill åka.

Till fots

Vandring runt Havanna är den absolut bästa sättet att se och uppleva staden, få en karta över staden och upptäcka nya sevärdheter till fots.

Se

Museum of the Revolution och Capital byggnaden.

Besök en cigarr fabrik som Kuba är känt för, finns det en alldeles bakom Capital Building. Observera att det inte finns någon fotografering tillåten.

Havana Club Rum Factory - Gå på en guidad tur av Havana Club, en av Kubas mest kända rums. De flesta av de uppvisar är textade på engelska och är ganska självförklarande.

Promenera längs Prado gata i kväll. Great offentligt rum som är upplyst på natten tid och humming med folkmyller, kaféer och charm.

Promenera längs El Malecon - En favorit promenad för turister och lokalbefolkning, en promenad längs El Malecon går längs de centrala gatorna i Havanna och ger enastående utsikt över bukten.

Njut av Faded Glory i La Habana Vieja.

Plaza de la Revolucion - Det stora torget domineras av en staty och minnesmärket Jose Marti och ikoniska bilden av Che Guevara adorning inrikesministeriet. Anländ antingen tidigt eller sent som det ofta översvämmas av turister och blir mycket varmt under dagen.

John Lennon Park i Vedado. Funktioner det enda staty av en västerländsk musiker i Havanna. Utmärks av en regelbundet stulna glasögon.

Den amerikanska Resande byggnad i Vedado, strax utanför Malecon. I avsaknad av en USA-ambassaden i Kuba detta kraftigt berikade och bevakad byggnad är där kubanska medborgare gå att ansöka om amerikanska visum. Det är anmärkningsvärt för visning av nyheter som är ofiltrerade och inte censureras av den kubanska regeringen för de elektroniska skyltar som ligger bakom fönstren i en av våningarna. Det är också fokus för regelbundet iscensatt protester och är berömd för antiamerikansk propaganda skyltar visas motsatsen.

Hotel Habana Libre i Vedado. Hotellet inrymt Castros soldater i flera dagar efter att de tog Havanna. Den har ett utmärkt urval av bilder i lobbyn tillsammans med en av de endast 24 timmar fast food restauranger i staden.

Njut extra 360-graders utsikt över staden med hjälp av stora Camara Oscura i Gamla stan.

Den Catedral de San Cristobal i gamla Havanna. Sägs vara det enda exemplet på en barock konstruktion som besitter asymmetrisk funktioner, ett av tornen är bredare än den andra.

Göra

Promenera längs Malecón, havet muren som löper längs Havanna kusten. På helgerna är det här som lokalbefolkningen komma till partiet, så ta med en flaska och gå med i.

Latinamerika Ny Film Festival, är en populär tillställning som varje december, screening internationella filmer och dra omkring 500000 personer.

Tropicana Show - En cabaret visar att kostnaderna 90CUC. Det är ett måste visa medan du är i Havanna.

Ta en tur i en gammal bil - för ca 20-30CUC en timme i upp till fyra personer, att köras runt Havanna med stil. Välj en bil du gillar nära Hotel Inglaterra eller utanför Museum of the Revolution.

Live Music

Nästan alla restauranger och hotell i staden har ett anständigt hus bandet spelar gamla favoriter.

Hotel Nacional ofta är värd stora namn talang som Omara Portuondo.

La Zorra y el Cuervo, La Rampa,. En liten klubb under gatunivå, de ofta värd funky och fantastisk jazz-musiker. Gå till något lite annorlunda.

La Tropical är en arena utformad för att hålla flera tusen människor. Man bara öppnar för levande musik. Titta runt efter tecken på gatorna offentlighetsprincipen nästa händelse.

Casa de la Musica de Centro Habana är platsen att vara om du gillar att dansa salsa. Kontrollera programmet innan du köper biljetter finns det olika topp-rankade salsa band spelar varje kväll.

Lära

Universitetet i Havanna, - Erbjuder intensiv spanska kurser från 1 week/20 timmar till 4 weeks/80 timmar. Kontakta professor Judith Portal Jportalm@flex.uh.cu.

Instituto Superior de Arte / Escuela Nacional de Arte / CNSEA erbjuda kurser av olika längd och nivåer i musik, dans, drama, konst och spanska.

Arbete

Köpa

Havanna är en förvånansvärt dyr stad att bo i, om du bor på hotell och äta på restauranger man kan arbeta sig vara nästan lika dyrt som andra populära internationella destinationer. Problemet är att Kuba har en dubbel ekonomin, om du kunde leva på pesos det skulle vara otroligt billigt. Tråkigt nog som turist det är nästan omöjligt. De flesta peso hotell inte kommer att vidta utlänningar eller, om de gör det får du betala i CUC. Om du har någon form av en budget rekommenderas det att stanna i casas particulares, det är mycket billigare, ofta mer bekvämt och maten är nästan alltid bättre.

Uttagsautomater inte är alltför svårt att hitta i centrala Havanna, men ha i åtanke att amerikanska kredit-och betalkort-kort inte kan användas i Havanna. Observera att även kreditkort som utfärdats i andra länder än USA får utfärdas av en bank vars moderbolag är ett amerikanskt företag. I detta fall kortet inte kommer att fungera som moderbolag är bundet av amerikansk lagstiftning. Även bankerna helägt av icke-amerikanska företag kan ha en politik för blockering kubanska transaktioner för att inte äventyra sina amerikanska affärer. Kontrollera alltid med din bank eller kreditkortsföretag innan du lämnar hemmet för att se om ditt kort kommer att fungera i Havanna. Även de uttagsautomater inte accepterar MasterCard / Maestro men markeras att godta Visa.

Du kan ta ut pengar från ditt MasterCard i ett par växelkontor. Det finns en i källaren i Hotel Nacional, men förvänta ganska brant serviceavgifter.

Utbyte amerikanska dollar i en CADECA kommer att beläggas med ett 10% penality.

Äta

Även Convertible Peso restauranger kan vara ganska dyra överst slutet för ganska medioker mat några exempel Café de Oriente har fantastisk atmosfär. Den genomsnittliga regeringen köra restauranger är ungefär US $ 20 för två.

Budget

Peso spiltor är alla över staden, särskilt på Prado Marti.

Vissa restauranger gillar Hanoi, Calle Brasil, erbjuder generösa måltider för 5CUC.

Med kubanska nationella pesos, kan du få glass för bara 1 peso i liten gata bås spridda runt om i staden. Du kan också få en fyllning bocadito eller en cajita för mindre än 20 pesos, eller en “pizza” för 7-10 pesos.

Särskilt, Terminal de Omnibus, som Plaza de la Revolucion, har en mycket bra peso café med erbjudanden som stekt kyckling för bara 25 pesos.

Coppelia Ice cream parlour, mittemot Habana Libre. Nästan en kubansk institution med människor väntar upp till en timme att få en plats. Priserna är i peso och CUC.

Nöjesliv

Håll ögonen öppna kan du hitta fullständiga menyer för 6-10CUC. I Vieja det finns sådana restauranger i de mindre, inte så trångt gator.

El Aljibe. I Havanna förort till Miramar, El Aljibe är det slutgiltiga beviset på att mat på Kuba behöver inte vara intetsägande. Prova husets specialitet, kyckling i sura orange sås. El Aljibe också ståta med ett anmärkningsvärt välsorterade vinkällare.

Det finns många goda, mid-priced restauranger i Chinatown. “Bavaria” är ett av de bästa, om du kan bilden en restaurang uppkallad efter en tysk provins, uttalas som “barbaria,” med kinesiska inredning, som serverar pizzor och spaghetti!

Stadsdelar

De restauranger innanför 5-stjärniga hotell tenderar att ta ut alltför stora summor pengar för medioker mat och service. Övriga orter såsom Floridita göra leva upp till kundens förväntningar med tanke på priset.

Frukost

Alla turist hotell tjäna breakfast, vanligtvis en buffé med ett stort utbud av god mat, även om overpriced. Om du bor i en casa särskilt fråga om du kommer att serveras frukost. Om inte, be hyresvärden / kvinna att ta dig shopping. Annars finns det nästan inget hopp om att finna en restaurang öppen för frukost. Ett undantag är den Chan Li Po café-bar, öppet kl 9 am, Centro Habana, nära Chinatown, i Perseverancia # 453.

Dricka

La Bodeguita del Medio är det bar på sig att provsmaka en Mojito. Den tidigare hang-out of Ernest Hemingway, den gör sig bäst på kvällen när turisterna folkmassorna från Varadero har ledas tillbaka ut ur staden.

El Floridita, Obispo St en trevlig restaurang och bar, bör du prova en daiquirí eller “Hemingway Special”.

Du kan få en fantastisk tid strax utanför hotellet Inglaterra nära Capitólio Building, dricka gott Daiquiri och Mojito’s till ett överkomligt pris.

Sova

Det finns 3 huvudområden att resenärer i allmänhet stanna i: Gamla Havanna är den livligaste, Central Havanna är lite tystare och delar kan vara lite krasslig, och Vedado är den lugnaste med mer grönska, och är platsen för att hitta den stora hotell och trevligare casas particulares.

Hotell variera. Bli inte förvånad om du har något varmvatten och dålig TV-mottagning på ett hotell som fortfarande går ihop med att ha en in-hotell läkare och hosting extravagant visar Synkroniserad simning i hotellets pool.

Havanna Lokalhyror tillhandahåller en tjänst för att ta hem som erbjuder rum för uthyrning.

Budget

Casa Ines, Calle Segunda # 559,, Plaza de la Revolucion, +53 7 870 0237,,.

Casa de Jesus y Saida Valdez, Calle 24 # 262, Apt # 5, Vedado, +53 7 830 7279.

Casa Cary, Virtudes # 511, +53 7 863 1802,.

Casa Särskilda Havanna, 28 St # 270, Apt F, Vedado, +53 7 830 8007,,.

La Casa de Ana, Havanna, 17 St # 1422, Apt 1, Vedado, +53 7 833 5128,,.

Nöjesliv

Casa de Sergio och Miriam, Luz 109, +53 7 860 8192,.

Hotel Inglaterra, Paseo del Prado, Gamla Havanna. Ett populärt hotell med restaurang för dem som vill att ligga närmare de åtgärder som ändå fortfarande i komforten av ett hotell. Rum från US $ 80.

Hotel Telegrafo, Prado och Neptuno, Gamla Havanna. Ett populärt hotell precis runt hörnet från Parque Central, precis intill Inglaterra. Renovated in 2004, och nu verkligen trevligt inuti, en välkommen tillflyktsort för fred ifrån Vieja. Rum US $ 80-120, billigare om du bokar vidare med Opodo.

Hotell

Tryp Habana Libre Hotel, La Rampa,. En Havanna landmärke i ett bra läge, det är populärt bland turister och journalister, har en bra 24 timmar café på platsen, och ett business center med anständig uppkoppling.

Hotel Habana Riviera, Paseo och Malecón, Vedado,. Ligger längs Malecon, Havanna’s waterfront boulevard, detta eleganta hotell är en klassiker bland kubaner. Dess närhet till historiska-kulturella center i Havanna, gör detta hotell den perfekta platsen där man kan utforska staden. I natt Rivieran erbjuder utmärkt underhållning med både exklusiva Copa Room Cabaret och en av Havanna främsta restauranger.

Hotel Nacional, Calle 21 och O, Vedado, +53 7 836 3564,. Med utsikt över havet på Malecón, denna plats är legendarisk. Vissa stannar här och sällan lämnar hotellet och njuta av den fina restaurang, ofta levande framträdanden av kända kubanska musiker, och njuta av vyer medan sipping mojitos. Men visste ni kommer att se Havanna, eller hänga i ett hotell? Kanske några av både är efterlyst. Hotellet har också ett utmärkt, om än dyrt företagscenter med CNN, internetuppkoppling och en bar. Rooms from US $ 120.

Hotel Saratoga, hörnet av Prado och Dragones, Gamla Havanna, +53 7 868 1000,. Öppnades i november 2005, det anses av många vara av högsta kvalitet hotell i Kuba.

Hotel NH Parque Central, i Neptuno, +53 7 867 1037,. NH liknar den Saratoga i kvalitet och har en vacker bottenvåningen lobby samt en takterrass med pool.

Hotel Conde de Villanueva, Calle Mercaderes esq. Amagura, Gamla Havanna. Ett vackert restaurerade koloniala hem är det här hotellet på slutdestinationen för en kännare av kubanska cigarrer, varje rum är uppkallat efter en tobak plantering, och naturligtvis alla rum tillåta rökning. Ståtar med en imponerande cigarr shop i hotellet, förutom en restaurang. Var varnade dock: om du gillar att sova sen finns det en påfågel som vandrar runt gården som börjar göra buller så snart solen kommer upp.

Kontakt

Staden kod för Havanna är 7. Prefix med 0 eller 01 när du ringer från Kuba.

Internetkaféer finns på ETESCA kontor, på Hotel Habana Libre, Hotell Inglatera, Hotel Nacional och vid Capitolio.

Nödnumret är 116. Informationen antal är 113.

Problemlösare

Havanna är helt säkert för en stor stad. Att vara en totalitär polisstat, det första du lägger märke till är att det finns poliser i varje hörn. Populära turistorter platser tittade ännu mer av poliser, så du behöver inte vara rädda för att attackeras på dagtid. På natten däremot har det muggings i mörker gatorna i Centro Habana. Medan Centro Habana är helt säkert att utforska på dagtid och utan risk kan passeras samtidigt kommer att Habana Vieja eller Vedado, sitt bästa att inte skära igenom det på natten. Om du ska gå, göra det längs Malecon där det finns belysning och många fler människor. Var misstänksam i hustlers erbjuder sig att visa dig ett ställe att äta eller erbjuder en rundtur i staden som du kommer att fastna betala saftiga priser för att täcka deras provision. Fråga efter menyer eller priser innan beställning någonting.Det kan finnas särskilda turist-pris menyer “att få backat ur efter att du har förbrukats mat eller dryck.

Cope

Ambassader och High Commissions

Brittiska ambassaden, +53 7 204 1771.

Kanadas ambassad, +53 7 204 2516.

Sydafrikas ambassad, +53 7 204 9671.

U. S. intressekontoret, +53 7 33 3551.

Get out

Varadero
Pinar del Rio
Isla de la Juventud
Trinidad

Havanna City är huvudstad i Kuba, och en av de fjorton provinserna Republiken Kuba.

Förstå

Under 1950-talet före den kommunistiska revolutionen, Havanna var en av de semester hot-spots of the Caribbean, och eftersom Kuba återupptas för turismen under 1990-talet har det blivit en populär destination än en gång. Om än med många färre amerikanska medborgare, på grund av ett nästan totalt förbud mot resor som upprätthålls av den amerikanska federala regeringen. Det kommer dock att finnas massor av turister när som helst på året, så väntar enorma folkmassor och långa rader på platser.

El Habanero och Tribuna de la Habana är de lokala tidskrifter.

Valuta

Kuba har två valutor, den kubanska peso och den kubanska Convertible Peso. De flesta turistorter kommer att använda CUC för alla inköp, hotell, taxi och aktiviteter. Koppen skapades för att ersätta alla USA-dollar som används i turistbranschen fram till slutet av 1990-talet.

För mer information se avsnittet om pengar i Kuba artikel.

Kom i

Med flyg

Jose Marti internationella flygplats har tre olika terminaler. Terminal 1 är för inrikesflyg, Terminal 2 är främst för charterflyg från USA och Terminal 3 används för alla andra internationella flygningar.

Tulltjänstemän kan vara mycket stränga och kommer förmodligen att snoka ut eventuella misstänkta elektronik eller andra föremål. Tulltjänstemän och immigrationstjänstemän också arbeta långsamt och bagage återkräva är mycket långsamt, så räkna med en mycket lång väntetid när de kommer in i landet.

Det lokala flygbolaget Cubana erbjuder en god service, och om du vill resa från Västindien, du kan använda CaribbeanJet eller CubaJet.

Med tåg

De flesta tåg i östra Kuba har stängts på grund av dåliga spår. Endast följande tågen som flyger till Havanna i september 2007. Alla tjänster körs på alternativa dagar bara.

Det uttryckliga Tren Frances, övernattning från Santiago de Cuba via Matanzas, Santa Clara och Camagüey varannan dag.

En övernattning lokala tåget från Santiago de Cuba, som trafikerar suppleant nätter när Tren Frances körs inte.

En övernattning tåget från Moron med uppehåll i Matanzas och Santa Clara.

En övernattning tåget från Sancti Spiritus med uppehåll i Matanzas och Santa Clara.

En dagtid tåget från Camagüey med uppehåll i Matanzas och Santa Clara.

En mycket långsam dagtid tåget från Cienfuegos.

En något snabbare kväll tåg till Matanzas och Cienfuegoes, återvänder till Havanna under natten.

En övernattning lokala tåg till Pinar del Rio som återvänder till Havanna under dagen.

Eftersom dessa tåg köra varannan dag, du måste bekräfta i förväg att de kör på den dag du vill resa.

Det finns också de Hershey elektriska tåg körs flera gånger om dagen mellan Havanna och Matanzas. The Hershey tågvagnar är mycket fallfärdiga och kommer bara att vädja till de mest die-hard tåg entusiaster. Resan tar minst fyra timmar oavsett vad schemat säger, och du blir stående eftersom de flesta av platserna är bruten.

Med bil

Hyra bil på Kuba kommer att kosta dig från 33 till 106CUC per dag. Bilen kommer att ha en speciell turist plattan, vilket innebär att du kommer att bli skyldiga att ge generösa tips varje gång du parkera bilen i ett trångt rum. Med hänsyn till all-around otillräknelig kubanska transporter, hyra bil kan vara det rätta valet för dem som inte vill ha några besvär alls. Tänk på att plocka upp Hitchhikers är nästan en moralisk skyldighet för de “medvetna” turist, särskilt när de reser mellan städerna. Plocka upp en hitchhiker kan vara det bästa sättet att komma fram till destinationen utan att gå förlorade. CarrentaCuba.com är en användbar resurs kan du välja din bil, kontrollera tillgänglighet och boka online.

Med buss

Viazul driver en inter-city coach service till / från de flesta större städer inklusive Camagüey, Cienfuegos, Matanzas, Pinar del Rio, Sancti Spiritus, Santa Clara, Santiago de Cuba, Trinidad, Varadero och Viñales. De viktigaste Viazul bussterminal är 3 kilometer sydväst om centrala Havanna. Avgår bussar också stanna vid den centrala bussterminal, men ankommande bussar inte. Om du använder den centrala bussterminal, du köpa biljetter och vänta på bussen i en separat luftkonditionerade kontor nära västra ingången till terminalen. Tidtabeller finns på Viazul webbplats.

Astro kan få dig från Havanna till nästan var som helst på Kuba.

Med båt

På grund av politiska omständigheter är det svårt att komma in Kuba till sjöss. Besökande sjömän behovet av att vidta åtgärder innan fartyget anlöper hamnen för att undvika svårigheter. Dessutom, de flesta hamnar är stängda för obehöriga besökare.

Klimat

Med taxi

Som turist, det bekvämaste sättet att ta sig runt Havanna är med taxi. Några av de taxibilar är gamla amerikanska Chevys från 1950-talet, andra är nyare ryska Ladas, medan de flesta turistorter taxibilar är moderna Peugeots, Skodas och även Mercedes.

Det är olagligt för turister att rida på annat än den officiella regeringen taxibilar. Men det är ofta lättare att vinka ned en av de gamla Chevys eller Ladas. När ridning i en olaglig taxi, förhandla om pris i förväg. Priset på illegala taxibilar blir inget billigare än den officiella taxi fare. Runt om i staden, med olagliga taxibilar bör inga problem. Men med en olaglig taxi till och från flygplatsen maj drar åt sig polisen.

Taxi collectivos är de gamla, misshandlades upp Yank-tankar med en taxi skylt på taket eller i främre fönstret. Turisterna är inte tänkt att ta dem, men du kommer sällan stöter på problem och de är ett roligt och billigt alternativ till de statligt drivna taxibilar. De har prissättningen och köra som sträckor, så kanske du behöver lite hjälp när man tar dem första några gånger. Priser varierar från 10 CUP för en kort sikt under dagen till 20 CUP för ett längre sikt eller på natten. De förare som i allmänhet är ärliga när det gäller biljettpriser, men det är bäst att inte verkar omedvetna genom att fråga hur mycket i slutet av resan. Alltid titta vad de andra passagerarna ge och om tvivel ge 10 Cup, och om han frågar efter ytterligare 10 sedan överlämna den. Det kan vara en lång väntetid att försöka få en taxi collectivo eftersom de är mycket populära med kubaner och ofta helt, men den erfarenhet och besparingar gör det värt besväret.

De billigaste taxi bolag i Havanna i särklass är Panataxi. Dessa är vanligen gula eller vita Ladas med en röd skylt och är värt att vänta på att spara några få dollar. Panataxi tar dig till flygplatsen på mätaren, om man frågar, för ca 12 CUC från centrala Havanna.

Coco Taxi och gul trehjuliga motorcyklar, är ett billigt sätt att ta sig runt centrala Havanna.

Med buss

Under de senaste Havanna haft en kollektivtrafik tjänst kallad El Camello, en split-nivå bussen drog av en semi-truck, och liknar en 2 humped kamel. Camellos färdiga drift i april 2008 och ersattes av moderna stadsbussar som importeras från Kina.

Andra lokala bussar kan också få trångt, men i förorterna de är ett praktiskt transportmedel för besökare.

Med bil

Hyra bil kan vara en intressant experieince som vägmärken är inte särskilt bra. Vissa resenärer föreslå plocka upp Hitchhikers och använda deras lokal expertis för att få dig dit du vill åka.

Till fots

Vandring runt Havanna är den absolut bästa sättet att se och uppleva staden, få en karta över staden och upptäcka nya sevärdheter till fots.

Se

Museum of the Revolution och Capital byggnaden.

Besök en cigarr fabrik som Kuba är känt för, finns det en alldeles bakom Capital Building. Observera att det inte finns någon fotografering tillåten.

Havana Club Rum Factory - Gå på en guidad tur av Havana Club, en av Kubas mest kända rums. De flesta av de uppvisar är textade på engelska och är ganska självförklarande.

Promenera längs Prado gata i kväll. Great offentligt rum som är upplyst på natten tid och humming med folkmyller, kaféer och charm.

Promenera längs El Malecon - En favorit promenad för turister och lokalbefolkning, en promenad längs El Malecon går längs de centrala gatorna i Havanna och ger enastående utsikt över bukten.

Njut av Faded Glory i La Habana Vieja.

Plaza de la Revolucion - Det stora torget domineras av en staty och minnesmärket Jose Marti och ikoniska bilden av Che Guevara adorning inrikesministeriet. Anländ antingen tidigt eller sent som det ofta översvämmas av turister och blir mycket varmt under dagen.

John Lennon Park i Vedado. Funktioner det enda staty av en västerländsk musiker i Havanna. Utmärks av en regelbundet stulna glasögon.

Den amerikanska Resande byggnad i Vedado, strax utanför Malecon. I avsaknad av en USA-ambassaden i Kuba detta kraftigt berikade och bevakad byggnad är där kubanska medborgare gå att ansöka om amerikanska visum. Det är anmärkningsvärt för visning av nyheter som är ofiltrerade och inte censureras av den kubanska regeringen för de elektroniska skyltar som ligger bakom fönstren i en av våningarna. Det är också fokus för regelbundet iscensatt protester och är berömd för antiamerikansk propaganda skyltar visas motsatsen.

Hotel Habana Libre i Vedado. Hotellet inrymt Castros soldater i flera dagar efter att de tog Havanna. Den har ett utmärkt urval av bilder i lobbyn tillsammans med en av de endast 24 timmar fast food restauranger i staden.

Njut extra 360-graders utsikt över staden med hjälp av stora Camara Oscura i Gamla stan.

Den Catedral de San Cristobal i gamla Havanna. Sägs vara det enda exemplet på en barock konstruktion som besitter asymmetrisk funktioner, ett av tornen är bredare än den andra.

Göra

Promenera längs Malecón, havet muren som löper längs Havanna kusten. På helgerna är det här som lokalbefolkningen komma till partiet, så ta med en flaska och gå med i.

Latinamerika Ny Film Festival, är en populär tillställning som varje december, screening internationella filmer och dra omkring 500000 personer.

Tropicana Show - En cabaret visar att kostnaderna 90CUC. Det är ett måste visa medan du är i Havanna.

Ta en tur i en gammal bil - för ca 20-30CUC en timme i upp till fyra personer, att köras runt Havanna med stil. Välj en bil du gillar nära Hotel Inglaterra eller utanför Museum of the Revolution.

Live Music

Nästan alla restauranger och hotell i staden har ett anständigt hus bandet spelar gamla favoriter.

Hotel Nacional ofta är värd stora namn talang som Omara Portuondo.

La Zorra y el Cuervo, La Rampa,. En liten klubb under gatunivå, de ofta värd funky och fantastisk jazz-musiker. Gå till något lite annorlunda.

La Tropical är en arena utformad för att hålla flera tusen människor. Man bara öppnar för levande musik. Titta runt efter tecken på gatorna offentlighetsprincipen nästa händelse.

Casa de la Musica de Centro Habana är platsen att vara om du gillar att dansa salsa. Kontrollera programmet innan du köper biljetter finns det olika topp-rankade salsa band spelar varje kväll.

Lära

Universitetet i Havanna, - Erbjuder intensiv spanska kurser från 1 week/20 timmar till 4 weeks/80 timmar. Kontakta professor Judith Portal Jportalm@flex.uh.cu.

Instituto Superior de Arte / Escuela Nacional de Arte / CNSEA erbjuda kurser av olika längd och nivåer i musik, dans, drama, konst och spanska.

Arbete

Köpa

Havanna är en förvånansvärt dyr stad att bo i, om du bor på hotell och äta på restauranger man kan arbeta sig vara nästan lika dyrt som andra populära internationella destinationer. Problemet är att Kuba har en dubbel ekonomin, om du kunde leva på pesos det skulle vara otroligt billigt. Tråkigt nog som turist det är nästan omöjligt. De flesta peso hotell inte kommer att vidta utlänningar eller, om de gör det får du betala i CUC. Om du har någon form av en budget rekommenderas det att stanna i casas particulares, det är mycket billigare, ofta mer bekvämt och maten är nästan alltid bättre.

Uttagsautomater inte är alltför svårt att hitta i centrala Havanna, men ha i åtanke att amerikanska kredit-och betalkort-kort inte kan användas i Havanna. Observera att även kreditkort som utfärdats i andra länder än USA får utfärdas av en bank vars moderbolag är ett amerikanskt företag. I detta fall kortet inte kommer att fungera som moderbolag är bundet av amerikansk lagstiftning. Även bankerna helägt av icke-amerikanska företag kan ha en politik för blockering kubanska transaktioner för att inte äventyra sina amerikanska affärer. Kontrollera alltid med din bank eller kreditkortsföretag innan du lämnar hemmet för att se om ditt kort kommer att fungera i Havanna. Även de uttagsautomater inte accepterar MasterCard / Maestro men markeras att godta Visa.

Du kan ta ut pengar från ditt MasterCard i ett par växelkontor. Det finns en i källaren i Hotel Nacional, men förvänta ganska brant serviceavgifter.

Utbyte amerikanska dollar i en CADECA kommer att beläggas med ett 10% penality.

Äta

Även Convertible Peso restauranger kan vara ganska dyra överst slutet för ganska medioker mat några exempel Café de Oriente har fantastisk atmosfär. Den genomsnittliga regeringen köra restauranger är ungefär US $ 20 för två.

Budget

Peso spiltor är alla över staden, särskilt på Prado Marti.

Vissa restauranger gillar Hanoi, Calle Brasil, erbjuder generösa måltider för 5CUC.

Med kubanska nationella pesos, kan du få glass för bara 1 peso i liten gata bås spridda runt om i staden. Du kan också få en fyllning bocadito eller en cajita för mindre än 20 pesos, eller en “pizza” för 7-10 pesos.

Särskilt, Terminal de Omnibus, som Plaza de la Revolucion, har en mycket bra peso café med erbjudanden som stekt kyckling för bara 25 pesos.

Coppelia Ice cream parlour, mittemot Habana Libre. Nästan en kubansk institution med människor väntar upp till en timme att få en plats. Priserna är i peso och CUC.

Nöjesliv

Håll ögonen öppna kan du hitta fullständiga menyer för 6-10CUC. I Vieja det finns sådana restauranger i de mindre, inte så trångt gator.

El Aljibe. I Havanna förort till Miramar, El Aljibe är det slutgiltiga beviset på att mat på Kuba behöver inte vara intetsägande. Prova husets specialitet, kyckling i sura orange sås. El Aljibe också ståta med ett anmärkningsvärt välsorterade vinkällare.

Det finns många goda, mid-priced restauranger i Chinatown. “Bavaria” är ett av de bästa, om du kan bilden en restaurang uppkallad efter en tysk provins, uttalas som “barbaria,” med kinesiska inredning, som serverar pizzor och spaghetti!

Stadsdelar

De restauranger innanför 5-stjärniga hotell tenderar att ta ut alltför stora summor pengar för medioker mat och service. Övriga orter såsom Floridita göra leva upp till kundens förväntningar med tanke på priset.

Frukost

Alla turist hotell tjäna breakfast, vanligtvis en buffé med ett stort utbud av god mat, även om overpriced. Om du bor i en casa särskilt fråga om du kommer att serveras frukost. Om inte, be hyresvärden / kvinna att ta dig shopping. Annars finns det nästan inget hopp om att finna en restaurang öppen för frukost. Ett undantag är den Chan Li Po café-bar, öppet kl 9 am, Centro Habana, nära Chinatown, i Perseverancia # 453.

Dricka

La Bodeguita del Medio är det bar på sig att provsmaka en Mojito. Den tidigare hang-out of Ernest Hemingway, den gör sig bäst på kvällen när turisterna folkmassorna från Varadero har ledas tillbaka ut ur staden.

El Floridita, Obispo St en trevlig restaurang och bar, bör du prova en daiquirí eller “Hemingway Special”.

Du kan få en fantastisk tid strax utanför hotellet Inglaterra nära Capitólio Building, dricka gott Daiquiri och Mojito’s till ett överkomligt pris.

Sova

Det finns 3 huvudområden att resenärer i allmänhet stanna i: Gamla Havanna är den livligaste, Central Havanna är lite tystare och delar kan vara lite krasslig, och Vedado är den lugnaste med mer grönska, och är platsen för att hitta den stora hotell och trevligare casas particulares.

Hotell variera. Bli inte förvånad om du har något varmvatten och dålig TV-mottagning på ett hotell som fortfarande går ihop med att ha en in-hotell läkare och hosting extravagant visar Synkroniserad simning i hotellets pool.

Havanna Lokalhyror tillhandahåller en tjänst för att ta hem som erbjuder rum för uthyrning.

Budget

Casa Ines, Calle Segunda # 559,, Plaza de la Revolucion, +53 7 870 0237,,.

Casa de Jesus y Saida Valdez, Calle 24 # 262, Apt # 5, Vedado, +53 7 830 7279.

Casa Cary, Virtudes # 511, +53 7 863 1802,.

Casa Särskilda Havanna, 28 St # 270, Apt F, Vedado, +53 7 830 8007,,.

La Casa de Ana, Havanna, 17 St # 1422, Apt 1, Vedado, +53 7 833 5128,,.

Nöjesliv

Casa de Sergio och Miriam, Luz 109, +53 7 860 8192,.

Hotel Inglaterra, Paseo del Prado, Gamla Havanna. Ett populärt hotell med restaurang för dem som vill att ligga närmare de åtgärder som ändå fortfarande i komforten av ett hotell. Rum från US $ 80.

Hotel Telegrafo, Prado och Neptuno, Gamla Havanna. Ett populärt hotell precis runt hörnet från Parque Central, precis intill Inglaterra. Renovated in 2004, och nu verkligen trevligt inuti, en välkommen tillflyktsort för fred ifrån Vieja. Rum US $ 80-120, billigare om du bokar vidare med Opodo.

Hotell

Tryp Habana Libre Hotel, La Rampa,. En Havanna landmärke i ett bra läge, det är populärt bland turister och journalister, har en bra 24 timmar café på platsen, och ett business center med anständig uppkoppling.

Hotel Habana Riviera, Paseo och Malecón, Vedado,. Ligger längs Malecon, Havanna’s waterfront boulevard, detta eleganta hotell är en klassiker bland kubaner. Dess närhet till historiska-kulturella center i Havanna, gör detta hotell den perfekta platsen där man kan utforska staden. I natt Rivieran erbjuder utmärkt underhållning med både exklusiva Copa Room Cabaret och en av Havanna främsta restauranger.

Hotel Nacional, Calle 21 och O, Vedado, +53 7 836 3564,. Med utsikt över havet på Malecón, denna plats är legendarisk. Vissa stannar här och sällan lämnar hotellet och njuta av den fina restaurang, ofta levande framträdanden av kända kubanska musiker, och njuta av vyer medan sipping mojitos. Men visste ni kommer att se Havanna, eller hänga i ett hotell? Kanske några av både är efterlyst. Hotellet har också ett utmärkt, om än dyrt företagscenter med CNN, internetuppkoppling och en bar. Rooms from US $ 120.

Hotel Saratoga, hörnet av Prado och Dragones, Gamla Havanna, +53 7 868 1000,. Öppnades i november 2005, det anses av många vara av högsta kvalitet hotell i Kuba.

Hotel NH Parque Central, i Neptuno, +53 7 867 1037,. NH liknar den Saratoga i kvalitet och har en vacker bottenvåningen lobby samt en takterrass med pool.

Hotel Conde de Villanueva, Calle Mercaderes esq. Amagura, Gamla Havanna. Ett vackert restaurerade koloniala hem är det här hotellet på slutdestinationen för en kännare av kubanska cigarrer, varje rum är uppkallat efter en tobak plantering, och naturligtvis alla rum tillåta rökning. Ståtar med en imponerande cigarr shop i hotellet, förutom en restaurang. Var varnade dock: om du gillar att sova sen finns det en påfågel som vandrar runt gården som börjar göra buller så snart solen kommer upp.

Kontakt

Staden kod för Havanna är 7. Prefix med 0 eller 01 när du ringer från Kuba.

Internetkaféer finns på ETESCA kontor, på Hotel Habana Libre, Hotell Inglatera, Hotel Nacional och vid Capitolio.

Nödnumret är 116. Informationen antal är 113.

Problemlösare

Havanna är helt säkert för en stor stad. Att vara en totalitär polisstat, det första du lägger märke till är att det finns poliser i varje hörn. Populära turistorter platser tittade ännu mer av poliser, så du behöver inte vara rädda för att attackeras på dagtid. På natten däremot har det muggings i mörker gatorna i Centro Habana. Medan Centro Habana är helt säkert att utforska på dagtid och utan risk kan passeras samtidigt kommer att Habana Vieja eller Vedado, sitt bästa att inte skära igenom det på natten. Om du ska gå, göra det längs Malecon där det finns belysning och många fler människor. Var misstänksam i hustlers erbjuder sig att visa dig ett ställe att äta eller erbjuder en rundtur i staden som du kommer att fastna betala saftiga priser för att täcka deras provision. Fråga efter menyer eller priser innan beställning någonting.Det kan finnas särskilda turist-pris menyer “att få backat ur efter att du har förbrukats mat eller dryck.

Cope

Ambassader och High Commissions

Brittiska ambassaden, +53 7 204 1771.

Kanadas ambassad, +53 7 204 2516.

Sydafrikas ambassad, +53 7 204 9671.

U. S. intressekontoret, +53 7 33 3551.

Get out

Varadero
Pinar del Rio
Isla de la Juventud
Trinidad

Kommentera Havanna (city)