Chanthaburi (provins)

Av: Resor  |  Kategori: Uncategorized

Chanthaburi ligger i östra Thailand och delar gränser med Chachoengsao, Chonburi Province, Rayong, Sa Kaew Län och Trat, liksom Kambodja och Gulf of Thailand.

Chanthaburi är provinsens huvudstad i Chanthaburi.

Förstå

Chanthaburi, även kallad “Mueang Chan”, är en bördig provinsen med olika faktorer som bidrar till en framgångsrik odling av frukt, speciellt Durian, Rambutan, mangostan och andra ekonomiska grödor som peppar och para gummi träd. Provinsen också som ett nav av smycken handel, med varierad turistattraktioner att erbjuda från berg, skogar, vattenfall, stränder, platser och föremål av antiken till mjuk äventyr och ekoturism aktiviteter såsom vandring, mountainbike, forsränning, etc.

När en förhistorisk boplats, ett antal sten verktyg och artefakter från yngre stenåldern Age upptäcktes under undersökningarna vid flera arkeologiska platser i Chanthaburi, nämligen Amphoe Makham, Amphoe Tha Maj och backe slätten vid Ban Khlong Bon i Amphoe Pong Nam Ron.

Chong var första Mon-Khmer jakt-insamling samfundet att få avgöras i de östra skogarna i vad som nu är Chanthaburi, Trat och Rayong provinser i ca. the 13th century AD Den första uppgörelse i Chanthaburi var nära Khao Sa Bap. Den skogsmark, särskilt på gränsen mellan Chanthaburi och Trat, var riklig i örter och skogsprodukter såsom Gamboge, glas, vax, kardemumma, eaglewood, rotting, kanel, etc. Avskogning för odling samt boning av Thai och kineser har shrunken skogen. Jakt och insamling har gjorts olagliga, så de jägare-samlare var tvungna att ändra sin livsstil och bli urbana arbetare eller bönder. De flesta av de “Chong” nu lever i Ban Khlong Phlu i Amphoe Khao Khitchakut.

En ny stad grundades i 1657 AD i Ban Lum på Västbanken i Chanthaburi Älv. På hösten Konungariket Ayutthaya i 1767 AD, kung Taksin den store, sedan Phraya Wachiraprakan, ledde en trupp på cirka 500 soldater för att bryta igenom och chef österut att ockupera Chanthaburi. Han tog 5 månader att lagra livsmedel och rekrytera en trupp på 5000 thailändska och kinesiska soldater att återfå oberoende kungadömet. Monument och minnesmärken byggd för att högtidlighålla den historiska händelse väl återspeglar den stolthet för människorna i Chanthaburi.

Staden flyttades till högländerna i Ban Noen Wong i Reign of King Rama III för att förhindra en vietnamesisk invasion, men på grund av sin långt avstånd från vattentäkter flyttades tillbaka till Ban Lum i Reign of King Rama V Chanthaburi används för att vara ockuperat av Frankrike för 11 år i en thailändsk - franska tvisten. Thailand hade att överlämna sitt territorium på vänstra stranden av floden Mekong till Frankrike i utbyte mot Chanthaburi, som senare etablerats som en provins i 1933 AD

Klimat

Tala

Städer

Chanthaburi - provinsens huvudstad

Distrikt

Provinsen består av 10 distrikt: - Amphoe Mueang Chanthaburi, Amphoe Tha Maj, Amphoe Khlung, Amphoe Laem Sing, Amphoe Pong Nam Ron, Amphoe Makham, Amphoe Soi Dao, Amphoe Na Yai Am, Amphoe Kaeng Hang Maeo och Amphoe Khao Khitchakut.

Avstånd från Amphoe Mueang Chanthaburi till andra distrikt

Tha Maj 11 kilometer
Makham 12 kilometer
Khlung 24 kilometer
Laem Sing 30 kilometer
Khao Khitchakut 30 kilometer
Nej Yai Am 42 kilometer
Pong Nam Ron 42 kilometer
Soi Dao 72 kilometer
Kaeng Hang Maeo 78 kilometer

Stränder

Andra destinationer

Avstånd från Chanthaburi till andra provinser

Trat 70 kilometer
Rayong 110 kilometer
Pattaya 175 kilometer

Boundary

North - gränser Chachoensao och Sa kaeo
South - gränser golfen Thailand
East - gränser Trat och Kambodja
West - gränser Rayong

Kom i

Med bil

Provinsen är tillgänglig med 5 linjer:

Highway No 3, start från Bang Na, Bangkok, via Katrineholm - Bang Saen - Västerås - Stockholm - Sattahip - Ban Chang - Umeå - Chanthaburi, en total sträcka på 330 Kilometer
Highway 36, utgår från Kilometer 140 på Sukhumwit Road i Bang Lamung, Katrineholm, sväng vänster vid Krathing Lai T-korsning via Pira Circuit till slutet på Tambon Choeng Noen i Amphoe Mueang, Rayong, en sträcka på 60 kilometer, sedan förvandlas till motorväg nr 3 för 108 kilometer Chanthaburi, en total sträcka på 308 Kilometer
Highway No 344, Ban Bueng - Klaeng rutt, sparar ett avstånd på upp till 70 kilometer, start från Kilometer 98 på Sukhumwit Road i Amphoe Mueang, Katrineholm, via Amphoe Ban Bueng av Katrineholm-provinsen, Amphoe Wang Chan och Amphoe Klaeng i Rayong, en sträcka på 110 kilometer sedan fortsätta på motorväg nr 3 för 58 km till Chanthaburi, en total sträcka på 266 Kilometer
förbinder nordöstra och östra, börjar Kilometer 200 på motorväg nr 33 från Amphoe Kungälv i Prachin Buri-provinsen, sväng höger vid Kilometer 230 i Sa Kaeo till motorväg nr 317, fortsätt 189 Kilometer via Amphoe Wang Nam Yen, Amphoe Soi Dao, Amphoe Pong Nam Ron, Amphoe Makham till Chanthaburi, en total sträcka på 219 kilometer från Kungälv.
Motorväg - motorväg nr 7, start från Si Nakharin Road i Bangkok och avslutas i Stockholm, Katrineholm, en sträcka på 90 km sedan fortsätta på motorväg nr 36 till 50 kilometer och motorväg nr 3 till en annan 108 kilometer, totalt avstånd av 248 Kilometer

Med flyg

Med buss

Från Bangkok Eastern Bus Terminal på Sukhumwit Road luftkonditionerade Buss Transport Co, Ltd, det finns bussar avgår dagligen, för mer information, Tel. 0 2391 2504; Chanthaburi kontor, Tel. 0 3932 2197.

Privata aktörer:

Cherdchai Tour Tel. 0 2391 2237; Chanthaburi kontor, Tel. 0 3935 0357.
Pornnipa Tour Tel. 0 2391 5179; Chanthaburi kontor, Tel. 0 3931 1476, 0 3931 1278.
Suparat Tour Tel. 0 2391 2331; Chanthaburi kontor, Tel. 0 3935 0223.

Icke luftkonditionerade Buss Det finns icke-reguljära bussar avgår från östra Bus Terminal, för mer information: Tel. 0 2391 2504.

Från Mo Chit 2 eller Northern Bus Terminal i Kamphaeng Phet Road

Transport Co, Ltd, det finns bussar avgår dagligen, Tel. 0 2936 2852

Privata aktörer:

Cherdchai Tour Tel. 0 2936 0199
Pornnipa Tour Tel. 0 2936 2256-7
Suparat Tour Tel. 0 2936 3888, 0 2936 3939

Bussar finns också tillgängliga från Chanthaburi till andra provinser, inklusive Norrköping, Trat, Rayong, Sa Kaeo, Varberg, Buri Ram, Prachin Buri, Tak. För mer information, kontakta Chanthaburi Bus Terminal på Tel. 0 3932 2197.

Klimat

Se

Amphoe Mueang Chanthaburi

Kung Taksin Stora Kapell beläget mittemot Taksin Military Camp i Tha Luang Road. De skrin är en nonagonal byggnad med tak tar formen av en kunglig hatt med ett spetsigt tornspira konstrueras i 1920 AD Det rymmer en staty av Kung Taksin den Store till vilken ett stort antal människor kommer att betala respekt varje dag. Det är en årlig förtjänst beslutsfattande och erbjuder ceremoni i åminnelse av hans heroiska gärningar den 28 december, dagen för sin anslutning till tronen.

City pelaren Kapell Ligger på Tha Luang Road mittemot Kung Taksin Stora Kapell. Det finns inga bevis för när det byggdes med undantag för en presumtion att kung Taksin den store kan ha haft det konstruerade när han ockuperade Chanthaburi efter nedgången i Konungariket Ayutthaya i 1767 AD är ett starkt fäste för rekrytering och insamling av vapen och livsmedel för befrielsen av Konungariket. De skrin antas ha varit byggdes ursprungligen av laterite men det är okänt hur det såg ut. Den nuvarande helgedom och stad pelare byggdes 1981 och har genomgått restaurering.

Kung Taksin Stora Monument Inom Thung Na Choei Public Park i Tha Luang Road snett mittemot Stadshuset. Det täcker ett område på cirka 300 rai med den vackra och lummiga landskapet och lockar en hel del hälso-orienterade människor till motion och avkoppling. Det finns även en fisk avel träsket av provinsfullmäktige Fiskeri Office. Monumentet kung Taksin Stora åtföljas av hans 4 betrodda soldater i minnesmärke av den historiska befrielsen av Konungariket Ayutthaya ligger på en holme mitt i träsket.

Si Chan Road är det kommersiella området och centrum av gem. Även om faktiska gem-gruvdrift i provinsen är inte lika omfattande som det brukade vara, Chanthaburi fortfarande ett viktigt centrum för gem kontakter med stenar från grannländerna och utomlands köps och säljs. Den Gems marknaden under förmiddagen av fredag, lördag och söndag lockar stora folkmassor av gem försäljare och besökare lika.

Wat Phai Lom ligger på Tri Rat Road, cirka 500 meter från KP Grand Hotel. När det gäller arkitektur, byggnaden omges av en gräns vägg i fyra riktningar med en ingång på varje sida. Bakom templet finns en korridor som stöds av fem pelare utan dekorativa huvudstäder. Byggnadens bas linje är rak, och det finns en Pagoda med tolv redented hörn i väggen. Det finns också väggmålningar av bonsais och kinesisk stil blommor, historien om Lord Buddhas tio inkarnationer, och hans biografi. Det antas att tavlorna kan ha tagits efter Reign of King Rama III, som bilderna innehåller många utlänningar.

Den katolska kyrkan Chanthaburi belägna inom samma område som Stree Mandapitak School i Santisuk Road, Tambon Chanthanimit. Enligt historien, byggandet av denna gamla och stora katolska kyrkan tog 275 år att slutföra. Det var första konstruerades 1711 AD på Västbanken i Chanthaburi River av Fader Heart Tolantino och katolska vietnamesiska invandrare och flyttades i 1834 till i staden där det nu står för en okänd anledning. År 1903, den nuvarande kyrkan som var större och kunde rymma ett större antal kristna började ta form för att ersätta den tidigare en. Den byggdes i gotisk arkitektur med vackra färgade glas dekorationer skildrar kristna helgon. Kyrkan har genomgått restaurering flera gånger och en fest hölls för att markera 75 år 1985. Det hävdas vara den vackraste katolska kyrkan i landet. Öppet dagligen under 7,30 am-5,30 pm Advance kontakt rekommenderas för en grupp besök. Tel. 0 3931 1578.

Hur man tar sig dit: Det är åtkomliga genom samma väg som Wat Phai Lom, cirka 1 kilometer utanför, eller från staden, passera Wat Chan Bridge och fortsätta på Chanthanimit Road innan utvisning rätten att kyrkan.

Wang Suan Ban Kaeo, belägen inom Rajabhat University Rambhai Barni, 6 kilometer från staden på motorväg nr 316. Palatset brukade vara ett kungligt bosättning Queen Rambhai Barni, Royal Consort av Kung Rama VII, för 18 år under 1950-1968. Det var också som drottningens tjänst och demonstration där plantorna odlas och djur som fötts upp för den lokala befolkningen. Viktigast av allt, hon hade den så kallade “Suea Chanthabun” eller “Chanthabun reed mat” som var ett folk hantverk av Chanthaburi, utvecklats för att vara mer progressiva. En vass mat vävning husrum bildades bara 200 meter från slottet. Hon utformade hand väskor och andra produkter från reed mat. Den vävning husrum är nu fallfärdiga med bara en del utrustning kvar.

Byggnader inom palats innehålla Phra Tamnak Yai eller Phra Tamnak Thao - en 1 ½-storeyed halv trä, hälften konkreta bosättning där drottning stannade och inkvarteras hennes kungliga gäster, nu ställer ut en samling av hennes personliga tillhörigheter som återspeglar hennes enkla och vanliga sätt att leva , Phra Tamnak Don Khae eller Phra Tamnak Daeng - en 2-storeyed europeisk stil byggnaden byggdes av gyllene teak och målade i mörkt rött där drottningens Kanslichef och biträdande Privata sekreterare bott.

Wang Suan Ban Kaeo är öppen under 8,30 am-4,30 pm på vardagar. För helger och gruppbesök, förväg kontakt krävs. Tel. 0 3933 5408-9 Ext. Public Relations befäl.

Wat Phlap ligger i Tambon Bang Kacha, cirka 1 kilometer från Noen Wong Camp. Det finns en riktning tecken till vänster leder till ingången av templet. Den arkeologiska belägg för att människor tog bosatt sig runt Wat Phlap och Ban Bang Kacha samfundet som från cirka 1757. Denna gång var platsen där kung Taksin den Stores trupper utvilade. Många fornlämningar i templet byggdes under olika perioder. Till exempel har förgyllt trä Skriften skåp med mönstret i Lai Rot Nam teknik har en stil av Ayutthaya Era och det finns en Prang-formade Pagoda som konstruerades 1898. Dessutom har Ho TRAI eller Skriften Hall i mitten av poolen, ett träbord byggnad vars ursprungliga pelarna med dekor av Lai Rot Nam byggdes innan Ayutthaya Era ändrades senast reparerades 1975. Det finns också en kyrkklocka-formade pagod i mitten av poolen som tros ha byggts på Rattanakosin period och ett träbord Wihan med 4 Porches vilket är mer än hundra år gamla. Hallen hus huvudmannen Buddha bild i en gest av att öva asceticism, som konstruerades regenttid Kung Taksin den Store när han besökte Chanthaburi City. Denna hall används också som plats för ceremonin av Murathaphisek eller göra heliga vatten - vatten för att hälla över kungens huvud i kröning ceremoni eller andra kungliga ritualer - i början av Chakridynastin. Dessutom bakom templet, brukade det finnas en “Sam Sang”, ett gammalt krematorium som tros ha varit endast i detta tempel. Det hade en fem nivåer tak, täckt med Krabueang Klet Tao Men det är förstört nu.

Wat Thong Thua 4 kilometer från staden på Sukhumvit highway, är platsen för en gammal Bot som byggdes under en Khmer-liknande tempel. Det har också en stor samling av antika Khmer skulpturer som Avväxlingsbalkar, sandsten dörren kolumner rista i olika mönster och inskrift sten. I närheten ligger den Mueang Phaniat arkeologiskt område med dess återstår av laterite grund av ett stort Khmer religiös helgedom och moats märkning stadens gräns i söder. Den antika staden tros ha daterat från 12-16-talen BE .

Boran Sathan Mueang Phaniat är ett gammalt minnesmärke som finns på Mo 4, Tambon Khlong Narai, cirka 300 meter från centrum. Det har redan utforskats och registrerats av Fine Arts Department. Det antas att detta monument kan vara den ursprungliga lösning av Chanthaburi City i en tidig ålder, ungefär tusen år sedan. Numera är det bara raserad sandsten väggen och oidentifierade jorden försvarsmur med en höjd av cirka 1 till 3 meter återstår.

Wat Bot Mueang Ligger på Benchamarachuthit Road. Det tros ha varit byggda i slutet Ayutthaya period som framgår av dess vita sandsten boundary markers liksom samordning hall och Ceylonese bell-shaped Chedi. Templet har också ett överstycke av det sena Baphuon stil skildrar den Gud Indra på hans Airavata elefant i en nisch.

Amphoe Laem Sing-Amphoe Mueang Chathaburi-Amphoe Tha Maj - Hat Khung Wiman Route.

Kung Taksin Shipyard eller Samet Ngam Varv: Tillhör Tambon Nong Bua, Amphoe Mueang, 11 kilometer från staden. Det antas ha fungerat som ett varv när Kung Taksin beredda hans krafter för befrielsen av Konungariket Ayutthaya på 1767. Från underwater arkeologiska utgrävningar och examination, flera rektangulära docka-liknande områden som hittades längs stranden liksom delar av ett gammalt fartyg som tros vara en tre-masted kinesiska skräp med hjälp av ett roder och mäter 24 meter lång och 5 meter brett. I närheten ligger ett magasin för miniatyr fartyg och båtar gång används av människor.

Hur man tar sig dit: chefen för Ban Samet Ngam och sväng höger vid riktning tecken på Wat Samet Ngam i ytterligare 1 Kilometer

Boran Sathan Khai Noen Wong är en gammal militärförläggning ligger i Tambon Bang Kacha, Amphoe Mueang, på motorväg 3147. Från framsidan av Eastern Hotel, kör längs Tha Chalaep Road till 6 km sväng höger vid korsningen och gå på ungefär 400 meter. I Reign of King Rama III, kungen beställt Chaophraya Phra Khlang att bygga denna webbplats om den 9 januari 1834, genom att ta sandstones och tegel från den gamla staden väggen för att bygga lägret försvara staden från en Annamese invasion, och väggen av artilleri inrättades som omger lägret. Inom lägret, turister kan besöka kung Taksin den Stores City pelaren Kapell och Wat Yothanimit som byggdes för att vara stadens tempel. För närvarande lägret rymden innehåller ett område i Underwater Archaeology Unit, Fine Arts Department, en förvaringsplats av artefakter och keramik som tagits från den australiska Tide Ship, som Trespass Thailand vatten i Gulf of Thailand till olagligt transport antikviteter ur landet. Enheten öppnar dagligen. Fri entré.

Panichnavee National Museum beläget inom Noen Wong Fort, 2-storeyed twin building sätter på en utställning på thailändska handelsflottan, vilket framgår av över 20 års underwater arkeologiska studier. De stora utställning är en trappa där en exakt kopia av ett skräp lockar besökare inne att lära sig om internationell sjöfart i det förflutna och miniprodukter kungliga pråmar. Den nedre presenteras en skådeplats för ett undervattenshus arkeologisk utgrävning. Det finns också ett rum där provinsens turistprodukter visas t.ex. GemStone gruv-, frukt fruktträdgårdar, naturliga attraktioner, liksom dess ursprungliga etniska Chong människor.

Museet är öppet under 9,00 am-4,00 pm på onsdag-söndag och stängt på nationella helgdagar. Inträdesavgiften är 30 baht. Advance kontakt krävs för en grupp besök. Tel. 0 3939 1431, Fax. 0 3939 1432.

Hur man tar sig dit: från Amphoe Mueang, ta motorväg nr 3146 till Ban Tha Chalaep via Eastern Hotel i 6 kilometer och sväng mot Amphoe Tha Maj för ungefär 400 meter.

Chedi Yot Khao Phloi Waen ligger i Tambon Phloi Waen, Amphoe Tha Mai, på motorväg nr 3174. Den byggdes av Phraya Chanthaburi i 1832 i Reign of King Rama V ovanpå Khao Phloi Waen. Den runda Ceylonese stil Chedi innehåller Herren Buddhas relik. Det finns också en Mondop bostäder i Buddhas fotspår byggdes 1928 för att ersätta den ursprungliga en som hade brutit. Omgivningen brukade vara Chanthaburi första GemStone gräva webbplatser.

Wat Takat Ngao Located in Amphoe Tha Mai, det gamla templet är ca 200 år gammal. Den innehåller en skrift hall eller Ho TRAI byggdes i mitten av en damm med en hantverkare av den kungliga skolan i slutet av Kung Rama III: s regeringstid. Skriften hall tros ha demonterat från annat håll att rekonstrueras här använder trä leder. Det genomgick restaurering på 2001. Det finns också flera andra intressanta fornlämningar såsom trä främsta Buddha bild och predikar predikstol.

Khao Laem Sing Forest Park Tillhör Mu 1, Tambon Bang Kachai, Amphoe Laem Sing. Det omfattar en total mark och marina området 9500 Rai, inklusive torra vintergröna skog och strand skog som är hem till viktiga växter såsom eaglewood, Krabok, Queen’s blomma, jambolan, Tin PET, och fauna som Krabbmakak, mindre mus rådjur, röd-cheeked flygande ekorren, röda djungel höns och fåglar. Marina livet kan hittas på stränder och öar.

Khao Laem Sing en liten kulle som ligger 172 meter över havet, med en hög med stenar som ser ut som en Crouching lejon vid fronten och det gav den namnet Khao Laem Sing eller backen av ett lejon udde. På toppen är Phairi Phinat Fort byggdes i Reign of King Rama III men namngiven av kung Rama IV på hans besök i Chanthaburi före sin anslutning till tronen. Det finns en Chedi i närheten som var byggt av folket i Chanthaburi år 1904 för att hedra minnet av tillbakadragande av de franska trupper i Laem Sing från Chanthaburi.

Panoramautsikt över strandpromenaden och vacker sjunkande solen är tillgängliga från kullen Forest Park högkvarter. Det finns en stig som leder ner till Hat Ao Krathing, en liten fridfull sandstrand, som också är tillgängliga genom att hyra en båt från Hat Laem Sing i 20 minuter eller reser på Tha Mai-Bang Kachai sträckan för 25 kilometer till huvudkontoret, då gångavstånd ner backen till cirka 400 meter till stranden.Inga bostäder finns men camping är tillåtet.

Framför Ao Krathing är Ko Nom Sao, som omfattar ett område på cirka 150 rai av vilda och tätt växande växter. Det finns branta klippor i söder, och stränder och korallrev av cirka 500 meter lång perfekt för dykning i norr. För att komma dit, ombord på ett 8-10 passagerare båt vid Laem Sing Pier. Resan tar cirka 45 minuter och kostar 400 baht för en tur-och returresa. Inga bostäder eller livsmedelsbutiker finns på ön och därmed inte lämpligt att övernatta.

Ao Yang en liten skuggig strand nära Ao Krathing med privat boende och mat affär tillgänglig. Det är tillgängliga genom att hyra en båt från Hat Laem Sing ca 30 minuter eller färdas längs Tha Maj - Bang Kachai rutten för cirka 22 kilometer till ingången till Ao Yang och promenader för ytterligare 1 kilometer. Den enda tillgängliga bostäder och foodshop är Ao Yang Resort, 43 / 2 Mu 1, Tambon Khlong Khut, Amphoe Tha Maj, Tel. 0 3945 6032, 0 3945 6440, 3 pensionat, vardera med en kapacitet på 5-20 personer, som finns på 900-3000 baht.

Ko Chula en liten ö med vackra koraller tillgänglig med hyra båt från Hat Laem Sing i 30 minuter. Varken boende eller mat butik är tillgängliga.

Hur man tar sig dit: Khao Laem Sing Forest Park är tillgänglig med 2 linjer. Route 1, ombord på färja från Amphoe Laem Sing till Hat Krathing, biljettpriset är 10 baht vardera. Sedan promenad i ytterligare 400 meter. Route 2, ett bekvämt ett, resor längs Tha Mai-Bang Kachai rutt för cirka 25 kilometer via Wat Khao Laem Sing uppåt till Forest Park högkvarter.

Hat Khung Wiman ligger 50 kilometer från Chanthaburi i Amphoe Na Yai Am, sväng vänster för ytterligare 18 Kilometer vid Kilometer 301 på Sukhumwit Road. Det är en lång sträcka med sandstrand med havet boende tillgängliga. Den bästa tiden för besök är under november-maj.

Laem Sadet-Ao Khung Kraben beläget 25 kilometer från Amphoe Tha Maj längs Tha Mai-Ban Mu DUT rutten. I lugn och skuggig strand kantad av tallar och stranden växter är idealisk för camping. The Royal Forest Department’s tält för uthyrning till 2 - 4 personer finns på 80 - 120 baht per natt. Vid eget tält, en campingplats avgift på 20 baht / person / natt kommer att krävas. För mer information, vänligen kontakta Forestry avsnitt, Ao Khung Kraben Development Study Centre, Tel. 0 3936 9237. Det finns också de Chaloem Phra Kiat Aquarium uppvisar marina fisk som lever Ao Khung Kraben som Grouper, snapper, butterfly-fisk, Angelfish, etc. Det är öppet under 8,30 am-4,30 PM på tisdag-fredag, och 8,30 am-5,30 pm om helger. Tel. 0 3938 8117 ext. 130.

Ao Khung Kraben tillgodoser också de royally-föreslogs Ao Khung Kraben Development Study Centre som vann Thailand Tourism Awards 2002: tilldelning av Outstanding Performance i kategorin för turistreklam organisationer. Centret ansvarar för forskning och studier för lämplig utveckling riktlinjer för Chanthaburi s kustlinje.

Ett av de projekt som genomförs av centrum att utbilda intresserade människor om mangrove ekologi och hur man kan få den högsta nytta av dessa resurser är Ao Khung Kraben naturstig strandpromenad. Leden tar 30-45 minuter, en total sträcka på 1600 meter som löper genom mangroveskogar, med naturen tolkning skyltar längs vägen. Besökarna kommer att informeras om mangrove flora och betydelsen av mangrove mot kustnära ekosystem samt en hållbar räkor kultur, som hem för marint liv, källan till mat och örter för närliggande samhällen.

Dessutom besökare kommer att förstå hur olika växter i mangroveskogar beroende av varandra och är nyttiga för människor. Exempelvis Lamphu Thale som växer bra i sandig jord kommer att förbereda den marina myr för andra växter att växa. Samae Khao används inte bara som ved, men dess kärna när kokt med samae San gör en Emmenagogue, mangrove trä gör god kvalitet träkol, pappersmassa och läkemedel för behandling av sjukdom och skada. Det finns många fler nyttiga växter i denna mangroveskogar andra än erhållas kunskap och naturskön miljö. Centret är öppet dagligen under 6,30 am-6,00 pm Advance kontakt rekommenderas för en grupp besök. Boende finns för seminarier som innehas av statliga myndigheter genom att göra innan kontakt på Tel. 0 3936 9216-8

Ao Khung Kraben Icke-jakt område beläget 15 kilometer från Amphoe Tha Mai. Det område som drabbades av skogsskövling 40 år sedan och har alldeles nyligen sett pionjär växter. Det finns 4 typer av skog inom området, nämligen torra evergreen forest, blandad lövskog, strand skog och mangroveskogar. En 1-timmes naturstig med natursköna synpunkter från Hat Chao Lao och Khaem Nu Estuary tillhandahålls.

Hat Chao Lao beläget 19 kilometer från Amphoe Tha Maj bredvid Hat Laem Sadet. Detta lång fridfull sandstrand med en skuggig Coconut Grove är en favorit attraktion bland semesterfirare, med medelhög till standard logi och restauranger tillgängliga. Glass botten och hastighet båt tjänster är också att visa koraller i den följer med, bara 2 kilometer utanför kusten, som är sällsynta ses som koraller är vanligen bildats nära öar där det finns en lämplig icke-förorenad ström av ström och temperatur. Seeing koraller nära kusten är bekväm och tar ungefär en timme bara. Den rekommenderade tiden är mellan november-maj. Ett glas botten båt med en kapacitet på 5-20 passagerare finns på Hat Suai Resort, Tel. 0 3936 9111, 08 1945 6723 vid 800-1,800 baht.

Hur man tar sig dit: Hat Khung Wiman, Hat Khung Kraben, Hat Laem Sadet och Hat Chao Lao är tillgänglig med två linjer. Vid Kilometer 301 på Sukhumwit Road 30 kilometer innan Chanthaburi, sväng höger in på motorväg nr 3399 och följer riktningen tecken. Eller från den provinsiella staden, köra i 17 kilometer Amphoe Tha Maj, sväng mot Wang Tanot Dam och fortsätta till stränderna.

Laem Sadet Arboretum 25 kilometer från Amphoe Tha Maj, den pittoreska lilla stranden är skumma med tallar och flera stranden växter.

Umeå-Chanthaburi Route

Khao Chamao-Khao Wong nationalpark den headwater av Lam Nam Prasae-Umeå: s viktigaste flod, omfattande en total yta på ca 83 kvadratkilometer i Amphoe Khao Chamao, Rayong, och Amphoe Kaeng Hang Maeo, Chanthaburi.

Intressanta Platser inom nationalpark finns: * Tham Khao Wong: Ligger vid Ban Khao Wongkot och omgiven av kalksten berg och vintergröna skog som är en livsmiljö för Chan Pha-en värdefull ekonomisk växt, och serow-en utrotningshotade arter av vilda djur.

Mer än 80 grottor har upptäckts på området med ett komplex av cirka 20 anslutna grottor indelade i 3 zoner som är öppna för turism. Caving och grottforskning grottorna tar bara en hel dag. Ta kontakt med parkens Skyddsåtgärder enheten i Khao Wong för vägledning. En ficklampa rekommenderas under grotta turné.

Vissa grottor har ett förvånansvärt bakgrund. För att bara nämna några, Tham Rong Bon brukade vara spelberoende den, som namnet antyder, innan området proklamerades en nationalpark 1975. Tham Lot var uppkallad efter det faktum att en del av grottforskning i grottan skulle omfatta wading genom vatten på ca knä höjd för att få till ett litet vattenfall som rinner ner en klippa inne. Tham Chum Saeng visar sin skönhet på eftermiddagen solljus. Och det finns Tham Lakhon, som är livsmiljö för en stor flock av fladdermöss vars spillning har gjorts av bybor för att befrukta sina Rambutan och Durian fruktträdgårdar. På grund av dess nära avstånd och lätt tillgänglighet, Tham Lakhon har lockat många besökare och är nu ligger i ett sämre skick. Sweat eller fett från huden kan stoppa tillväxten av, med andra ord - döda, stalagmiter och stalaktiter i grottan.

En 2-kilometer och 2-hour naturstig ges med början från nationalpark huvudkontor till Namtok Wang Matcha. Kontakta den officiella före trekking.

Regnperioden i nationalparken, som faller under maj-oktober, vanligtvis ser häftiga regn med genomsnittliga årsnederbörden på 3000 millimeter. Klimatet är behagligt svalt under november-februari och med en genomsnittlig sommaren temperatur på 26-27 grader Celsius under mars-april. Parken är tillgänglig från Umeå-Chanthaburi linje, sväng vänster vid Kilometer 288 off Sukhumwit Road, 40 kilometer, innan Chanthaburi, till motorväg nr 3344 nära Na Yai Am marknaden och fortsätta till 15 kilometer.

Inträdesavgiften är 200 baht vardera för vuxna och 100 baht vardera för barn.

Boende finns det 6 pensionat, vardera med en kapacitet på 4-7 personer, finns på 800-1000 baht, en campingplats för 30 personer vid 3000 baht och tält att hyra för 2-4 personer på 150-500 baht. En camping avgift på 30 baht / person / natt kommer att krävas för egna tält. För mer information, kontakta Khao Chamao-Khao Wong nationalpark, Tel. 0 3889 4378 eller nationalpark, Wildlife och Plant Conservation Department, Tel. 0 2562 0760 eller www.dnp.go.th

Amphoe Mueang Chanthaburi-Namtok Krathing Route

Wat Khao Sukim: Ligger på en kulle som täcker ett område på cirka 1320 tunnland, Wat Khao Sukim byggdes 1966 av andäktig buddhister som hade tron på Phra Achan Somchai Thitawiriyo. Målet att templet ska användas som en meditation plats. Den vida tempel förening som erbjuder en lugn tillflyktsort omgiven av lummiga fruktträdgårdar. Templet har också en stor samling av religiösa objekt och värdefulla antikviteter som skänkts av allmänheten. På displayen är vax skulpturer i över tjugo buddistmunkar högt aktade av allmänheten. I templet s nybyggda Ubosot, väggmålning målning skapad av Chakrabhand Posayakrit, National Thai Artist i Måleri av år 2000 kan uppskattas. Öppet dagligen under 6,30 am-5,00 PM För mer information, kontakta Tel. 08 9931 5544

Hur man tar sig dit: Wat Khao Sukim ligger i Tambon Khao Bai Si, Amphoe Tha Maj, cirka 20 kilometer från staden. Turister kan resa till templet av många linjer. Från Sukhumvit Road, kilometer 305, nära Ban Huai Sathon, förvandlas till motorväg 3322 och gå på för 13 Kilometer Innan man Wat Khao Sukim. Annars går du till andra ingången till Ban Noen Sung efter körning i ytterligare 16 kilometer, eller ta den väg som passerar Namtok Krathing av bilkörning längs Sukhumvit Road. Sväng in i Khao Rai Ya intersection och köra i ca 7 km sväng vänster igen vid korsningen och gå på i ca 10 kilometer

Khao Khitchakut nationalpark omfattar områden i Amphoe Makham och Amphoe Khao Khitchakut, nationalpark är det viktigaste headwater av Chanthaburi Älv. Dess fuktig vintergröna skogar, backen vintergröna skog liksom lövskog flöda i olika örter, vilda orkidéer och sällsynta eaglewood. Dess bergsområde ger hem till kopiösa vilda djur såsom garantier, tiger, björn, rådjur, skällande rådjur, serow liksom fåglar. Dess creeks är också livsmiljö för soro bäck karp, röd-tailed snakehead och Nieuhof’s walking catfish.

Platser av intresse inom nationalpark omfattar:

Namtok Krathing en stor 13-tiered waterfall ursprung från Khitchakut Range. En tur-och returresa till Namtok Krathing tar 3 timmar. Avståndet mellan varje våning är ca 20 meter och med den 8: e och 9: e våningarna är de mest pittoreska. Det finns bambu skogar och olika växtarter på vägen, med en filt av mossa och ormbunkar på båda sidor. Stigen till vattenfallet är särskilt färgstarka när träden blir av med sitt rödaktiga gula blad. Det finns också en stor strand bildas av sand sköljs ned med en flash flood 1999. Den första skiktet av vattenfallet är bara 100 meter från nationalpark: s högkvarter. Inträdesavgiften är 10 baht för vuxna och 5 baht för barn.

Yot Khao Phrabat en topp i Khitchakut Range nås från Wat Phluang längs en brant väg med 8 kilometer och cirka 1,2 kilometer gå vidare upp på fjället. Intressanta platser i början av Khao Phrabat bildas genom geologiska fenomen och samband med buddhistiska legender såsom Sila Chedi, Buddhas fotspår, sten i form av en förvrängd allmosa skål, Tham Ruesi eller eremit grotta, Gud Indra: s transport-racing marken och stenar i form av en gigantisk sköldpadda och elefant. En panoramavy av Chanthaburi inklusive Khao Sa Bap Range, Khao Sukim och Ko Nom Sao tillgänglig från mountaintop. Under det kinesiska nyåret genom att de Magha Puja Day, många människor kommer att hylla den mountaintop Buddhas fotspår under dagen och natten. För mer information, kontakta Khao Khitchakut nationalpark, Tel. 0 3945 2074.

Namtok Khlong Chang Se belägen cirka 10 kilometer från nationalpark huvudkontor på väg upp Khao Phrabat. Det är ett cirkulär naturstig startar från Skyddsåtgärder Unit, med tecken på fysiska tolkning längs 4-kilometer och 3-timmars obruten.

Namtok Khlong Krasan ett stort vattenfall Amid skumma omgivningar som ligger nära Skyddsåtgärder Unit 2 8 kilometer från nationalpark: s högkvarter. Simning är tillåten här.

Tillträde till nationalpark är 200 baht för vuxna och 100 baht för barn.

Boende finns det 6 pensionat för 2-8 personer, finns på 600-1800 baht, tält för 3-6 personer på 250-500 baht och campingplats för eget tält på 30 baht / person / natt. För mer information, kontakta Khao Khitchakut nationalpark, Tel. 0 3945 2074 eller nationalpark, Wildlife och Plant Conservation Department, Tel. 0 2562 0760, eller www.dnp.go.th.

Hur man tar sig dit: ta Sukhumwit Road, sväng vänster vid Khao Rai Ya Förstoring av till motorväg nr 3249 till 24 kilometer eller ta det blå “Song Thaeo” minibuss, Chanthaburi-Chanthakhlem sträckan, vid Tha Chalaep Post Office.

Amphoe Mueang Chanthaburi-Amphoe Makham-Amphoe Soi Dao Route

Chanthaburi Herbal Garden en myndighet under medicinsk vetenskap Department, Ministry of Public Health, som ligger 25 kilometer från Chanthaburi provinsiella staden. Det finns en experimentell plantering och förskolor av olika örter för att användas i forskning och experiment för medicinsk produktion. Öppet dagligen under 8,30 am-4,30 pm En grupp besöker måste söka tillstånd från chefen för växtbaserade Forskningsinstitut. För mer information, Tel. 0 3941 3177 Bangkok Tel. 0 2589 9850-8 ext. 9042-3.

Khiri Than Dam beläget i Amphoe Tha Makham 40 kilometer från Chanthaburi. Följ motorväg nr 317 till 20 kilometer och sväng höger till 14 kilometer till dammen. Den byggdes av Energy Development and Promotion Department, Ministry of Science Technology and Environment in i en flera syften dammen för elproduktion, bevattning, fiske, liksom, förebyggande och lindring av översvämningar i regnperioden. Dess högsta höjd för vatten är 205 meter från havet, med en lastkapacitet på cirka 76 miljoner kubikmeter. Dess reservoar erbjuder en pittoreska landskap men utan anläggningar.

Chong Phakkat thailändsk-kambodjanska Border Market beläget i Ban Khlong Yai, Mu 4 Tambon Khlong Yai, 30 kilometer från Pong Nam Ron District Office, 20 kilometer från Pailin och 68 kilometer från Preah Tabong i Kambodja. Det är en råvarumarknad men shopping över gränsen är tillåtet för thailändska medborgare. Öppet under 7,00 a.m.-8,00 p.m.

Ban Laem thailändsk-kambodjanska Border Market belägna vid Ban Laem, Mu 4 Tambon Thep Nimit, 46 kilometer från Pong Nam Ron District Office. Det är en råvarumarknad längs gränsen, med en yrkesmässig befordran för att göra möbler av trä för försäljning till allmänheten och turister. Shopping över gränsen är bekvämt men endast tillgänglig för invånarna i Amphoe Pong Nam Ron och Amphoe Soi Dao under 7,00 am-8,00 pm Marknaden är 86 kilometer från Preah Tabong. För mer information, kontakta Security Department, Tel. 0 3931 2730.

Namtok Hin Dat beläget på Soi Dao Range i Mo 2 Tambon Thap Sai, 10 kilometer och en annan 3 kilometer promenad som tar ca 2 timmar från Pong Nam Ron District Office. Den 12-tiered vattenfallet omges av en intakt vintergröna skogen, med sina 9 - 12 tiers vara särskilt häpnadsväckande. En tur och retur tar ungefär 3 timmar och kommer att kräva en guide. Kontakta Subdistrict Chief Thongchai Södertälje-ngam på Tel. 0 3944 7247, 08 7143 5521.

Namtok Khao Soi Dao ligger inom Khao Soi Dao Wildlife Sanctuary i Amphoe Soi Dao, cirka 4 kilometer från klostret: s högkvarter. Vattenfallet har 16 nivåer med en stor svärm av fjärilar idealisk för butterfly tittar-och växtarter studie. I Khao Soi Dao Wildlife Sanctuary omfattar blandade decicuous skog, decicuous dipterocarp skogen, med ett överflöd av örter, växter och djur. Dess topografi är bergigt med 2 toppar, nämligen Soi Dao Nuea och Soi Dao Tai. Den Soi Dao Tai är den högsta topp stigande cirka 1675 meter över havet. Den grönskande skog är den vattendelare av flera bäckar som blir de stora Namtok Khao Soi Dao i djupa djungeln. Det är tillgängliga till fots längs en naturskön och äventyrliga obruten. Den stora övre skiktet är hisnande och åtkomlig genom att klättra Banyan rötter upp klippa av cirka 20 meter hög. Besökare kan gå så långt som den 9: e grupp som är en sträcka på 2,5 kilometer och tar nästan 2 timmar. Den 10 - 16 tiers kommer att kräva en guide och ytterligare 1 timmes promenad. Pensionat finns i närheten av vattenfallet.

The Sanctuary också en naturstig som heter “Lisa Sai” eller nåd av Banyan, från klostret: s högkvarter. Längs leden, besökare kommer att märka det strävpelare rötter, lavar, Banyan träd, Yang Daeng, naturliga saltsten osv, med naturen tolkning tecken. Den 2 kilometer spår tar ca 2 timmar.

Boende finns det 3 pensionat för 8-70 personer finns på klostret, tält för 2 personer på 100 baht / natt och camping avgift på 30 baht / person / natt för eget tält. Camping är tillåtet utan kontakt i förväg krävs. För mer information, kontakta Khao Soi Dao Wildlife Sanctuary, Amphoe Khao Soi Dao, Chanthaburi 22180, Tel. 08 1384 5164 eller nationalpark, Wildlife och Plant Conservation Department, Tel. 0 2562 0760 eller www.dnp.go.th.

Hur man tar sig dit: Khao Soi Dao Wildlife Sanctuary är 70 kilometer från den provinsiella staden längs motorväg nr 317 mot Sa Kaeo. Efter att ha passerat Amphoe Pong Nam Ron, vid Kilometer 22, innan Patong marknaden, sväng vänster i ytterligare 4 km till klostret: s högkvarter. Vattenfallet är cirka 5 kilometer bort: 2,5 kilometer med bil och ytterligare 2 kilometer till fots eller ta en buss, Chanthaburi-Sa Kaeo linjen, gå av vid Patong marknaden och hyra en Song Thaeo minibuss till klostret.

Amphoe Mueang Chanthaburi-Amphoe Laem Sing-Amphoe Khlung Route

Wat Mangkon Buppharam eller Wat Leng Hua Yi ligger på Sukhumvit Road, Chanthaburi - Khlung Route, 16 kilometer från staden. Det är en Mahayana Sect tempel, byggt 1977. Det finns en reception hall och ordination hall, dekorerade med mosaiker i olika vackra mönster. Templet atmosfär är skuggiga och lugn, lämpliga för personer som är intresserade i praktiken meditation. Boende finns.

Det finns två stora evenemang som ordnas i templet varje år: Kathin Offering ceremonin, som hölls efter Buddhist Lent, och Temple årliga mässan, som hölls 21 dagar efter det kinesiska nyåret. Människor kommer att gå till templet att göra förtjänst, praxis föreskrifterna och vistelse på templet under festivalen perioden 7 - 10 dagar.

Namtok Phlio nationalpark ligger i Amphoe Laem Sing om Sa Bap Range, omfattande en total yta på 84063 rai med olika arter av växter såsom Khanun Pa, Krathon Pa, Phimsen osv, och faunan, den mest sett inklusive vildsvin, serow, Mongoose, marken ekorren, asiatiska svarta bär, Gibbon, apa, etc. Det är också hemvist för flera sorters fisk.

Det sägs att “Phlio” är en Chong term för sand eller stranden. Det var dock förstått att namnet på vattenfallet härrörde från en typ av vinodling i sandig jord och med små rödaktiga gula frukter. Namtok Phlio är ett stort vattenfall med vatten året runt som är så uppenbart att dess sandjord säng är synliga.Platser av intresse inom nationalpark omfattar:

Namtok Khlong Narai annars känd som “Namtok Khao Så Bap”, som ligger ca 8 km från den provinsiella staden på Chanthaburi - Laem Sing rutten. De 25 meter höga vattenfallet är tillgänglig till fots längs stigen i en grönskande skog. Stämningen är idealiskt för natur-älskare som vill spendera en natt mitt lugn karaktär.
Namtok Phlio ligger bara 200 meter från nationalpark: s högkvarter. Det är en medelstora vattenfall ursprung från en underjordisk ström som fjädrar och kaskader över klippa ner till en pool nedan. Vattnet är klart och perfekt för simning. Innan nå vattenfallet finns det en pool som är en naturlig livsmiljö soro bäck karp som är bosatta i den ström av vattenfall i vissa regioner. Det finns även 2 viktiga monument inom vattenfallet området inklusive:
Alongkon Chedi byggas från laterite i 1876 AD av kung Rama V till minne av kungens och hans älskade gemål, drottning Sunantha Kumarirat, besök till vattenfallet i 1874. Kungliga par var mycket nöjd med vattenfallet.
Phranang Ruea Lom Pyramid en pyramidal stupa byggas från granit på 1881 till minne av den tillgiven kärlek till King Rama Ⅴ mot Queen Sunantha som dödades i en båt olycka på Chao Phraya River. De stupa innehåller också en del av hennes kungliga aska.
Namtok Trok Nong beläget i väster av Namtok Phlio 26 kilometer från Chanthaburi provinsiella staden längs Sukhumwit Road, Chanthaburi-Khlung rutten. Sväng vänster vid Amphoe Khlung Förstoring av i Amphoe Khlung-Amphoe Makham rutt för cirka 10 kilometer och sväng vänster vid Ban Trok Nong i ytterligare 2 km till Skyddsåtgärder reaktor 2.

Vattenfallet har 3 nivåer. Den 1: a grupp som kallas “Namtok Mai Si”. Det är bara 500 meter från Skyddsåtgärder Unit. Den 1: a grupp är tillgänglig genom en 50 meter lång bambu skog tunneln. The 2nd Tier kallas “Namtok Klang”, vilket är cirka 1 kilometer från den 1: a skiktet och omges av vackra växter och blommor. The 3rd grupp är “Namtok Trok Nong” ligger cirka 1 kilometer från den 2: a grupp och kaskader ner en klippa på ca 20 meter hög. Vandring till vattenfallet kommer att behöva en guide. Besökare till den 3: e grupp rekommenderas att kontakta nationalpark officiella. Camping är tillåten inom nationalpark med tält för 2 personer finns på 270 baht per natt.

Tillträde till nationalpark är 200 baht för vuxna och 100 baht för barn.

Boende finns det 4 pensionat för 6 personer finns på 1800 baht, läger för 30 personer vid 3000 baht, tält för 2 personer på 270 baht och en camping avgift på 30 baht / person / natt för eget tält. För mer information, kontakta Namtok Phlio nationalpark, Tel. 0 3943 4528 eller nationalpark, Wildlife och Plant Conservation Department, Tel. 0 2562 0760 eller www.dnp.go.th. Hur man tar sig dit: det är 14 kilometer från Chanthaburi längs Sukhumwit Road, Chanthaburi-Khlung rutten. Sväng vänster vid Kilometer 346 i ytterligare 2 km till Namtok Phlio. Eller ta Song Thaeo minibuss på Chanthaburi Namtok Phlio rutten. Phuttha-utthayan Wat Chak Yai ligger på motorväg 3149 cirka 500 meter bort Sukhumwit Road toward Amphoe Laem Sing. Det är ett buddhistiskt park featuring böter skulpturella utställning av Life of Lord Buddha med berättandets tecken.

Khuk Khi Kai strax före Laem Sing beach, byggdes för att hålla Thais som var emot den franska ockupationen av Chanthaburi i 1893. En 7 meter hög, fyrkantig-formad fängelse, det var byggt i tegel med varje sida mäter 4,40 meter. Väggarna var hålad för ventilation. Den porösa taket sägs ha använts som kyckling coop genom vilka fåglar minskat deras exkrementer.

Hur man tar sig dit: ta motorväg nr 3, Chanthaburi-Trat sträckan, och sväng höger in på motorväg nr 3149, innan de Amphoe Laem Sing.

Tuk Daeng nära Khuk Khi Kai är platsen för Phikhat Patchamit Fort byggdes i Reign of King Rama III. Det var senare omvandlas till stallar och det militära försvarets tjänst av det franska. En enda våning, röd-kaklat tak byggnaden, idag den fungerar som Laem Sing distriktet offentligt bibliotek.

Hat Laem Sing är cirka 30 kilometer från staden och kan nås via Sukhumvit Road på väg till Trat med en högersväng vid Kilometer 347, ytterligare ett avstånd av 16 kilometer till stranden. Stranden i sig är skuggade med tallar kantar hela kusten och kylas med konstant mild breezes. Det finns livsmedelsbutiker och båtar för uthyrning att besöka två närliggande öar, Ko Chula och Ko Nom Sao. Resan tar 30 minuter och en timme.

Oasis Sea World ligger i Tambon Pak Nam, Amphoe Laem Sing, 25 kilometer från city och omfattar en yta på mer än 68 RAI. Det är platsen för att återskapa och bevara delfiner i Chanthaburi s vattendrag. De två arter av delfiner bevarad är Irrawaddydelfinen och indo-Pacific puckelrygg delfiner. Dessutom finns det en Butterfly Garden där besökare kan noga se sorters fjärilar och deras livscykler i naturen. Boende för turister finns.

Det finns en delfin visar 5 gånger om dagen. På vardagar, showen börjar vid 9,00 am, 11,00 am, 1,00 pm, 3,00 pm, och 5,00 pm På helgerna blir det ytterligare en föreställning på 7,00 am Inträdesavgift är 180 Baht. För ytterligare information, kontakta Tel. 0 3939 9015, 0 3936 3238-9, eller www.oasisseaworld.net

Amphoe Pong Nam Ron

Hot Springs 3 naturliga varma källor omgiven av longan och Durian fruktträdgårdar, som ligger 18 kilometer från Amphoe Pong Nam Ron på motorväg nr 3193.

“Manut Boran” arkeologiskt område utgrävning webbplats beläget 25 kilometer från Amphoe Pong Nam Ron. Prehistoric mänskliga skelett, sten verktyg, artefakter, keramik och ornament av omkring 4000 år gammal, nu borttagen från dagbrott, har avslöjats.

Khao Sip Ha Chan nationalpark eller Namtok Nam Pen, som ligger i Tambon Khun Song och omfattar en total yta på 75000 RAI. Platser av intresse omfatta vattenfall gillar Namtok Saba, Namtok jag KEK och särskilt Namtok Khao Sip Ha Chan, en hisnande 15-tiered vattenfall med vatten året runt. Det är åtkomlig genom att klättra upp på hög höjd och lister längs bäcken eller klättra upp vattenfallet s klippa. Camping är möjligt på 6: e och 13: e våningarna, den senare med de högsta ett med en kaskad av cirka 35 meter hög. Den omgivande skogen är grön med olika vilda djur har märkt såsom apa, Gibbon, elefant, Gaur och banteng. Campingplatser finns också förutsättning för dem att föra sin egen tält på Khlong Maduea och nära Namtok jag KEK. För ytterligare information, kontakta Khao Sip Ha Chan nationalpark, Tel. 08 9550 3639 eller nationalpark, Wildlife och Plant Conservation Department, Tel. 0 2562 0760 eller www.dnp.go.th.

Hur man tar sig dit: ta bussen från Bangkok, och stig av vid Amphoe Na Yai Am och ansluta Song Thaeo minibuss på marknaden i den park eller ett överenskommet pris för en chartrade ett.

Göra

Agroturism Sevärdheter

Amphoe Mueang
Suan Tho Thong Mu 10, Tambon Khom Bang, Tel. 0 3945 9339, entré är Bt 60. Suan Wong Wit 45 Mu 7, Tambon Salaeng, Tel. 0 3937 3030, 08 1861 6258, 08 9808 6397, entré är Bt 60.

Amphoe Khlung
Hortikulturella forskningscentret ligger på Sukhumwit Road i Tambon stoppande, Amphoe Khlung, 21 kilometer från Chanthaburi, omfattande en total yta på 280 RAI. Centret ansvarar för trädgårdsprodukter forskning för att lösa problem samt utveckla stora ekonomiska växter i de centrala delarna och öst. Det finns experimentella odlingar av olika trädgårds växter som Durian, Rambutan, mangostan, zalacca, santol liksom dekorativa växter, örter och kryddor. En 30-minuters undersökning spår som tillhandahålls genom trädgårdar och odlingar. En campingplats är också anslås för besökare, med tält för 1-3 personer finns på Baht 100-200. Kontakta minst 1 vecka i förväg för en grupp besök. Tel. 0 3939 7030, 0 3939 7146 under kontorstid på vardagar.

Perioden maj-juli är den fruiting säsong för Durian, Rambutan, mangostan, rakam och Sala zalacca, Longkong etc. Frukt fruktodlingar i olika distrikt kommer att vara öppet för besökare att prova och köpa färsk frukt från träden, som inkluderar:

Amphoe Tha Maj
Suan Sadetyat 183/13, boende finns tillgängligt, Tel. 0 2272 1030, 0 2579 4814-5, antagning är Bt 30.

Amphoe Na Yai Am
Suan Kunlaphat 38 / 2 Mu 6, Tambon Wang Maj, kilometer 298 Sukhumwit Road, Tel. 08 1809 0366, 08 6155 0222, entré är Bt 40.

Amphoe Khao Khitchakut
Krathing Land Resort 21 / 7 Mu 2, Tambon Phluang, Tel. 0 3945 2454-6, Inträdesavgiften är Bt 100.

Suan Sala Khun Winai 7 / 14 Mu 6, Tambon Phluang, Tel. 0 3930 7228, 08 1806 9527

Forsränning

Pong Nam Ron Rapids belägen 18 kilometer från Amphoe Pong Nam Ron med en 12-kilometer lång natursköna rafting kanal som kommer att ta ca 2-3 timmar längs Khlong Pong Nam Ron. Ursprungsstatus på Khruea Wai Range, kanalen slingrar genom klippiga dalar och byar i Amphoe Pong Nam Ron hamna i Kambodja. Det finns frukt fruktträdgårdar och rika grönska av olika växter. Svårigheten för forsränning är mellan nivåerna 2-3. Utgångspunkten för forsränning är i Ban Khruea Wai och Khlong Pong Nam Ron, som passerar olika intressanta och natursköna platser såsom Kaeng Cha-om, Kaeng Yao, Wang Nam Un, Saphan Wat Chai-en liten hängande bron där besökare kan hoppa i vattnet, Dyke, att hamna i Wat Khlong Yai. Lämplig tid för forsränning är under den gröna säsongen.

Forsränning finns på Wang Khon Chalet, 3 / 8 Mo 8, Amphoe Pong Nam Ron, Tel. 0 3931 7024, 08 1639 4629, Bangkok, Tel. 0 2885 5355, erbjuder rafting båtar för 8 personer på BT 2500-3900, kanoter för 2 personer på BT 1000-1500, och Fuji Tour, Bangkok, Tel. 0 2540 2971-2, 0 2918 6067-8, erbjuder rafting båtar för 8 personer på BT 3000 och kanot för 1-2 personer på BT 200/hour. och Phayakumpuch Resort, Amphoe Pong Nam Ron, Tel. 0 3938 7225-6, 08 1523 1678 www.phayakumpuch.thiewthai.com, erbjuder rafting båtar för 8 personer på BT 2000-3500, kanoter för 2-3 personer på BT 1000.

SPORT

Golf

Amphoe Mueang Chanthaburi
Rambhai Barni Golfklubb, som ligger i Rajabhat University Rambhai Barni, Taksin Road, Tel. 0 3933 5493.

Sirikan Driving Range Front off Sirikan Village Tel. 0 3933 6077.

Amphoe Pong Nam Ron
Soi Dao Highland Golf Course en standard 18-håls golfbana som ligger 4 kilometer från Amphoe Pong Nam Ron. Andra utomhusaktiviteter finns också exempel på mountainbike, vattenskidor, bil trekking och ATV riding. Den idealiska period är under oktober-maj. För ytterligare information, Tel. 0 3932 0174-6 Bangkok, Tel. 0 2231 5889-92.

Spa

Home of Spa 21/65-67 Mu 7, Tambon Chanthanimit, Amphoe Mueang, Tel. 0 3930 3300-1, som erbjuder traditionell thailändsk massage, aromatisk massage, kropp skuras, ansiktsmassage och fotmassage.

Köpa

Lokala produkter och souvenirer

Gems en av provinsens känd ekonomisk produkter inklusive detaljerat cut gemstones av erfarna hantverkare. De pärlor och smycken finns på Chanthaburi ädelstenar och juveler Centre på Tri Rat Road, Tambon Chanthanimit, Amphoe Mueang, Tel. 0 3930 3118 eller flera andra pärlor affärer, särskilt på Anyamani eller Gems Road.

Magic Ring gyllene ringar fast med ädelstenar. Inställningen sker vanligtvis i olika djur som räkor, krabba, fisk, Södertälje serpent, etc. och kan delas in i 4 anslutna ringar. Det finns en enda hantverkare av den magiska ringen i provinsen vars namn är Mr Sayan Phunsuk, Tel. 0 3932 3124, 0 3931 3068, 09 1949 8573. Hans butik ligger nära Nam Phu Circle, till vänster från Si Rong Mueang Road, med en skylt med texten “Uncle Sayan magi ring av Chanthaburi.” Och Montha Shop Amphoe Laem Sing Tel. 0 3939 7017

Ban Samet Ngam Chanthabun Mat Väv Centre i Tambon Nong Bua, Amphoe Mueang Chanthaburi, 7 kilometer från den provinsiella staden. De bybor brukar väva mattor ur sin skörd säsong. Centret lägger på utställningen olika stegen i reed mat vävning samt deras traditionella mönster. De mattor har anpassats till olika användbara objekt och saluförs som portfölj, skor, hand-väska, plats mat mm Öppet dagligen under 8,00 am-4,00 PM För en matta vävning demonstration, kontakta gemenskapen Development Officer i förväg, Tel. 0 3945 4321, 0 3945 4333.

Hur man tar sig dit: ta Chanthakham Withi Road via Chanthaburi Technical College, sväng vänster över bron mot Wat Ko Tanot, sväng höger 20 meter bortom Wat Ko Tanot T-korsning till Ang Hin-kung Taksin’s Shipyard rutten för 3 kilometer

Bang Sa Kao Mat Väv Village beläget i Tambon Bang Sa Kao, Amphoe Laem Sing, byn har en matta vävning demonstration från början fram till den sista kontakten när mats förvandlas till olika användbara poster såsom väskan, vävnad rutan innehavaren, plats mat , Brev innehavaren, sandal, etc. Produkterna kommer att säljas till mat bearbetning centrum i Khun Suriya Kaenchan hus. Öppet dagligen under 8,30 a.m.-6,00 p.m. Tel. 0 3945 0585, 0 3945 0587. Hur man tar sig dit: ta samma väg som kommer att Ban Samet Ngam, men fortsätta efter Wat Ko Tanot T-korsning till Wat Takhian Thong T-korsning, sväng höger och fortsätt ca 200 meter. En annan rutt från den provinsiella staden passerar Tri Rat Bridge to Sukhumwit Road, sväng höger till 8 kilometer mot Trat och sväng höger igen för 8 km till Ban Bang Sa Kao.

Khlum vävda produkter ett crafted arbete främjas av Chanthaburi Provincial Skill Development Centre. Khlum är ett slags vatten anläggning med tuffa och starka fibrer. Det är vävda in i mattor och korgar tillgängliga vid Ban Puek Herbal och Ekoturism Centre, Amphoe Makham.

Ban Suan Som Möbler marknaden beläget 55 kilometer från Amphoe Pong Nam Ron, byn har befordrats för sina trämöbler som vardagsrum suite, garderob, matbord, vägg klocka mm Öppet under 8,00 am-4,00 pm

Konserverad Durian är provinsen berömda bearbetad produkt med ett lätt söt smak och doft är typiska för var och en av de Durian sorter. Finns på flera souvenirbutiker.

Frukter - tropiska frukter gillar Rambutan, Durian, mangostan, rakam och Sala sorter av zalacca, santol osv är rikliga under maj-juni.

longan odlas i överflöd i Amphoe Pong Nam Ron, som har ett liknande klimat som norra Thailand, fruiting hela året, särskilt under april-maj.
langsat Chamkho, söt och inte alltför stora, odlas i Tambon Chamkho, Amphoe Tha Maj, fruiting under maj-september.

En stor samling av frukter finns på Noen Sung Frukt marknaden om Sukhumwit Road och alla våta marknader.

Pepper både svart och vitt, Chanthaburi större ekonomisk gröda som finns på olika souvenirbutiker.

Sen Chan Noodle är en symbolisk produkt av Chanthaburi med en mjuk och glutinous kvalitet som finns på olika souvenirbutiker.

Pumpa, Durian och taro chips är kokta av Pong Nam Ron Housewife-gruppen. De är söta, läckra, och finns på souvenirbutiker.

Soi Dao Paper gjord av massa av Soi Dao marijuana som odlas i överflöd i Chanthaburi s vintergröna skogar. Ban Kwian HAK Housewife gruppen i Amphoe Khlung inledas för att göra papper från bark av mjukt trä, snabbväxande Soi Dao växt som liknar Sa papper men tuffare och brun till sin naturliga färg. Soi Dao papper kan göras i dospåsar för te eller växtbaserade drycker, eller konstgjorda blommor. Virket används till att göra möbler.

Hur man tar sig dit: Förbud Kwian HAK är i Amphoe Khlung Följ motorväg nr 3 mot Chanthaburi, sväng höger vid Kilometer 356 i Soi Nin Koson för ungefär 300 meter.

Souvenirbutiker

Amphoe Mueang Chanthaburi

Thai Rung Rueang 82 Si Rong Mueang Road, framför den Namphu marknaden, Tel. 0 3931 1465
Mi Chai Phet Phloi 157 Khwang Road, Tel. 0 3931 2452.
Wibun Suk 25 Benchamarachuthit Road, Tel. 0 3931 1053.
Olan Kanok 102/23 Si Rong Mueang Road. Tel. 0 3931 1627

Amphoe Laem Sing

Suriya Kaenchan 6 Mu 5 Tambon Bang Sa Kaeo, Tel. 0 3945 0585, 0 3945 0587.

Amphoe Tha Maj

New Port ligger på Sukhumvit Road, kilometer 314, Tel. 0 3936 7737, 08 1808 6362.
Bunchai Durian Products 451 / 1 Sampathan Road, Tel. 0 3943 1049, 08 1295 9404
Mae Lamom 10 / 8 Mu 1, Sukhumvit Road, Tel. 0 3935 6449, 0 3943 1110.
Mae Lamyai 445 / 1 Si Nawadit Road, Tel. 0 3943 1151, 0 3943 1480.
Mae A-ngun på Sukhumvit Road, Tel. 0 3935 6658, 0 3943 1435.

Lokal Mat

Mi Pu หมี่ ปู liknande den Phat Thai noodle men använder Sen Chan noodle och krabba smaksatt med chili pasta och hackad ananas att göra det smakar hett, sött och sura. Det bör serveras med råa bön groddar, banan blomställningar, eller gurka.
Kuaitiao Mu Liang och Nuea Liang rätter av gris-och nötkött noodle i ett utmärkande soppa av Reo rotstocken och ananas, som kryddas med rörsocker och chili i vinäger.
Namphrik Khai Pu en varm och kryddig dip blandat med kokt krabba kött smaksatt med vitlök och chili, som serveras med gurka och Khamin Khao.
Mu Chamuang en simmered fläsk curry kryddat med en pasta av broiled schalottenlök, galangal rhizomer och torkade chilifrukter att salta och söta och sönderrivna bladen av Chamuang, en Garcinia sort, för att göra det sura.
Pla Krabok Tom Som rakam söt och sur multe soppa med hjälp av syra rakam Priao olika zalacca stället för kalk för att göra det sura.
Thong Muan nim en mjuk rullade söt gjord av vetemjöl i 2 smaker: salt och söt, identifieras med Amphoe Tha Mai.
Khaokriap Den tillverkade av mjuk noodle mjöl fyllda med en sugary blandning av kokos och sesamfrön, som serveras på egen hand eller med varma drycker som te och kakao.
Kuaitiao Den tillverkade av mjuk noodle mjöl och serveras med söt och sur dip sås med grillade räkor och koriander.

Resväg

En dagsutflykt

Program 1

Besök frukt fruktträdgårdar
Namtok Krathing
Har lunch
Wat Khao Sukim
Bridge för att studera vilken typ av mangroveskogar i Ao Khung Kraben.
Hat Chao Lao

Program 2

Besök Kung Taksin den Stores Kapell
City pelaren Kapell
Gems Road
Reed Mat Väv Centre vid Ban Samet Ngam och Bang Sa Kao
Har lunch
Oasis Sea World
Souvenirbutiker

Program 3

Gems Road
Chanthaburi ädelstenar och juveler Centre
Har lunch
National Maritime Museum
Bridge för att studera vilken typ av mangroveskogar i Ao Khung Kraben
Wat Khao Sukim

Umeå-Chanthaburi

Dag 1

Suan Suphattra Tomt
Rayong Beach
Har lunch
Wat Khao Sukim
Chaloem Phra Kiat Marine Aquarium
Bridge för att studera vilken typ av mangroveskogar i Ao Khung Kraben
Övernatta

Dag 2

National Maritime Museum
Oasis Sea World
Hortikulturella forskningscentret
Namtok Phlio
Res tillbaka

Sova

Amphoe Muang Chanthaburi

Ban Kaew Hotel 40/210 Mu 5 Raksak Chamun Road, 64 rum: 200-400 baht
Busarakam Bungalow 5 / 6 Tambon Tha Chang, 27 rum: 200-300 baht
Chez Vous Bungalow 1 Chanthakhamwithi Road, 20 rum: 230-380 baht Caribou Highland 14 * Chawana Uthit, Tambon Wat Mai, 120 rum: 1980-4200 baht
Chai Lee 106 Khwang Road, Tambon Talat, 66 rum: 170-330 baht
Chanthanimit 116-118 Mo 1, Rim Nam Road, 57 rum: 230-460 baht
Chanthaburi Hotel 42 Tha Chalaep Road, Tambon Wat Mai, 36 rum: 170-330 baht
Chanthaburi Riverside Hotel & Resort 63 Mu 9 Tambon Chanthanimit,, 72 rum: 700-800 baht
The River Guest House 3/5-8 Srichant Road. Tambon Wat Mai,, 29 rum: 150-350 baht
Öst 899 Tha Chalaep Road, Tambon Talat, 142 rum: 550-1700 baht
Holiday Bungalow 20/36 Tha Chalaep Road, 24 rum: 270-300 baht
Kiat Khachon 27/28 Tha Chalaep Road, 74 rum: 160-350 baht
K.P. Grand Hotel Chanthaburi 35/200-201 Trirat Road, Tambon Chanthanimit, 202 rum: 1250-4800 baht
K.P. Inn 43/151-152 Trirat Road, 52 rum: 480-900 baht
Kasemsan 1 98 / 1 Benchama Rachuthit Road, 60 rum: 200-300 baht
Maneechan Resort och Sport Club 110 Mu 11, Tambon Plapphla, 72 rum: 1250-1750 baht
Muang Chan 257-259 Sri Chan Road, 75 rum: 180-400 baht
New Travel Lodge Hotel Tel: 0 3930 1888 e-post: newtravellodge@hotel.com), 130 rum: 1050-1800 baht
Rim Green Rajabhat institutet 41 Mu 5 Raksak Chamun Road, 26 rum: 500-1000 baht
Royal Inn 8 / 15 Maharat Road, Soi metta 2, 61 rum: 450-500 baht
Weekend Bungalow 4 Chanthakhamwithi Road, Tambon Talat, 33 rum: 300 baht

Amphoe Tha Maj

Ban Hat Pakarang Chao Lao Strand, 14 / 4 Mu 6 Tambon Khlong Khut, 7 bungalows: 1500-2500 baht
Ban Sud Khop Fa Chao Lao Beach, Mo 6 Tambon Khlong Khut, 5 rum: 2000-2500 baht Bangkok Tel: 0 2254 9797, 0 2251 9008), 48 rum och 9 bungalows: 1700-5600 baht
Chao Lao Beach Resort Chao Lao Beach 99 Mu 6 Tamon Khlong Khut (Tel: 0 3936 9123-6, 0 3936 9126
Chao Lao Sea Beach Resort Chao Lao Strand, 17 rum: 800-2000 baht
Chao Lao Sawasdee Resort Tambon Khlong Khut, 5 rum och bangalows: 1000-3500 baht
Hat Sai Thong Resort 57 / 5 Mu 5 Tambon Khlong Khut, 8 rum och 4 bungalower: 1000-1500 baht
Hat Suai Resort Chao Lao Strand, 17 / 1 Mu 5 Tambon Khlong Khut, 19 rum: 700-2500 baht
Hat Tun Khlun Suai Resort 52 / 1 Mu 5 Tambon Khlong Khut, 20 rum: 1000-1500 baht
Laem Sadet Resort Laem Sadet Strand, 18 / 1 Mu 5 Tambon Khlong Khut, 9 bungalows: 500-800 baht
Maldiverna Beach Resort Laem Sadet Strand, 33 Mo 4, Tambon Khlong Khut, 35 rum: 1500-3900 baht
Rattanapura Beach Resort 9 / 9 Mu 4 Laem Sadet Beach, Tambon Khlong Khut, 28 hus: 1300-4000 baht
Suan Sadetyat 183/13 Nära Wat Khao Sukim, 40 rum: 1000-2000 baht
Sine Kaw Resort, 10 rum: 1,500-2,500 baht

Amphoe Pong Nam Ron

Phupaburi Resort & Spa 36 / 2 Mu 1 Tambon Thap Sai, 3600-9400 baht
Wang Khon Chalet 3 / 8 Mo 8 Tambon Pong Nam Ron, 25 rum: 700-1500 baht

Amphoe Laem Sing

Ao Yang Resort Ao Yang, Tambon Bang Kachai, 12 rum / 3 hus: 700-3000 baht
Somboon House 72 M 2 Paknam Laem Sing, 11 bungalower: 300-1500 baht
Suk Chai House Ao Yang, 40 Mu 1 Tambon Bang Kachai, 13 rum och 5 bungalower: 300-1500 baht

Amphoe Na Yai Am

Al Medina Beach House 99 Khung Wiman Beach, Tambon Sanamchai, 9 rum: 3300-6900 baht
Khung Wiman Resort Khung Wiman Strand, 85 / 5 Mu 7 Tambon Sanamchai, Km.302 motorväg nr 3399 14 rum: 840-1,500 baht

Amphoe Khao Khitchakut

Krathing Land Resort 21 / 7 Mu 2 Tambon Phluang, 73 rum: 1120-1260 baht, hus: 2, 940-4900 baht

Amphoe Pong Nam Ron

Ing Dao Hill Resort 299 Mu 1, Tambon Thap Sai, 10 hus: 500-3060 baht
Sin Thip Trädgård 173 / 1 Mu 8 Soi 14 Tambon Thap Sai, 21 rum: 500-800 baht
Soi Dao Highland 153 / 1 Mu 2 Tambon Thap Sai, 46 rum: 1500 baht
Soi Dao Resort Km. 31-32 Chanthaburi-Sa Kaeo Road, 5 bungalower: 800-4600 baht, Tält: 300-800 baht

Amphoe Soi Dao

Khiang Dao Camping Hill 61 / 6 Mu 1 Tambon Sai Khao, 4 bungalower: 300-1000 baht
Suan Kaeo Fa 502 Mu 1 Tambon Patong, 9 rum: 350-1000 baht

Amphoe Khlung

Chimphli Bungalow 2 / 1 Tedsaban Sai 3 Rd., Klung, 20 rum: 200-250 baht
Mongkhon Hotel 18/1-6 Thetsaban Sai 1 Road, Tambon Khlung, 16 rum: 150-250 baht * Mongkhon 18/1-6 Amphoe Khlung, 16 rum: 100-350 baht

Home Stay

Koh Jik Home Stay paketresa: 2-day/1-night 600 baht / natt

Amphoe Makham

Khaomaikaew Resort 90 / 3 Mu 3 Tambon Makham, 5 rum: 800-2000 baht

Get out

Chanthaburi ligger i östra Thailand och delar gränser med Chachoengsao, Chonburi Province, Rayong, Sa Kaew Län och Trat, liksom Kambodja och Gulf of Thailand.

Chanthaburi är provinsens huvudstad i Chanthaburi.

Förstå

Chanthaburi, även kallad “Mueang Chan”, är en bördig provinsen med olika faktorer som bidrar till en framgångsrik odling av frukt, speciellt Durian, Rambutan, mangostan och andra ekonomiska grödor som peppar och para gummi träd. Provinsen också som ett nav av smycken handel, med varierad turistattraktioner att erbjuda från berg, skogar, vattenfall, stränder, platser och föremål av antiken till mjuk äventyr och ekoturism aktiviteter såsom vandring, mountainbike, forsränning, etc.

När en förhistorisk boplats, ett antal sten verktyg och artefakter från yngre stenåldern Age upptäcktes under undersökningarna vid flera arkeologiska platser i Chanthaburi, nämligen Amphoe Makham, Amphoe Tha Maj och backe slätten vid Ban Khlong Bon i Amphoe Pong Nam Ron.

Chong var första Mon-Khmer jakt-insamling samfundet att få avgöras i de östra skogarna i vad som nu är Chanthaburi, Trat och Rayong provinser i ca. the 13th century AD Den första uppgörelse i Chanthaburi var nära Khao Sa Bap. Den skogsmark, särskilt på gränsen mellan Chanthaburi och Trat, var riklig i örter och skogsprodukter såsom Gamboge, glas, vax, kardemumma, eaglewood, rotting, kanel, etc. Avskogning för odling samt boning av Thai och kineser har shrunken skogen. Jakt och insamling har gjorts olagliga, så de jägare-samlare var tvungna att ändra sin livsstil och bli urbana arbetare eller bönder. De flesta av de “Chong” nu lever i Ban Khlong Phlu i Amphoe Khao Khitchakut.

En ny stad grundades i 1657 AD i Ban Lum på Västbanken i Chanthaburi Älv. På hösten Konungariket Ayutthaya i 1767 AD, kung Taksin den store, sedan Phraya Wachiraprakan, ledde en trupp på cirka 500 soldater för att bryta igenom och chef österut att ockupera Chanthaburi. Han tog 5 månader att lagra livsmedel och rekrytera en trupp på 5000 thailändska och kinesiska soldater att återfå oberoende kungadömet. Monument och minnesmärken byggd för att högtidlighålla den historiska händelse väl återspeglar den stolthet för människorna i Chanthaburi.

Staden flyttades till högländerna i Ban Noen Wong i Reign of King Rama III för att förhindra en vietnamesisk invasion, men på grund av sin långt avstånd från vattentäkter flyttades tillbaka till Ban Lum i Reign of King Rama V Chanthaburi används för att vara ockuperat av Frankrike för 11 år i en thailändsk - franska tvisten. Thailand hade att överlämna sitt territorium på vänstra stranden av floden Mekong till Frankrike i utbyte mot Chanthaburi, som senare etablerats som en provins i 1933 AD

Klimat

Tala

Städer

Chanthaburi - provinsens huvudstad

Distrikt

Provinsen består av 10 distrikt: - Amphoe Mueang Chanthaburi, Amphoe Tha Maj, Amphoe Khlung, Amphoe Laem Sing, Amphoe Pong Nam Ron, Amphoe Makham, Amphoe Soi Dao, Amphoe Na Yai Am, Amphoe Kaeng Hang Maeo och Amphoe Khao Khitchakut.

Avstånd från Amphoe Mueang Chanthaburi till andra distrikt

Tha Maj 11 kilometer
Makham 12 kilometer
Khlung 24 kilometer
Laem Sing 30 kilometer
Khao Khitchakut 30 kilometer
Nej Yai Am 42 kilometer
Pong Nam Ron 42 kilometer
Soi Dao 72 kilometer
Kaeng Hang Maeo 78 kilometer

Stränder

Andra destinationer

Avstånd från Chanthaburi till andra provinser

Trat 70 kilometer
Rayong 110 kilometer
Pattaya 175 kilometer

Boundary

North - gränser Chachoensao och Sa kaeo
South - gränser golfen Thailand
East - gränser Trat och Kambodja
West - gränser Rayong

Kom i

Med bil

Provinsen är tillgänglig med 5 linjer:

Highway No 3, start från Bang Na, Bangkok, via Katrineholm - Bang Saen - Västerås - Stockholm - Sattahip - Ban Chang - Umeå - Chanthaburi, en total sträcka på 330 Kilometer
Highway 36, utgår från Kilometer 140 på Sukhumwit Road i Bang Lamung, Katrineholm, sväng vänster vid Krathing Lai T-korsning via Pira Circuit till slutet på Tambon Choeng Noen i Amphoe Mueang, Rayong, en sträcka på 60 kilometer, sedan förvandlas till motorväg nr 3 för 108 kilometer Chanthaburi, en total sträcka på 308 Kilometer
Highway No 344, Ban Bueng - Klaeng rutt, sparar ett avstånd på upp till 70 kilometer, start från Kilometer 98 på Sukhumwit Road i Amphoe Mueang, Katrineholm, via Amphoe Ban Bueng av Katrineholm-provinsen, Amphoe Wang Chan och Amphoe Klaeng i Rayong, en sträcka på 110 kilometer sedan fortsätta på motorväg nr 3 för 58 km till Chanthaburi, en total sträcka på 266 Kilometer
förbinder nordöstra och östra, börjar Kilometer 200 på motorväg nr 33 från Amphoe Kungälv i Prachin Buri-provinsen, sväng höger vid Kilometer 230 i Sa Kaeo till motorväg nr 317, fortsätt 189 Kilometer via Amphoe Wang Nam Yen, Amphoe Soi Dao, Amphoe Pong Nam Ron, Amphoe Makham till Chanthaburi, en total sträcka på 219 kilometer från Kungälv.
Motorväg - motorväg nr 7, start från Si Nakharin Road i Bangkok och avslutas i Stockholm, Katrineholm, en sträcka på 90 km sedan fortsätta på motorväg nr 36 till 50 kilometer och motorväg nr 3 till en annan 108 kilometer, totalt avstånd av 248 Kilometer

Med flyg

Med buss

Från Bangkok Eastern Bus Terminal på Sukhumwit Road luftkonditionerade Buss Transport Co, Ltd, det finns bussar avgår dagligen, för mer information, Tel. 0 2391 2504; Chanthaburi kontor, Tel. 0 3932 2197.

Privata aktörer:

Cherdchai Tour Tel. 0 2391 2237; Chanthaburi kontor, Tel. 0 3935 0357.
Pornnipa Tour Tel. 0 2391 5179; Chanthaburi kontor, Tel. 0 3931 1476, 0 3931 1278.
Suparat Tour Tel. 0 2391 2331; Chanthaburi kontor, Tel. 0 3935 0223.

Icke luftkonditionerade Buss Det finns icke-reguljära bussar avgår från östra Bus Terminal, för mer information: Tel. 0 2391 2504.

Från Mo Chit 2 eller Northern Bus Terminal i Kamphaeng Phet Road

Transport Co, Ltd, det finns bussar avgår dagligen, Tel. 0 2936 2852

Privata aktörer:

Cherdchai Tour Tel. 0 2936 0199
Pornnipa Tour Tel. 0 2936 2256-7
Suparat Tour Tel. 0 2936 3888, 0 2936 3939

Bussar finns också tillgängliga från Chanthaburi till andra provinser, inklusive Norrköping, Trat, Rayong, Sa Kaeo, Varberg, Buri Ram, Prachin Buri, Tak. För mer information, kontakta Chanthaburi Bus Terminal på Tel. 0 3932 2197.

Klimat

Se

Amphoe Mueang Chanthaburi

Kung Taksin Stora Kapell beläget mittemot Taksin Military Camp i Tha Luang Road. De skrin är en nonagonal byggnad med tak tar formen av en kunglig hatt med ett spetsigt tornspira konstrueras i 1920 AD Det rymmer en staty av Kung Taksin den Store till vilken ett stort antal människor kommer att betala respekt varje dag. Det är en årlig förtjänst beslutsfattande och erbjuder ceremoni i åminnelse av hans heroiska gärningar den 28 december, dagen för sin anslutning till tronen.

City pelaren Kapell Ligger på Tha Luang Road mittemot Kung Taksin Stora Kapell. Det finns inga bevis för när det byggdes med undantag för en presumtion att kung Taksin den store kan ha haft det konstruerade när han ockuperade Chanthaburi efter nedgången i Konungariket Ayutthaya i 1767 AD är ett starkt fäste för rekrytering och insamling av vapen och livsmedel för befrielsen av Konungariket. De skrin antas ha varit byggdes ursprungligen av laterite men det är okänt hur det såg ut. Den nuvarande helgedom och stad pelare byggdes 1981 och har genomgått restaurering.

Kung Taksin Stora Monument Inom Thung Na Choei Public Park i Tha Luang Road snett mittemot Stadshuset. Det täcker ett område på cirka 300 rai med den vackra och lummiga landskapet och lockar en hel del hälso-orienterade människor till motion och avkoppling. Det finns även en fisk avel träsket av provinsfullmäktige Fiskeri Office. Monumentet kung Taksin Stora åtföljas av hans 4 betrodda soldater i minnesmärke av den historiska befrielsen av Konungariket Ayutthaya ligger på en holme mitt i träsket.

Si Chan Road är det kommersiella området och centrum av gem. Även om faktiska gem-gruvdrift i provinsen är inte lika omfattande som det brukade vara, Chanthaburi fortfarande ett viktigt centrum för gem kontakter med stenar från grannländerna och utomlands köps och säljs. Den Gems marknaden under förmiddagen av fredag, lördag och söndag lockar stora folkmassor av gem försäljare och besökare lika.

Wat Phai Lom ligger på Tri Rat Road, cirka 500 meter från KP Grand Hotel. När det gäller arkitektur, byggnaden omges av en gräns vägg i fyra riktningar med en ingång på varje sida. Bakom templet finns en korridor som stöds av fem pelare utan dekorativa huvudstäder. Byggnadens bas linje är rak, och det finns en Pagoda med tolv redented hörn i väggen. Det finns också väggmålningar av bonsais och kinesisk stil blommor, historien om Lord Buddhas tio inkarnationer, och hans biografi. Det antas att tavlorna kan ha tagits efter Reign of King Rama III, som bilderna innehåller många utlänningar.

Den katolska kyrkan Chanthaburi belägna inom samma område som Stree Mandapitak School i Santisuk Road, Tambon Chanthanimit. Enligt historien, byggandet av denna gamla och stora katolska kyrkan tog 275 år att slutföra. Det var första konstruerades 1711 AD på Västbanken i Chanthaburi River av Fader Heart Tolantino och katolska vietnamesiska invandrare och flyttades i 1834 till i staden där det nu står för en okänd anledning. År 1903, den nuvarande kyrkan som var större och kunde rymma ett större antal kristna började ta form för att ersätta den tidigare en. Den byggdes i gotisk arkitektur med vackra färgade glas dekorationer skildrar kristna helgon. Kyrkan har genomgått restaurering flera gånger och en fest hölls för att markera 75 år 1985. Det hävdas vara den vackraste katolska kyrkan i landet. Öppet dagligen under 7,30 am-5,30 pm Advance kontakt rekommenderas för en grupp besök. Tel. 0 3931 1578.

Hur man tar sig dit: Det är åtkomliga genom samma väg som Wat Phai Lom, cirka 1 kilometer utanför, eller från staden, passera Wat Chan Bridge och fortsätta på Chanthanimit Road innan utvisning rätten att kyrkan.

Wang Suan Ban Kaeo, belägen inom Rajabhat University Rambhai Barni, 6 kilometer från staden på motorväg nr 316. Palatset brukade vara ett kungligt bosättning Queen Rambhai Barni, Royal Consort av Kung Rama VII, för 18 år under 1950-1968. Det var också som drottningens tjänst och demonstration där plantorna odlas och djur som fötts upp för den lokala befolkningen. Viktigast av allt, hon hade den så kallade “Suea Chanthabun” eller “Chanthabun reed mat” som var ett folk hantverk av Chanthaburi, utvecklats för att vara mer progressiva. En vass mat vävning husrum bildades bara 200 meter från slottet. Hon utformade hand väskor och andra produkter från reed mat. Den vävning husrum är nu fallfärdiga med bara en del utrustning kvar.

Byggnader inom palats innehålla Phra Tamnak Yai eller Phra Tamnak Thao - en 1 ½-storeyed halv trä, hälften konkreta bosättning där drottning stannade och inkvarteras hennes kungliga gäster, nu ställer ut en samling av hennes personliga tillhörigheter som återspeglar hennes enkla och vanliga sätt att leva , Phra Tamnak Don Khae eller Phra Tamnak Daeng - en 2-storeyed europeisk stil byggnaden byggdes av gyllene teak och målade i mörkt rött där drottningens Kanslichef och biträdande Privata sekreterare bott.

Wang Suan Ban Kaeo är öppen under 8,30 am-4,30 pm på vardagar. För helger och gruppbesök, förväg kontakt krävs. Tel. 0 3933 5408-9 Ext. Public Relations befäl.

Wat Phlap ligger i Tambon Bang Kacha, cirka 1 kilometer från Noen Wong Camp. Det finns en riktning tecken till vänster leder till ingången av templet. Den arkeologiska belägg för att människor tog bosatt sig runt Wat Phlap och Ban Bang Kacha samfundet som från cirka 1757. Denna gång var platsen där kung Taksin den Stores trupper utvilade. Många fornlämningar i templet byggdes under olika perioder. Till exempel har förgyllt trä Skriften skåp med mönstret i Lai Rot Nam teknik har en stil av Ayutthaya Era och det finns en Prang-formade Pagoda som konstruerades 1898. Dessutom har Ho TRAI eller Skriften Hall i mitten av poolen, ett träbord byggnad vars ursprungliga pelarna med dekor av Lai Rot Nam byggdes innan Ayutthaya Era ändrades senast reparerades 1975. Det finns också en kyrkklocka-formade pagod i mitten av poolen som tros ha byggts på Rattanakosin period och ett träbord Wihan med 4 Porches vilket är mer än hundra år gamla. Hallen hus huvudmannen Buddha bild i en gest av att öva asceticism, som konstruerades regenttid Kung Taksin den Store när han besökte Chanthaburi City. Denna hall används också som plats för ceremonin av Murathaphisek eller göra heliga vatten - vatten för att hälla över kungens huvud i kröning ceremoni eller andra kungliga ritualer - i början av Chakridynastin. Dessutom bakom templet, brukade det finnas en “Sam Sang”, ett gammalt krematorium som tros ha varit endast i detta tempel. Det hade en fem nivåer tak, täckt med Krabueang Klet Tao Men det är förstört nu.

Wat Thong Thua 4 kilometer från staden på Sukhumvit highway, är platsen för en gammal Bot som byggdes under en Khmer-liknande tempel. Det har också en stor samling av antika Khmer skulpturer som Avväxlingsbalkar, sandsten dörren kolumner rista i olika mönster och inskrift sten. I närheten ligger den Mueang Phaniat arkeologiskt område med dess återstår av laterite grund av ett stort Khmer religiös helgedom och moats märkning stadens gräns i söder. Den antika staden tros ha daterat från 12-16-talen BE .

Boran Sathan Mueang Phaniat är ett gammalt minnesmärke som finns på Mo 4, Tambon Khlong Narai, cirka 300 meter från centrum. Det har redan utforskats och registrerats av Fine Arts Department. Det antas att detta monument kan vara den ursprungliga lösning av Chanthaburi City i en tidig ålder, ungefär tusen år sedan. Numera är det bara raserad sandsten väggen och oidentifierade jorden försvarsmur med en höjd av cirka 1 till 3 meter återstår.

Wat Bot Mueang Ligger på Benchamarachuthit Road. Det tros ha varit byggda i slutet Ayutthaya period som framgår av dess vita sandsten boundary markers liksom samordning hall och Ceylonese bell-shaped Chedi. Templet har också ett överstycke av det sena Baphuon stil skildrar den Gud Indra på hans Airavata elefant i en nisch.

Amphoe Laem Sing-Amphoe Mueang Chathaburi-Amphoe Tha Maj - Hat Khung Wiman Route.

Kung Taksin Shipyard eller Samet Ngam Varv: Tillhör Tambon Nong Bua, Amphoe Mueang, 11 kilometer från staden. Det antas ha fungerat som ett varv när Kung Taksin beredda hans krafter för befrielsen av Konungariket Ayutthaya på 1767. Från underwater arkeologiska utgrävningar och examination, flera rektangulära docka-liknande områden som hittades längs stranden liksom delar av ett gammalt fartyg som tros vara en tre-masted kinesiska skräp med hjälp av ett roder och mäter 24 meter lång och 5 meter brett. I närheten ligger ett magasin för miniatyr fartyg och båtar gång används av människor.

Hur man tar sig dit: chefen för Ban Samet Ngam och sväng höger vid riktning tecken på Wat Samet Ngam i ytterligare 1 Kilometer

Boran Sathan Khai Noen Wong är en gammal militärförläggning ligger i Tambon Bang Kacha, Amphoe Mueang, på motorväg 3147. Från framsidan av Eastern Hotel, kör längs Tha Chalaep Road till 6 km sväng höger vid korsningen och gå på ungefär 400 meter. I Reign of King Rama III, kungen beställt Chaophraya Phra Khlang att bygga denna webbplats om den 9 januari 1834, genom att ta sandstones och tegel från den gamla staden väggen för att bygga lägret försvara staden från en Annamese invasion, och väggen av artilleri inrättades som omger lägret. Inom lägret, turister kan besöka kung Taksin den Stores City pelaren Kapell och Wat Yothanimit som byggdes för att vara stadens tempel. För närvarande lägret rymden innehåller ett område i Underwater Archaeology Unit, Fine Arts Department, en förvaringsplats av artefakter och keramik som tagits från den australiska Tide Ship, som Trespass Thailand vatten i Gulf of Thailand till olagligt transport antikviteter ur landet. Enheten öppnar dagligen. Fri entré.

Panichnavee National Museum beläget inom Noen Wong Fort, 2-storeyed twin building sätter på en utställning på thailändska handelsflottan, vilket framgår av över 20 års underwater arkeologiska studier. De stora utställning är en trappa där en exakt kopia av ett skräp lockar besökare inne att lära sig om internationell sjöfart i det förflutna och miniprodukter kungliga pråmar. Den nedre presenteras en skådeplats för ett undervattenshus arkeologisk utgrävning. Det finns också ett rum där provinsens turistprodukter visas t.ex. GemStone gruv-, frukt fruktträdgårdar, naturliga attraktioner, liksom dess ursprungliga etniska Chong människor.

Museet är öppet under 9,00 am-4,00 pm på onsdag-söndag och stängt på nationella helgdagar. Inträdesavgiften är 30 baht. Advance kontakt krävs för en grupp besök. Tel. 0 3939 1431, Fax. 0 3939 1432.

Hur man tar sig dit: från Amphoe Mueang, ta motorväg nr 3146 till Ban Tha Chalaep via Eastern Hotel i 6 kilometer och sväng mot Amphoe Tha Maj för ungefär 400 meter.

Chedi Yot Khao Phloi Waen ligger i Tambon Phloi Waen, Amphoe Tha Mai, på motorväg nr 3174. Den byggdes av Phraya Chanthaburi i 1832 i Reign of King Rama V ovanpå Khao Phloi Waen. Den runda Ceylonese stil Chedi innehåller Herren Buddhas relik. Det finns också en Mondop bostäder i Buddhas fotspår byggdes 1928 för att ersätta den ursprungliga en som hade brutit. Omgivningen brukade vara Chanthaburi första GemStone gräva webbplatser.

Wat Takat Ngao Located in Amphoe Tha Mai, det gamla templet är ca 200 år gammal. Den innehåller en skrift hall eller Ho TRAI byggdes i mitten av en damm med en hantverkare av den kungliga skolan i slutet av Kung Rama III: s regeringstid. Skriften hall tros ha demonterat från annat håll att rekonstrueras här använder trä leder. Det genomgick restaurering på 2001. Det finns också flera andra intressanta fornlämningar såsom trä främsta Buddha bild och predikar predikstol.

Khao Laem Sing Forest Park Tillhör Mu 1, Tambon Bang Kachai, Amphoe Laem Sing. Det omfattar en total mark och marina området 9500 Rai, inklusive torra vintergröna skog och strand skog som är hem till viktiga växter såsom eaglewood, Krabok, Queen’s blomma, jambolan, Tin PET, och fauna som Krabbmakak, mindre mus rådjur, röd-cheeked flygande ekorren, röda djungel höns och fåglar. Marina livet kan hittas på stränder och öar.

Khao Laem Sing en liten kulle som ligger 172 meter över havet, med en hög med stenar som ser ut som en Crouching lejon vid fronten och det gav den namnet Khao Laem Sing eller backen av ett lejon udde. På toppen är Phairi Phinat Fort byggdes i Reign of King Rama III men namngiven av kung Rama IV på hans besök i Chanthaburi före sin anslutning till tronen. Det finns en Chedi i närheten som var byggt av folket i Chanthaburi år 1904 för att hedra minnet av tillbakadragande av de franska trupper i Laem Sing från Chanthaburi.

Panoramautsikt över strandpromenaden och vacker sjunkande solen är tillgängliga från kullen Forest Park högkvarter. Det finns en stig som leder ner till Hat Ao Krathing, en liten fridfull sandstrand, som också är tillgängliga genom att hyra en båt från Hat Laem Sing i 20 minuter eller reser på Tha Mai-Bang Kachai sträckan för 25 kilometer till huvudkontoret, då gångavstånd ner backen till cirka 400 meter till stranden.Inga bostäder finns men camping är tillåtet.

Framför Ao Krathing är Ko Nom Sao, som omfattar ett område på cirka 150 rai av vilda och tätt växande växter. Det finns branta klippor i söder, och stränder och korallrev av cirka 500 meter lång perfekt för dykning i norr. För att komma dit, ombord på ett 8-10 passagerare båt vid Laem Sing Pier. Resan tar cirka 45 minuter och kostar 400 baht för en tur-och returresa. Inga bostäder eller livsmedelsbutiker finns på ön och därmed inte lämpligt att övernatta.

Ao Yang en liten skuggig strand nära Ao Krathing med privat boende och mat affär tillgänglig. Det är tillgängliga genom att hyra en båt från Hat Laem Sing ca 30 minuter eller färdas längs Tha Maj - Bang Kachai rutten för cirka 22 kilometer till ingången till Ao Yang och promenader för ytterligare 1 kilometer. Den enda tillgängliga bostäder och foodshop är Ao Yang Resort, 43 / 2 Mu 1, Tambon Khlong Khut, Amphoe Tha Maj, Tel. 0 3945 6032, 0 3945 6440, 3 pensionat, vardera med en kapacitet på 5-20 personer, som finns på 900-3000 baht.

Ko Chula en liten ö med vackra koraller tillgänglig med hyra båt från Hat Laem Sing i 30 minuter. Varken boende eller mat butik är tillgängliga.

Hur man tar sig dit: Khao Laem Sing Forest Park är tillgänglig med 2 linjer. Route 1, ombord på färja från Amphoe Laem Sing till Hat Krathing, biljettpriset är 10 baht vardera. Sedan promenad i ytterligare 400 meter. Route 2, ett bekvämt ett, resor längs Tha Mai-Bang Kachai rutt för cirka 25 kilometer via Wat Khao Laem Sing uppåt till Forest Park högkvarter.

Hat Khung Wiman ligger 50 kilometer från Chanthaburi i Amphoe Na Yai Am, sväng vänster för ytterligare 18 Kilometer vid Kilometer 301 på Sukhumwit Road. Det är en lång sträcka med sandstrand med havet boende tillgängliga. Den bästa tiden för besök är under november-maj.

Laem Sadet-Ao Khung Kraben beläget 25 kilometer från Amphoe Tha Maj längs Tha Mai-Ban Mu DUT rutten. I lugn och skuggig strand kantad av tallar och stranden växter är idealisk för camping. The Royal Forest Department’s tält för uthyrning till 2 - 4 personer finns på 80 - 120 baht per natt. Vid eget tält, en campingplats avgift på 20 baht / person / natt kommer att krävas. För mer information, vänligen kontakta Forestry avsnitt, Ao Khung Kraben Development Study Centre, Tel. 0 3936 9237. Det finns också de Chaloem Phra Kiat Aquarium uppvisar marina fisk som lever Ao Khung Kraben som Grouper, snapper, butterfly-fisk, Angelfish, etc. Det är öppet under 8,30 am-4,30 PM på tisdag-fredag, och 8,30 am-5,30 pm om helger. Tel. 0 3938 8117 ext. 130.

Ao Khung Kraben tillgodoser också de royally-föreslogs Ao Khung Kraben Development Study Centre som vann Thailand Tourism Awards 2002: tilldelning av Outstanding Performance i kategorin för turistreklam organisationer. Centret ansvarar för forskning och studier för lämplig utveckling riktlinjer för Chanthaburi s kustlinje.

Ett av de projekt som genomförs av centrum att utbilda intresserade människor om mangrove ekologi och hur man kan få den högsta nytta av dessa resurser är Ao Khung Kraben naturstig strandpromenad. Leden tar 30-45 minuter, en total sträcka på 1600 meter som löper genom mangroveskogar, med naturen tolkning skyltar längs vägen. Besökarna kommer att informeras om mangrove flora och betydelsen av mangrove mot kustnära ekosystem samt en hållbar räkor kultur, som hem för marint liv, källan till mat och örter för närliggande samhällen.

Dessutom besökare kommer att förstå hur olika växter i mangroveskogar beroende av varandra och är nyttiga för människor. Exempelvis Lamphu Thale som växer bra i sandig jord kommer att förbereda den marina myr för andra växter att växa. Samae Khao används inte bara som ved, men dess kärna när kokt med samae San gör en Emmenagogue, mangrove trä gör god kvalitet träkol, pappersmassa och läkemedel för behandling av sjukdom och skada. Det finns många fler nyttiga växter i denna mangroveskogar andra än erhållas kunskap och naturskön miljö. Centret är öppet dagligen under 6,30 am-6,00 pm Advance kontakt rekommenderas för en grupp besök. Boende finns för seminarier som innehas av statliga myndigheter genom att göra innan kontakt på Tel. 0 3936 9216-8

Ao Khung Kraben Icke-jakt område beläget 15 kilometer från Amphoe Tha Mai. Det område som drabbades av skogsskövling 40 år sedan och har alldeles nyligen sett pionjär växter. Det finns 4 typer av skog inom området, nämligen torra evergreen forest, blandad lövskog, strand skog och mangroveskogar. En 1-timmes naturstig med natursköna synpunkter från Hat Chao Lao och Khaem Nu Estuary tillhandahålls.

Hat Chao Lao beläget 19 kilometer från Amphoe Tha Maj bredvid Hat Laem Sadet. Detta lång fridfull sandstrand med en skuggig Coconut Grove är en favorit attraktion bland semesterfirare, med medelhög till standard logi och restauranger tillgängliga. Glass botten och hastighet båt tjänster är också att visa koraller i den följer med, bara 2 kilometer utanför kusten, som är sällsynta ses som koraller är vanligen bildats nära öar där det finns en lämplig icke-förorenad ström av ström och temperatur. Seeing koraller nära kusten är bekväm och tar ungefär en timme bara. Den rekommenderade tiden är mellan november-maj. Ett glas botten båt med en kapacitet på 5-20 passagerare finns på Hat Suai Resort, Tel. 0 3936 9111, 08 1945 6723 vid 800-1,800 baht.

Hur man tar sig dit: Hat Khung Wiman, Hat Khung Kraben, Hat Laem Sadet och Hat Chao Lao är tillgänglig med två linjer. Vid Kilometer 301 på Sukhumwit Road 30 kilometer innan Chanthaburi, sväng höger in på motorväg nr 3399 och följer riktningen tecken. Eller från den provinsiella staden, köra i 17 kilometer Amphoe Tha Maj, sväng mot Wang Tanot Dam och fortsätta till stränderna.

Laem Sadet Arboretum 25 kilometer från Amphoe Tha Maj, den pittoreska lilla stranden är skumma med tallar och flera stranden växter.

Umeå-Chanthaburi Route

Khao Chamao-Khao Wong nationalpark den headwater av Lam Nam Prasae-Umeå: s viktigaste flod, omfattande en total yta på ca 83 kvadratkilometer i Amphoe Khao Chamao, Rayong, och Amphoe Kaeng Hang Maeo, Chanthaburi.

Intressanta Platser inom nationalpark finns: * Tham Khao Wong: Ligger vid Ban Khao Wongkot och omgiven av kalksten berg och vintergröna skog som är en livsmiljö för Chan Pha-en värdefull ekonomisk växt, och serow-en utrotningshotade arter av vilda djur.

Mer än 80 grottor har upptäckts på området med ett komplex av cirka 20 anslutna grottor indelade i 3 zoner som är öppna för turism. Caving och grottforskning grottorna tar bara en hel dag. Ta kontakt med parkens Skyddsåtgärder enheten i Khao Wong för vägledning. En ficklampa rekommenderas under grotta turné.

Vissa grottor har ett förvånansvärt bakgrund. För att bara nämna några, Tham Rong Bon brukade vara spelberoende den, som namnet antyder, innan området proklamerades en nationalpark 1975. Tham Lot var uppkallad efter det faktum att en del av grottforskning i grottan skulle omfatta wading genom vatten på ca knä höjd för att få till ett litet vattenfall som rinner ner en klippa inne. Tham Chum Saeng visar sin skönhet på eftermiddagen solljus. Och det finns Tham Lakhon, som är livsmiljö för en stor flock av fladdermöss vars spillning har gjorts av bybor för att befrukta sina Rambutan och Durian fruktträdgårdar. På grund av dess nära avstånd och lätt tillgänglighet, Tham Lakhon har lockat många besökare och är nu ligger i ett sämre skick. Sweat eller fett från huden kan stoppa tillväxten av, med andra ord - döda, stalagmiter och stalaktiter i grottan.

En 2-kilometer och 2-hour naturstig ges med början från nationalpark huvudkontor till Namtok Wang Matcha. Kontakta den officiella före trekking.

Regnperioden i nationalparken, som faller under maj-oktober, vanligtvis ser häftiga regn med genomsnittliga årsnederbörden på 3000 millimeter. Klimatet är behagligt svalt under november-februari och med en genomsnittlig sommaren temperatur på 26-27 grader Celsius under mars-april. Parken är tillgänglig från Umeå-Chanthaburi linje, sväng vänster vid Kilometer 288 off Sukhumwit Road, 40 kilometer, innan Chanthaburi, till motorväg nr 3344 nära Na Yai Am marknaden och fortsätta till 15 kilometer.

Inträdesavgiften är 200 baht vardera för vuxna och 100 baht vardera för barn.

Boende finns det 6 pensionat, vardera med en kapacitet på 4-7 personer, finns på 800-1000 baht, en campingplats för 30 personer vid 3000 baht och tält att hyra för 2-4 personer på 150-500 baht. En camping avgift på 30 baht / person / natt kommer att krävas för egna tält. För mer information, kontakta Khao Chamao-Khao Wong nationalpark, Tel. 0 3889 4378 eller nationalpark, Wildlife och Plant Conservation Department, Tel. 0 2562 0760 eller www.dnp.go.th

Amphoe Mueang Chanthaburi-Namtok Krathing Route

Wat Khao Sukim: Ligger på en kulle som täcker ett område på cirka 1320 tunnland, Wat Khao Sukim byggdes 1966 av andäktig buddhister som hade tron på Phra Achan Somchai Thitawiriyo. Målet att templet ska användas som en meditation plats. Den vida tempel förening som erbjuder en lugn tillflyktsort omgiven av lummiga fruktträdgårdar. Templet har också en stor samling av religiösa objekt och värdefulla antikviteter som skänkts av allmänheten. På displayen är vax skulpturer i över tjugo buddistmunkar högt aktade av allmänheten. I templet s nybyggda Ubosot, väggmålning målning skapad av Chakrabhand Posayakrit, National Thai Artist i Måleri av år 2000 kan uppskattas. Öppet dagligen under 6,30 am-5,00 PM För mer information, kontakta Tel. 08 9931 5544

Hur man tar sig dit: Wat Khao Sukim ligger i Tambon Khao Bai Si, Amphoe Tha Maj, cirka 20 kilometer från staden. Turister kan resa till templet av många linjer. Från Sukhumvit Road, kilometer 305, nära Ban Huai Sathon, förvandlas till motorväg 3322 och gå på för 13 Kilometer Innan man Wat Khao Sukim. Annars går du till andra ingången till Ban Noen Sung efter körning i ytterligare 16 kilometer, eller ta den väg som passerar Namtok Krathing av bilkörning längs Sukhumvit Road. Sväng in i Khao Rai Ya intersection och köra i ca 7 km sväng vänster igen vid korsningen och gå på i ca 10 kilometer

Khao Khitchakut nationalpark omfattar områden i Amphoe Makham och Amphoe Khao Khitchakut, nationalpark är det viktigaste headwater av Chanthaburi Älv. Dess fuktig vintergröna skogar, backen vintergröna skog liksom lövskog flöda i olika örter, vilda orkidéer och sällsynta eaglewood. Dess bergsområde ger hem till kopiösa vilda djur såsom garantier, tiger, björn, rådjur, skällande rådjur, serow liksom fåglar. Dess creeks är också livsmiljö för soro bäck karp, röd-tailed snakehead och Nieuhof’s walking catfish.

Platser av intresse inom nationalpark omfattar:

Namtok Krathing en stor 13-tiered waterfall ursprung från Khitchakut Range. En tur-och returresa till Namtok Krathing tar 3 timmar. Avståndet mellan varje våning är ca 20 meter och med den 8: e och 9: e våningarna är de mest pittoreska. Det finns bambu skogar och olika växtarter på vägen, med en filt av mossa och ormbunkar på båda sidor. Stigen till vattenfallet är särskilt färgstarka när träden blir av med sitt rödaktiga gula blad. Det finns också en stor strand bildas av sand sköljs ned med en flash flood 1999. Den första skiktet av vattenfallet är bara 100 meter från nationalpark: s högkvarter. Inträdesavgiften är 10 baht för vuxna och 5 baht för barn.

Yot Khao Phrabat en topp i Khitchakut Range nås från Wat Phluang längs en brant väg med 8 kilometer och cirka 1,2 kilometer gå vidare upp på fjället. Intressanta platser i början av Khao Phrabat bildas genom geologiska fenomen och samband med buddhistiska legender såsom Sila Chedi, Buddhas fotspår, sten i form av en förvrängd allmosa skål, Tham Ruesi eller eremit grotta, Gud Indra: s transport-racing marken och stenar i form av en gigantisk sköldpadda och elefant. En panoramavy av Chanthaburi inklusive Khao Sa Bap Range, Khao Sukim och Ko Nom Sao tillgänglig från mountaintop. Under det kinesiska nyåret genom att de Magha Puja Day, många människor kommer att hylla den mountaintop Buddhas fotspår under dagen och natten. För mer information, kontakta Khao Khitchakut nationalpark, Tel. 0 3945 2074.

Namtok Khlong Chang Se belägen cirka 10 kilometer från nationalpark huvudkontor på väg upp Khao Phrabat. Det är ett cirkulär naturstig startar från Skyddsåtgärder Unit, med tecken på fysiska tolkning längs 4-kilometer och 3-timmars obruten.

Namtok Khlong Krasan ett stort vattenfall Amid skumma omgivningar som ligger nära Skyddsåtgärder Unit 2 8 kilometer från nationalpark: s högkvarter. Simning är tillåten här.

Tillträde till nationalpark är 200 baht för vuxna och 100 baht för barn.

Boende finns det 6 pensionat för 2-8 personer, finns på 600-1800 baht, tält för 3-6 personer på 250-500 baht och campingplats för eget tält på 30 baht / person / natt. För mer information, kontakta Khao Khitchakut nationalpark, Tel. 0 3945 2074 eller nationalpark, Wildlife och Plant Conservation Department, Tel. 0 2562 0760, eller www.dnp.go.th.

Hur man tar sig dit: ta Sukhumwit Road, sväng vänster vid Khao Rai Ya Förstoring av till motorväg nr 3249 till 24 kilometer eller ta det blå “Song Thaeo” minibuss, Chanthaburi-Chanthakhlem sträckan, vid Tha Chalaep Post Office.

Amphoe Mueang Chanthaburi-Amphoe Makham-Amphoe Soi Dao Route

Chanthaburi Herbal Garden en myndighet under medicinsk vetenskap Department, Ministry of Public Health, som ligger 25 kilometer från Chanthaburi provinsiella staden. Det finns en experimentell plantering och förskolor av olika örter för att användas i forskning och experiment för medicinsk produktion. Öppet dagligen under 8,30 am-4,30 pm En grupp besöker måste söka tillstånd från chefen för växtbaserade Forskningsinstitut. För mer information, Tel. 0 3941 3177 Bangkok Tel. 0 2589 9850-8 ext. 9042-3.

Khiri Than Dam beläget i Amphoe Tha Makham 40 kilometer från Chanthaburi. Följ motorväg nr 317 till 20 kilometer och sväng höger till 14 kilometer till dammen. Den byggdes av Energy Development and Promotion Department, Ministry of Science Technology and Environment in i en flera syften dammen för elproduktion, bevattning, fiske, liksom, förebyggande och lindring av översvämningar i regnperioden. Dess högsta höjd för vatten är 205 meter från havet, med en lastkapacitet på cirka 76 miljoner kubikmeter. Dess reservoar erbjuder en pittoreska landskap men utan anläggningar.

Chong Phakkat thailändsk-kambodjanska Border Market beläget i Ban Khlong Yai, Mu 4 Tambon Khlong Yai, 30 kilometer från Pong Nam Ron District Office, 20 kilometer från Pailin och 68 kilometer från Preah Tabong i Kambodja. Det är en råvarumarknad men shopping över gränsen är tillåtet för thailändska medborgare. Öppet under 7,00 a.m.-8,00 p.m.

Ban Laem thailändsk-kambodjanska Border Market belägna vid Ban Laem, Mu 4 Tambon Thep Nimit, 46 kilometer från Pong Nam Ron District Office. Det är en råvarumarknad längs gränsen, med en yrkesmässig befordran för att göra möbler av trä för försäljning till allmänheten och turister. Shopping över gränsen är bekvämt men endast tillgänglig för invånarna i Amphoe Pong Nam Ron och Amphoe Soi Dao under 7,00 am-8,00 pm Marknaden är 86 kilometer från Preah Tabong. För mer information, kontakta Security Department, Tel. 0 3931 2730.

Namtok Hin Dat beläget på Soi Dao Range i Mo 2 Tambon Thap Sai, 10 kilometer och en annan 3 kilometer promenad som tar ca 2 timmar från Pong Nam Ron District Office. Den 12-tiered vattenfallet omges av en intakt vintergröna skogen, med sina 9 - 12 tiers vara särskilt häpnadsväckande. En tur och retur tar ungefär 3 timmar och kommer att kräva en guide. Kontakta Subdistrict Chief Thongchai Södertälje-ngam på Tel. 0 3944 7247, 08 7143 5521.

Namtok Khao Soi Dao ligger inom Khao Soi Dao Wildlife Sanctuary i Amphoe Soi Dao, cirka 4 kilometer från klostret: s högkvarter. Vattenfallet har 16 nivåer med en stor svärm av fjärilar idealisk för butterfly tittar-och växtarter studie. I Khao Soi Dao Wildlife Sanctuary omfattar blandade decicuous skog, decicuous dipterocarp skogen, med ett överflöd av örter, växter och djur. Dess topografi är bergigt med 2 toppar, nämligen Soi Dao Nuea och Soi Dao Tai. Den Soi Dao Tai är den högsta topp stigande cirka 1675 meter över havet. Den grönskande skog är den vattendelare av flera bäckar som blir de stora Namtok Khao Soi Dao i djupa djungeln. Det är tillgängliga till fots längs en naturskön och äventyrliga obruten. Den stora övre skiktet är hisnande och åtkomlig genom att klättra Banyan rötter upp klippa av cirka 20 meter hög. Besökare kan gå så långt som den 9: e grupp som är en sträcka på 2,5 kilometer och tar nästan 2 timmar. Den 10 - 16 tiers kommer att kräva en guide och ytterligare 1 timmes promenad. Pensionat finns i närheten av vattenfallet.

The Sanctuary också en naturstig som heter “Lisa Sai” eller nåd av Banyan, från klostret: s högkvarter. Längs leden, besökare kommer att märka det strävpelare rötter, lavar, Banyan träd, Yang Daeng, naturliga saltsten osv, med naturen tolkning tecken. Den 2 kilometer spår tar ca 2 timmar.

Boende finns det 3 pensionat för 8-70 personer finns på klostret, tält för 2 personer på 100 baht / natt och camping avgift på 30 baht / person / natt för eget tält. Camping är tillåtet utan kontakt i förväg krävs. För mer information, kontakta Khao Soi Dao Wildlife Sanctuary, Amphoe Khao Soi Dao, Chanthaburi 22180, Tel. 08 1384 5164 eller nationalpark, Wildlife och Plant Conservation Department, Tel. 0 2562 0760 eller www.dnp.go.th.

Hur man tar sig dit: Khao Soi Dao Wildlife Sanctuary är 70 kilometer från den provinsiella staden längs motorväg nr 317 mot Sa Kaeo. Efter att ha passerat Amphoe Pong Nam Ron, vid Kilometer 22, innan Patong marknaden, sväng vänster i ytterligare 4 km till klostret: s högkvarter. Vattenfallet är cirka 5 kilometer bort: 2,5 kilometer med bil och ytterligare 2 kilometer till fots eller ta en buss, Chanthaburi-Sa Kaeo linjen, gå av vid Patong marknaden och hyra en Song Thaeo minibuss till klostret.

Amphoe Mueang Chanthaburi-Amphoe Laem Sing-Amphoe Khlung Route

Wat Mangkon Buppharam eller Wat Leng Hua Yi ligger på Sukhumvit Road, Chanthaburi - Khlung Route, 16 kilometer från staden. Det är en Mahayana Sect tempel, byggt 1977. Det finns en reception hall och ordination hall, dekorerade med mosaiker i olika vackra mönster. Templet atmosfär är skuggiga och lugn, lämpliga för personer som är intresserade i praktiken meditation. Boende finns.

Det finns två stora evenemang som ordnas i templet varje år: Kathin Offering ceremonin, som hölls efter Buddhist Lent, och Temple årliga mässan, som hölls 21 dagar efter det kinesiska nyåret. Människor kommer att gå till templet att göra förtjänst, praxis föreskrifterna och vistelse på templet under festivalen perioden 7 - 10 dagar.

Namtok Phlio nationalpark ligger i Amphoe Laem Sing om Sa Bap Range, omfattande en total yta på 84063 rai med olika arter av växter såsom Khanun Pa, Krathon Pa, Phimsen osv, och faunan, den mest sett inklusive vildsvin, serow, Mongoose, marken ekorren, asiatiska svarta bär, Gibbon, apa, etc. Det är också hemvist för flera sorters fisk.

Det sägs att “Phlio” är en Chong term för sand eller stranden. Det var dock förstått att namnet på vattenfallet härrörde från en typ av vinodling i sandig jord och med små rödaktiga gula frukter. Namtok Phlio är ett stort vattenfall med vatten året runt som är så uppenbart att dess sandjord säng är synliga.Platser av intresse inom nationalpark omfattar:

Namtok Khlong Narai annars känd som “Namtok Khao Så Bap”, som ligger ca 8 km från den provinsiella staden på Chanthaburi - Laem Sing rutten. De 25 meter höga vattenfallet är tillgänglig till fots längs stigen i en grönskande skog. Stämningen är idealiskt för natur-älskare som vill spendera en natt mitt lugn karaktär.
Namtok Phlio ligger bara 200 meter från nationalpark: s högkvarter. Det är en medelstora vattenfall ursprung från en underjordisk ström som fjädrar och kaskader över klippa ner till en pool nedan. Vattnet är klart och perfekt för simning. Innan nå vattenfallet finns det en pool som är en naturlig livsmiljö soro bäck karp som är bosatta i den ström av vattenfall i vissa regioner. Det finns även 2 viktiga monument inom vattenfallet området inklusive:
Alongkon Chedi byggas från laterite i 1876 AD av kung Rama V till minne av kungens och hans älskade gemål, drottning Sunantha Kumarirat, besök till vattenfallet i 1874. Kungliga par var mycket nöjd med vattenfallet.
Phranang Ruea Lom Pyramid en pyramidal stupa byggas från granit på 1881 till minne av den tillgiven kärlek till King Rama Ⅴ mot Queen Sunantha som dödades i en båt olycka på Chao Phraya River. De stupa innehåller också en del av hennes kungliga aska.
Namtok Trok Nong beläget i väster av Namtok Phlio 26 kilometer från Chanthaburi provinsiella staden längs Sukhumwit Road, Chanthaburi-Khlung rutten. Sväng vänster vid Amphoe Khlung Förstoring av i Amphoe Khlung-Amphoe Makham rutt för cirka 10 kilometer och sväng vänster vid Ban Trok Nong i ytterligare 2 km till Skyddsåtgärder reaktor 2.

Vattenfallet har 3 nivåer. Den 1: a grupp som kallas “Namtok Mai Si”. Det är bara 500 meter från Skyddsåtgärder Unit. Den 1: a grupp är tillgänglig genom en 50 meter lång bambu skog tunneln. The 2nd Tier kallas “Namtok Klang”, vilket är cirka 1 kilometer från den 1: a skiktet och omges av vackra växter och blommor. The 3rd grupp är “Namtok Trok Nong” ligger cirka 1 kilometer från den 2: a grupp och kaskader ner en klippa på ca 20 meter hög. Vandring till vattenfallet kommer att behöva en guide. Besökare till den 3: e grupp rekommenderas att kontakta nationalpark officiella. Camping är tillåten inom nationalpark med tält för 2 personer finns på 270 baht per natt.

Tillträde till nationalpark är 200 baht för vuxna och 100 baht för barn.

Boende finns det 4 pensionat för 6 personer finns på 1800 baht, läger för 30 personer vid 3000 baht, tält för 2 personer på 270 baht och en camping avgift på 30 baht / person / natt för eget tält. För mer information, kontakta Namtok Phlio nationalpark, Tel. 0 3943 4528 eller nationalpark, Wildlife och Plant Conservation Department, Tel. 0 2562 0760 eller www.dnp.go.th. Hur man tar sig dit: det är 14 kilometer från Chanthaburi längs Sukhumwit Road, Chanthaburi-Khlung rutten. Sväng vänster vid Kilometer 346 i ytterligare 2 km till Namtok Phlio. Eller ta Song Thaeo minibuss på Chanthaburi Namtok Phlio rutten. Phuttha-utthayan Wat Chak Yai ligger på motorväg 3149 cirka 500 meter bort Sukhumwit Road toward Amphoe Laem Sing. Det är ett buddhistiskt park featuring böter skulpturella utställning av Life of Lord Buddha med berättandets tecken.

Khuk Khi Kai strax före Laem Sing beach, byggdes för att hålla Thais som var emot den franska ockupationen av Chanthaburi i 1893. En 7 meter hög, fyrkantig-formad fängelse, det var byggt i tegel med varje sida mäter 4,40 meter. Väggarna var hålad för ventilation. Den porösa taket sägs ha använts som kyckling coop genom vilka fåglar minskat deras exkrementer.

Hur man tar sig dit: ta motorväg nr 3, Chanthaburi-Trat sträckan, och sväng höger in på motorväg nr 3149, innan de Amphoe Laem Sing.

Tuk Daeng nära Khuk Khi Kai är platsen för Phikhat Patchamit Fort byggdes i Reign of King Rama III. Det var senare omvandlas till stallar och det militära försvarets tjänst av det franska. En enda våning, röd-kaklat tak byggnaden, idag den fungerar som Laem Sing distriktet offentligt bibliotek.

Hat Laem Sing är cirka 30 kilometer från staden och kan nås via Sukhumvit Road på väg till Trat med en högersväng vid Kilometer 347, ytterligare ett avstånd av 16 kilometer till stranden. Stranden i sig är skuggade med tallar kantar hela kusten och kylas med konstant mild breezes. Det finns livsmedelsbutiker och båtar för uthyrning att besöka två närliggande öar, Ko Chula och Ko Nom Sao. Resan tar 30 minuter och en timme.

Oasis Sea World ligger i Tambon Pak Nam, Amphoe Laem Sing, 25 kilometer från city och omfattar en yta på mer än 68 RAI. Det är platsen för att återskapa och bevara delfiner i Chanthaburi s vattendrag. De två arter av delfiner bevarad är Irrawaddydelfinen och indo-Pacific puckelrygg delfiner. Dessutom finns det en Butterfly Garden där besökare kan noga se sorters fjärilar och deras livscykler i naturen. Boende för turister finns.

Det finns en delfin visar 5 gånger om dagen. På vardagar, showen börjar vid 9,00 am, 11,00 am, 1,00 pm, 3,00 pm, och 5,00 pm På helgerna blir det ytterligare en föreställning på 7,00 am Inträdesavgift är 180 Baht. För ytterligare information, kontakta Tel. 0 3939 9015, 0 3936 3238-9, eller www.oasisseaworld.net

Amphoe Pong Nam Ron

Hot Springs 3 naturliga varma källor omgiven av longan och Durian fruktträdgårdar, som ligger 18 kilometer från Amphoe Pong Nam Ron på motorväg nr 3193.

“Manut Boran” arkeologiskt område utgrävning webbplats beläget 25 kilometer från Amphoe Pong Nam Ron. Prehistoric mänskliga skelett, sten verktyg, artefakter, keramik och ornament av omkring 4000 år gammal, nu borttagen från dagbrott, har avslöjats.

Khao Sip Ha Chan nationalpark eller Namtok Nam Pen, som ligger i Tambon Khun Song och omfattar en total yta på 75000 RAI. Platser av intresse omfatta vattenfall gillar Namtok Saba, Namtok jag KEK och särskilt Namtok Khao Sip Ha Chan, en hisnande 15-tiered vattenfall med vatten året runt. Det är åtkomlig genom att klättra upp på hög höjd och lister längs bäcken eller klättra upp vattenfallet s klippa. Camping är möjligt på 6: e och 13: e våningarna, den senare med de högsta ett med en kaskad av cirka 35 meter hög. Den omgivande skogen är grön med olika vilda djur har märkt såsom apa, Gibbon, elefant, Gaur och banteng. Campingplatser finns också förutsättning för dem att föra sin egen tält på Khlong Maduea och nära Namtok jag KEK. För ytterligare information, kontakta Khao Sip Ha Chan nationalpark, Tel. 08 9550 3639 eller nationalpark, Wildlife och Plant Conservation Department, Tel. 0 2562 0760 eller www.dnp.go.th.

Hur man tar sig dit: ta bussen från Bangkok, och stig av vid Amphoe Na Yai Am och ansluta Song Thaeo minibuss på marknaden i den park eller ett överenskommet pris för en chartrade ett.

Göra

Agroturism Sevärdheter

Amphoe Mueang
Suan Tho Thong Mu 10, Tambon Khom Bang, Tel. 0 3945 9339, entré är Bt 60. Suan Wong Wit 45 Mu 7, Tambon Salaeng, Tel. 0 3937 3030, 08 1861 6258, 08 9808 6397, entré är Bt 60.

Amphoe Khlung
Hortikulturella forskningscentret ligger på Sukhumwit Road i Tambon stoppande, Amphoe Khlung, 21 kilometer från Chanthaburi, omfattande en total yta på 280 RAI. Centret ansvarar för trädgårdsprodukter forskning för att lösa problem samt utveckla stora ekonomiska växter i de centrala delarna och öst. Det finns experimentella odlingar av olika trädgårds växter som Durian, Rambutan, mangostan, zalacca, santol liksom dekorativa växter, örter och kryddor. En 30-minuters undersökning spår som tillhandahålls genom trädgårdar och odlingar. En campingplats är också anslås för besökare, med tält för 1-3 personer finns på Baht 100-200. Kontakta minst 1 vecka i förväg för en grupp besök. Tel. 0 3939 7030, 0 3939 7146 under kontorstid på vardagar.

Perioden maj-juli är den fruiting säsong för Durian, Rambutan, mangostan, rakam och Sala zalacca, Longkong etc. Frukt fruktodlingar i olika distrikt kommer att vara öppet för besökare att prova och köpa färsk frukt från träden, som inkluderar:

Amphoe Tha Maj
Suan Sadetyat 183/13, boende finns tillgängligt, Tel. 0 2272 1030, 0 2579 4814-5, antagning är Bt 30.

Amphoe Na Yai Am
Suan Kunlaphat 38 / 2 Mu 6, Tambon Wang Maj, kilometer 298 Sukhumwit Road, Tel. 08 1809 0366, 08 6155 0222, entré är Bt 40.

Amphoe Khao Khitchakut
Krathing Land Resort 21 / 7 Mu 2, Tambon Phluang, Tel. 0 3945 2454-6, Inträdesavgiften är Bt 100.

Suan Sala Khun Winai 7 / 14 Mu 6, Tambon Phluang, Tel. 0 3930 7228, 08 1806 9527

Forsränning

Pong Nam Ron Rapids belägen 18 kilometer från Amphoe Pong Nam Ron med en 12-kilometer lång natursköna rafting kanal som kommer att ta ca 2-3 timmar längs Khlong Pong Nam Ron. Ursprungsstatus på Khruea Wai Range, kanalen slingrar genom klippiga dalar och byar i Amphoe Pong Nam Ron hamna i Kambodja. Det finns frukt fruktträdgårdar och rika grönska av olika växter. Svårigheten för forsränning är mellan nivåerna 2-3. Utgångspunkten för forsränning är i Ban Khruea Wai och Khlong Pong Nam Ron, som passerar olika intressanta och natursköna platser såsom Kaeng Cha-om, Kaeng Yao, Wang Nam Un, Saphan Wat Chai-en liten hängande bron där besökare kan hoppa i vattnet, Dyke, att hamna i Wat Khlong Yai. Lämplig tid för forsränning är under den gröna säsongen.

Forsränning finns på Wang Khon Chalet, 3 / 8 Mo 8, Amphoe Pong Nam Ron, Tel. 0 3931 7024, 08 1639 4629, Bangkok, Tel. 0 2885 5355, erbjuder rafting båtar för 8 personer på BT 2500-3900, kanoter för 2 personer på BT 1000-1500, och Fuji Tour, Bangkok, Tel. 0 2540 2971-2, 0 2918 6067-8, erbjuder rafting båtar för 8 personer på BT 3000 och kanot för 1-2 personer på BT 200/hour. och Phayakumpuch Resort, Amphoe Pong Nam Ron, Tel. 0 3938 7225-6, 08 1523 1678 www.phayakumpuch.thiewthai.com, erbjuder rafting båtar för 8 personer på BT 2000-3500, kanoter för 2-3 personer på BT 1000.

SPORT

Golf

Amphoe Mueang Chanthaburi
Rambhai Barni Golfklubb, som ligger i Rajabhat University Rambhai Barni, Taksin Road, Tel. 0 3933 5493.

Sirikan Driving Range Front off Sirikan Village Tel. 0 3933 6077.

Amphoe Pong Nam Ron
Soi Dao Highland Golf Course en standard 18-håls golfbana som ligger 4 kilometer från Amphoe Pong Nam Ron. Andra utomhusaktiviteter finns också exempel på mountainbike, vattenskidor, bil trekking och ATV riding. Den idealiska period är under oktober-maj. För ytterligare information, Tel. 0 3932 0174-6 Bangkok, Tel. 0 2231 5889-92.

Spa

Home of Spa 21/65-67 Mu 7, Tambon Chanthanimit, Amphoe Mueang, Tel. 0 3930 3300-1, som erbjuder traditionell thailändsk massage, aromatisk massage, kropp skuras, ansiktsmassage och fotmassage.

Köpa

Lokala produkter och souvenirer

Gems en av provinsens känd ekonomisk produkter inklusive detaljerat cut gemstones av erfarna hantverkare. De pärlor och smycken finns på Chanthaburi ädelstenar och juveler Centre på Tri Rat Road, Tambon Chanthanimit, Amphoe Mueang, Tel. 0 3930 3118 eller flera andra pärlor affärer, särskilt på Anyamani eller Gems Road.

Magic Ring gyllene ringar fast med ädelstenar. Inställningen sker vanligtvis i olika djur som räkor, krabba, fisk, Södertälje serpent, etc. och kan delas in i 4 anslutna ringar. Det finns en enda hantverkare av den magiska ringen i provinsen vars namn är Mr Sayan Phunsuk, Tel. 0 3932 3124, 0 3931 3068, 09 1949 8573. Hans butik ligger nära Nam Phu Circle, till vänster från Si Rong Mueang Road, med en skylt med texten “Uncle Sayan magi ring av Chanthaburi.” Och Montha Shop Amphoe Laem Sing Tel. 0 3939 7017

Ban Samet Ngam Chanthabun Mat Väv Centre i Tambon Nong Bua, Amphoe Mueang Chanthaburi, 7 kilometer från den provinsiella staden. De bybor brukar väva mattor ur sin skörd säsong. Centret lägger på utställningen olika stegen i reed mat vävning samt deras traditionella mönster. De mattor har anpassats till olika användbara objekt och saluförs som portfölj, skor, hand-väska, plats mat mm Öppet dagligen under 8,00 am-4,00 PM För en matta vävning demonstration, kontakta gemenskapen Development Officer i förväg, Tel. 0 3945 4321, 0 3945 4333.

Hur man tar sig dit: ta Chanthakham Withi Road via Chanthaburi Technical College, sväng vänster över bron mot Wat Ko Tanot, sväng höger 20 meter bortom Wat Ko Tanot T-korsning till Ang Hin-kung Taksin’s Shipyard rutten för 3 kilometer

Bang Sa Kao Mat Väv Village beläget i Tambon Bang Sa Kao, Amphoe Laem Sing, byn har en matta vävning demonstration från början fram till den sista kontakten när mats förvandlas till olika användbara poster såsom väskan, vävnad rutan innehavaren, plats mat , Brev innehavaren, sandal, etc. Produkterna kommer att säljas till mat bearbetning centrum i Khun Suriya Kaenchan hus. Öppet dagligen under 8,30 a.m.-6,00 p.m. Tel. 0 3945 0585, 0 3945 0587. Hur man tar sig dit: ta samma väg som kommer att Ban Samet Ngam, men fortsätta efter Wat Ko Tanot T-korsning till Wat Takhian Thong T-korsning, sväng höger och fortsätt ca 200 meter. En annan rutt från den provinsiella staden passerar Tri Rat Bridge to Sukhumwit Road, sväng höger till 8 kilometer mot Trat och sväng höger igen för 8 km till Ban Bang Sa Kao.

Khlum vävda produkter ett crafted arbete främjas av Chanthaburi Provincial Skill Development Centre. Khlum är ett slags vatten anläggning med tuffa och starka fibrer. Det är vävda in i mattor och korgar tillgängliga vid Ban Puek Herbal och Ekoturism Centre, Amphoe Makham.

Ban Suan Som Möbler marknaden beläget 55 kilometer från Amphoe Pong Nam Ron, byn har befordrats för sina trämöbler som vardagsrum suite, garderob, matbord, vägg klocka mm Öppet under 8,00 am-4,00 pm

Konserverad Durian är provinsen berömda bearbetad produkt med ett lätt söt smak och doft är typiska för var och en av de Durian sorter. Finns på flera souvenirbutiker.

Frukter - tropiska frukter gillar Rambutan, Durian, mangostan, rakam och Sala sorter av zalacca, santol osv är rikliga under maj-juni.

longan odlas i överflöd i Amphoe Pong Nam Ron, som har ett liknande klimat som norra Thailand, fruiting hela året, särskilt under april-maj.
langsat Chamkho, söt och inte alltför stora, odlas i Tambon Chamkho, Amphoe Tha Maj, fruiting under maj-september.

En stor samling av frukter finns på Noen Sung Frukt marknaden om Sukhumwit Road och alla våta marknader.

Pepper både svart och vitt, Chanthaburi större ekonomisk gröda som finns på olika souvenirbutiker.

Sen Chan Noodle är en symbolisk produkt av Chanthaburi med en mjuk och glutinous kvalitet som finns på olika souvenirbutiker.

Pumpa, Durian och taro chips är kokta av Pong Nam Ron Housewife-gruppen. De är söta, läckra, och finns på souvenirbutiker.

Soi Dao Paper gjord av massa av Soi Dao marijuana som odlas i överflöd i Chanthaburi s vintergröna skogar. Ban Kwian HAK Housewife gruppen i Amphoe Khlung inledas för att göra papper från bark av mjukt trä, snabbväxande Soi Dao växt som liknar Sa papper men tuffare och brun till sin naturliga färg. Soi Dao papper kan göras i dospåsar för te eller växtbaserade drycker, eller konstgjorda blommor. Virket används till att göra möbler.

Hur man tar sig dit: Förbud Kwian HAK är i Amphoe Khlung Följ motorväg nr 3 mot Chanthaburi, sväng höger vid Kilometer 356 i Soi Nin Koson för ungefär 300 meter.

Souvenirbutiker

Amphoe Mueang Chanthaburi

Thai Rung Rueang 82 Si Rong Mueang Road, framför den Namphu marknaden, Tel. 0 3931 1465
Mi Chai Phet Phloi 157 Khwang Road, Tel. 0 3931 2452.
Wibun Suk 25 Benchamarachuthit Road, Tel. 0 3931 1053.
Olan Kanok 102/23 Si Rong Mueang Road. Tel. 0 3931 1627

Amphoe Laem Sing

Suriya Kaenchan 6 Mu 5 Tambon Bang Sa Kaeo, Tel. 0 3945 0585, 0 3945 0587.

Amphoe Tha Maj

New Port ligger på Sukhumvit Road, kilometer 314, Tel. 0 3936 7737, 08 1808 6362.
Bunchai Durian Products 451 / 1 Sampathan Road, Tel. 0 3943 1049, 08 1295 9404
Mae Lamom 10 / 8 Mu 1, Sukhumvit Road, Tel. 0 3935 6449, 0 3943 1110.
Mae Lamyai 445 / 1 Si Nawadit Road, Tel. 0 3943 1151, 0 3943 1480.
Mae A-ngun på Sukhumvit Road, Tel. 0 3935 6658, 0 3943 1435.

Lokal Mat

Mi Pu หมี่ ปู liknande den Phat Thai noodle men använder Sen Chan noodle och krabba smaksatt med chili pasta och hackad ananas att göra det smakar hett, sött och sura. Det bör serveras med råa bön groddar, banan blomställningar, eller gurka.
Kuaitiao Mu Liang och Nuea Liang rätter av gris-och nötkött noodle i ett utmärkande soppa av Reo rotstocken och ananas, som kryddas med rörsocker och chili i vinäger.
Namphrik Khai Pu en varm och kryddig dip blandat med kokt krabba kött smaksatt med vitlök och chili, som serveras med gurka och Khamin Khao.
Mu Chamuang en simmered fläsk curry kryddat med en pasta av broiled schalottenlök, galangal rhizomer och torkade chilifrukter att salta och söta och sönderrivna bladen av Chamuang, en Garcinia sort, för att göra det sura.
Pla Krabok Tom Som rakam söt och sur multe soppa med hjälp av syra rakam Priao olika zalacca stället för kalk för att göra det sura.
Thong Muan nim en mjuk rullade söt gjord av vetemjöl i 2 smaker: salt och söt, identifieras med Amphoe Tha Mai.
Khaokriap Den tillverkade av mjuk noodle mjöl fyllda med en sugary blandning av kokos och sesamfrön, som serveras på egen hand eller med varma drycker som te och kakao.
Kuaitiao Den tillverkade av mjuk noodle mjöl och serveras med söt och sur dip sås med grillade räkor och koriander.

Resväg

En dagsutflykt

Program 1

Besök frukt fruktträdgårdar
Namtok Krathing
Har lunch
Wat Khao Sukim
Bridge för att studera vilken typ av mangroveskogar i Ao Khung Kraben.
Hat Chao Lao

Program 2

Besök Kung Taksin den Stores Kapell
City pelaren Kapell
Gems Road
Reed Mat Väv Centre vid Ban Samet Ngam och Bang Sa Kao
Har lunch
Oasis Sea World
Souvenirbutiker

Program 3

Gems Road
Chanthaburi ädelstenar och juveler Centre
Har lunch
National Maritime Museum
Bridge för att studera vilken typ av mangroveskogar i Ao Khung Kraben
Wat Khao Sukim

Umeå-Chanthaburi

Dag 1

Suan Suphattra Tomt
Rayong Beach
Har lunch
Wat Khao Sukim
Chaloem Phra Kiat Marine Aquarium
Bridge för att studera vilken typ av mangroveskogar i Ao Khung Kraben
Övernatta

Dag 2

National Maritime Museum
Oasis Sea World
Hortikulturella forskningscentret
Namtok Phlio
Res tillbaka

Sova

Amphoe Muang Chanthaburi

Ban Kaew Hotel 40/210 Mu 5 Raksak Chamun Road, 64 rum: 200-400 baht
Busarakam Bungalow 5 / 6 Tambon Tha Chang, 27 rum: 200-300 baht
Chez Vous Bungalow 1 Chanthakhamwithi Road, 20 rum: 230-380 baht Caribou Highland 14 * Chawana Uthit, Tambon Wat Mai, 120 rum: 1980-4200 baht
Chai Lee 106 Khwang Road, Tambon Talat, 66 rum: 170-330 baht
Chanthanimit 116-118 Mo 1, Rim Nam Road, 57 rum: 230-460 baht
Chanthaburi Hotel 42 Tha Chalaep Road, Tambon Wat Mai, 36 rum: 170-330 baht
Chanthaburi Riverside Hotel & Resort 63 Mu 9 Tambon Chanthanimit,, 72 rum: 700-800 baht
The River Guest House 3/5-8 Srichant Road. Tambon Wat Mai,, 29 rum: 150-350 baht
Öst 899 Tha Chalaep Road, Tambon Talat, 142 rum: 550-1700 baht
Holiday Bungalow 20/36 Tha Chalaep Road, 24 rum: 270-300 baht
Kiat Khachon 27/28 Tha Chalaep Road, 74 rum: 160-350 baht
K.P. Grand Hotel Chanthaburi 35/200-201 Trirat Road, Tambon Chanthanimit, 202 rum: 1250-4800 baht
K.P. Inn 43/151-152 Trirat Road, 52 rum: 480-900 baht
Kasemsan 1 98 / 1 Benchama Rachuthit Road, 60 rum: 200-300 baht
Maneechan Resort och Sport Club 110 Mu 11, Tambon Plapphla, 72 rum: 1250-1750 baht
Muang Chan 257-259 Sri Chan Road, 75 rum: 180-400 baht
New Travel Lodge Hotel Tel: 0 3930 1888 e-post: newtravellodge@hotel.com), 130 rum: 1050-1800 baht
Rim Green Rajabhat institutet 41 Mu 5 Raksak Chamun Road, 26 rum: 500-1000 baht
Royal Inn 8 / 15 Maharat Road, Soi metta 2, 61 rum: 450-500 baht
Weekend Bungalow 4 Chanthakhamwithi Road, Tambon Talat, 33 rum: 300 baht

Amphoe Tha Maj

Ban Hat Pakarang Chao Lao Strand, 14 / 4 Mu 6 Tambon Khlong Khut, 7 bungalows: 1500-2500 baht
Ban Sud Khop Fa Chao Lao Beach, Mo 6 Tambon Khlong Khut, 5 rum: 2000-2500 baht Bangkok Tel: 0 2254 9797, 0 2251 9008), 48 rum och 9 bungalows: 1700-5600 baht
Chao Lao Beach Resort Chao Lao Beach 99 Mu 6 Tamon Khlong Khut (Tel: 0 3936 9123-6, 0 3936 9126
Chao Lao Sea Beach Resort Chao Lao Strand, 17 rum: 800-2000 baht
Chao Lao Sawasdee Resort Tambon Khlong Khut, 5 rum och bangalows: 1000-3500 baht
Hat Sai Thong Resort 57 / 5 Mu 5 Tambon Khlong Khut, 8 rum och 4 bungalower: 1000-1500 baht
Hat Suai Resort Chao Lao Strand, 17 / 1 Mu 5 Tambon Khlong Khut, 19 rum: 700-2500 baht
Hat Tun Khlun Suai Resort 52 / 1 Mu 5 Tambon Khlong Khut, 20 rum: 1000-1500 baht
Laem Sadet Resort Laem Sadet Strand, 18 / 1 Mu 5 Tambon Khlong Khut, 9 bungalows: 500-800 baht
Maldiverna Beach Resort Laem Sadet Strand, 33 Mo 4, Tambon Khlong Khut, 35 rum: 1500-3900 baht
Rattanapura Beach Resort 9 / 9 Mu 4 Laem Sadet Beach, Tambon Khlong Khut, 28 hus: 1300-4000 baht
Suan Sadetyat 183/13 Nära Wat Khao Sukim, 40 rum: 1000-2000 baht
Sine Kaw Resort, 10 rum: 1,500-2,500 baht

Amphoe Pong Nam Ron

Phupaburi Resort & Spa 36 / 2 Mu 1 Tambon Thap Sai, 3600-9400 baht
Wang Khon Chalet 3 / 8 Mo 8 Tambon Pong Nam Ron, 25 rum: 700-1500 baht

Amphoe Laem Sing

Ao Yang Resort Ao Yang, Tambon Bang Kachai, 12 rum / 3 hus: 700-3000 baht
Somboon House 72 M 2 Paknam Laem Sing, 11 bungalower: 300-1500 baht
Suk Chai House Ao Yang, 40 Mu 1 Tambon Bang Kachai, 13 rum och 5 bungalower: 300-1500 baht

Amphoe Na Yai Am

Al Medina Beach House 99 Khung Wiman Beach, Tambon Sanamchai, 9 rum: 3300-6900 baht
Khung Wiman Resort Khung Wiman Strand, 85 / 5 Mu 7 Tambon Sanamchai, Km.302 motorväg nr 3399 14 rum: 840-1,500 baht

Amphoe Khao Khitchakut

Krathing Land Resort 21 / 7 Mu 2 Tambon Phluang, 73 rum: 1120-1260 baht, hus: 2, 940-4900 baht

Amphoe Pong Nam Ron

Ing Dao Hill Resort 299 Mu 1, Tambon Thap Sai, 10 hus: 500-3060 baht
Sin Thip Trädgård 173 / 1 Mu 8 Soi 14 Tambon Thap Sai, 21 rum: 500-800 baht
Soi Dao Highland 153 / 1 Mu 2 Tambon Thap Sai, 46 rum: 1500 baht
Soi Dao Resort Km. 31-32 Chanthaburi-Sa Kaeo Road, 5 bungalower: 800-4600 baht, Tält: 300-800 baht

Amphoe Soi Dao

Khiang Dao Camping Hill 61 / 6 Mu 1 Tambon Sai Khao, 4 bungalower: 300-1000 baht
Suan Kaeo Fa 502 Mu 1 Tambon Patong, 9 rum: 350-1000 baht

Amphoe Khlung

Chimphli Bungalow 2 / 1 Tedsaban Sai 3 Rd., Klung, 20 rum: 200-250 baht
Mongkhon Hotel 18/1-6 Thetsaban Sai 1 Road, Tambon Khlung, 16 rum: 150-250 baht * Mongkhon 18/1-6 Amphoe Khlung, 16 rum: 100-350 baht

Home Stay

Koh Jik Home Stay paketresa: 2-day/1-night 600 baht / natt

Amphoe Makham

Khaomaikaew Resort 90 / 3 Mu 3 Tambon Makham, 5 rum: 800-2000 baht

Get out

Kommentera Chanthaburi (provins)