Chester

Av: Resor  |  Kategori: Resor

Chester är en mycket vacker och historisk engelska staden vid floden Dee i nordvästliga grevskapet Cheshire. Även om det kanske inte värt en hel semester, det är väl värt en dagsutflykt för att se romerska ruiner.

Förstå

Chester ursprungligen kommer från Romano-brittiska perioden senast, då det utgjorde en lösning som kallas Deva eller Castra Devana, fästningen staden den 20: e legionen. Som ett resultat av vissa delar av Chester är ungefär tvåtusen år gammal. Det var en Royalist högborg under det engelska inbördeskriget på 1640-talet, och längs väggarna kan man se tornet från vilket King Charles I bevakade sina trupper göra kampen.

En infödd i Chester kallas en “Cestrian”, men så är fallet att Cockneys måste vara födda inom hörhåll av Bow Bells att betrakta en “verklig” Cockney, att vara strikt anses en “Cestrian” den person som skall ha varit född inom gränserna för stadens romerska murar. Men de senaste moderskap ward inom de fastställda gränserna flyttades till sin nuvarande plats ett par miles utanför City Walls i mitten-1960’s.

Kom i

Med tåg

Från London - fem direkta tåg dagligen till och från London, annars ett enda byte av tåg i Crewe förbunden med många andra London tåg. Chester är på North Wales Coast linje, över vilka tåg som startar i Crewe och Manchester köra till Llandudno och Holyhead; direkta tåg också löpa från och via Karlstad till Birmingham, Cardiff och Shrewsbury.

Från Liverpool och Birkenhead - Chester är en sydlig slut på Merseyrail s Wirral Line som ger direkta tåg.

Från Manchester - en andra linje går mellan Chester och Manchester - resan är den natursköna rutten i all mening. Resan tar betydligt längre, men reser genom landsbygden Cheshire innan Manchester yttre förorterna. Så om tid är det viktigt att du skulle få råd att ta det mer regelbundet nämnda tåg och spara runt en halvtimme i restid.

Med bil

Chester ligger nära den östra sidan av A55, som blir M53, som korsar M56. London är ungefär 170 miles på väg, Birmingham ungefär 90 miles, Manchester cirka 40 miles, Liverpool cirka 15 miles.

Långfärdsbussar

De flesta nationella bussar stannar i Chester. Chester coach station i centrum har nu stängt. De bussar stannar vid en busshållplats i Vicars Lane, mittemot Sveaborgscentret nära Roman Amphitheatre.

National Express

Klimat

Stadskärnan i sig är relativt små, med allt inom gångavstånd. Under dagen finns det regelbundna bussar, och man kan flagga ner en taxi långt in på natten.

Se

Cathedral, 12 Abbey Square, ☎ +44 1244 324756,. 9am-5pm. Erotik £ 4, barn 5-16 £ 1,50, högre £ 3, familj £ 10.

Grosvenor Park,. De viktigaste ornamental park i Chester och omfattar en damm i miniatyr järnvägsstationer och barnens lekplats.

Roman Chester

Chester var en av de stora militärbaser i romerska England, och som sådan har sin beskärda del av romerska ruiner. Historiker har även spekulerats i att hade det romerska avgång inte hänt, Chester skulle ha blivit den romerska Capital of England.

Väggar. Stadskärnan omges av murar, som erbjuder en trevlig strosa rutt för besökare och lokalbefolkning alike. Promenera runt början av romerska muren som omger staden.

Amphitheatre, Vicars Lane, Chester,. Tros ha varit säte för den största trä struktur ampitheatre i det romerska riket utanför Rom för det är tid, med en större sten ampitheatre senare byggdes på toppen av stiftelser redigera

Roman Gardens. Med rekonstruerade Hypocaust.

Spud och likhet, Bridge Street. Källaren i denna affär ger tillgång till ett original Hypocaust.

Göra

Den Groves, Riverside. Den Groves är Chester egna riverside promenade kör vid sidan av floden Dee från Grosvenor Park till Old Handbridge.

Den Groves är en av Chester främsta öppna platser, som går längs stadens bank av floden Dee. Det blev en promenad i det tidiga 1700-talet och är nu en del av en längre Riverside Promenade.

År 1726, var området hyrdes ut till Charles Croughton som säkrade floden bank och planterade en aveny av träd. Genom det sena 18th century det hade blivit känt som Groves. The City Walls blev också en fashionabel plats och på 18: e seklet, banan ändrades och det Groves och väggarna var anslutna genom byggandet av Recorder’s trappan. Under romartiden, den här delen av floden var en serie av stenbrott där sten var utvinns för att bygga fästningen. I Saxon gånger, olivlundarna var förmodligen den viktigaste hamnområdet och kan ha haft en koncentration av leatherworking.

Den Groves är också det bästa stället att gå att ta en tur ner i floden sig genom alla typer av fartyg från motoriserade tour-båtar på rad båtar och, i varmt väder, även pedaloes.

Grosvenor Park. Grosvenor Park är en klassisk, 19th century utformad park med en typisk viktoriansk layout som innehåller formella vägar kantade med träd, stora svepande gräsmattor omgivna med en dekorativ buske sängar och sängkläder växter, som ger en färgstark skärm hela våren och sommaren. Parken ligger nära floden Dee och med utsikt över floden till ängar och Queen’s Park och ut mot söder om Karlstad.

Grosvenor Park var en av de första offentliga parker i Storbritannien utanför de stora industristäder och gavs till staden Chester i 1867 av Richard Grosvenor, andra markis av Westminster.

Båtar. Längs floden. Roddbåtar kan hyras eller om du inte vill anstränger dig, det finns många båtturer som går från floden i centrum sida mellan Handbridge hängbro och väggar, och de visar dig allt du vill se! redigera

Chester Racecourse, ☎ +44 1244 304 600,. Finns på Roodee, ursprungligen platsen för den romerska port. Om du verkligen angelägen om horse, ta reda på datumen för ‘Races dagar Chester värd ett par gånger om året. Du måste kanske boka biljetter i förväg, och det finns ett prisintervall. Om du bara vill se lite av ras atmosfär gratis, väggar vandrar du rätt förflutna syfte med åtgärden anges nedan. Till centrum barer är bäst undvikas före och efter loppen!

Chester Zoo, Upton-by-Chester, Chester, CH2 1LH, ☎ +44 1244 380280,. Väl värt ett besök, djurparken är helt superb och enligt uppgift en av de bästa i Europa. Den elefanten insamling är i världsklass och har ett unikt bat grotta där de flyger fritt omkring besökare. Det är bäst att lämna 3-5 timmar att göra det ordentligt. Det är en liten bit utanför centrum, så antingen fånga en buss från busstationen, eller ta tåget från Chester Station till Bache på Wirral Line. Det senare alternativet är extremt snabb och därmed billig. £ 10-12.

Grovesnor Museum, 27 Grosvenor Street, Chester. CH1 2DD., ☎ 01244 402008,. 10,30 - 5 Mån - Lör, 1 - 4 Sun. Liten men informativa museum huvudämnesstuderande i stadens romerska arvet.

Dewa Roman Experience, Pierpoint Lane, Bridge Street. CH1 1NL., ☎ 01244 343407,. 9 - 5 Mån - Lör, 10 - 5 Sun. Interactive museet om Chester: s romerska historia, med besök på utställningar.

I Cheshire Military Museum, The Castle, Chester. CH1 2dN., ☎ 01244 327617,. 10 - 5. Museum minns länets militära förflutna, med arkiv, en butik och utställningar.

Open-top Bus Tour. Tar dig runda alla viktiga sevärdheter i 30 minuter. Flera bussföretag kör turer: Heritage Tours.

Christmas Lights, stadens centrum. December. Chester är den vackraste staden i upptakten till julen när gatorna är smakfullt inredda med lampor. Affärerna är hektiskt men prova en promenad runt väggarna efter 5 pm.

Köpa

Chester har fantastisk shopping för sin storlek. Alla de stora butikerna är baserad på en av de mest attraktiva stadskärnorna i landet. Traditionell svartvitt Tudor byggnader och de rader i kombination med bra affärer och bra matställen, såsom Watergates Wine Bar, är säker på att göra detta till en trevlig shopping resa.

Om det inte uppfyller dina consumerist behov, Cheshire Oaks är en Designer Outlet 10 miles därifrån med buss eller bil.

Äta

Bra val för livsmedel är:

Den Watergates Wine Bar, 13 Watergates Street, ☎ +44 1244 320515. En historisk Norman crypt dateras från 11th Century om de viktigaste kullerstensgator knappt raderna. En omfattande meny med massor av val alla till ett rimligt pris. Väl värt ett besök.

Piccolino, 33 Pepper Row, Pepper St, Chester CH1 1EA, ☎ +44 1244 312123,. Italiensk restaurang. Piccolino serverar ett stort urval av rätter och har mycket god service. När du går, går för antipesto för starters!

Siam, City Road. En väl omvandlas canal-side building. Övre våningen är bra kvalitet thailändsk meny. Nedre är Teppan-Yaki stil japansk mat, beredda framför dig med alla prestanda juggling redskap, brand etc. Middag £ 25-35.

Pastarazzi, 29 Grosvenor Street. Beläget i en vacker gammal byggnad nära kapplöpningsbolagen. Erbjudanden fine dining på dyra priser.

Brasserie 10-16, Brookdale Place, Chester, CH1 3DY, ☎ 01244 32 22 88. Oavsett om du vill ha en lugn lunch, affärer middag, romantisk behandlar eller full på fest, 10-16 sörjer för alla som uppskattar fantastisk mat, bra service och uppmärksamhet på detaljer till rimliga priser.

Ego, 14-16 Grosvenor Street, Chester, CH1 2DD, ☎ 01244 346512. Öppnad november 2000, populär bland familjer, studenter och affärsfolk. I hjärtat av staden Chester innebär att den är lättillgänglig för teatrar, biografer, barer och naturligtvis de raser.

Dricka

Chester har många historiska, gammaldags engelska pubar, öl på runt £ 2.50-£ 3 en pint. Men de flesta ställen kommer att sluta på cirka 11:30 pm, och till och med lite tidigare på söndagar. Den enda verkliga undantaget är Watergates som trader fram till 2am på fredag och lördag.

Den Watergates Wine Bar, 13 Watergate Street, ☎ +44 1244 320515. En fantastisk inställning i en gammal kyrka krypta under de rader. Generellt avslappnad till dagtid med en imponerande rooftop garden. Lockar en livlig skara i kväll med fantastisk musik och ett stort utbud av cocktails, öl, skjutspel, sprit och flaskor.

The Bear och billets, Lower Bridge Street. Nyligen renoverade sjuttonde århundradet taverna innehåller ett brett urval av öl på convivial surroundings. Decent mat också.

The Falcon, Lower Bridge Street. En gammal taverna belägen högst upp på Lower Bridge Street - påstås halvö i sin källare - det tjänar ett utmärkt sortiment av öl från Sam Smith’s bryggeri.

Den Marlbororough vapen. När det behövs dess tecken måleri, konstnären slutat att släcka hans törst halvvägs genom, och resten är historia. Mycket nära stadens centrum, utanför den erbjuder en “make-CRECHE”, där damer kan deponera sina olyckliga andra halvor för en eftermiddag’s shopping i fred.

The Albion Inn, Park Street, Chester, CH1 1RN, ☎ +441244 340345,. . Defiantly traditionella, “family-fientliga” pub med väggar täcks i första världskriget minnas. Utmärkt öl och god husmanskost.

Barer

Watergates, 13 Watergate Street, ☎ +44 1244 320515. För sent natten drinkar i en superb inställningen måste du besöka Watergates. En gammal kyrkans krypta under de rader som är deceptively stort med långa fat rum och en dold Snug, perfekt för att koppla av och chatta med vänner. Lockar en livlig skara i kväll med fantastisk musik och ett stort utbud av cocktails, öl, skjutspel, sprit och flaskor. Öppet till 2am på fredagens och lördagens redigera

Amber Lounge.

Bar Lounge.

Meze.

Klubbar

Det finns bara en handfull nattklubbar och sena barer att välja mellan. Det senaste någon klubb kommer att vara öppen i Chester är 3am.

Branigans. Den nya favorit med lokalbefolkningen. Ett stort rum med en fantastisk atmosfär.

Telfords Warehouse. En av de bästa klubbarna, vid sidan av kanalen en student dyk.

RB’s. Bottenvåning är en 80’s Bar, Reflex. Ytterligare två våningar spelar olika musik. Men ökända för täta rapporter från problem och “osmidiga” beteende med doorstaff redigera

Cruise, 4 St.John ’s Street, Chester. CH1 1DA., ☎ 01244 408000,. Ny klubb med fyra barer i sex skilda teman områden.

Pubar

Sova

Budget

Chester Backpackers, 67 Boughton, ☎ +44 1244 400185,.

Mellankategorin

De flesta B & Bs är klustrade till öster om staden i Hoole. Detta har sitt eget centrum, med goda lokala pubar, några restauranger och butiker. Dess omkring en mil in till centrum och inte ett mycket attraktivt promenad, men är bekvämt för tågstationen.

Express by Holiday Inn Chester Racecourse, The Race Course, ☎ +4444 8709 904065,.

Stadsdelar

The Chester Grosvenor Hotel and Spa *****, Foregate Street, Chester CH1 1LT, ☎ +44 1244 324024,. För allvarligt moneyed finns det bara ett val. Grosvenor är höjden av lyx och ligger i centrum av staden.

Best Western Queen Hotel ****, City Road, ☎ +44 1244 305000,.

Problemlösare

Chester är inte en speciellt farlig stad, utan särskild rykte om brott. Huvudregeln är ju närmare kapplöpningsbolagen säkrare området. Men de vanliga brittiska regler gäller. Tänk på att, mellan midnatt och 3am eller så, speciellt på fredags-och lördagsnätter, kommer det att finnas gott om drunken människor om, så håller sig till väl upplysta områden och större vägar. Om du är en av dessa människor och vet inte staden överväga att ta en cab hem. Vissa delar av staden, särskilt Blacon, The Lache bör vara starkt undvikas om du inte känner till området eftersom de anses osäkra.

Get out

Wales - Chester är på gränsen till Wales, och den viktorianska havet i Llandudno är bara 30 miles away.

Liverpool - livfull stad, Europas kulturhuvudstad 2008.

Manchester - livskraftig stad.

Chester är en mycket vacker och historisk engelska staden vid floden Dee i nordvästliga grevskapet Cheshire. Även om det kanske inte värt en hel semester, det är väl värt en dagsutflykt för att se romerska ruiner.

Förstå

Chester ursprungligen kommer från Romano-brittiska perioden senast, då det utgjorde en lösning som kallas Deva eller Castra Devana, fästningen staden den 20: e legionen. Som ett resultat av vissa delar av Chester är ungefär tvåtusen år gammal. Det var en Royalist högborg under det engelska inbördeskriget på 1640-talet, och längs väggarna kan man se tornet från vilket King Charles I bevakade sina trupper göra kampen.

En infödd i Chester kallas en “Cestrian”, men så är fallet att Cockneys måste vara födda inom hörhåll av Bow Bells att betrakta en “verklig” Cockney, att vara strikt anses en “Cestrian” den person som skall ha varit född inom gränserna för stadens romerska murar. Men de senaste moderskap ward inom de fastställda gränserna flyttades till sin nuvarande plats ett par miles utanför City Walls i mitten-1960’s.

Kom i

Med tåg

Från London - fem direkta tåg dagligen till och från London, annars ett enda byte av tåg i Crewe förbunden med många andra London tåg. Chester är på North Wales Coast linje, över vilka tåg som startar i Crewe och Manchester köra till Llandudno och Holyhead; direkta tåg också löpa från och via Karlstad till Birmingham, Cardiff och Shrewsbury.

Från Liverpool och Birkenhead - Chester är en sydlig slut på Merseyrail s Wirral Line som ger direkta tåg.

Från Manchester - en andra linje går mellan Chester och Manchester - resan är den natursköna rutten i all mening. Resan tar betydligt längre, men reser genom landsbygden Cheshire innan Manchester yttre förorterna. Så om tid är det viktigt att du skulle få råd att ta det mer regelbundet nämnda tåg och spara runt en halvtimme i restid.

Med bil

Chester ligger nära den östra sidan av A55, som blir M53, som korsar M56. London är ungefär 170 miles på väg, Birmingham ungefär 90 miles, Manchester cirka 40 miles, Liverpool cirka 15 miles.

Långfärdsbussar

De flesta nationella bussar stannar i Chester. Chester coach station i centrum har nu stängt. De bussar stannar vid en busshållplats i Vicars Lane, mittemot Sveaborgscentret nära Roman Amphitheatre.

National Express

Klimat

Stadskärnan i sig är relativt små, med allt inom gångavstånd. Under dagen finns det regelbundna bussar, och man kan flagga ner en taxi långt in på natten.

Se

Cathedral, 12 Abbey Square, ☎ +44 1244 324756,. 9am-5pm. Erotik £ 4, barn 5-16 £ 1,50, högre £ 3, familj £ 10.

Grosvenor Park,. De viktigaste ornamental park i Chester och omfattar en damm i miniatyr järnvägsstationer och barnens lekplats.

Roman Chester

Chester var en av de stora militärbaser i romerska England, och som sådan har sin beskärda del av romerska ruiner. Historiker har även spekulerats i att hade det romerska avgång inte hänt, Chester skulle ha blivit den romerska Capital of England.

Väggar. Stadskärnan omges av murar, som erbjuder en trevlig strosa rutt för besökare och lokalbefolkning alike. Promenera runt början av romerska muren som omger staden.

Amphitheatre, Vicars Lane, Chester,. Tros ha varit säte för den största trä struktur ampitheatre i det romerska riket utanför Rom för det är tid, med en större sten ampitheatre senare byggdes på toppen av stiftelser redigera

Roman Gardens. Med rekonstruerade Hypocaust.

Spud och likhet, Bridge Street. Källaren i denna affär ger tillgång till ett original Hypocaust.

Göra

Den Groves, Riverside. Den Groves är Chester egna riverside promenade kör vid sidan av floden Dee från Grosvenor Park till Old Handbridge.

Den Groves är en av Chester främsta öppna platser, som går längs stadens bank av floden Dee. Det blev en promenad i det tidiga 1700-talet och är nu en del av en längre Riverside Promenade.

År 1726, var området hyrdes ut till Charles Croughton som säkrade floden bank och planterade en aveny av träd. Genom det sena 18th century det hade blivit känt som Groves. The City Walls blev också en fashionabel plats och på 18: e seklet, banan ändrades och det Groves och väggarna var anslutna genom byggandet av Recorder’s trappan. Under romartiden, den här delen av floden var en serie av stenbrott där sten var utvinns för att bygga fästningen. I Saxon gånger, olivlundarna var förmodligen den viktigaste hamnområdet och kan ha haft en koncentration av leatherworking.

Den Groves är också det bästa stället att gå att ta en tur ner i floden sig genom alla typer av fartyg från motoriserade tour-båtar på rad båtar och, i varmt väder, även pedaloes.

Grosvenor Park. Grosvenor Park är en klassisk, 19th century utformad park med en typisk viktoriansk layout som innehåller formella vägar kantade med träd, stora svepande gräsmattor omgivna med en dekorativ buske sängar och sängkläder växter, som ger en färgstark skärm hela våren och sommaren. Parken ligger nära floden Dee och med utsikt över floden till ängar och Queen’s Park och ut mot söder om Karlstad.

Grosvenor Park var en av de första offentliga parker i Storbritannien utanför de stora industristäder och gavs till staden Chester i 1867 av Richard Grosvenor, andra markis av Westminster.

Båtar. Längs floden. Roddbåtar kan hyras eller om du inte vill anstränger dig, det finns många båtturer som går från floden i centrum sida mellan Handbridge hängbro och väggar, och de visar dig allt du vill se! redigera

Chester Racecourse, ☎ +44 1244 304 600,. Finns på Roodee, ursprungligen platsen för den romerska port. Om du verkligen angelägen om horse, ta reda på datumen för ‘Races dagar Chester värd ett par gånger om året. Du måste kanske boka biljetter i förväg, och det finns ett prisintervall. Om du bara vill se lite av ras atmosfär gratis, väggar vandrar du rätt förflutna syfte med åtgärden anges nedan. Till centrum barer är bäst undvikas före och efter loppen!

Chester Zoo, Upton-by-Chester, Chester, CH2 1LH, ☎ +44 1244 380280,. Väl värt ett besök, djurparken är helt superb och enligt uppgift en av de bästa i Europa. Den elefanten insamling är i världsklass och har ett unikt bat grotta där de flyger fritt omkring besökare. Det är bäst att lämna 3-5 timmar att göra det ordentligt. Det är en liten bit utanför centrum, så antingen fånga en buss från busstationen, eller ta tåget från Chester Station till Bache på Wirral Line. Det senare alternativet är extremt snabb och därmed billig. £ 10-12.

Grovesnor Museum, 27 Grosvenor Street, Chester. CH1 2DD., ☎ 01244 402008,. 10,30 - 5 Mån - Lör, 1 - 4 Sun. Liten men informativa museum huvudämnesstuderande i stadens romerska arvet.

Dewa Roman Experience, Pierpoint Lane, Bridge Street. CH1 1NL., ☎ 01244 343407,. 9 - 5 Mån - Lör, 10 - 5 Sun. Interactive museet om Chester: s romerska historia, med besök på utställningar.

I Cheshire Military Museum, The Castle, Chester. CH1 2dN., ☎ 01244 327617,. 10 - 5. Museum minns länets militära förflutna, med arkiv, en butik och utställningar.

Open-top Bus Tour. Tar dig runda alla viktiga sevärdheter i 30 minuter. Flera bussföretag kör turer: Heritage Tours.

Christmas Lights, stadens centrum. December. Chester är den vackraste staden i upptakten till julen när gatorna är smakfullt inredda med lampor. Affärerna är hektiskt men prova en promenad runt väggarna efter 5 pm.

Köpa

Chester har fantastisk shopping för sin storlek. Alla de stora butikerna är baserad på en av de mest attraktiva stadskärnorna i landet. Traditionell svartvitt Tudor byggnader och de rader i kombination med bra affärer och bra matställen, såsom Watergates Wine Bar, är säker på att göra detta till en trevlig shopping resa.

Om det inte uppfyller dina consumerist behov, Cheshire Oaks är en Designer Outlet 10 miles därifrån med buss eller bil.

Äta

Bra val för livsmedel är:

Den Watergates Wine Bar, 13 Watergates Street, ☎ +44 1244 320515. En historisk Norman crypt dateras från 11th Century om de viktigaste kullerstensgator knappt raderna. En omfattande meny med massor av val alla till ett rimligt pris. Väl värt ett besök.

Piccolino, 33 Pepper Row, Pepper St, Chester CH1 1EA, ☎ +44 1244 312123,. Italiensk restaurang. Piccolino serverar ett stort urval av rätter och har mycket god service. När du går, går för antipesto för starters!

Siam, City Road. En väl omvandlas canal-side building. Övre våningen är bra kvalitet thailändsk meny. Nedre är Teppan-Yaki stil japansk mat, beredda framför dig med alla prestanda juggling redskap, brand etc. Middag £ 25-35.

Pastarazzi, 29 Grosvenor Street. Beläget i en vacker gammal byggnad nära kapplöpningsbolagen. Erbjudanden fine dining på dyra priser.

Brasserie 10-16, Brookdale Place, Chester, CH1 3DY, ☎ 01244 32 22 88. Oavsett om du vill ha en lugn lunch, affärer middag, romantisk behandlar eller full på fest, 10-16 sörjer för alla som uppskattar fantastisk mat, bra service och uppmärksamhet på detaljer till rimliga priser.

Ego, 14-16 Grosvenor Street, Chester, CH1 2DD, ☎ 01244 346512. Öppnad november 2000, populär bland familjer, studenter och affärsfolk. I hjärtat av staden Chester innebär att den är lättillgänglig för teatrar, biografer, barer och naturligtvis de raser.

Dricka

Chester har många historiska, gammaldags engelska pubar, öl på runt £ 2.50-£ 3 en pint. Men de flesta ställen kommer att sluta på cirka 11:30 pm, och till och med lite tidigare på söndagar. Den enda verkliga undantaget är Watergates som trader fram till 2am på fredag och lördag.

Den Watergates Wine Bar, 13 Watergate Street, ☎ +44 1244 320515. En fantastisk inställning i en gammal kyrka krypta under de rader. Generellt avslappnad till dagtid med en imponerande rooftop garden. Lockar en livlig skara i kväll med fantastisk musik och ett stort utbud av cocktails, öl, skjutspel, sprit och flaskor.

The Bear och billets, Lower Bridge Street. Nyligen renoverade sjuttonde århundradet taverna innehåller ett brett urval av öl på convivial surroundings. Decent mat också.

The Falcon, Lower Bridge Street. En gammal taverna belägen högst upp på Lower Bridge Street - påstås halvö i sin källare - det tjänar ett utmärkt sortiment av öl från Sam Smith’s bryggeri.

Den Marlbororough vapen. När det behövs dess tecken måleri, konstnären slutat att släcka hans törst halvvägs genom, och resten är historia. Mycket nära stadens centrum, utanför den erbjuder en “make-CRECHE”, där damer kan deponera sina olyckliga andra halvor för en eftermiddag’s shopping i fred.

The Albion Inn, Park Street, Chester, CH1 1RN, ☎ +441244 340345,. . Defiantly traditionella, “family-fientliga” pub med väggar täcks i första världskriget minnas. Utmärkt öl och god husmanskost.

Barer

Watergates, 13 Watergate Street, ☎ +44 1244 320515. För sent natten drinkar i en superb inställningen måste du besöka Watergates. En gammal kyrkans krypta under de rader som är deceptively stort med långa fat rum och en dold Snug, perfekt för att koppla av och chatta med vänner. Lockar en livlig skara i kväll med fantastisk musik och ett stort utbud av cocktails, öl, skjutspel, sprit och flaskor. Öppet till 2am på fredagens och lördagens redigera

Amber Lounge.

Bar Lounge.

Meze.

Klubbar

Det finns bara en handfull nattklubbar och sena barer att välja mellan. Det senaste någon klubb kommer att vara öppen i Chester är 3am.

Branigans. Den nya favorit med lokalbefolkningen. Ett stort rum med en fantastisk atmosfär.

Telfords Warehouse. En av de bästa klubbarna, vid sidan av kanalen en student dyk.

RB’s. Bottenvåning är en 80’s Bar, Reflex. Ytterligare två våningar spelar olika musik. Men ökända för täta rapporter från problem och “osmidiga” beteende med doorstaff redigera

Cruise, 4 St.John ’s Street, Chester. CH1 1DA., ☎ 01244 408000,. Ny klubb med fyra barer i sex skilda teman områden.

Pubar

Sova

Budget

Chester Backpackers, 67 Boughton, ☎ +44 1244 400185,.

Mellankategorin

De flesta B & Bs är klustrade till öster om staden i Hoole. Detta har sitt eget centrum, med goda lokala pubar, några restauranger och butiker. Dess omkring en mil in till centrum och inte ett mycket attraktivt promenad, men är bekvämt för tågstationen.

Express by Holiday Inn Chester Racecourse, The Race Course, ☎ +4444 8709 904065,.

Stadsdelar

The Chester Grosvenor Hotel and Spa *****, Foregate Street, Chester CH1 1LT, ☎ +44 1244 324024,. För allvarligt moneyed finns det bara ett val. Grosvenor är höjden av lyx och ligger i centrum av staden.

Best Western Queen Hotel ****, City Road, ☎ +44 1244 305000,.

Problemlösare

Chester är inte en speciellt farlig stad, utan särskild rykte om brott. Huvudregeln är ju närmare kapplöpningsbolagen säkrare området. Men de vanliga brittiska regler gäller. Tänk på att, mellan midnatt och 3am eller så, speciellt på fredags-och lördagsnätter, kommer det att finnas gott om drunken människor om, så håller sig till väl upplysta områden och större vägar. Om du är en av dessa människor och vet inte staden överväga att ta en cab hem. Vissa delar av staden, särskilt Blacon, The Lache bör vara starkt undvikas om du inte känner till området eftersom de anses osäkra.

Get out

Wales - Chester är på gränsen till Wales, och den viktorianska havet i Llandudno är bara 30 miles away.

Liverpool - livfull stad, Europas kulturhuvudstad 2008.

Manchester - livskraftig stad.

Kommentera Chester