Bangalore

Av: Resor  |  Kategori: Resor

Bangalore, officiellt känd som Bengaluru, är en av de mest hippa och händer städer i Indien och också ett stort center för IT industrin.

Distrikt

Bangalore Urban och Bangalore Landsbygden tillsammans utgör hela Bangalore.

Förstå

Historia

De första noteringar om en plats med namnet “Bengaluru” hittades i en 9:e talet tempel i ett område som nu kallas “Gamla Bangalore”. När feudal lord Kempe Gowda var jakt på detta område, en kanin vände och attackerade hans hund. Detta gjorde starkt intryck på Herren och han gav platsen en titel gandu bhoomi och 1537, med bistånd av den lokala kung, han konstruerade tre distrikt skyddas av en inringad fort på webbplatsen.

Under de kommande tre århundraden, Bangalore fanns väldigt mycket i skuggan av dess närliggande staden Mysore, och kontroll av staden förändrats händer många gånger. Året 1831 innebar en viktig vändpunkt för staden. Påstå vanstyre av kung Krishna Raja Wodeyar III, britterna tog kontroll över Mysore kungariket och eventuellt påverkas av stadens milda klimat, utvecklade den administrativa huvudstaden till Bangalore. Nya telekommunikation lades, järnvägsförbindelser byggas, fina statliga byggnader och stadens berömda parker och trädgårdar etablerad. Efter självständigheten, Bangalore bibehållit sin ställning som det Karnataka statligt kapital, och fortsätter att blomstra.

I många år har Bangalore var känd i hela Indien som den mest grön, liberal och långsiktiga stad. Under senare år har dessa attribut har drivit Bangalore i förgrunden för den högteknologiska industrin boom i Indien, och det nu rankas som Indiens mest utvecklade staden och en av världens snabbast växande städer.

Namnet Bangalore verkar komma från en Anglicization av inhemska namnet “Bengaluru” - en anpassning av det tidigare namnet på Kannada: Benda Kaale Uru. Tydligen är detta ganska ödmjuka namnet var lämnat i arv till staden av kung Vira Ballala. När samtidigt förlorat i området, han har erbjudits kokta bönorna till en gammal kvinna, och det var av tacksamhet att han namngav området efter denna enkla erbjuda.

Sobriquets

Garden City
Silicon Valley i Indien

Några fakta

Yta: 741 sq.km.

Höjd: 914,4 m över havet

Geografiska belägenhet

Latitudinal Parallels: 12 ° 57 ‘N
Longitudinella meridianer: 77 ° 37 ‘E

Klimat

Till skillnad från andra delar av Indien som är mycket hett under sommarmånaderna, Bangalore åtnjuter ett relativt milt klimat året runt.

Februari-maj
Jun-aug
September-november
December-februari

Temperatur

Högsta högst 38 grad Celsius till lägsta minst 11 grad Celsius

Språk

Regionala Språk: Kannada
Språk: Kannada, Tamil, Telugu, Malyalam, engelska, hindi,

Befolkning

Omkring 42 lakhs

Kom i

Med flyg

Den länge efterlängtade nya Bangalore International Airport i Devanahalli, 30 km norr om centrum Bangalore, äntligen öppnades i maj 2008. Flygplatsen är en av Indiens mest trafikerade och mest moderna, med direktflyg till många större europeiska och asiatiska destinationer. Intressanta internationella flyg från Frankfurt på Lufthansa, från Singapore i Singapore Airlines, från Kuala Lumpur i Malaysian Airlines, från London på British Airways, från Dubai på Emirates, från Paris för Air France och från Bangkok på Thai Airways.

Cafe Coffee Day vid ankomsten sidan av terminalen på gatuplan serverar alkohol. Cafe Coffe Day beläget betwenn ankomst och avgång på gatuplan är mycket trångt på avgång sida. Fler livsmedelshandlare är belägna efter säkerhet vid avresan sida på första våningen - varje mynning är oöverkomligt dyr. Det finns en tunnelbana utanför terminalen innan du skriver avgång eller efter att du avslutar ankomst.

Dricksvatten finns endast i en punkt på avgång sida - motsatt Gate No 1 - såvida du inte har något emot splurging skivor 20 till 0,5 liter vatten. Du skulle kunna köpa samma vatten för skivor 15 från Cafe Coffe dagen före incheckning eller efter ankomsten. Flygplatsen men startade i maj 2008 är redan ett mess i juni 2008 till flygplatsoperatörer ser ut att sakna professionellt förhållningssätt. På grund av flygplan timing och flygplatsen kapacitetsbegränsningar, många internationella flygningar anländer och avgår under mörka nätter. Till exempel British Airways, Lufthansa, Jetstar Asia, Emirates och Air France alla planera sina flygningar som ankommer och avgår mellan 1am och 4am. Lyckligtvis flygplatsen vet och förväntar sig detta, så det är i full drift 24 timmar om dygnet. Du kommer inte ha några fler problem med att växla pengar eller hitta en taxi vid 4am än du skulle at 4pm.

Inrikesflyg är också god. Indian Airlines, som döpts som indiska, ansluter Bangalore med alla delar av landet, liksom privata konkurrenter Jet Airways och Kingfisher Airlines. Paramount Airways är ett nystartat företag klassens enda flygbolag, med service till Chennai och andra sydliga städerna. Deccan är ett populärt inga krusiduller flygbolag som flyger till de flesta städer och stora städer. Övriga no-krås flygbolag som opererar från Bangalore omfatta Go Air, Jet lite och SpiceJet.

Anslutningar till flygplats
Bangalore Metropolitan Transport Corporation driver bussar från olika punkter i staden var 15 minuter till Bangalore International Airport. Sammanlagt 156 bussar som färdas till och från flygplatsen. 40 av dessa bussar har luftkonditionering Volvo Bussar, kallad Vayu Vajra. Kostnaden för varje resa i dessa bussar varierar mellan skivor. 20 och högst skivor 200 beroende på avstånd. Detta är det billigaste och ett oerhört bekvämt sätt att ta sig till flygplatsen.
Mer information om denna tjänst är tillgänglig på http://www.bmtcinfo.com/english/bial.html
Taxi till och från flygplatsen har utformats så att den passar allas behov och budget.

Post-betald taxi anläggningar BIAL har valt Meru och EASYCAB att tillhandahålla grundläggande taxi tjänster. Den taxi-operatörer kommer att ha grundläggande AC bilar, alla utrustade med spårningsverktyg för att säkerställa säkerhet och öppenhet. Båda operatörerna har professionella call center. Därför Gäster som kommer till flygplatsen kan ringa förarhytten call center och en cab kommer att plocka upp dem och släppa dem på flygplatsen. För Gäster som anländer till flygplatsen, finns det en speciell taxi anläggning området där Gästens kan få en hytt. Tjänsten betalas taxi anläggningen kommer att finnas tillgängliga på mätaren charges@Rs.15 / - per km.

Pre paid-anläggningar Hertz och Akbar Travels kommer att ge pre betalas Limousine och biluthyrning. Hertz kommer att lansera en flotta av Mercedes - C-och E-klass bilar och kommer att utöka flottan beroende på efterfrågan och affärsmål. Limousine tjänster kommer att finnas tillgängliga i Limo betjänings-i terminalbyggnaden ankomst och baseras på särskilda taxor som gäller för BIAL.

Self Drive

Bilar kommer också att finnas tillgängliga på själva enheten. Det kommer att finnas tre kategorier av egenföretagare köra bil - den kompakta kategori, de mellanliggande intervall, normalkategorin, Multi Utility Vehicles and Sports Utility Vehicles. Dessa bilar kommer att ges till Gästens med full bränsletank och bilen måste återlämnas med full bränsletank. En flexibel ta upp och släppa ut anläggningen i staden och vid flygplatsen kommer att erbjudas. Den Gästens kan plocka upp bilen på flygplatsen och sedan släppa den bort någonstans i staden eller i Hyderabad och Chennai. Även bilen kan hämtas på någon av dessa städer och föll av vid flygplatsen. Villkor gäller.

Ett annat alternativ är att ordna med ditt hotell i Bangalore att ha en förare hämta dig på flygplatsen. Vissa hotell, särskilt de i högre prisklasser, tillhandahålla denna tjänst gratis om du bor hos dem. Om det är första gången du reser till Bangalore, detta är den absolut enklaste sättet att ta sig från flygplatsen till ditt hotell. Föraren kommer att hittas utanför flygplatsen med ett kort med ditt namn, den enda svårigheten är att omkring 100 andra förare kommer också att väntetiden utanför flygplatsen, alla tävla för er uppmärksamhet. Lyckligtvis finns det en kort inhägnade gångväg som skiljer förarna från de som lämnar flygplatsen, vilket ger dig lite tid och utrymme att hitta, och vid behov förhandla, ditt rida i Bangalore. När du lämnar rullbandet, några drivrutiner som kan bli ganska aggressiva och kan försöka ta din väska utan ditt tillstånd. Det bästa du kan göra är att hålla reda på och kontrollera, dina tillhörigheter. Även den mest aggressiva taxichaufför eller tout kommer att lämna dig ifred om du står fast och att klargöra att du inte vill ha deras hjälp. Efter ankomsten till resmålet dricks på 20-40 indiska rupier är gott.

Med tåg

Bangalore har två stora järnvägsstationer terminaler. I Bangalore City järnvägsstationen ligger i hjärtat av staden, kring Majestic Buss står. De flesta tåg, såväl lokal-och fjärrtrafik, anländer och avgår härifrån. Den andra terminaler är Yeswantpur Junction som ligger på NH-4. Några få tåg ankommer och avgår härifrån.

Bangalore har också en järnvägsstation i Cantonment samarbetsområdet, kallad Cantonment Railway Station - detta är centralt beläget och i en bättre del av staden. Inte alla tåg stannar här, though.

Bokning kan göras på antingen de järnvägsstationer eller på den indiska Railways bokning counters belägna i stora bostadsområden. Bokning kan också göras online). Tåg är mycket populära och fylls snabbt, men de flesta tåg har ett särskilt reserverade kvoten för utlänningar, som kan arbeta till din fördel. Du måste boka vid ett särskilt bord på tågstationen, och visar både ett utländskt pass och några bevis för att pengarna kom från ett utländskt konto. För en bra referens på olika klasser av indiska tåg, och hur man bokar biljetter, se Indien Sida i Seat61.com. Observera att om du bokar i Bangalore City och reser till Mysore, finns det en annan linje för resenärer till Mysore och resande för alla andra destinationer. Detta är för den stora mängden resenärer mellan Bangalore och Mysore. Om resan till Mysore på en söndag eftermiddag anländer tidigt som vanligtvis finns det en lång rad för att köpa biljetter!

Som med alla indiska järnvägen resa, ta del tålamod för förseningar. Tåg är oftast i tid, men kan ibland vara flera timmar försenade. En video avgång ombord på stationen kommer att berätta vad som plattform ditt tåg är om och när det lämnar.

Tåg är oftast ganska billiga. Till exempel en biljett till Chennai, ca 360 km bort, kostar allt från skivor 125 för den lägsta klassen till Rs 1105 för den högsta klassen.

För tåg ankomst / avgång och PNR-status undersökningar vid olika järnvägsstationer i Bangalore, ring 139.

Med buss

Om du har svårt att ordna ett plan eller tåg biljett till ditt nästa destination, eller om du föredrar lite mer äventyr kan du åka med buss. Det finns både statliga och privata bussar som körs tjänster till större närliggande städer som Bombay, Goa, Chennai, Bangalore, Coimbatore, Piteå osv Bussar kan vara en normal lyx buss, en Volvo A / C buss eller en sovvagn bussen för resa nattetid. Vissa bussföretag gillar Karnataka State Road Transport Corpration / redBus / Raj National Express / KPN Travels / Kund Needz erbjuda online-bokning.

Alla linjetrafikbussar anländer och avgår från Bangalore buss monter, som ligger mittemot stadens järnvägsstation. Officiellt namn efter grundaren av Bangalore, “Kempegowda Busstation” är mer allmänt känd som “Karnataka State Road Transport Corporation buss stå” eller “The Majestic Bus Station”. Det hanterar bussar som ansluter Bangalore till alla större städer och stater i södra Indien. De viktigaste buss stå i “Bangalore Metropolitan Transport Corporation,” som hävdar busstrafiken i staden, ligger bredvid den Kempegowda Busstation. BMTC har nu infört Luftkonditionerade Volvo Bussar i syfte att bibehålla status som IT-stad.

Till skillnad från andra tunnelbanor, displayen styrelser i bussen visa de destination i Kannada. Även bussen numren är bara Kannada nångång. Ibland är det även i romerska siffror. Om du inte talar Kannada kommer du förmodligen måste få hjälp att komma på rätt buss.

Med bil

Driving i Indien kan vara mycket stressande. Användning av horn är obligatoriskt i alla situationer. Lane uppdelning är regel, inte undantag. Och spel av kyckling, kombinerat med rakkniv tunna passerar marginalerna är vanliga. En åktur i en taxi med största sannolikhet kommer att övertyga dig om att köra själv är inte värt risken, så om du vill komma fram med bil kommer du förmodligen vill hyra både bil och en chaufför. Kostnaden varierar, men de flesta bil / förare kombinationer kostnad skivor 1400 till skivor 1700/day. Beroende på var du kommer ifrån, kanske du kan förhandla fram ett lägre pris om resan är inte långt, och det kan vara ett högre biljettpris om du reser långt och din föraren måste resa tillbaka till hans egen tid. Tänk på att södra Indien, inklusive Bangalore, kan få mycket varmt och fuktigt, även på vintern. Även om det kostar mer, anser att begära en luftkonditionerad bil om du inte är vana vid värme. En “Air Con” bil kommer också att hjälpa filtrera bort luftföroreningar, vilket är betydande, särskilt i hårt belastade vägar. Om du vill ha något ännu mer speciellt, exempelvis en snygg bil eller SUV, vara beredda att betala extra.

Klimat

Med buss

Bussar i Bangalore är billiga och brukar ofta, men reser på dem kan vara mycket svårt, om du inte känner till systemet väl. Lokala stadsbussar bara visa rutten nummer på engelska, med destination och färdväg information är skriven i Kannada. Detta innebär att du måste veta vilken rutt antal du behöver innan du får den, som du kan hitta från BMTC webbplats eller genom att fråga lokalbefolkningen. Till skillnad från många västländer, lägger upp rutten kartor över buss-system är sällsynta, även om kartor som säljs på de viktigaste buss-terminalen.

Stadsbussar kommer att vara fullsatt under rusningen timmar men man kan resa med lite svårigheter under dagtid. Bus service är mindre frekventa efter 9:30 till 10:00 och blir sällsynta efter 10:30 pm.

Det är alltid bättre att köpa ett dagligt pass om du planerar att resa hela dagen på bussen. Den dagliga kostar Rs 30 och det kommer hands om du måste resa på flera bussar under en dag. Dagens passerkort som utfärdas av den tull buss ledare eller på bussen står, oftast till 1 pm på eftermiddagen. Med detta pass kan du resa i någon buss under hela dagen, valfritt antal gånger. Det är ett mycket ekonomiskt alternativ för resa i Bangalore.

Det finns tre större buss står:

Majestic Bus Stand också kallas Kempegowda bussen står nära Gandhi Nagar nära järnvägsstationen och är ganska snyggt organiserat och är lätt att navigera. Det finns en utredning i närheten plattform nummer 1 på “Majestic” där du kan be buss och plattform för önskad destination. Du hittar en stor karta på skärmen, som du kan använda för att hitta den buss nummer måste du ta om du vet det område ni tänker. Du kan naturligtvis alltid begära att ledare eller andra passagerare. Route kartor säljs även på plattformar.
City marknaden är ca 2 km till 3 km från Majestic och kunde skrämma nykomlingar, eftersom det är väldigt oorganiserat. Det är en stor smuts parkeringsplats under en overhead plats, och det finns inte mycket för att där bussar park.
Shivajinagar är i norr. Detta är också snyggt organiserat och det finns en utredning fönster för att hitta om bussar.

Från alla dessa tre bussen står, bussar är tillgängliga för alla större regioner i staden.

Andra viktiga bussen står kvar är

BTS, Viktiga korsning av större vägar nära Lalbag
Jayanagar, South
Banashankari, South West
BTM, South East
Vijaynagar, West
Malleswaram, North West
Yeshwantpur, Far North West
Domlur, East
Rajajinagar, North
Shanti Nagara, Central West

Bussar med svart skärm boards köra i staden. Röda linjen bussar täcker långa avstånd och gå till närliggande förorter. Det finns en “Pushpak” tjänst med bättre sittplatser, dessa bussar är ljusbrun stället för de vanliga blå. Nyligen A / C Volvo Bussar har också införts för att välja linjer.

Genom auto-Rickshaw

Auto-Rickshaw förarna är den mardröm av staden, även om du bor här kan vara den svåraste gruppen av människor att hantera. Auto-Rikshor är tänkta att ta ut priser som per den mätaravläsning, som oftast motsvarar 7 INR x Avstånd, de i allmänhet tenderar att ta ut på ad-hoc-basis beroende på avståndet till färdmålet eller chanser att få en annan kund från de nämnda ort. Men en dålig företagsledare och oförklarliga skäl ledde till dem för att vägra att färjan en kund har förtjänat dem tillräckligt med tegel-fladdermöss. Turisterna bör vara strikt när man tar en auto-Rickshaw under natten eller vid häftiga regn. Chansen är stor att de kommer ut orimliga priser. Hjälp kunde tas från den lokala trafiken polisen att använda automatisk Rikshor under sådana omständigheter.

Auto-Rikshor finns överallt när som helst på dygnet. De är gula tre hjul contraptions att använda enkla tvåtaktsmotorer och rapa ut föroreningar. Men de är ett snabbt sätt att ta sig runt staden.

Autos är tänkta att ta ut enligt mätaren, och du bör helt enkelt vägra att borda ett där mätaren är felaktig eller föraren vägrar att använda det. Att säga “mätaren du” kommer oftast göra trick. Om du är desperat att få någonstans bör du åtminstone förhandla om pris innan ombordstigning.

Autos lägga till ett 50% påslag efter 10 pm. Vissa förare kan kräva 100% påslag efter 10pm eller 11PM men du måste vägra att styrelsen i ett sådant fall. Tungt bagage kostar en extra avgift på omkring Rs10 eller 20.

Rickshaw förare som enligt lag är skyldiga att visa sin identifiering på instrumentpanelen eller baksidan av sina platser. Vägra att få till en Rickshaw det inte.

Om en Rickshaw föraren erbjuder sig att visa / köra dig till några bra ställen att shoppa, fast vägra. En vanlig taktik är att köra dig till lokala butiker där du kommer att utsättas för påtryckningar att köpa indiska hantverk som du förmodligen inte vill ha. Know your destination och insistera på det. Vara fasta.

Den lägsta avgiften i februari 2008, är Rs 14 för första 2km och skivor med 7 för varje extra km. En resa från flygplatsen till Brigade väg kostar cirka Rs.55 inklusive dricks.

Slutligen, även Bangaloreans är kända för sina hövlig och mild stil vissa auto förarna är ett undantag. Därför vara försiktig i hanteringen av dem. Vissa kommer att tycka någonting för att försöka slita bort ….. Vid tveksamhet konsultera en lokal eller ditt hotell resor desk …. dont betala orimliga priser, du bara förstör det för lokalbefolkningen ….

Med taxi

De taxibilar i Bangalore är mycket bekvämt och behagligt. De flesta av fordonen är Maruti Omni Vans eller Tata Indica bilar, som är betydligt säkrare än Auto Rikshor, och förarna är hövlig. Om du är ensam eller gå till en okänd destination du uppmanas att välja detta alternativ, även om skattesatserna blir dubbelt så stor i ett auto. De flesta taxibolag kommer att ta ut ett schablonbelopp av Rs 150 för en pick-up och släpp från någonstans att överallt inom stadens gränser. Väntar eller resorna kommer att kosta extra, så kommer en massa tungt bagage.

Till skillnad från många andra länder, taxibilar inte är märkta med “TAXI” tecken på toppen. Istället bilarna kommer att vara märkta med logotypen för åkeriet eller taxi bolag på sidorna på bilen. Vissa företag har en gul skylt med ett identifieringsnummer i början. Kom ihåg att dessa taxibilar kan inte hyllas från gatan, utan måste kallas per telefon. När du ringer måste du ge operatören din position, destination samt telefonnummer, som i sin tur kommer att berätta avgiften samt taxi-nummer. The taxi kommer att hämta dig, och kallar dig när de är nära. När du gå ut på gatan, titta på licens plattan för det antal de gav er - det kommer att vara de fyra sista siffrorna i licensnyckeln plattan. Alternativt kan söka efter den gula linjen atop bilen med taxi identifikationsnummer. Den licenceplate numret är oftast i formatet “KA” följt av 01 till 05, följt av två bokstäver, följt av ett fyrsiffrigt nummer. Taxi har i allmänhet gula registreringsskyltar med svarta bokstäver.

Även om det kan vara svårt för icke-indianer att förstå vid första är systemet faktiskt mycket effektivt.Om du är osäker, be en medlem av din Hotellets personal för att hjälpa dig, och när din taxi kommer ska du tips dem skivor. 10 eller skivor. 15 för hjälp. Ring bara Ring 23333333 för all info

Bengalooru Cabs,
Celcabs,
City Safari
Garden City Taxi,
Gopinath Radio Taxi Services,
KK City Taxi,
RK City Taxi,
Roman taxibilar,
Spot taxibilar,

Med egen bil

De flesta taxi-och auto-Rickshaw förare kommer att vara mer än glada att kunna erbjuda dig antingen en dagslön eller ett timpris, och ta dig runt var du än behöver gå. Inga ditt hotell eller en resebyrå kan ordna en privat bil.

Om du hittar en bra taxi eller auto föraren kan detta vara ett utmärkt sätt att gå till en utlänning. Du kommer säkert att betala mycket mer än om du köpt individuell åkning, men du kommer alltid att ha en chaufför som väntar på dig, och han kan hjälpa till med att rekommendera lokala turistattraktioner, finna en bra restaurang att äta på och i övrigt klara av dagen - to-day life. Detta kan ta lång Stressa av resan.

Priser är i allmänhet något liknande skivor. 50 till 100 per timme för en auto-Rickshaw, och RS 150 till 250 per timme för en taxi. Priser för en privat bil bokas via hotellet kommer troligen att bli fler. Liksom allt annat i Indien, ligger mycket vätska.

Se

Även om Borås inte är känd som turist stad, det finns fortfarande mycket att se. Om du bara har en begränsad tid i staden, bör du överväga att ta en av den halva dagen eller hela dagen bussrundturer erbjuds av KSTDC, regeringen turistbyrån. De är billiga och täcka stadens största attraktioner med engelsktalande guider.

KSTDC erbjuder också längre full-dagen och flera utflykter till platser utanför Borås. Dessa omfattar i förväg uppgjort transitering, hotell, måltider, etc.

Normalt Turerna inte inkluderar inträdesavgifter till attraktionerna. Bangalore, som med resten av Indien, har en vana att laddningen utlänningar mycket mer än lokalbefolkningen. Exempelvis Tipu Sultan’s Palace, som är på halvdag tour, avgifter skivor. 10 för indier och skivor. 100 till icke-indianer.

Landmarks

Vidhana Soudha - Den lagstiftande kammare i staten Karnataka, denna granit byggnaden byggdes av Sri K. Hanumanthaiya, Chief Minister för dåvarande Mysore staten 1951 till 1956. Den dåvarande premiärministern Sri Pandit Jawaharalal Nehru lade grunden för den 13 juli 1951. Den byggdes i en utgifter för skivor 1,84 crores. Marvel av neo-Dravidian arkitektur och en av de mest införande av byggnaden inte bara i Bangalore men i Indien. En intressant egenskap hos denna byggnad i grand trappor i dess framsida. Den storslagna trapporna har en flygning i fyrtiofem steg 62 m bred 21 m djup vilket ger ett direkt tillträde till foajén av första våningen leder till en församling avdelningen. Den uppbyggnad av byggnaden är baserad på Dravidian stil, med rikt snidade grunder och huvudstäder för pelare, djupa friezes, kapotha cornices, chaithya valv, tunga pediments domical finials, etc. Samtidigt har byggandet legat på modern design, vilket gör användningen av dagens material såsom stål, armerad cementbetong glas, plast, etc.
Vikasa Soudha - Är det möjligt att förgylla en lilja? Tja du döma själv. Detta ultra modern konstruktion, intill majestätiska Vidhana Soudha byggt i samma klassiska stil, är tänkt att komma utrustade med den senaste Gizmos att hjälpa till att styra staten. Det invigdes någon gång i februari 2005.
Seshadari Iyer Memorial är en karaktäristisk byggnad konstruerade av röd sand sten i Cubbon Park. Det inrymmer ett offentligt bibliotek och Bangalore High Court, medan de skäl inkludera en barnens friluftsområde med en leksak tåg, nöjesfältet och teater.
Bangalore Palace konstruerades av Maharajahs av Mysore. Under många år byggnaden försummas som en turistattraktion, men är nu öppen för allmänheten.
Tipu Sultan’s Palace, som är från ungefär 1790, är sommaren reträtt för Tipu sultan. De två story strukturen består mestadels av trä med fint pryddes balkonger, pelare och valv.

Temples

The Bull Temple, belägen i Basavanagudi, är en typisk Dravidian stil templet, och är känd för sin kolossala tjur staty som huggen ur ett enda boulder. Legenden säger att templet byggdes för att blidka en plundrande tjur som stal lokala grödor och att erbjuda var effektivt med tjuren därefter lämnar området. Sedan dess har lokala jordbrukare har haft en årlig festival för att uttrycka sin tacksamhet.
The Maha Bodhi Society Templet är en relativt ny struktur, med de viktigaste helgedom byggd som en kopia av det historiska stupa i Bodh Gaya. Templet skäl är mycket fredliga, och besökarna är välkomna att strosa runt. Dessutom templet hus ett utmärkt bibliotek med böcker om buddism, av vilka många är på engelska.
Den Iskcon tempel, byggt på en kulle i Rajajinagar atop natursköna omgivningar, Hare Krishna templet är en perfekt blandning av modern teknik och andlig harmoni. Den enorma kulturella komplex byggdes för att främja vediska kultur och andliga lärande. Den årliga Krishna och Balarama Rath Yatra är besöks av tusentals.
Gavi Gangadeshwara Cave Temple, belägen i Gavipuram, byggdes av Kempe Gowda. Detta tempel med fyra anmärkningsvärda monolitisk pelarna är tillägnad Shiva. Templet har också en sällsynt idol av Agni gud brand. Den årliga festivalen är i Makara Shankranti och tusentals anhängare flock för att se solens strålar faller på Shivlinga.
VenkataramanaSwamy Temple är ett utmärkt exempel på Dravidian arkitektur. Detta antika tempel byggdes av Maharaja Chikka Devaraya Wodeyar och ligger bredvid den Sommarpalatset av Tipu Sultan.
Dodda Ganapathi - en av de äldsta templen i Bangalore, är beläget intill den Bull Temple.
Vasanthapura, i South Bangalore, är en liten kulle med ett gammalt tempel dedikerade till Sri Vasantha Vallabharaya Swamy.

Parks

Cubbon Park. Ett 121 hektar grön lunga i centrum av staden. Att sitta i skuggan av ett dess många magnifika träd och tittar mycket hög bambu vingla i vind, det är svårt att tänka mig att du är i hjärtat av en metropol med över 6,0 miljoner människor och en av världens mest dynamiska och snabbast växande städer. Det finns också en leksak tåg erbjuder barnens åkning.

Den Lal Bagh. En minutiöst omhändertagna på trädgården ligger på den södra utkanten av staden. Under hela sin 97 hektar, det finns lotus dammar, fontäner, glas hus och sten formationer som går tillbaka mer än 3,0 miljarder år. Beskrivs som den mest romantiska trädgården i Indien, det var som på 18: e seklet genom Hyder Ali och Tipu Sultan. Det är en liten inträdesavgift. A Flower Show hålls under den indiska självständighetsdagen och republikens dag i Glass House. Detta Flower Show funktioner utsökta blommor och mönster utformade av erfarna trädgårdsmästare av Lalbagh.
Bannerghatta nationalpark ligger i södra utkanten av staden. Det 100 kvadratkilometer nationalpark består mest av tät skog och undervegetation mark, och är hem för vilda djur som bisonoxe, leopard, vildsvin, dels som en viktig korridor för elefanter vandrar mellan östra och västra Ghats. Andra sevärdheter här är en krokodil farm, serpentarium och en som nyligen lagts butterfly park. Dessutom har en del av parken används som en fristad för vilda räddade djur.
Lumbini Gardens. En ny attraktion i Bangalore. Det ligger nära hebbal viadukt och är på sjön framför Nagarvala sjön. Det har nyligen utvecklats med ett bidrag på skivor 10 Crore. Sevärdheter av parken omfatta båtturer, wave pool och barnens trädgård.
Wonder La nöjespark. En ny attraktion i Bangalore. Det är Indiens största munterhet och vatten park som tillhör V-Guard företaget. Denna park ståtar flera åkning. Detta är en av de bästa platser att besöka i Bangalore, där sv dazzles i god kvalitet. Det ligger i utkanten av staden utanför Mysore Road. Detta Park är mycket dyrt så du bör ha tillräckligt med pengar för att njuta av. Inträdesavgiften är bara skivor 450 per capita. Om två personer kommer att Wonderla så rekommenderar jag att du har minst Rs 1000. Totalt sett mycket rena badrum och vatten, bra åkning, utbildade operatörer för åkning, väl underhållen utrustning, anständig mat i restauranger, roliga vatten rides, njuta av regnet dans och eld crackers / Lazer lyser i kväll. Nog rides att du jobbar hela dagen, men det fanns inga vält costers. * Parken inte tillåter utanför mat. Du kan läsa mer genom att besöka webbplatsen http://www.wonderla.com/

Göra

Upplev Bangalore pub scenen, oftast runt MG Road, Brigade Road, och Church Street.
Go shopping i Banglore berömda malls och traditionella marknader, även om bilen så det är nästan omöjligt att hitta en parkeringsplats på platsen under helgerna. Några av de mest populära köpcentra i Bangalore är “Forum”, “Garuda Mall” och “Bangalore Central”. Stadens största grönsaker och frukt marknaden är beläget i hjärtat av ciry kallade KR marknaden “. En mindre men mer livlig en finns i Gandhi Bazaar Road, Gandhibazaar.
Prova på go-karting.
Delta i ett underbart utomhus konsert på Palace skäl.
Njut av den unika shoppingupplevelse på Sampige Road i Malleswaram i traditionell södra Indiska titulera butiker.
Besök den vackra sjöar i Bangalore. “Ulsoor sjö” och “Sankey tank” erbjuder en berikande, behaglig upplevelse.

Theater

Det finns en biosalong hallen ligger i JP Nagar, kallad Rangashankara. 36 / 2 /, 8th Cross, J. s. Nagar, fas 2. Tel: 26592777 eller 26494656. Biljetter till mellan skivor. 45 - 100. Vanligtvis kvällen visar börjar 7:30 pm. The theater hall ledningen är mycket stränga om starttid. De kommer inte låta dig på ännu en minut efter showen har startat, så se till att du planerar att anlända minst 4-5 minuter tidigare. Du kommer inte att vara tillåtet att ta med några drinkar och förfriskningar. Många lokala grupper som utför det, men oftare visar presenteras som reser grupper turné runt Indien. Kvaliteten på de prestanda varierar, men de flesta spelar är sevärd, speciellt de från Indiska dramatiker och / eller direktörer, eftersom de kan visa dig en “indisk” perspektiv. Du kan besöka Rangashankara webbplats för information om vad som spelar kör. Visar finns på olika språk, så det är bra att dubbelkolla om de spelar är på engelska innan köp / reservera biljetter.

Filmer

Ta i en film på en av de otaliga teatrar runt om i staden, Splurge vid PVR Gold Class Cinema i köpcentret Forum eller Inox teater i Garuda Mall. Nani Cinematheque har film serie nästan varje helg programmeras genom lokal film klubbar, liksom kollektiva kaoset, Bangalore Film Society. En klubb medlemskap är vanligtvis krävs för inträde. The Alliance Francaise och Goethe-institutet också värd frekventa utländska film serie-och kulturevenemang.

Spa

De yrkesverksamma i Indien är “kisel stad” arbete och spela hårt, och massage och spa-behandlingar är lätt tillgängliga i Bangalore. Besökare kan behöva lite respit från roaring trafik och snabba livsstil också. Spahotell är väldigt mycket en del i Bangalore s öst-möter-väst-kulturen, och nya våren upp runt om i staden hela tiden. Bland de bästa day spa är “The 5:e Element” Thai spa nära Dell kontor i Inner ringleden och SPA.ce om Cunningham Road, som drivs av en ex-pat Brit. The Fifth Element Spa är det enda spa där alla läkare är giltiga Thai.They specialiserade på thailändsk massage, avslappning, massage, exotiska Scrubs och wraps.It s bäst att boka i förväg för dessa spas.Perfect getaways utan att kontrollera i en utväg eller kör långväga ut ur staden.

Lära

Buddhism

The Maha Bodhi Society, 14 Kalidasa Road, Gandhinagar, +91 80 2250684, E-post: mahabodhi@vsnl.com. Detta tempel har ett mycket aktivt schema. Det är läran om Dharma på engelska på de två första och sista söndag i varje månad från 9:30-11:30 AM, medan den 3 söndag finns det en meditation retreat. Alla är välkomna att närvara. Templet har också ett bra bibliotek och en vacker trädgård - en bra plats att retirera från liv och rörelse i den metropol utanför.

Thubten Lekshey Ling. Tel: +91 9880296930 E-post: info@dharmasubhashita.org, http://www.dharmasubhashita.org, Detta Indo-tibetanska buddhistiska meditation och studiegrupp grundades under andlig vägledning av HH Pema Norbu Rinpoche att göra hela av Dharma läror och metoder som står till kandidat i Bangalore. Weekend läror i meditation och filosofi erbjuds av Lamor från Namdroling kloster, Bylakupee. Thubten Lekshey Ling följer Nyingma tradition av Tibetansk Buddhism som våra andliga praktiken härstamning. Thubten Lekshey Ling försvarar den icke-sekteristiska värden av de ri-me “-rörelsen. Vi deltar i Hans Helighet den 14: e Dalai Lama’s vision om att vitalisera den rika intellektuella traditionen från antika Nalanda.

Choe Khor Sum Ling, Ashwini, nr 24, First Floor, Domlur Layout, Tel: 080 41486497 E-post: admin@choekhorsumling.org,. Detta tibetanska buddhistiska meditation och studie center ligger i Domlur nära Shanti Sagar Hotell på Airport Road. CKSL är ett center för studier och praktik i Mahayana Buddhism efter härstamning och exempel på Lord Buddha. The Center, vars namn betyder “De tre Svarvspån av Wheel of Dharma” grundades 2003 av Lama Zopa Rinpoche under ledning av HH den fjortonde Dalai Lama. The Center erbjuder kurser i olika buddhistiska meditation tekniker och lära om olika aspekter av buddismen. Teachings erbjuds gratis till allmänheten och genomförs på engelska eller på tibetanska. Utöver ordinarie undervisningen varje veckorna Center uppmanar högt uppsatta Lamor att ge samtalen om viktiga aspekter av den buddhistiska vägen. Sådana samtal är också åtföljas av instruktioner och inledande av Lama i olika meditation praxis.

IT-utbildning

Det finns många IT-utbildning bolag i staden att tillgodose behoven hos Knowledge hungrig. Kolla vad de har att erbjuda och den typ av praktisk utbildning som de tillhandahåller. Undvik företag som lagt ut flygblad, eftersom de vanligtvis inte tillhandahålla högkvalitativ utbildning.

Science and stuff

Bangalore är känt för sina otaliga utbildnings-och forskningsinstitut. The Indian Institute of Science, som i sprawling grunder, är den största och bästa i Indien. Det har spjutspetsforskning i nästan varje ämne tänkbara. Dessutom finns det andra platser som JNCASR, de olika veternary och jordbruk universitet, University of Bangalore, och NCB. Det finns också de Jawaharlal Nehru Planetarium, som bedriver två sky-gazing visar dagligen, och utför många utställningar och workshops med / för barn. Mer information finns på http://www.taralaya.org/.

Andra platser inkluderar den indiska institutet för astrofysik, ISRO satellitcentrum, Raman Research Institute, Indian Statistical Institute, Central Power Research Institute, National Institute of Advanced Studies, CSIR Centrum för matematisk modellering och datorsimulering, Indian Institute of Management - Bangalore, Indian Institute av IT - Bangalore, Institute of Bioinformatics och tillämpad bioteknik, Centrum för utveckling av Advanced Computing and National Institute of Mental Health & Neuro Science.

Kort sagt, Bangalore är platsen att åka till Indien för post-examen eller högre.

Arbete

Icke-indianer

Med lite hårt arbete och uthållighet hitta ett arbete är fullt möjligt i Bangalore. De flesta av de lediga tjänsterna finns på IT-området men inte nödvändigtvis IT-baserad. Flera ex-Pats göra marknadsföring, kvalitetssäkring, accent utbildning och översättning bland annat. Alla jobb i Indien kräver antingen ett företag eller sysselsättning visering som skall produceras utomlands och sponsras av den hyra företaget. I allmänhet lönen är mycket hög jämfört med de lokala indiska lön. Internships i allmänhet betala runt Rs.10000-Rs.15000 per månad medan heltidsarbeten genomsnitt mellan Rs.30000-Rs.50000 per månad plus flyg och boende. Det bästa resurs för jobb är genom utlandsstationerad samfundet. Fråga dem men en bra plats att möta människor på söndag brunch på 5-stjärniga hotell eller de många kaféer i MG Road.

Köpa

Hantverksprogrammet

Chandi - The Divine Gallery, Shop No 12, First Floor, allmännyttiga Building, MG Road +91 80 4112-3590/41123610, med specialisering på indiska gudomliga siffror i alla medier. Påstår sig ha den största samlingen av Ganeshas i Bangalore. Högkvalitativt och lokalt prissatta varor, inga pushy salesmanship.
Den Cauvery Arts & Crafts Emporium, 45 MG Road, +91 80 2558-1118, är en stor butik som erbjuder ett brett urval av några av Karnataka bästa handgjorda produkter. Den carvings gjorts av Mysore sandelträ är en särskilt bra köp.
Central Cottage Industries Emporium, MG Road - En regering köra store främja traditionella indiska hand hantverk. Den CCIE har stora butiker i New Delhi, Bombay, Calcutta, Bangalore och Chennai.
Royal Arts & Crafts, 21 K.H. Road, +91 80 2248-4797 har ett synnerligen brett urval av silke mattor och papper MACHE produkter.
Karnataka State hantverk Development Corporation, 45 KSHDC Complex, MGRoad, +91 80 2558-1118 - specialiserat på Karnataka hantverk.

Kala Madhyam Store belägen i Benson Stan visa fall över 15 utsökt folk och tribal art målningar, hantverk från hela Indien, kläder för kvinnor och specialiserad på väggen väggmålningar. Besök: # 77 / 8, Nandidurg Road, (Benson Cross Road Corner, andra våningen, lägenhet nr 2, Benson Stan, Bangalore - 560 046. E-post: mail@kalamadhyam.org www.kalamadhyam.org

Böcker

The Strand bok stall, 1st Floor, Manipal Centre, Dickenson Road, +91 80 2558-0000,. Mest känd för den senaste utgåvor inom konst, design, arkitektur och alla i bra priser.
Gangarams, 72 MG Road, +91 80 2558-6743, +91 80 2558-7277. Fyra våningar crammed med böcker som gör denna bok lagra en av de största bokhandel i Indien.
Crossword, ACR Towers, opp. Gateway Hotel, Residency Road, 91-80-25582411 - 16 En varm plats för böcker av olika genrer kombinerat med vardagsrum, rymlig rack-musik och film avsnittet barnavdelningen och en kaffe sho-detta visar sig vara en underbar hänga läsa , Bläddra och shoppa.
Higginbothams, 68 MG Road, +91 80 2558-7359, +91 80 2558-6574 - ett bra urval av kartor, vykort, guider och romaner
Premier Book Shop, 46 / 1 Church Street, +91 80 2558-8570. Är en ärevördiga Bangalore institution som har böcker på alla tänkbara föremål bokstavligen staplade från golv till tak. Trots att butiken kan synas vara fullständigt kaotiskt, ägaren vet var varje del av sitt bestånd lögner - bara vara försiktiga med dem armbågar, en lätt puffa och hela stället kommer tumlande ner!
Landmark, i köpcentret Forum i Luskar Hosur Road, Koramangala, +91 80 2206-7777 / 78 / 80 - en modern bokhandel. Ett bra ställe att plocka upp den senaste publikationer. Hushållsapparater, CD-och DVD-skivor med musik album, dator-och videospel och filmer finns även på nästa våning.
Blommar, nära Coconut Grove Restaurang, Church Street, +91 80-2559733, +91 80-25320400 - För de sällsynta hårt för att få gamla böcker finns det 3 fulla våningar med dem och alla andra hand-bra skick och till låga priser . Du definitivt lämnar inte besviken.
Välj Bookshop, off Brigade Road Bakom Curzon Court Hotel, Brigade Road - Används för att vara den enda gammal bokhandel. Herr murthy, som driver bokhandel, är ett av de mest kunniga personer. Hans farfar startade bokhandeln. Han har också en samling litografier, målat glas målningar och samlare kopior av antika böcker.
Oxford Book Store, på Leela Galleria - Har några av de senaste samling av böcker och tidskrifter men inte erbjuder några rabatter. Den har en Cha Bar bifogade erbjuder 69 blandningar av te.
Tata Book House, på indiska Institute of Science, Malleswaram - Har en stor samling av tekniska böcker, som den erbjuder en platt 20 procent rabatt. Massor av böcker i ett litet rum. Också värt att besöka bara för att det är i IISC.Bangalore Boka butik, den 17 kryss, Margosa Road Malleswaram har ett brett utbud av böcker om tekniska och andra böcker spridda över 5000 kvm fts.This är en av de bästa ställena att köpa böcker på Malleswaram. Denna ägs av samma personer som kör Tata Book House, ovan.
Streelekha, Detta är en stor bokhandel att undersöka feministisk litteratur och aktivismen som är producerad i Indien, liksom andra texter om forskning och arbete indiska icke-statliga organisationer. Stämningen är avslappnad och inbjudande. Den bokhandel som ligger vid 33/1-9, Thyagaraja Layout i Jaibharath Nagar, telefon: 91 80 25492783.
Sapna Book House, Detta är en stor bokhandel den 3 Main Road, nära Kamat Yatri Nivas, Gandhi Nagar. De har också filialer i tre andra platser Sadashivnagar, Jayanagar och Indiranagar. Sapna Book House ger också online-boken levereras via http://www.sapnaonline.com.
Fusion Rental, första gången i Bangalore, företag som erbjuder en tjänst på nätet uthyrning av böcker och filmer. Stor samling av både böcker och filmer på ett ställe. Gratis Hämtning & leverans i hela Bangalore. http://www.fusionrental.com
The Bookworm, Detta är en liten användas bokhandel i en av de genom-köer vinkelrätt mot Brigade Road. Bra fynd på begagnade och nya böcker finns här.

Elloor bibliotek, cirkulerande bibliotek som har ett brett sortiment av skönlitteratur och facklitteratur böcker, inklusive nya titlar. Tillhör Blue Cross Chambers på Infantry Road, nära Commercial Street. Kräver medlemskap som inkluderar en deposition.

Shopping

Bangalore ger en rad olika alternativ för shoppare. Man kan köpa många saker alltifrån kläder till elektroniska varor och fordon. Att vara en IT-stad, Bangalore erbjuder alla slags tjänster, men man kan hitta saker att kostnader uppstår.

Många besökare kommer till Bangalore söka bara för sandelträ carvings och siden saris och så missa de verkliga Bangalore shoppingupplevelse. Här är en låg ner på shopping - Bangalore stil:

The MG Road / Brigade Road område är det mest populärt ställe för turister, och dessa två vägar är fyllda med butiker av alla slag, vare sig det traditionella hantverk eller den senaste västra slitage.

Bannerghatta Road en ledsam syn det brukade vara … men nu är det mycket bättre .. och du har “Grasshopper” ett utrymme som uppvisar kläder design från det mest experimentella formgivare i Indien och även presenterar andra idéer - lighting design, produkter, teater , Musik - ett öppet utrymme för yttrandefriheten! och om det är för tråkigt, man kan hålla drivande och du har tusen sätt att du kan njuta av naturen och de otaliga resevoirs strewn hela område - du kan fortfarande hitta din alldeles egna privata tillflyktsort. Njuta av

Brigade Road brukade vara där brittiska soldater köpte sina behov. Idag Brigade Road är centrum för Yuppie Bangalore; du att se horder av studenter på väg när som helst på dygnet. Några av butikerna på Brigade Road inkluderar: Planet M, Louis Phillipe, Pepe Jeans, Levi’s, Lee, SanFrisco Jeans, Nike, Titan bara för att nämna några … Det finns också många matställen på vägen och på sidan av vägar som leder bort från Brigade väg, så att du kan tanka dig själv för shopping! Det är din snabbmat butiker: KFC, Pizza Hut i andra änden av vägen och många caféer inklusive de indiska Kaffe Chain Cafe Coffee Day. Innehåller också ett Tattoo studio

Commercial Street ett arv från det brittiska är en annan shopping mekka som säljer internationella märken parallellt med lokalt producerade varor. Commercial Street har mer av en basar känsla än Brigade Road. Det är dessutom känt för sin kroppspiercing centers. Priset på varorna här är mycket konkurrenskraftiga och det är ett bra ställe att ta ett fynd.

Köpcentra i Indien är en ny företeelse, den första öppnades redan 1999, sedan dess har det skett en boom med malls runt varje hörn i storstäder. Bangalore är inget undantag! Här är listan över de stora köpcentra i Bangalore, men se upp att det finns åtminstone ett dussin i planering och byggande stadier!

Forum Mall - Forumet på Hosur vägen är i den exklusiva förort till Koramangla, snabbt på att bli en central shopping navet i Bangalore. Det är det största köpcentret i Bangalore, omfattar ett område på 6,5 miljoner kvadratfot av butikslokalerna. Återigen liksom andra shoppingområden kan du hitta allt på forumet, höga internationella märken som Tommy Hilfiger, Swarovski Kristaller till traditionella indiska Khadi kläder på Khadder. Andra märken med butiker inkluderar: United Colours av Bennetton, Pepe Jeans Storbritannien, William Penn, Wrangler Jeans, helgfirare och naturligtvis Nike. Forumet innehåller kläder från internationella märken samt haute couture butiker inklusive: Senap, Isis, B och Chai shop. För böcker rakt till Landmark och enorma butiken finns allt från böcker till parfymer och musik. På översta våningen i gallerian hittar du en PVR multiplex som omfattar 11 biografer. För äta det finns allt, Snabbmat Cafe Coffee Day och en food court med världens kök inklusive: kinesiska, vietnamesiska, mexikanska och italienska och indiska. Inte att missa är det indiska köket i Sahib Sindh Sultan och den brittiska stilen pub, Firangi Pani. Så det är ett forum för all din shopping behöver under ett tak! Dess bara måste se, särskilt utanför.

Garuda Mall - som ligger på hörnet av McGrath och kommissariatet Vägar, är den nyaste och den näst största köpcentrum i Bangalore.

Bangalore Central - Öppetider runt samma som Forum, Bangalore Central är mer av ett stort varuhus än en galleria med olika återförsäljare.

Safina Plaza - är försäljningen kapitalet i Bangalore, som ligger på Infantry Road. Varje vecka finns det försäljning pågår av något slag. En vecka kan det vara heminredning och nästa Herrkläder. Bra ställe att hitta några fynd. Många utställningar hålls också här, även om det finns återförsäljare även här. Så för tysta shopping komma hit. Sitt bästa för att besöka under slutet av säsongen försäljning eller under festivaler.

Livsstil - Det två våningar butik ligger på Victoria Road i hjärtat av den nya gallerian shoppingdistrikt med malls gillar Garuda Mall, Bangalore Central-och Globus, alla inom bekvämt gångavstånd och var en av de mest uppskattade butiker tills malls kom längs . Det är ett lätt ställe att shoppa när du inte vill ha alltför många alternativ för att förvirra dig eller när du är trött och vill inte gå in alltför många butiker - du kan få allt under ett tak här. Bra för kläder, kosmetika, klockor, smycken, skor etc. Du får också stilrena möbler och andra hem och lever ex för ett anständigt pris.

Sampige Road, Malleswaram trött på att gå till Mall, och hänge i fönstret shopping.Try Sampige Road. Sampige Road är hjärtat av Malleswaram och ansluter Sheshadripuram att IISc.Sampige Road är ca 2 km, har ett stort utbud av butiker som säljer böcker, elektroniska ex, silke sarees, hantverk, trasa material, hinduiska Pooja material, godis och alla triviala saker du kan köpa på jorden. Prova också Malleswaram 8:e kors på Sampige väg för en pulserande shopping experience.Sampige Road är också hem för bästa blomma marknaden och frukter marknaden i Bangalore. Om du är trött på att gå till enskilda butiker kan du gå till de bästa avdelningar butiker i Bangalore gillar Fabmall, foodworld, Nilgiris.

Marathahalli Main Road och fabriksbodar Ligger på avstånd från centrala Bangalore, är Marathahalli. Den viktigaste vägen i denna förort är nu ett paradis för factory outlets för alla större märken: Nike, Adidas, Pepe Jeans, Killer Jeans, Louis Phillipe, Levi’s, Reebok osv. Du kan räkna med priser här för att vara billigare än i köpcentra, åtminstone 20-30% prisskillnad men kan vara upp till 50% billigare när det kommer till några av de större denim märken! Som om Indien inte var billig nog. Trots detta är det bästa stället att gå till för factory outlet-shopping, det finns mindre fabriksbodar spridda över hela staden. Också se upp för försäljning som innehas av de största märkena för att bli av säsongsslut lager, de är ofta reklam i tidningar eller titta efter skyltar på större vägar.

Metro köpcentrum Nära Yashwanthpura järnvägsstationen och ISKON templet.

Affärer

Bortsett från de många köpcentra som har som ägt Bangalore med storm, det väsentliga inslag och själ i staden kommer fram i dess otaliga små och unika butiker som finns över hela staden, vanligtvis tucked away though. Har försökt att lista de måste kolla in butiker ..

Levitate - Indien i ett rum, 100 Ft. Road Indiranagar, Tel: +91 80 64528190 / Mob: +91 9845317776, e-post: levitateindia@gmail.com. Silver & kostym handgjorda smycken, Bohemian Apparel, indisk kitsch, Amazing Life & Style Tillbehör till otroliga priser! Alla i 1 Room! C / o 100 Ft. Boutique Restaurang, 777 / 1, 100 Ft. Road, Indiranagar, Bangalore-38

Native Place, Bakom Museum Road Post Office, Museum väg. — Massor av intressanta varor, hantverk som görs av icke-statliga organisationer, c / o det enda ställe Restaurant.

Ett G - Hatworks Boulevard, Cunningham Road. Tel: +91 80 41231231

“Ambara”, Ulsoor Sjö. Tel: +9180 25572829 - kläder, smycken, keramik, växter från indo-amerikansk hybrid & a lovely little café träffande kallas Secret Garden, tucked away på baksidan!

Marmalade, Adj att Spratt Salon, Magrath Road, Tel: +91 80 41221814. Massor av prisvärda unga designerwear.

Arnav, Tel: 2656 8416/99860 01216,. Den pittoreska lilla smycken butik med adress Ashoka pelaren Jayanagar gör för mycket intressant smycken köper, en rad antikvitetshandlare, restaureras, samtida och fusion smycken finns till försäljning. De kan hjälpa dig att designa ett smycke som passar dina behov, en egen smycken konsult kan hjälpa dig att välja dina smycken.

Musik och film

Habitat, “film och musik”, Church Street, Off Brigade Road är liten jämfört med andra återförsäljare musik / film butikerna, men en njutning för älskare av bra musik, särskilt jazz. Har ett bra och varierat utbud av DVD-skivor för hyra också, även om medlemskap är för närvarande stängd.

Äta

Hotel Empire, Church Street, & 2 andra platser på Center Street och Koramangala,. 10 am - 3 am dagligen. Serverar indiska, kinesiska och Mellanöstern köket tills sena natten. Prova Butter Chicken, Chicken Kababs och Parathas. budget.

Bangalore är långt från havet, och som sådan kvalitet skaldjur kan variera. Vissa av de högre slutet och populära skaldjur platser hantera det här bra, men utländska resenärer kanske vill trampa lite försiktigt.

Budget

Bangalore bokstavligen har hundratals snabbmat lederna tjänstgör söder indisk vegetarisk mat. De brukar identifieras med små runda stål tabeller och Diners stående runt dem med mat. Dosas, idlis, vada, ostmassa ris, Vegetabilisk Pulao, ris med Sambar, citron ris är vanligtvis standard fare. Kvaliteten varierar kraftigt, eftersom de flesta av dem svarar arbetande människor.

Janani, JPNagar.It är en perfekt plats att ha frukost, lunch och middag kan du få overksamma och Sambar för skivor. 8 / - och en kopp te för skivor. 6 / -. Du kan ha en norr indiska hjul Curri för skivor. 12. Om du vill ha bra Punjabi mat, gå en trappa upp och får ett bra måltider under skivor. 150

Anupams Coastal Express, Shivanand Circle .. Om du vill smaka ett riktigt bra havs mat, ni borde gå till detta rum. De gör fantastiska fiskrätter. Neer dosa med kyckling Pulimunchi, Kori hjul och kyckling Ghee Roast är några saker som du skränande missa.

Hotel Empire, Church Street, & 2 andra platser på Center Street och Koramangala,. 10 am - 3 am dagligen. Serverar indiska, kinesiska och Mellanöstern köket tills sena natten. Prova Butter Chicken, Chicken Kababs och Parathas. budget.

Fanoos. Angränsande Johnson marknaden, off Brigade Road. En av de bästa lederna för att få Sheekh Rolls i Bangalore. De kommer i olika storlekar - sheekh rulle, sheekh jumbo, sheekh mambo, sheekh Rambo och sheekh sambo - det senare som är nästan 2 inches tjocka. Det finns andra alternativ liksom kyckling, fårkött och paneer rullar liksom kababs och Shawarma. Rs. 30-100 per capita.
Mavalli Tiffin Room, 11 Lal Bagh Road, +91 80 2222-0022, +91 80 2222-1706. En av de mycket gamla traditionella breakfast ställen i Bangalore. Det finns några personer som har med deras frukost i MTR vardagen för de senaste 15 åren. Stängt mellan 2,45 och 3,30 PM. Räkna med en lång väntetid på helgerna. Traditionell 12 Kursen Karnataka luncher finns också tillgängliga här för runt Rs.90 per capita. Advance reservationer rekommenderas på helgerna. Deras Rava idlis, Dosas och Bisi Bele Bath är utmärkta. Det har bibehållit sin utmärkta kvalitet genom åren och är mycket berömd. Det är på vägen vinkelrätt mot Lal Bagh viktigaste gate.
Nya Shanti Sagar. Detta är en någorlunda pålitlig kedja av södra Indiska restauranger. Filialer utspridda över hela staden, särskilt i Koramangala 80ft väg, Jayanagar, Domlur mm skivor 50-200.
Den Adiga kedja av restauranger i området söder om Bangalore. Framträdande bland dem är de förband som ligger i: Jayanagar 4:e Block, ta vägen inför BHS första klass College, Basavanagudi. Här är listan: Adiga’s Park 585,10 th Main, 42:a kors, 5th Block Jayanagar. 2. Adiga s Foodline, 502,40 th Cross, 8: e blocket. 3. Adiga s Delikat, 105, Dickenson’s Road, Manipal Centre. 4. Adiga’s Majestic, bredvid Fkcci Bldg, KG Road. 5. Adiga s Nalapaka, Opp.to HSBC Complex, Bannerghatta, Arikere
Sree Krishna gemensam lite längre från vägen mellan Lalbagh Westgate med Basavanagudi.
SLV kedja av restauranger. Framträdande bland dem finns i: Banashankari 2:a Stage, mittemot BDA park och en i JPNagar fas 2 nära Ragigudda Temple
Vidhyarthi Bhavan, strax utanför Gandhi Bazar i Basavanagudi - en gastronomisk tillflyktsort - som erbjuder några av de bästa Masala dosa i världen! Denna pittoreska lilla ort är så berömd att den har inte ens brytt sig om att ändra den ålder gamla underteckna board! Kom i tid till frukost, det finns alltid bee-line för platser att sitta.
Hotel Janatha, 8th Cross Road, Malleswaram - Gör några av de bästa vada Sambhar och Masala dosa i stan.
Corner House, Residency Road, BTM Road, Koramangala, Airport Road, Marthahalli och Shivananda Circle är en av de bästa glass parlours erbjuder en mängd behandlar. Deras berömda “Death by Chocolate” är ett måste för alla som älskar choklad och har uppnått en kultstatus. Kan vara svårt att hitta en plats under högtrafik och du kan finna dig själv att “uppmuntra” av personalen att lämna snabbt när du gör.
Central Tiffin Room, Margosa Road, Malleswaram - En annan milstolpe hotell, dela ut någon gudomlig “Benne Masala dosa”, som bokstavligen smälter i munnen.
Upahara Darshini, om DVG väg, Basavanagudi. En annan av Bangalore är nytt hittas Darshinis dela ut top notch Masala dosa och vada Sambhar
Lake View Milk Bar, MG Road. Tel: +91 80 2558-7410 - utmärkt glass, klubb smörgåsar och hamburgare.
McDonalds, Forum Mall, Koramangala - inte räknar med att hitta några nötkött ex.
Kentucky Fried Chicken Indiranagar serverar god kyckling och snabbmat.
Shiv Sagar, Narayan Pillai Street, Off Commercial Street. Tel: +91 80 509-8892 - Försök inte få skjutas upp till den plats! Det är ett bra ställe att äta.
Coconut Grove, Church Street - prova appams och Kerala parottas med en kyckling källa skålen. Deras lunch erbjudande för 80rs är också riktigt bra. En ganska bra val för prisvärd kvalitet skaldjur. Coco-Grove utomhus öl café “utvidgning är också värt en titt.
Koshy’s, St Marks Road. En Bangalore institution, avtjänar ett hum om västra favoriter tillsammans med den vanliga södra Indiska biljettpriset i en bohem-till-Indien atmosfär. På helgerna, de tjänar upp fet Western-style breakfast, inklusive omelettes och Bombay Toast. Appam och Stew är deras söndag frukost särskild och en måste äta. Sväng höger vid ingången till den dyrare AC room. Rs 50-200. Smoky, med långsam service, och inte särskilt rena Koshy fortfarande har massor av karaktär och historia men få svårare att motivera sina skyrocketing priser.
KC Das, St Marks Väg och kyrkan St Den mest berömda Bengali godis butik i Bangalore. Stanna här för oändliga variationer på rasgullah.
Udupi Garden, 16: e Main BTM Layout. Enkel Udupi restaurang. Serverar mycket bra söder indian rätter i nominellt värde. Serverar även norr indisk mat.
Nandini, Andhra snabbmat kedjan tjänar några utmärkta biriyani och kyckling rätter
Shezan, om Lavelle Väg och Cunningham Road, +91 80 22249319 +91 80 22249667 +91 80 22287895 +91 80 22262195, föreslår indiska, kinesiska och Continental kök med bra meny val där nötkött, fisk, räka, fårkött och kycklingkött är tillgänglig. Excellent biffar.
Savera Tea Shop. 24-hour tea butiker nära Russell marknaden i Shivajinagar och på MG Road. Bra ställe att gå till en kopp te i de döda i natten. Serverar te, Suleimani te och en mängd olika kex. Rs. 3-15
Kanti godis. KG Road, Majestic, Malleswaram Circle, RT Nagar. Mycket bra samosas, kachoris och norra Indiska sötsaker gillar rasmalai. Snabbt växande kedja, så det finns många filialer över hela staden nu, som tjänar parathas och andra livsmedel också. Den viktigaste grenen i Majestic är det bästa, och tjänar bara samosas, kachoris och godis. Rs. 10-50 per capita.
Kohinoor, Brigade Road. Serverar mycket prisvärd Kerala muslim stil mat.
Java, i G block av Diamond District lägenhet komplexa i Kodalli på de gamla Airport Road, är en dold pärla som serverar buffé lunch och middag för Rs 150. Den buffé består av både nord och syd indiska rätter och mat för både vegetarianer och icke-vegetarianer. Reasonably priced a-la-carte-utbud finns tillgänglig utanför lunch och middag timmar.

Nöjesliv

HOT Wok - # 297.100 Feet Road, Indra Nagar. “Det är inte en restaurang, det är en livsstil.” Man serverar god mat i en trevlig stämning. R 150-500
Sue’s Food Place - Krishna Temple Road, Indira Nagar - Det är en karibisk stil restaurang som drivs av Sue. Den har en utmärkt buffé. Alacarte menyn finns också på vissa dagar. R 200-500
100ft Restaurang - 100 Feet Road, Indra Nagar. westernized matlagning, men framför allt bättre än någon annan pasta serverar restaurangen i området. Restaurangen är lite av en hybrid, som en butik / restaurang. rs 300-500.
Ebony, MG Road. På 13: e våningen i tallest byggnad på MG Road, detta stilfulla matställe erbjuder utmärkt kväll utsikt över staden. Service är lite långsam, men den stämning gör det värt att vänta. Boka framåt mot en terrass säte. R 200-400
Little Italy, 100 Ft Road, Indiranagar. En chic italienska vegetarisk restaurang, faddish och over priced. Ibland personal stängs av luftkonditioneringen om tabeller är mindre än hälften fyllt!
Det kinesiska fastlandet, Church Street, +91 80 2227-7722, 2224-5864. Medel kinesisk mat. Bra, ganska autentisk mat och utmärkt service. Serverar en anständig lunchbuffé. Ny outlet på 100ft Road, Indiranagar. R 500-800.
Sahib Sindh Sultan, Adress: Level 2, Forum Mall, Hosur Road, Koramangala, Tel: 22067878 Train-teman restaurang med en läcker, upscale menyn. Det är tänkt att visa NWFP bra. Deras Kakori kebab är utmärkta. Den fungerar också vin med mat. Räkna med en lång väntetid. Eller boka i förväg och roama runt mall eller skaffa dig ett par drinkar från angränsande Firangi Paani. R 150-500
Samarkand, Gem Plaza, 66, Infantry Road, +91 80 4111-3366. Nordvästra gräns mat i en kitschy atmosfär men maten är bra. Du måste boka på helgerna. R 300-600.
Shiok Far-östra Cuisine, 2nd Floor, # 12 CMH Road, Indiranagar, +91 80 4116-1800,. Denna restaurang erbjuder några av de mest autentiska Sydostasiatiska / thailändsk mat i Bangalore. R 150-500
TGI Friday’s, Carlton Towers & Airport Road - Ta inte för billiga indiska priserna. Men Happy Hours på kvällen ska ta igen det.
Pinx, Manipal center. Ett bra ställe för frukost, lunch-och middagsbuffé. Rs 200-400 per capita.
Entrédörrar, PU-byggnaden, MGRoad, Open Air, multi-cuisine nord-indisk mat. Matlagning tekniker går tillbaka till den oberoende epok som erbjuder den unika taste.Great utomhus ambiance i mitten av Central Business District. Rs.125-750
Le Rock Pub Café, Rest House Road,, +91 80 41231001, Hot Coffee till kyld Kingfisher öl på kran awesome cocktails och även hand rullade Havanna Cigarrer från sallader, smörgåsar, Jacka bakad potatis till Entree’s.LRC erbjuder också en Oxy Bar Bangalore första. Ett måste för varje turist som besöker denna stad. Överkomliga priser.
Mugen, 100 Ft Road, Indiranagar, http / / mugen.co.in, +91 80 41481414 / 9945300004. Bangalore nya fina restaurang med en orientalisk touch, Mugen lovar dig en oförglömlig resa genom en värld av smaker från Indonesien, Thailand och Kina … där exotiska och autentiska rätter tillagade med färska råvaror och serveras i en verkligt hisnande miljön lovar dig en perfekt kulinarisk symfoni i Fjärran Östern!

Stadsdelar

Bombay Post, Airport Road, bredvid TGIF - Menyn för Bombay Post sammanför de olika smaker som utgör Bombay’s crowded tallrik. Dessutom är restaurangen också specialiteter från Lucknow och Amritsar. Så du kan välja från gatan mat vilja chatta och kulfi, förrätter såsom Shahi rullar, kababs, eller en huvudrätt bestående av kyckling, fårkött och skaldjur delikatesser.
Blue Ginger, Race Course Road. Denna high-end vietnamesiska restaurangen har en naturskön miljö och fantastisk mat. Du kan bli chockad av räkningen, though. Precis bredvid dörren till Blå Bar.
Cafe Mozaic, 41 / 3 MG Road. Western-style dining i en avslappnad atmosfär med några pool-side sittplatser. Söndagar före 3:30 PM, finns det en all-you-can-eat/drink champagne brunch för Rs 1000.
Gräshoppa, 45 Kalena Agrahara, Bannerghata Road, +91 80 2659-3999. Nyberedda syv naturligtvis måltiden serveras på bordet. Reservation krävs. Stängt på måndagar. Prix fastställs.
Leela Palace har flera upscale restauranger. All-you-can-eat/drink brunch på söndag är skivor 2000. De har fyra restauranger, Citrus Lounge, Zen, Library Bar och Jamavar.
Monsoon är en 24 timmars café på Park Hotel i Gamla Madras Väg och bredvid Taj Residency. Den erbjuder en uppsjö av Continental rätter, Indien, Sydostasien och Medelhavet. Perfekt plats för privata aktörer.
Sunny’s på ambassaden Diamante, 34, Vittal Mallya Road. +91 80 5132 9366 / +91 80 5132 9391 / +91 80 2212 0496. Om skivor. 1200 för en tre-rätters middag för två, exklusive dryck. Bland de bästa restaurangerna i Bangalore. Prova det utmärkta utbudet av förrätter med fantastiska såser och pasta med en flaska Grovers är att dö för! Rekommenderar också Hot smörgåsar till lunch-tid högtid. Ägs av en indisk film director.
Den Raj Pavilion ITC Windsor Manor, Golf Course Road. 24-timmars restaurang som erbjuder en smak av det brittiska Raj. Anglo-Lucknowi, Fjärran Östern och Continental kokonst serveras. Bland de bästa i Bangalore.

Regional Cuisine

Tijouri. North indisk restaurang inuti Hotel Atrium.
Kamat Yatrinivas, Gandhinagar. Serverar särskilda N Karnataka måltider med jowar rotis. De har nu en filial på Bull tempel väg där de har lokala konstnärer utföra när man har middag.
Kadambam. Äkta Iyengar köket alltifrån Puliogare, Sakkare Pongal, Thayir Sadham, naturligtvis Kadambam, och en lång rad traditionella Iyengar godis. Det har två filialer, en på Bull Temple Road, nära Ramakrishna Ashram och en annan strax utanför Väster om Ackordinstrument väg, nära Modi öga sjukhuset i Rajajinagar.

Continental

Örter & Kryddor, On 80ft rd ovan Planet M, 100m norr om Reliance Fresh. Great pasta, pizza och desserter.
Casa PICOLA, har intressant, läckra italienska och kontinental mat i en avslappnad atmosfär. En gammal favorit för många lokalbor, det har några få grenar.
Spiga, 76 / A Vittal Mallya Road, +91 80 22996781.
Vänner Fast Food, Jyoti Nivas College Road, Koramangala. Great Conti mat på college priser. Casa PICOLA fans kommer att gilla det här.
Cafe Y, Langford Road, +91 80 511-44561. Amazing Sizzlers och biffar, trevlig stämning.
Indi Joe, 1 Airport Road, +91 80 4111-3636, +91 80 4112-1234. Erbjudanden fondue, pizza, biff och mexikansk mat. Deras lunchbuffé är bra.
Rendezvous, 80 Ft Road, Koramangala. Nära Barista och Maharaja Hotel.

Maharashtrian Food

Kollapuri’s, 429/31 30:e Cross, 4th Block Jaya Nagar, ☎ 080-41211693, 26535207.

En officiell Maharashtrian hotell som drivs av Savaji.It tjänar bhakri, Chapati och “Sheckle Edme” särskilda Savaji fyllda hjul med kryddig sabjis.

Rajvardhan Foods, 1291 25th Main Road, 9th Block Jaya Nagar East, ☎ 080-26540132.

Mest känd för sin Vadapav, Sabudana vada, Khichdi. Det erbjuder också bhakri, Chapati.

South Karnataka

Karavalli, Residency Road, +91 80 2558-4545. Mangalorean, Goa, Karwar, och Kerala style cuisine.
Konkan, 6: e kryss, 6th Block, Koramangala, +91 80 2552-1530. Mangalorean och Goan style cuisine.
Vidyarthi Bhavan, 32 Gandhi Bazaar, 91 80 2667-7588. En annan mycket gammal och traditionell frukost, enbart känd för sina Masala dosa. Liknar MTR kan du hitta personer som har varit med frukost här sedan urminnes tider.
The Palms, 33 Church Street, +91 80 2559-7172. Mangalorean, Coorgi och Malabari stil.
Janatha Hotel, 8th Cross, Malleshwaram. Ett annat bra ställe, känt för sin Butter Masala Dosas och Vadas.
Halli Mane, 3rd Cross, Malleswaram. Verkligt äkta och top notch traditionella Kannada fare
Kamath Yatrinivas … Majestic, autentiska Mangalorean måltider
Kamath Lookaruchi …. På Mysore Road precis innan Channapatna … fantastisk mat och ambience.Authentic mangalorean måltider
Upaahara Darshini …. Den av bangalore äldsta livsmedel leder. Amazing dosas

krishna darshini .. vasavi Temple Street, basavanagudi erbjuder kopior av mtr: s delikatesser, damn rimlig
kudla .. för sea-food, bifogas Ramashree bekvämligheter serverar utmärkta rätter.

Bengali

Bangaliana, 355, 1: a B-Main, 7th Block, Koramangala, Tel: +91 80 2571-1058 - Authentic Bengali Delicacies Restaurang, Take-away, Catering. Specialitet: fisk, fårkött kyckling och naturligtvis godis.
Sonar Bangla, 88 / 1, Shubh Arcade, 1: a våningen, 16: e Cross, Margosa Road, Malleswaram. Tel: +91 80 336-7622 - Restaurangen åtar beställningar av autentiska Bengali mat för finsmakare som tycker om en hel måltid och även levererar det vid hemförsäljning. Fisk anses helig i kuststaten och konsumeras allmänt. Så, all fisk älskare kan ta hjärtat som den icke-vegetarisk mat levereras, men inte serveras i restaurangen.
6 Ballygunge Place, 1F., 612, 12 Main, Indira Nagar. Det har varit rankade bästa bengalsk restaurangen genom gånger livsmedel guide bangalore. Det fungerar utmärkt fisk, sandskädda Chingri och Luchis. . Priserna är något på högre sidan. Kan kosta runt Rs 1000 för två men livsmedelskvalitet är bra. Ägarna har lagt till Calcutta stil Chaat på övervåningen också nyligen.
Kanel, CMH Road.
Bhuchu’s, 80ft Road.
Thontiz, 180ft Road.
36 Chowringhee Lane, 100ft Road, BTM Layout. Opp Reliance Fresh.Tel: +91 80 4124-0979 - Authentic bengaliska köket.

Andhra

Bheemas, Church Street, Off Brigade Road, “mat” här är till-die-for! Varje maträtt är utformad till fulländning av sina kockar i strikt Andhra tradition. Om du har penchant för krydda denna plats är avsedd för dig.
RRS, Off Brigade Road, en renovering av veteranbilar RRS, det roliga fördubblar här med dubbla storeyed restaurang, en servering Andhra och de andra Hyderabadi kök. Det finns också alkohol, desto större anledning att skämma på en lördag eftermiddag.
Nagarjuna Chimney, Residency Road, Near Old Galaxy Theatre, Jayanagar 3:e Block, Nära ICICI Bank, möjligen har några fler grenar elsewehere i Bangalore. Den Biryani är nästan intoxicating, för att inte nämna deras “mat” som serveras rituellt på banan blad. Nå tidigt för lunch, för det finns horder i de väntar alltid.
Nandhini Palace, Koramangala, Nära BDA Complex,. Mycket smakrik och kryddstark mat.
Nandhini Palace, Devasandra, BEL Road, RMV 2:a Stage.
Sridevi, Indiranagar

Tamil

Krishna Cafe, Koramangala. Traditionell Chennai stil mat. Dosas, idlis, idiappam och liknande med giltig Tamil Sambar och chutney. Vill notera att denna plats är vegetarian-only, though. En vegetarisk måltid kostar omkring 80Rs här. De flesta av de franska expats äter här.
Ponnuswamy, Koramangala. Äkta södra Tamil Nadu mat. Prova Biryani och sukka yngel här - mycket bra pris! Ingen alkohol eller rökning. Även vid Residency Rd., Bredvid Imperial Hotel.Tel: +91 80 41511919
Pongal, Jivan BIMA Nagar. Tamil Nadu mat - Massor av dosa sorter, parotta med Kurma är goda. Ambience är inte så bra, men detta rum är för dem som behöver en snabb bita utan en stor nypa i plånboken.
Anjappar Restaurang, # 50 100 Feet Road 4th Block, Koramangala, Bangalore - 560034
Annachi, 100 Feet Road, Indiranagar. Det tjänar både vegetarisk och icke-vegetarisk mat.

Snabbmat och glass parlors

U S Pizza, Church Street. Tel: +91 80 2559-9347 - Om du letar efter en västerländsk vinprovning pizza här är det närmaste du kan prova lamm-pepperonisalami.

Richie Rich icecream Parlor, med tre filialer runt om i staden, detta icecream Parlor har en mängd olika fysiska Icecreams, softies och många scrumptuous snabbmat poster såsom Pav Bhaji och vada Pav som kommer att lämna sina kunder en svältfödda på sina livsmedel. Prova Elvis Presley specialitet .. eller en trafikstockning eller Richie Rich Special. De tre platserna på St Marks R, Airport Rd. och Kumara Park East. Tel: +91 802226-9655.
McDonalds
KFC

Phalaamritha icecream Parlor, 8th Cross, 14 / 1 West Park Road, Malleswaram Tel: 6567 5755

Serverar 25 slät hemgjorda Ice Cream Aromämnen tillsammans med hälso-drycker, Yummy sorter av Kulfi s, mjölk Skakningar, Ice Tea, Ice Cream nyheter och läckra Chaats.

Corner House, 1 Airport Road. — Om du söker det bästa desserter i stan. Den “bruna bomb” och “heta fuskverk” är ett måste. Inte en plats för kalori counters.

Yogi’s, # 86,21 st Main, Banashankari 2:a Stage. — Om du letar efter läckra Burgers måste du besöka Yogi’s. Den “Sakkat Burger” och “Sakkat mexikanska” är ett måste. Brett utbud av hamburgare, smörgåsar, glass, skakar och sundaes tillgängliga.

Tel: 9845849025/9845397363

Indiska

Bay Leaf, Raheja Arcade, mittemot Forum Mall, Kormangala - Ett riktigt trevligt ställe med rimliga priser.
Queens, Church Street, mittemot Amoeba - liten restaurang men god mat till rimliga priser.
DALFRYDAY, Banerghatta Road, nära IIM-B, förutom HSBC Bank och framför Fabmall - Nu öppet, tjänar mycket bra North indiska icke vegetarisk mat i en fin stämning.
Rasilas, JP Nagar 7 Block, nära Brigade Gardenia och Millennium - Nice ställe med mycket fina kök
Mast kalander, Bannerghatta Road har mycket fina norra Indien köket. Det är mycket prisvärd. Det finns en namne i Indiranagar också.

Italienska

Fiorano Ristorante / 63, 100 ft Road, bredvid sukh Sagar, 5th ett block, Koramangala. +91 80 25534231. Lätt att missa körning av men nästan säkert den bästa italienska restaurangen i Bangalore Incredible mat, men entrees kommer du tillbaka Rs.300-600.
I-Talia, The Park, M.G. Road. Tel: +91 80 2559-4666 - Dyrt men bra.
100 ft Boutique, 100 ft Road, Indiranagar - mat och dryck är ganska bra, prissättningen är jämförbara med de flesta kontinentala restobars. Den bästa delen åt det är att dess ett Boutique Restaurang, vilket innebär att du kan shoppa, i väntan på middagen att komma fram, även efter 9pm, vilka är då de flesta andra butiker som ligger nära i Banglaore. The Boutique hus många unga designers, och har också ett mysigt hörn kallas LEVITATE, som är en Shop-in-shop koncept som visar ett brett spektrum av eklektisk gatumode och handgjorda kitsch från hela Indien. Måste kolla om du är i Indira nagar. tel: +91 80 41501781/64528190
Little Italy, Nice vegetarisk restaurang i Indira Nagar - lite dyrt. God mat.
Via Milano, Nära Sony World, Koramangla - mycket dyrt äkta italiensk mat. 3 rätters måltid för 2 kommer att kosta i genomsnitt skivor 2000 /

Kinesiska

Aromas i Kina, Richmond Circle - förmodligen de bästa kinesiska i staden.
Shanghai Junction, No.8, Sri Sai, 60Ft. Road, G Block, Sahakarnagar, Bangalore - 560 092 Tel: +91 80 41744477 & 41744488

Det kinesiska fastlandet, 14, Church Street,

Bangalore - 560 001, Golden Lights, No.4032, 100ft Road, HAL II Stage, Indranagar, Bangalore. Tel: +91 80 25597722 och 65374579 så nära en äkta kinesisk måltid som du finner i denna stad. Utmärkt mat, bra service. En smula dyr.

Kerala

Claypot, Tippasandra - mycket välsmakande
Malabar Cuisine, MARATHA Halli Bridge - mycket välsmakande
Kairali, Nära Forum Mall, Koramangala
MAS, Madiwala, 2-3 km från Koramangala
Gokulam Mess, GM Palaya, 3 km från Indiranagar
Kerala Spice, Airport Road, nära Diamond District
Hotel Ruchi, Vignan Nagar
Kaayal, Jeevan Beema Nagar Road
Hotel New Malabar, Nära nivå kors, Kaggadasapura
Tharavadu, Bommanahalli, On Hosur väg efter silke styrelse
Priyam Restaurent, Jagadish Nagar, bakom BEML
The Paramount Restaurang, Koramangala, Nära Jyothi nivas college
Little Hem, Koramangala, 80ft väg, nära Wipro K2 kontor. — Mycket bra södra och centrala Kerala mat. Dålig service though.

Dhabas

Det finns få Dhabas catering för alla smaker. Både Södra och Norra Indiska fare finns på de flesta platser och är ren och billig. Ett särskilt omnämnande är grön park dhaba i utkanten på bellary väg och Golconda Chimney på flygplatsen väg. Prova Kyckling Kathi rullar och Biryani.

Några av de Dhabas i South Bangalore Kanakapura Road 1. Vänner 2. Queens domstol 3. Eden kåtor 4. Green Park

Prova Bobby-da-Dhaba nära Ulsoor Sjö. Ta en vänster sväng från MG Road - Trinity Circle och be om Gurudwara. Sluta din bil och få ner. Rätt bredvid den Gurudwara är Bobby-da-Dhaba. Även låga i ambience sin mat är ganska bra. Dess bara gränsar i en kö som går ner framför sjön och kan missa. Det i grunden tjänar paranthas, chaach, kheer och ett antal sidan rätter. Du kanske måste vänta ett tag Incase det är fullt. Så det bättre att gå lite för tidigt.

Dricka

Vad

Färska Kokosnötter är riklig i Bangalore, och vattnet sipped direkt från sadeln är ett friskt, roligt och billigt sätt att släcka den törst.
Som i många delar av Indien, yoghurt baserad dricka Lassi är lätt tillgänglig i Bangalore. Det serveras vanlig eller smaksatt med socker eller frukt, mango blivit en populär sådan. Lassi är särskilt uppfriskande en varm dag och är också mycket effektivt i kyla och lugnande magen efter en alltför kryddstark måltid.
Färsk lime soda, som erbjuds “sött eller salt”.
Kingfisher är den mest populära och allmänt tillgängliga öl i Bangalore. Det är vanligtvis säljs i 650 ml flaskor, lämpliga för utbyte mellan två eller tre personer. Anmärkning: indiska öl får innehålla tillsats av glycerol, som kan orsaka huvudvärk.

Var

Caféer
Cake Walk - # 297.100 Feet Road, Indra Nagar. Tasty och Yummy desserter Cake Walk plats
Cafe Coffee Day - finns hela Bangalore. Cafe Coffee Day platser i Bangalore
Barista - finns hela Bangalore. Barista locator
Kaffe World - finns hela Bangalore. Kaffe Världen platser

De tre ovan är Indiens svar på Starbucks och servera snacks, teer, andra drycker och kaffe av utomordentlig kvalitet.

Kaffe Workers Co-op - M.G. Road - en ärevördiga Bangalore institution, med servitörer i traditionella uniformer och kunder långsamt savoring den urgamla traditionen att dricka kaffe - men det finns bara två val av kaffe: svart eller white.Have några härliga “masala dosa” här.
BrewHaha - Koramangala - ett kafé som också erbjuder snacks och efterrätter. Men det bästa är att de har över 50 brädspel för spelare på alla färdigheter / ålder / grupp storlekar. En av de bästa platserna för gång-pass i Koramangala. Check out the nice BrewHaha webbplats.

Pubar och barer

Bangalore är hem för många pubar och barer - tjäna det den epithet puben City i Indien. Observera att på grund av nyligen polisen kraftåtgärder, pubar stänger kl 11:30 pm i de flesta fall.

Budget
De flesta barer och pubar i staden är något upscale, men många billiga restauranger serverar beer.and god mat

Nöjesliv
Pecos, Rest House Road. Denna 60’s retro pub är ofta fullsatt på alla tre våningar, inklusive pleasant roof-top sittplatser. Gratis popcorn vid varje pitcher öl. Korten finns för frekventa kunder som gör var tionde pitcher öl gratis, men du kanske måste fråga flera gånger för att få ett och få det uppdaterat.

Bear Joint Pub, Indira Nagar
Nasa, Church Street.

Tavern på The Inn, Museum Road.
Styx - De lät “Heavy” i heavy metal!
Purple Haze, Residency Road. Populärt för den klassiska rock som spelas där. Nu finns en ny Purple Haze off Hosur Road, Koramangala.
Sparks, Brigade Road förlängning, bredvid Brigade Towers.
Ego’s, Castle Street, off Brigade Road.
J’Cubez, Banshankari 2:a Stage, opp. BDA komplex - För alla dem rock lovers
The Bunker, off Residency Road.
Legends of Rock, 80ft Road, 6th Block, Koramangala. +91 80 41303232. Det enda pub i Bangalore som lever upp till sitt namn. Titta på Legends utföra i stort format TV. Dess mer än en pub dess en upplevelse.
Dewars, bredvid Cantonment railway station - vackra gamla bunglow …. långsam men charmig - utmärkta tapas sorts mat ingen musik! … tacka gud du faktiskt kan prata med folk du gå ut med - kanske bara försvinna mycket snart!
Opus, Palace Cross Road, nära Sankey Road, +91 80 23442580,. En kylda-out, ex-pat-friendly lounge med en stor uteservering rymden. Har karaoke på de flesta söndagar och onsdagar samt regelbundet livemusik och DJ dans nätter. Du kan behöva boka i förväg om temat nätter.
SOS och Bull n Bush 4th Floor, Garuda Mall,
Sultanatet Swing: “,” Fritt inträde, huvudsakligen spelar Rock, Retro, Heavy Metal och har en Video DJ.
Bull n Bush: Rs.500 / - täcka Charge, spelar Hip Hop, House och ibland Trance.
Le Rock Pub Café, Rest House Road +91 8041231001. Den senaste vattning hål i Bangalore. Rock musik över hela linjen säkerhetskontrolleras på stora plasma-paneler; varje låt kan inte bara höras, utan ses som bra. Kaffe, Kingfisher öl, drinkar, mat och Bangalore första oxi bar. Öppet från 10 AM till 11,30 PM.
Windsor Pub strax utanför Mount Carmel’s i Kodava Samaja Building, Vasanth Nagar. Ett litet ställe som serverar bara öl. Serverar god mat och trevligt för en familj utflykt. Men endast en begränsad tabeller!
Carpe Diem Church Street Dess en “Power Metal” Haven!
B11 Jayanagar 4:e Block, bredvid Cool gemensamma

Stadsdelar
De flesta hotell har spiffy barer med alla upptänkliga hopkok av drycker tillgängliga.

13th Floor, Barton Center, M.G Road. Gör en reservation.
The Strand, 100ft Road, Indiranagar. Gör en reservation. Startar med Retro Musik, spelar några bra hip-hop och hus mot slutet. Gör det känns som om du är i Goa.
Aura, Cunningham Road
Athena, Leela Hotel, Airport Road - stängs nära midnatt. Really populärt på de flesta av veckans dagar.
Blue Bar, Race Course Road - vanligtvis öppet förbi midnatt. På helgerna behöver du köpa drink-biljetter till 1500 rs att komma in. Drinkar om du se Joel gör dem. Officiellt har de ett par enda politik. Spontan dans sannolikt bredvid baren.
Kosmo, tidigare Cosmo Village på Magrath Road, har 3 separata områden inklusive terrass. 81, Ali Askar Road Cross, Off Cunningham Rd.
F-bar inne Le Meridien
Fuga den bästa platsen för House musikälskare, Richmond Town.
Firangi Paani, Forum Mall, Koramangala.
Geoffrey’s, Airport Road. Really nice place.
Tips, 5th Floor Bangalore Central, M.G Road. Tisdagar är Ladies Night.
Ibar, Park Hotel, M.G Road
Spinn, precis bredvid Brigade väg cirkel. Stänger tidigt på 23,30. Du måste betala en täckmantel ansvarar för 500rs att komma in. Attention! — Lördagar är part goers energi paradis med full-on house och en del hip hop mot slutet.
Taika, Church Street - vanligtvis öppet förbi midnatt och har ett stort dansgolv. 3 barer och en lounge. Entré varierar varje natt.
Tuscan Verve.
Vaayu, cool bar på den 5: e våningen av Eve Mall i Brigade road. Den har bekväm lounge sittplatser, och är utomhus, med några fina vyer över staden.

Sova

På grund av att efterfrågan vida outstripping utbud, bra hotell i Bangalore är vansinnigt dyra - med genomsnittliga priser pressar USD 500/night, det är möjligen den dyraste stad på jorden till en affärsman väntar ett västerländskt slag erfarenhet att sova i.Lyckligtvis priser i nedre delen av spektrumet är lite mer rimliga.

Budget

Ajantha, 22 MG Road. Bra enkla hotell med Veggie restaurang. Tel: +91 80 2558-4321.
Royal Lodge, SC Road, Clean rum och bekvämt att stadens lokala transporter liksom City busstationen och stadens järnvägsstation. Tel: +91 080 2226-6951 Web: royallodge
Sri Rama Krishna Hotel - i “Majestic området nära City Rail och busstationen. Rs.450 per natt får du en mycket säker enda med morgonen iskallt vatten, te / kaffe-TV, telefon på rummet och en bra uppfattning om på övervåningen. Men om du har problem med cockroaches, så kommer du antagligen vill titta annanstans där. Kontrollera även att du sätta mygga nettning som det finns öppningar som är omöjliga att stänga. Hotellet har även en mycket populär, stor restaurang som serverar South indisk mat. — Stängt för renovering i slutet av augusti 2006.
Shree Vaishnav Gujarati Samaj - precis bakom “Majestic Area” Nr Sapna bio, Kempe Gowda cirkel - ett tryggt och anständigt boende om du är där för en dag eller två. Kostnader endast 50 rs för en dag / säng. En trevlig matsal strax innanför den plats med gujarati mat tillgänglig. I närheten finns ytterligare en bra plats för snabbmat / lunch med namnet “SLV”. Bra valuta för pengarna.
UG Deluxe Thulsi Thotta måste ta upp efter den lilla vägen mittemot Upparpet Polis stationen och bredvid Navruchi restaurang och ta sedan till höger och sedan omedelbart vänster på en liten gränd och i slutet av det ta höger och du kommer att se ställa om höger. Du kanske vill ta en auto istället för att vandra ner om ni kommer efter en regnig dag som dina skor kommer ikapp smuts. Icke-A / C rum kostar runt skivor. 550, A / C-rum kan kosta skivor. 200 mer än så.
YMCA, Nrupathunga Road, no-krusiduller hotellet. Tel: +91 80 2221-1848
Andra runt Majestic, om du är fri för en timme, kan du bara gå runt Majastic teater och Kempe Gowda Busstation och leta efter ett billigt hotell själv, eftersom det finns många på små gator och vägar runt denna plats. Eller så kan du även förtroende i viss mån en mäklare som frivilligt erbjuder dig hjälp, men vara säker på att du tar ett rent utseende av rummen innan du betala några pengar till lodge och mäklare.

Nöjesliv

Hotel Vrindavan - Beläget strax utanför M.G. Road.very nära MG Road / Brigade Road junction. Nice hotell för logi & stor söder indisk mat.

Church Street Inn - Ligger nära det Hard Rock Cafe, MG Road, Brigade Road och Residency Road. Church Street Inn, 46,1-1 Church Street (mittemot Night Watchman Pub, Tel: +91 80 30577190 Complimentary Wi-Fi tillgång och ett i hus-bibliotek från Dr.Seuss, Dahl till Dostoyevsky! Friendly och intelligenta personal.

Hotel St Marks - St Marks Road.

Stadsdelar

Grand Ashok Hotel, Kumara Krupa High Grounds. Tel: +91 80 22-2404-2211. Email: mailto: grandashok@nivalink.com
Taj Residency Hotel], 41 / 3 MG Road. Tel: +91 80 5660-4444. Email: mailto: residency.bangalore @ tajhotels.com. Förutom Leela anses detta vara den Best Business Hotel i Indien.
Chancery Pavilion, Residency Road. Nice business hotel, god service och mat. About $ 200 US
Park Hotel, 14 / 7 MG Road. Tel: +91 80 2559-4666. Email: mailto: resv.blr @ theparkhotels.com
ITC Windsor Sheraton Hotel, Sankey Road,
Oberoi Hotel, 37-39 MG Road. Tel: +91 80 2558-5858.
Taj West End Hotel, Race Course Road. Tel: +91 80 5660-5660. Email: mailto: westend.bangalore @ tajhotels.com
Leela Palace Kempinski, Tel: +91 80 2521-1234. Email: mailto: bangaloresales@theleela.com. . Den Leela har röstat “The Best Business Hotel i världen” genom Conde Naste Traveller, för detta år.
Le Meridien, Tel: +91-80-2226 22 33. Email: mailto: leme.bangalore @ lemeridien.com
Hotel Royal Orchid, Tel: +91 80 2520 5566. Angränsande KGA Golfbana, Airport Road. Ibland kallat “Royal Orchid Park Plaza”. Ej att förväxla med Royal Orchid Central.

Tala

Att vara huvudstad i Karnataka, det officiella språket i Bangalore är Kannada. Engelska är den gemensamma nämnaren. Andra språk som Telugu, tamil och hindi är också krets.

Ett vanligt uttryck förmodligen utmärkande för Borås skulle vara “Genom två kaffe” betyder en kaffe delas mellan två personer. Mestadels overheard på stand-och-äta darshinis. En mycket vanlig användning av Kannada kan vara nödvändigt att harangue med autorikshaw förare.

Kontakt

De ringer numret för Bangalore är 080. När ringer från utlandet, ring +91 80 XXXX XXXX. Indiska telefonnummer som används för att få 7 siffror i formatet xx-xx-xxx. På grund av den plötsliga ökningen av antalet olika teleoperatörer, regeringen köra Telecom avdelning, lagt till ett “2″ framför alla deras telefonnummer, vilket gör det telefonnummer som liknar 2-xx-xx-xxx. Så, om och har en 7-siffriga telefonnummer och inte kan få genom att lägga till en “2″ framför det. Alla Airtel fasta nummer börja med en “4″ istället.

Om du inte har en indisk telefonnummer, rekommenderas det starkt att du får en betald visitkort om du tänker använda telefonen ofta. På grund av nya statliga regleringar behöver du en kopia av ditt pass, en färg foto, och bevis på lokal adress när du köper en pre paid-kort. Om du inte har lämplig pappersarbete skulle jag rekommendera att fråga en lokal vän att köpa en pre paid-kort för din räkning. Förbetalda kort säljs i ett fåtal av de butiker som säljer mobil utrustning.

PCOS är ett bra alternativ. Du finner dem nästan varje 100m. Dessa är offentliga betal-telefoner och det kommer att finnas en person i butiken för att ta betalningarna. Kolla din faktura genereras och göra betalningen. Utbetalningar är alltid i indiska rupier.

Internet

Det finns gott om Internet-centrum som ansvarar runt Rs.10 per timme.

Problemlösare

Bangalore är en relativt säker stad under dagen tid. Men det är lika osäkra när det blir mörkt. Det är inte tillrådligt att promenera längs öde gränderna eller köer efter mörker. Stigande inkomster har medfört en tillströmning av människor från länder utanför staden, som leder till extrema skillnader i inkomster mellan lokalbefolkning och utlandet som hävdas har resulterat i en betydande ökning av kriminaliteten. De flesta av offren är från IT-branschen som är waylaid på väg hem och berövats sina tillhörigheter.

Undvik att använda en autorickshaw om föraren inte är ensam.

Cope

Sjukhus

Förteckning över större sjukhus och sjukvårdsinrättningar centers:

EPMC: s kvinnliga klinik och kirurgi-9:e block, Jayanagar
Manipal Sjukhus - Airport Road
Mallya Sjukhus - Vittal Mallya Road
HOSMAT Sjukhus - nära MG Road
Sagar Apollo Hospital - Bannerghatta Road, Tilaknagar
Wockhardt Sjukhus - Cunningham Road
Wockhardt Sjukhus - Opp. I.I.M., Bannerghatta Road
Columbia Asien Sjukhus - Bellary Road, Hebbal
MS Ramaiah Super Speciality Hospital, New BEL Road,
Chinmaya Mission Hospital - CMH Road, Indiranagar
St Johns Medical College Hospital - Sarjapur Road, Koramangala
Narayana Hrudayalaya - Hosur Road
Apollo Hospital - Opp. I.I.M., Bannerghatta Road,
Apollo Clinic - Flera platser
NIMHANS

Apotek

Apotek finns Dime ett dussin och du bör inte ha några problem att lokalisera en. Du behöver inga recept för Modern medicin över disk droger och ayurvedisk medicin, som är tillgängliga för vanligaste krämpor gillar feber, huvudvärk, osv, men du behöver recept för andra läkemedel, som kategoriseras som Schedule H narkotika.

Skriv formeln här == Problemlösare ==

Scenic-inslag

Chunchi Falls - är vackert vattenfall beläget i Bangalore Rural. Det vatten från en närbelägen dammen rinner ner denna ravin, och området är mycket stenig så man måste vara försiktig. Det finns också rapporter av krokodiler som lever i området, men detta kunde inte styrkas. Vattnet från Chunchi rinner ner för att möta Cauvery river i Sangam, en sträcka på ca 15 km.
Muthyala Maduvu är en picknick plats ca 44 km från Bangalore, har en förtrollande vattenfall och ett litet tempel.
Kokkare Bellur - en by känd för sina sällsynta fåglar
Savana Durga - en monolitisk rock belägen cirka 70 km från Bangalore
Ranganthittu - En fågel fristad och krokodil gården på vägen till Mysore
Mysore - känd för sitt palats och sandelträ, Mysore är en elegant stad och populärt turistcentrum.
Nandi Hills - 60 km från Bangalore är en vacker kulle.
Shivanasamudram - platsen för vattenfall
Shivaganga - 56 km från Bangalore och är bra trekking webbplats.
Srirangapatna - en före detta fästning huvudstad i regionen kontrolleras av Hyder Ali och hans son Tipu Sultan.
Supa Dam Kanoting på Supa Reservoir. Detta dammen ligger nära Bangalore.
Chamrajsagar Reservoir är 35 km från Bangalore och är en utmärkt picknick plats nära floden Arakavati.
Hesaraghatta sjön är 29 km från Bangalore med ett underbart klimat. Det är en förtjusande konstgjord sjö spridda över 405 hektar och ger möjligheter till segling. En uppfödning och fjäderfä center har etablerats som en del od ett indo-danska projektet.
Janapada Loka är 53 km från Bangalore och är spridda över 6 hektar. Centret etablerades för bevarande och främjande av folk kultur och traditioner. Ett konstgalleri, utomhus teater och museum ligger också här.
Kanva Reservoir är 69 km från Bangalore och är en utmärkt picknick platsen och har anläggningar för fiske.
Nrityagram, Hessaraghatta, Bangalore Rural,. Denna unika experimentella byn är anpassad för gurukula tradition av dans, musik, koreografi och målning.
Ramnagara är ca 49 km från Bangalore.The rum är en behandling för rock climbers.One av den berömda kullarna är Sri Revanna Sideshwara kullar. I skogarna runt denna plats är nu föreslås som ett djur fristad åt inte bara skydda djurlivet i krubba djungeln men också att skydda den massiva förhistoriska stenar och block som finns runt omkring.
Sangama är 103 km från Bangalore. Här floden Arakavati går med i Kaveri inuti Chilandavadi skogen. Du kan resa härifrån till en plats kallad Muttatti längs ett mycket naturskönt 20 km jeep spår.
Halenijagal ligger ca 60 km från Bangalore på NH 4 Tumkur Road bland flera andra exotiska kullar och dalar, bland annat Shivaganga kullar och många fler. Var och en av dessa platser är som ett paradis på landsbygden inställningen inklusive antika tempel liksom natursköna picknick plats för turister. Du kan prova landsbygdsturism, en dag paketet erbjuds av RuralZing för grupper. Gå www.ruralzing.com eller skriva till reservation@ruralzing.com att få information om dagsutflykt anordnas varje helg.

Temples

Ghati Subramanya, 55 km från Bangalore är en berömd pilgrimsfärd center och hus en Lord Subramanya Temple. Det är 52 km från Bangalore.
Savandurga, 60 km från Bangalore, är kända kullen pilgrim Center har tempel dedikerade till Gangadeshwara, Hanna Devi och en grotta våren kallade Pattala.When ses på avstånd, konturerna av backen ser ut figuren av en tjur i öster, Lord Ganesha från väster, A cobra från norr och en Shiva Linga från söder.
Magadi är 46 km från Bangalore och är födelsestad Kempe Gowda. Platsen har rester av en fästning och fyra tempel med oförstörd charm.
Nandi Hills är 60 km från Bangalore. Bortsett från att det är ett naturskönt område det även två 10:e talet Chola tempel med Vijayanagara stil mantapas. De tempel är i utmärkt skick. Ett tempel är efter ingången till befästningar halvvägs uppför backen och de övriga i toppen. Platsen är känd för Kannada film shootings.
Sangama är 103 km från Bangalore. Här floden Arakavati går med i Kaveri inuti Chilandavadi skogen. * Konsten att leva Ashram är på ett avstånd av 21 km från staden på kanakpura väg är Ashram Sri Sri Ravishankar. Den regelbundna dag satsang är på 7 PM och på söndag sin at 4pm.

Bangalore, officiellt känd som Bengaluru, är en av de mest hippa och händer städer i Indien och också ett stort center för IT industrin.

Distrikt

Bangalore Urban och Bangalore Landsbygden tillsammans utgör hela Bangalore.

Förstå

Historia

De första noteringar om en plats med namnet “Bengaluru” hittades i en 9:e talet tempel i ett område som nu kallas “Gamla Bangalore”. När feudal lord Kempe Gowda var jakt på detta område, en kanin vände och attackerade hans hund. Detta gjorde starkt intryck på Herren och han gav platsen en titel gandu bhoomi och 1537, med bistånd av den lokala kung, han konstruerade tre distrikt skyddas av en inringad fort på webbplatsen.

Under de kommande tre århundraden, Bangalore fanns väldigt mycket i skuggan av dess närliggande staden Mysore, och kontroll av staden förändrats händer många gånger. Året 1831 innebar en viktig vändpunkt för staden. Påstå vanstyre av kung Krishna Raja Wodeyar III, britterna tog kontroll över Mysore kungariket och eventuellt påverkas av stadens milda klimat, utvecklade den administrativa huvudstaden till Bangalore. Nya telekommunikation lades, järnvägsförbindelser byggas, fina statliga byggnader och stadens berömda parker och trädgårdar etablerad. Efter självständigheten, Bangalore bibehållit sin ställning som det Karnataka statligt kapital, och fortsätter att blomstra.

I många år har Bangalore var känd i hela Indien som den mest grön, liberal och långsiktiga stad. Under senare år har dessa attribut har drivit Bangalore i förgrunden för den högteknologiska industrin boom i Indien, och det nu rankas som Indiens mest utvecklade staden och en av världens snabbast växande städer.

Namnet Bangalore verkar komma från en Anglicization av inhemska namnet “Bengaluru” - en anpassning av det tidigare namnet på Kannada: Benda Kaale Uru. Tydligen är detta ganska ödmjuka namnet var lämnat i arv till staden av kung Vira Ballala. När samtidigt förlorat i området, han har erbjudits kokta bönorna till en gammal kvinna, och det var av tacksamhet att han namngav området efter denna enkla erbjuda.

Sobriquets

Garden City
Silicon Valley i Indien

Några fakta

Yta: 741 sq.km.

Höjd: 914,4 m över havet

Geografiska belägenhet

Latitudinal Parallels: 12 ° 57 ‘N
Longitudinella meridianer: 77 ° 37 ‘E

Klimat

Till skillnad från andra delar av Indien som är mycket hett under sommarmånaderna, Bangalore åtnjuter ett relativt milt klimat året runt.

Februari-maj
Jun-aug
September-november
December-februari

Temperatur

Högsta högst 38 grad Celsius till lägsta minst 11 grad Celsius

Språk

Regionala Språk: Kannada
Språk: Kannada, Tamil, Telugu, Malyalam, engelska, hindi,

Befolkning

Omkring 42 lakhs

Kom i

Med flyg

Den länge efterlängtade nya Bangalore International Airport i Devanahalli, 30 km norr om centrum Bangalore, äntligen öppnades i maj 2008. Flygplatsen är en av Indiens mest trafikerade och mest moderna, med direktflyg till många större europeiska och asiatiska destinationer. Intressanta internationella flyg från Frankfurt på Lufthansa, från Singapore i Singapore Airlines, från Kuala Lumpur i Malaysian Airlines, från London på British Airways, från Dubai på Emirates, från Paris för Air France och från Bangkok på Thai Airways.

Cafe Coffee Day vid ankomsten sidan av terminalen på gatuplan serverar alkohol. Cafe Coffe Day beläget betwenn ankomst och avgång på gatuplan är mycket trångt på avgång sida. Fler livsmedelshandlare är belägna efter säkerhet vid avresan sida på första våningen - varje mynning är oöverkomligt dyr. Det finns en tunnelbana utanför terminalen innan du skriver avgång eller efter att du avslutar ankomst.

Dricksvatten finns endast i en punkt på avgång sida - motsatt Gate No 1 - såvida du inte har något emot splurging skivor 20 till 0,5 liter vatten. Du skulle kunna köpa samma vatten för skivor 15 från Cafe Coffe dagen före incheckning eller efter ankomsten. Flygplatsen men startade i maj 2008 är redan ett mess i juni 2008 till flygplatsoperatörer ser ut att sakna professionellt förhållningssätt. På grund av flygplan timing och flygplatsen kapacitetsbegränsningar, många internationella flygningar anländer och avgår under mörka nätter. Till exempel British Airways, Lufthansa, Jetstar Asia, Emirates och Air France alla planera sina flygningar som ankommer och avgår mellan 1am och 4am. Lyckligtvis flygplatsen vet och förväntar sig detta, så det är i full drift 24 timmar om dygnet. Du kommer inte ha några fler problem med att växla pengar eller hitta en taxi vid 4am än du skulle at 4pm.

Inrikesflyg är också god. Indian Airlines, som döpts som indiska, ansluter Bangalore med alla delar av landet, liksom privata konkurrenter Jet Airways och Kingfisher Airlines. Paramount Airways är ett nystartat företag klassens enda flygbolag, med service till Chennai och andra sydliga städerna. Deccan är ett populärt inga krusiduller flygbolag som flyger till de flesta städer och stora städer. Övriga no-krås flygbolag som opererar från Bangalore omfatta Go Air, Jet lite och SpiceJet.

Anslutningar till flygplats
Bangalore Metropolitan Transport Corporation driver bussar från olika punkter i staden var 15 minuter till Bangalore International Airport. Sammanlagt 156 bussar som färdas till och från flygplatsen. 40 av dessa bussar har luftkonditionering Volvo Bussar, kallad Vayu Vajra. Kostnaden för varje resa i dessa bussar varierar mellan skivor. 20 och högst skivor 200 beroende på avstånd. Detta är det billigaste och ett oerhört bekvämt sätt att ta sig till flygplatsen.
Mer information om denna tjänst är tillgänglig på http://www.bmtcinfo.com/english/bial.html
Taxi till och från flygplatsen har utformats så att den passar allas behov och budget.

Post-betald taxi anläggningar BIAL har valt Meru och EASYCAB att tillhandahålla grundläggande taxi tjänster. Den taxi-operatörer kommer att ha grundläggande AC bilar, alla utrustade med spårningsverktyg för att säkerställa säkerhet och öppenhet. Båda operatörerna har professionella call center. Därför Gäster som kommer till flygplatsen kan ringa förarhytten call center och en cab kommer att plocka upp dem och släppa dem på flygplatsen. För Gäster som anländer till flygplatsen, finns det en speciell taxi anläggning området där Gästens kan få en hytt. Tjänsten betalas taxi anläggningen kommer att finnas tillgängliga på mätaren charges@Rs.15 / - per km.

Pre paid-anläggningar Hertz och Akbar Travels kommer att ge pre betalas Limousine och biluthyrning. Hertz kommer att lansera en flotta av Mercedes - C-och E-klass bilar och kommer att utöka flottan beroende på efterfrågan och affärsmål. Limousine tjänster kommer att finnas tillgängliga i Limo betjänings-i terminalbyggnaden ankomst och baseras på särskilda taxor som gäller för BIAL.

Self Drive

Bilar kommer också att finnas tillgängliga på själva enheten. Det kommer att finnas tre kategorier av egenföretagare köra bil - den kompakta kategori, de mellanliggande intervall, normalkategorin, Multi Utility Vehicles and Sports Utility Vehicles. Dessa bilar kommer att ges till Gästens med full bränsletank och bilen måste återlämnas med full bränsletank. En flexibel ta upp och släppa ut anläggningen i staden och vid flygplatsen kommer att erbjudas. Den Gästens kan plocka upp bilen på flygplatsen och sedan släppa den bort någonstans i staden eller i Hyderabad och Chennai. Även bilen kan hämtas på någon av dessa städer och föll av vid flygplatsen. Villkor gäller.

Ett annat alternativ är att ordna med ditt hotell i Bangalore att ha en förare hämta dig på flygplatsen. Vissa hotell, särskilt de i högre prisklasser, tillhandahålla denna tjänst gratis om du bor hos dem. Om det är första gången du reser till Bangalore, detta är den absolut enklaste sättet att ta sig från flygplatsen till ditt hotell. Föraren kommer att hittas utanför flygplatsen med ett kort med ditt namn, den enda svårigheten är att omkring 100 andra förare kommer också att väntetiden utanför flygplatsen, alla tävla för er uppmärksamhet. Lyckligtvis finns det en kort inhägnade gångväg som skiljer förarna från de som lämnar flygplatsen, vilket ger dig lite tid och utrymme att hitta, och vid behov förhandla, ditt rida i Bangalore. När du lämnar rullbandet, några drivrutiner som kan bli ganska aggressiva och kan försöka ta din väska utan ditt tillstånd. Det bästa du kan göra är att hålla reda på och kontrollera, dina tillhörigheter. Även den mest aggressiva taxichaufför eller tout kommer att lämna dig ifred om du står fast och att klargöra att du inte vill ha deras hjälp. Efter ankomsten till resmålet dricks på 20-40 indiska rupier är gott.

Med tåg

Bangalore har två stora järnvägsstationer terminaler. I Bangalore City järnvägsstationen ligger i hjärtat av staden, kring Majestic Buss står. De flesta tåg, såväl lokal-och fjärrtrafik, anländer och avgår härifrån. Den andra terminaler är Yeswantpur Junction som ligger på NH-4. Några få tåg ankommer och avgår härifrån.

Bangalore har också en järnvägsstation i Cantonment samarbetsområdet, kallad Cantonment Railway Station - detta är centralt beläget och i en bättre del av staden. Inte alla tåg stannar här, though.

Bokning kan göras på antingen de järnvägsstationer eller på den indiska Railways bokning counters belägna i stora bostadsområden. Bokning kan också göras online). Tåg är mycket populära och fylls snabbt, men de flesta tåg har ett särskilt reserverade kvoten för utlänningar, som kan arbeta till din fördel. Du måste boka vid ett särskilt bord på tågstationen, och visar både ett utländskt pass och några bevis för att pengarna kom från ett utländskt konto. För en bra referens på olika klasser av indiska tåg, och hur man bokar biljetter, se Indien Sida i Seat61.com. Observera att om du bokar i Bangalore City och reser till Mysore, finns det en annan linje för resenärer till Mysore och resande för alla andra destinationer. Detta är för den stora mängden resenärer mellan Bangalore och Mysore. Om resan till Mysore på en söndag eftermiddag anländer tidigt som vanligtvis finns det en lång rad för att köpa biljetter!

Som med alla indiska järnvägen resa, ta del tålamod för förseningar. Tåg är oftast i tid, men kan ibland vara flera timmar försenade. En video avgång ombord på stationen kommer att berätta vad som plattform ditt tåg är om och när det lämnar.

Tåg är oftast ganska billiga. Till exempel en biljett till Chennai, ca 360 km bort, kostar allt från skivor 125 för den lägsta klassen till Rs 1105 för den högsta klassen.

För tåg ankomst / avgång och PNR-status undersökningar vid olika järnvägsstationer i Bangalore, ring 139.

Med buss

Om du har svårt att ordna ett plan eller tåg biljett till ditt nästa destination, eller om du föredrar lite mer äventyr kan du åka med buss. Det finns både statliga och privata bussar som körs tjänster till större närliggande städer som Bombay, Goa, Chennai, Bangalore, Coimbatore, Piteå osv Bussar kan vara en normal lyx buss, en Volvo A / C buss eller en sovvagn bussen för resa nattetid. Vissa bussföretag gillar Karnataka State Road Transport Corpration / redBus / Raj National Express / KPN Travels / Kund Needz erbjuda online-bokning.

Alla linjetrafikbussar anländer och avgår från Bangalore buss monter, som ligger mittemot stadens järnvägsstation. Officiellt namn efter grundaren av Bangalore, “Kempegowda Busstation” är mer allmänt känd som “Karnataka State Road Transport Corporation buss stå” eller “The Majestic Bus Station”. Det hanterar bussar som ansluter Bangalore till alla större städer och stater i södra Indien. De viktigaste buss stå i “Bangalore Metropolitan Transport Corporation,” som hävdar busstrafiken i staden, ligger bredvid den Kempegowda Busstation. BMTC har nu infört Luftkonditionerade Volvo Bussar i syfte att bibehålla status som IT-stad.

Till skillnad från andra tunnelbanor, displayen styrelser i bussen visa de destination i Kannada. Även bussen numren är bara Kannada nångång. Ibland är det även i romerska siffror. Om du inte talar Kannada kommer du förmodligen måste få hjälp att komma på rätt buss.

Med bil

Driving i Indien kan vara mycket stressande. Användning av horn är obligatoriskt i alla situationer. Lane uppdelning är regel, inte undantag. Och spel av kyckling, kombinerat med rakkniv tunna passerar marginalerna är vanliga. En åktur i en taxi med största sannolikhet kommer att övertyga dig om att köra själv är inte värt risken, så om du vill komma fram med bil kommer du förmodligen vill hyra både bil och en chaufför. Kostnaden varierar, men de flesta bil / förare kombinationer kostnad skivor 1400 till skivor 1700/day. Beroende på var du kommer ifrån, kanske du kan förhandla fram ett lägre pris om resan är inte långt, och det kan vara ett högre biljettpris om du reser långt och din föraren måste resa tillbaka till hans egen tid. Tänk på att södra Indien, inklusive Bangalore, kan få mycket varmt och fuktigt, även på vintern. Även om det kostar mer, anser att begära en luftkonditionerad bil om du inte är vana vid värme. En “Air Con” bil kommer också att hjälpa filtrera bort luftföroreningar, vilket är betydande, särskilt i hårt belastade vägar. Om du vill ha något ännu mer speciellt, exempelvis en snygg bil eller SUV, vara beredda att betala extra.

Klimat

Med buss

Bussar i Bangalore är billiga och brukar ofta, men reser på dem kan vara mycket svårt, om du inte känner till systemet väl. Lokala stadsbussar bara visa rutten nummer på engelska, med destination och färdväg information är skriven i Kannada. Detta innebär att du måste veta vilken rutt antal du behöver innan du får den, som du kan hitta från BMTC webbplats eller genom att fråga lokalbefolkningen. Till skillnad från många västländer, lägger upp rutten kartor över buss-system är sällsynta, även om kartor som säljs på de viktigaste buss-terminalen.

Stadsbussar kommer att vara fullsatt under rusningen timmar men man kan resa med lite svårigheter under dagtid. Bus service är mindre frekventa efter 9:30 till 10:00 och blir sällsynta efter 10:30 pm.

Det är alltid bättre att köpa ett dagligt pass om du planerar att resa hela dagen på bussen. Den dagliga kostar Rs 30 och det kommer hands om du måste resa på flera bussar under en dag. Dagens passerkort som utfärdas av den tull buss ledare eller på bussen står, oftast till 1 pm på eftermiddagen. Med detta pass kan du resa i någon buss under hela dagen, valfritt antal gånger. Det är ett mycket ekonomiskt alternativ för resa i Bangalore.

Det finns tre större buss står:

Majestic Bus Stand också kallas Kempegowda bussen står nära Gandhi Nagar nära järnvägsstationen och är ganska snyggt organiserat och är lätt att navigera. Det finns en utredning i närheten plattform nummer 1 på “Majestic” där du kan be buss och plattform för önskad destination. Du hittar en stor karta på skärmen, som du kan använda för att hitta den buss nummer måste du ta om du vet det område ni tänker. Du kan naturligtvis alltid begära att ledare eller andra passagerare. Route kartor säljs även på plattformar.
City marknaden är ca 2 km till 3 km från Majestic och kunde skrämma nykomlingar, eftersom det är väldigt oorganiserat. Det är en stor smuts parkeringsplats under en overhead plats, och det finns inte mycket för att där bussar park.
Shivajinagar är i norr. Detta är också snyggt organiserat och det finns en utredning fönster för att hitta om bussar.

Från alla dessa tre bussen står, bussar är tillgängliga för alla större regioner i staden.

Andra viktiga bussen står kvar är

BTS, Viktiga korsning av större vägar nära Lalbag
Jayanagar, South
Banashankari, South West
BTM, South East
Vijaynagar, West
Malleswaram, North West
Yeshwantpur, Far North West
Domlur, East
Rajajinagar, North
Shanti Nagara, Central West

Bussar med svart skärm boards köra i staden. Röda linjen bussar täcker långa avstånd och gå till närliggande förorter. Det finns en “Pushpak” tjänst med bättre sittplatser, dessa bussar är ljusbrun stället för de vanliga blå. Nyligen A / C Volvo Bussar har också införts för att välja linjer.

Genom auto-Rickshaw

Auto-Rickshaw förarna är den mardröm av staden, även om du bor här kan vara den svåraste gruppen av människor att hantera. Auto-Rikshor är tänkta att ta ut priser som per den mätaravläsning, som oftast motsvarar 7 INR x Avstånd, de i allmänhet tenderar att ta ut på ad-hoc-basis beroende på avståndet till färdmålet eller chanser att få en annan kund från de nämnda ort. Men en dålig företagsledare och oförklarliga skäl ledde till dem för att vägra att färjan en kund har förtjänat dem tillräckligt med tegel-fladdermöss. Turisterna bör vara strikt när man tar en auto-Rickshaw under natten eller vid häftiga regn. Chansen är stor att de kommer ut orimliga priser. Hjälp kunde tas från den lokala trafiken polisen att använda automatisk Rikshor under sådana omständigheter.

Auto-Rikshor finns överallt när som helst på dygnet. De är gula tre hjul contraptions att använda enkla tvåtaktsmotorer och rapa ut föroreningar. Men de är ett snabbt sätt att ta sig runt staden.

Autos är tänkta att ta ut enligt mätaren, och du bör helt enkelt vägra att borda ett där mätaren är felaktig eller föraren vägrar att använda det. Att säga “mätaren du” kommer oftast göra trick. Om du är desperat att få någonstans bör du åtminstone förhandla om pris innan ombordstigning.

Autos lägga till ett 50% påslag efter 10 pm. Vissa förare kan kräva 100% påslag efter 10pm eller 11PM men du måste vägra att styrelsen i ett sådant fall. Tungt bagage kostar en extra avgift på omkring Rs10 eller 20.

Rickshaw förare som enligt lag är skyldiga att visa sin identifiering på instrumentpanelen eller baksidan av sina platser. Vägra att få till en Rickshaw det inte.

Om en Rickshaw föraren erbjuder sig att visa / köra dig till några bra ställen att shoppa, fast vägra. En vanlig taktik är att köra dig till lokala butiker där du kommer att utsättas för påtryckningar att köpa indiska hantverk som du förmodligen inte vill ha. Know your destination och insistera på det. Vara fasta.

Den lägsta avgiften i februari 2008, är Rs 14 för första 2km och skivor med 7 för varje extra km. En resa från flygplatsen till Brigade väg kostar cirka Rs.55 inklusive dricks.

Slutligen, även Bangaloreans är kända för sina hövlig och mild stil vissa auto förarna är ett undantag. Därför vara försiktig i hanteringen av dem. Vissa kommer att tycka någonting för att försöka slita bort ….. Vid tveksamhet konsultera en lokal eller ditt hotell resor desk …. dont betala orimliga priser, du bara förstör det för lokalbefolkningen ….

Med taxi

De taxibilar i Bangalore är mycket bekvämt och behagligt. De flesta av fordonen är Maruti Omni Vans eller Tata Indica bilar, som är betydligt säkrare än Auto Rikshor, och förarna är hövlig. Om du är ensam eller gå till en okänd destination du uppmanas att välja detta alternativ, även om skattesatserna blir dubbelt så stor i ett auto. De flesta taxibolag kommer att ta ut ett schablonbelopp av Rs 150 för en pick-up och släpp från någonstans att överallt inom stadens gränser. Väntar eller resorna kommer att kosta extra, så kommer en massa tungt bagage.

Till skillnad från många andra länder, taxibilar inte är märkta med “TAXI” tecken på toppen. Istället bilarna kommer att vara märkta med logotypen för åkeriet eller taxi bolag på sidorna på bilen. Vissa företag har en gul skylt med ett identifieringsnummer i början. Kom ihåg att dessa taxibilar kan inte hyllas från gatan, utan måste kallas per telefon. När du ringer måste du ge operatören din position, destination samt telefonnummer, som i sin tur kommer att berätta avgiften samt taxi-nummer. The taxi kommer att hämta dig, och kallar dig när de är nära. När du gå ut på gatan, titta på licens plattan för det antal de gav er - det kommer att vara de fyra sista siffrorna i licensnyckeln plattan. Alternativt kan söka efter den gula linjen atop bilen med taxi identifikationsnummer. Den licenceplate numret är oftast i formatet “KA” följt av 01 till 05, följt av två bokstäver, följt av ett fyrsiffrigt nummer. Taxi har i allmänhet gula registreringsskyltar med svarta bokstäver.

Även om det kan vara svårt för icke-indianer att förstå vid första är systemet faktiskt mycket effektivt.Om du är osäker, be en medlem av din Hotellets personal för att hjälpa dig, och när din taxi kommer ska du tips dem skivor. 10 eller skivor. 15 för hjälp. Ring bara Ring 23333333 för all info

Bengalooru Cabs,
Celcabs,
City Safari
Garden City Taxi,
Gopinath Radio Taxi Services,
KK City Taxi,
RK City Taxi,
Roman taxibilar,
Spot taxibilar,

Med egen bil

De flesta taxi-och auto-Rickshaw förare kommer att vara mer än glada att kunna erbjuda dig antingen en dagslön eller ett timpris, och ta dig runt var du än behöver gå. Inga ditt hotell eller en resebyrå kan ordna en privat bil.

Om du hittar en bra taxi eller auto föraren kan detta vara ett utmärkt sätt att gå till en utlänning. Du kommer säkert att betala mycket mer än om du köpt individuell åkning, men du kommer alltid att ha en chaufför som väntar på dig, och han kan hjälpa till med att rekommendera lokala turistattraktioner, finna en bra restaurang att äta på och i övrigt klara av dagen - to-day life. Detta kan ta lång Stressa av resan.

Priser är i allmänhet något liknande skivor. 50 till 100 per timme för en auto-Rickshaw, och RS 150 till 250 per timme för en taxi. Priser för en privat bil bokas via hotellet kommer troligen att bli fler. Liksom allt annat i Indien, ligger mycket vätska.

Se

Även om Borås inte är känd som turist stad, det finns fortfarande mycket att se. Om du bara har en begränsad tid i staden, bör du överväga att ta en av den halva dagen eller hela dagen bussrundturer erbjuds av KSTDC, regeringen turistbyrån. De är billiga och täcka stadens största attraktioner med engelsktalande guider.

KSTDC erbjuder också längre full-dagen och flera utflykter till platser utanför Borås. Dessa omfattar i förväg uppgjort transitering, hotell, måltider, etc.

Normalt Turerna inte inkluderar inträdesavgifter till attraktionerna. Bangalore, som med resten av Indien, har en vana att laddningen utlänningar mycket mer än lokalbefolkningen. Exempelvis Tipu Sultan’s Palace, som är på halvdag tour, avgifter skivor. 10 för indier och skivor. 100 till icke-indianer.

Landmarks

Vidhana Soudha - Den lagstiftande kammare i staten Karnataka, denna granit byggnaden byggdes av Sri K. Hanumanthaiya, Chief Minister för dåvarande Mysore staten 1951 till 1956. Den dåvarande premiärministern Sri Pandit Jawaharalal Nehru lade grunden för den 13 juli 1951. Den byggdes i en utgifter för skivor 1,84 crores. Marvel av neo-Dravidian arkitektur och en av de mest införande av byggnaden inte bara i Bangalore men i Indien. En intressant egenskap hos denna byggnad i grand trappor i dess framsida. Den storslagna trapporna har en flygning i fyrtiofem steg 62 m bred 21 m djup vilket ger ett direkt tillträde till foajén av första våningen leder till en församling avdelningen. Den uppbyggnad av byggnaden är baserad på Dravidian stil, med rikt snidade grunder och huvudstäder för pelare, djupa friezes, kapotha cornices, chaithya valv, tunga pediments domical finials, etc. Samtidigt har byggandet legat på modern design, vilket gör användningen av dagens material såsom stål, armerad cementbetong glas, plast, etc.
Vikasa Soudha - Är det möjligt att förgylla en lilja? Tja du döma själv. Detta ultra modern konstruktion, intill majestätiska Vidhana Soudha byggt i samma klassiska stil, är tänkt att komma utrustade med den senaste Gizmos att hjälpa till att styra staten. Det invigdes någon gång i februari 2005.
Seshadari Iyer Memorial är en karaktäristisk byggnad konstruerade av röd sand sten i Cubbon Park. Det inrymmer ett offentligt bibliotek och Bangalore High Court, medan de skäl inkludera en barnens friluftsområde med en leksak tåg, nöjesfältet och teater.
Bangalore Palace konstruerades av Maharajahs av Mysore. Under många år byggnaden försummas som en turistattraktion, men är nu öppen för allmänheten.
Tipu Sultan’s Palace, som är från ungefär 1790, är sommaren reträtt för Tipu sultan. De två story strukturen består mestadels av trä med fint pryddes balkonger, pelare och valv.

Temples

The Bull Temple, belägen i Basavanagudi, är en typisk Dravidian stil templet, och är känd för sin kolossala tjur staty som huggen ur ett enda boulder. Legenden säger att templet byggdes för att blidka en plundrande tjur som stal lokala grödor och att erbjuda var effektivt med tjuren därefter lämnar området. Sedan dess har lokala jordbrukare har haft en årlig festival för att uttrycka sin tacksamhet.
The Maha Bodhi Society Templet är en relativt ny struktur, med de viktigaste helgedom byggd som en kopia av det historiska stupa i Bodh Gaya. Templet skäl är mycket fredliga, och besökarna är välkomna att strosa runt. Dessutom templet hus ett utmärkt bibliotek med böcker om buddism, av vilka många är på engelska.
Den Iskcon tempel, byggt på en kulle i Rajajinagar atop natursköna omgivningar, Hare Krishna templet är en perfekt blandning av modern teknik och andlig harmoni. Den enorma kulturella komplex byggdes för att främja vediska kultur och andliga lärande. Den årliga Krishna och Balarama Rath Yatra är besöks av tusentals.
Gavi Gangadeshwara Cave Temple, belägen i Gavipuram, byggdes av Kempe Gowda. Detta tempel med fyra anmärkningsvärda monolitisk pelarna är tillägnad Shiva. Templet har också en sällsynt idol av Agni gud brand. Den årliga festivalen är i Makara Shankranti och tusentals anhängare flock för att se solens strålar faller på Shivlinga.
VenkataramanaSwamy Temple är ett utmärkt exempel på Dravidian arkitektur. Detta antika tempel byggdes av Maharaja Chikka Devaraya Wodeyar och ligger bredvid den Sommarpalatset av Tipu Sultan.
Dodda Ganapathi - en av de äldsta templen i Bangalore, är beläget intill den Bull Temple.
Vasanthapura, i South Bangalore, är en liten kulle med ett gammalt tempel dedikerade till Sri Vasantha Vallabharaya Swamy.

Parks

Cubbon Park. Ett 121 hektar grön lunga i centrum av staden. Att sitta i skuggan av ett dess många magnifika träd och tittar mycket hög bambu vingla i vind, det är svårt att tänka mig att du är i hjärtat av en metropol med över 6,0 miljoner människor och en av världens mest dynamiska och snabbast växande städer. Det finns också en leksak tåg erbjuder barnens åkning.

Den Lal Bagh. En minutiöst omhändertagna på trädgården ligger på den södra utkanten av staden. Under hela sin 97 hektar, det finns lotus dammar, fontäner, glas hus och sten formationer som går tillbaka mer än 3,0 miljarder år. Beskrivs som den mest romantiska trädgården i Indien, det var som på 18: e seklet genom Hyder Ali och Tipu Sultan. Det är en liten inträdesavgift. A Flower Show hålls under den indiska självständighetsdagen och republikens dag i Glass House. Detta Flower Show funktioner utsökta blommor och mönster utformade av erfarna trädgårdsmästare av Lalbagh.
Bannerghatta nationalpark ligger i södra utkanten av staden. Det 100 kvadratkilometer nationalpark består mest av tät skog och undervegetation mark, och är hem för vilda djur som bisonoxe, leopard, vildsvin, dels som en viktig korridor för elefanter vandrar mellan östra och västra Ghats. Andra sevärdheter här är en krokodil farm, serpentarium och en som nyligen lagts butterfly park. Dessutom har en del av parken används som en fristad för vilda räddade djur.
Lumbini Gardens. En ny attraktion i Bangalore. Det ligger nära hebbal viadukt och är på sjön framför Nagarvala sjön. Det har nyligen utvecklats med ett bidrag på skivor 10 Crore. Sevärdheter av parken omfatta båtturer, wave pool och barnens trädgård.
Wonder La nöjespark. En ny attraktion i Bangalore. Det är Indiens största munterhet och vatten park som tillhör V-Guard företaget. Denna park ståtar flera åkning. Detta är en av de bästa platser att besöka i Bangalore, där sv dazzles i god kvalitet. Det ligger i utkanten av staden utanför Mysore Road. Detta Park är mycket dyrt så du bör ha tillräckligt med pengar för att njuta av. Inträdesavgiften är bara skivor 450 per capita. Om två personer kommer att Wonderla så rekommenderar jag att du har minst Rs 1000. Totalt sett mycket rena badrum och vatten, bra åkning, utbildade operatörer för åkning, väl underhållen utrustning, anständig mat i restauranger, roliga vatten rides, njuta av regnet dans och eld crackers / Lazer lyser i kväll. Nog rides att du jobbar hela dagen, men det fanns inga vält costers. * Parken inte tillåter utanför mat. Du kan läsa mer genom att besöka webbplatsen http://www.wonderla.com/

Göra

Upplev Bangalore pub scenen, oftast runt MG Road, Brigade Road, och Church Street.
Go shopping i Banglore berömda malls och traditionella marknader, även om bilen så det är nästan omöjligt att hitta en parkeringsplats på platsen under helgerna. Några av de mest populära köpcentra i Bangalore är “Forum”, “Garuda Mall” och “Bangalore Central”. Stadens största grönsaker och frukt marknaden är beläget i hjärtat av ciry kallade KR marknaden “. En mindre men mer livlig en finns i Gandhi Bazaar Road, Gandhibazaar.
Prova på go-karting.
Delta i ett underbart utomhus konsert på Palace skäl.
Njut av den unika shoppingupplevelse på Sampige Road i Malleswaram i traditionell södra Indiska titulera butiker.
Besök den vackra sjöar i Bangalore. “Ulsoor sjö” och “Sankey tank” erbjuder en berikande, behaglig upplevelse.

Theater

Det finns en biosalong hallen ligger i JP Nagar, kallad Rangashankara. 36 / 2 /, 8th Cross, J. s. Nagar, fas 2. Tel: 26592777 eller 26494656. Biljetter till mellan skivor. 45 - 100. Vanligtvis kvällen visar börjar 7:30 pm. The theater hall ledningen är mycket stränga om starttid. De kommer inte låta dig på ännu en minut efter showen har startat, så se till att du planerar att anlända minst 4-5 minuter tidigare. Du kommer inte att vara tillåtet att ta med några drinkar och förfriskningar. Många lokala grupper som utför det, men oftare visar presenteras som reser grupper turné runt Indien. Kvaliteten på de prestanda varierar, men de flesta spelar är sevärd, speciellt de från Indiska dramatiker och / eller direktörer, eftersom de kan visa dig en “indisk” perspektiv. Du kan besöka Rangashankara webbplats för information om vad som spelar kör. Visar finns på olika språk, så det är bra att dubbelkolla om de spelar är på engelska innan köp / reservera biljetter.

Filmer

Ta i en film på en av de otaliga teatrar runt om i staden, Splurge vid PVR Gold Class Cinema i köpcentret Forum eller Inox teater i Garuda Mall. Nani Cinematheque har film serie nästan varje helg programmeras genom lokal film klubbar, liksom kollektiva kaoset, Bangalore Film Society. En klubb medlemskap är vanligtvis krävs för inträde. The Alliance Francaise och Goethe-institutet också värd frekventa utländska film serie-och kulturevenemang.

Spa

De yrkesverksamma i Indien är “kisel stad” arbete och spela hårt, och massage och spa-behandlingar är lätt tillgängliga i Bangalore. Besökare kan behöva lite respit från roaring trafik och snabba livsstil också. Spahotell är väldigt mycket en del i Bangalore s öst-möter-väst-kulturen, och nya våren upp runt om i staden hela tiden. Bland de bästa day spa är “The 5:e Element” Thai spa nära Dell kontor i Inner ringleden och SPA.ce om Cunningham Road, som drivs av en ex-pat Brit. The Fifth Element Spa är det enda spa där alla läkare är giltiga Thai.They specialiserade på thailändsk massage, avslappning, massage, exotiska Scrubs och wraps.It s bäst att boka i förväg för dessa spas.Perfect getaways utan att kontrollera i en utväg eller kör långväga ut ur staden.

Lära

Buddhism

The Maha Bodhi Society, 14 Kalidasa Road, Gandhinagar, +91 80 2250684, E-post: mahabodhi@vsnl.com. Detta tempel har ett mycket aktivt schema. Det är läran om Dharma på engelska på de två första och sista söndag i varje månad från 9:30-11:30 AM, medan den 3 söndag finns det en meditation retreat. Alla är välkomna att närvara. Templet har också ett bra bibliotek och en vacker trädgård - en bra plats att retirera från liv och rörelse i den metropol utanför.

Thubten Lekshey Ling. Tel: +91 9880296930 E-post: info@dharmasubhashita.org, http://www.dharmasubhashita.org, Detta Indo-tibetanska buddhistiska meditation och studiegrupp grundades under andlig vägledning av HH Pema Norbu Rinpoche att göra hela av Dharma läror och metoder som står till kandidat i Bangalore. Weekend läror i meditation och filosofi erbjuds av Lamor från Namdroling kloster, Bylakupee. Thubten Lekshey Ling följer Nyingma tradition av Tibetansk Buddhism som våra andliga praktiken härstamning. Thubten Lekshey Ling försvarar den icke-sekteristiska värden av de ri-me “-rörelsen. Vi deltar i Hans Helighet den 14: e Dalai Lama’s vision om att vitalisera den rika intellektuella traditionen från antika Nalanda.

Choe Khor Sum Ling, Ashwini, nr 24, First Floor, Domlur Layout, Tel: 080 41486497 E-post: admin@choekhorsumling.org,. Detta tibetanska buddhistiska meditation och studie center ligger i Domlur nära Shanti Sagar Hotell på Airport Road. CKSL är ett center för studier och praktik i Mahayana Buddhism efter härstamning och exempel på Lord Buddha. The Center, vars namn betyder “De tre Svarvspån av Wheel of Dharma” grundades 2003 av Lama Zopa Rinpoche under ledning av HH den fjortonde Dalai Lama. The Center erbjuder kurser i olika buddhistiska meditation tekniker och lära om olika aspekter av buddismen. Teachings erbjuds gratis till allmänheten och genomförs på engelska eller på tibetanska. Utöver ordinarie undervisningen varje veckorna Center uppmanar högt uppsatta Lamor att ge samtalen om viktiga aspekter av den buddhistiska vägen. Sådana samtal är också åtföljas av instruktioner och inledande av Lama i olika meditation praxis.

IT-utbildning

Det finns många IT-utbildning bolag i staden att tillgodose behoven hos Knowledge hungrig. Kolla vad de har att erbjuda och den typ av praktisk utbildning som de tillhandahåller. Undvik företag som lagt ut flygblad, eftersom de vanligtvis inte tillhandahålla högkvalitativ utbildning.

Science and stuff

Bangalore är känt för sina otaliga utbildnings-och forskningsinstitut. The Indian Institute of Science, som i sprawling grunder, är den största och bästa i Indien. Det har spjutspetsforskning i nästan varje ämne tänkbara. Dessutom finns det andra platser som JNCASR, de olika veternary och jordbruk universitet, University of Bangalore, och NCB. Det finns också de Jawaharlal Nehru Planetarium, som bedriver två sky-gazing visar dagligen, och utför många utställningar och workshops med / för barn. Mer information finns på http://www.taralaya.org/.

Andra platser inkluderar den indiska institutet för astrofysik, ISRO satellitcentrum, Raman Research Institute, Indian Statistical Institute, Central Power Research Institute, National Institute of Advanced Studies, CSIR Centrum för matematisk modellering och datorsimulering, Indian Institute of Management - Bangalore, Indian Institute av IT - Bangalore, Institute of Bioinformatics och tillämpad bioteknik, Centrum för utveckling av Advanced Computing and National Institute of Mental Health & Neuro Science.

Kort sagt, Bangalore är platsen att åka till Indien för post-examen eller högre.

Arbete

Icke-indianer

Med lite hårt arbete och uthållighet hitta ett arbete är fullt möjligt i Bangalore. De flesta av de lediga tjänsterna finns på IT-området men inte nödvändigtvis IT-baserad. Flera ex-Pats göra marknadsföring, kvalitetssäkring, accent utbildning och översättning bland annat. Alla jobb i Indien kräver antingen ett företag eller sysselsättning visering som skall produceras utomlands och sponsras av den hyra företaget. I allmänhet lönen är mycket hög jämfört med de lokala indiska lön. Internships i allmänhet betala runt Rs.10000-Rs.15000 per månad medan heltidsarbeten genomsnitt mellan Rs.30000-Rs.50000 per månad plus flyg och boende. Det bästa resurs för jobb är genom utlandsstationerad samfundet. Fråga dem men en bra plats att möta människor på söndag brunch på 5-stjärniga hotell eller de många kaféer i MG Road.

Köpa

Hantverksprogrammet

Chandi - The Divine Gallery, Shop No 12, First Floor, allmännyttiga Building, MG Road +91 80 4112-3590/41123610, med specialisering på indiska gudomliga siffror i alla medier. Påstår sig ha den största samlingen av Ganeshas i Bangalore. Högkvalitativt och lokalt prissatta varor, inga pushy salesmanship.
Den Cauvery Arts & Crafts Emporium, 45 MG Road, +91 80 2558-1118, är en stor butik som erbjuder ett brett urval av några av Karnataka bästa handgjorda produkter. Den carvings gjorts av Mysore sandelträ är en särskilt bra köp.
Central Cottage Industries Emporium, MG Road - En regering köra store främja traditionella indiska hand hantverk. Den CCIE har stora butiker i New Delhi, Bombay, Calcutta, Bangalore och Chennai.
Royal Arts & Crafts, 21 K.H. Road, +91 80 2248-4797 har ett synnerligen brett urval av silke mattor och papper MACHE produkter.
Karnataka State hantverk Development Corporation, 45 KSHDC Complex, MGRoad, +91 80 2558-1118 - specialiserat på Karnataka hantverk.

Kala Madhyam Store belägen i Benson Stan visa fall över 15 utsökt folk och tribal art målningar, hantverk från hela Indien, kläder för kvinnor och specialiserad på väggen väggmålningar. Besök: # 77 / 8, Nandidurg Road, (Benson Cross Road Corner, andra våningen, lägenhet nr 2, Benson Stan, Bangalore - 560 046. E-post: mail@kalamadhyam.org www.kalamadhyam.org

Böcker

The Strand bok stall, 1st Floor, Manipal Centre, Dickenson Road, +91 80 2558-0000,. Mest känd för den senaste utgåvor inom konst, design, arkitektur och alla i bra priser.
Gangarams, 72 MG Road, +91 80 2558-6743, +91 80 2558-7277. Fyra våningar crammed med böcker som gör denna bok lagra en av de största bokhandel i Indien.
Crossword, ACR Towers, opp. Gateway Hotel, Residency Road, 91-80-25582411 - 16 En varm plats för böcker av olika genrer kombinerat med vardagsrum, rymlig rack-musik och film avsnittet barnavdelningen och en kaffe sho-detta visar sig vara en underbar hänga läsa , Bläddra och shoppa.
Higginbothams, 68 MG Road, +91 80 2558-7359, +91 80 2558-6574 - ett bra urval av kartor, vykort, guider och romaner
Premier Book Shop, 46 / 1 Church Street, +91 80 2558-8570. Är en ärevördiga Bangalore institution som har böcker på alla tänkbara föremål bokstavligen staplade från golv till tak. Trots att butiken kan synas vara fullständigt kaotiskt, ägaren vet var varje del av sitt bestånd lögner - bara vara försiktiga med dem armbågar, en lätt puffa och hela stället kommer tumlande ner!
Landmark, i köpcentret Forum i Luskar Hosur Road, Koramangala, +91 80 2206-7777 / 78 / 80 - en modern bokhandel. Ett bra ställe att plocka upp den senaste publikationer. Hushållsapparater, CD-och DVD-skivor med musik album, dator-och videospel och filmer finns även på nästa våning.
Blommar, nära Coconut Grove Restaurang, Church Street, +91 80-2559733, +91 80-25320400 - För de sällsynta hårt för att få gamla böcker finns det 3 fulla våningar med dem och alla andra hand-bra skick och till låga priser . Du definitivt lämnar inte besviken.
Välj Bookshop, off Brigade Road Bakom Curzon Court Hotel, Brigade Road - Används för att vara den enda gammal bokhandel. Herr murthy, som driver bokhandel, är ett av de mest kunniga personer. Hans farfar startade bokhandeln. Han har också en samling litografier, målat glas målningar och samlare kopior av antika böcker.
Oxford Book Store, på Leela Galleria - Har några av de senaste samling av böcker och tidskrifter men inte erbjuder några rabatter. Den har en Cha Bar bifogade erbjuder 69 blandningar av te.
Tata Book House, på indiska Institute of Science, Malleswaram - Har en stor samling av tekniska böcker, som den erbjuder en platt 20 procent rabatt. Massor av böcker i ett litet rum. Också värt att besöka bara för att det är i IISC.Bangalore Boka butik, den 17 kryss, Margosa Road Malleswaram har ett brett utbud av böcker om tekniska och andra böcker spridda över 5000 kvm fts.This är en av de bästa ställena att köpa böcker på Malleswaram. Denna ägs av samma personer som kör Tata Book House, ovan.
Streelekha, Detta är en stor bokhandel att undersöka feministisk litteratur och aktivismen som är producerad i Indien, liksom andra texter om forskning och arbete indiska icke-statliga organisationer. Stämningen är avslappnad och inbjudande. Den bokhandel som ligger vid 33/1-9, Thyagaraja Layout i Jaibharath Nagar, telefon: 91 80 25492783.
Sapna Book House, Detta är en stor bokhandel den 3 Main Road, nära Kamat Yatri Nivas, Gandhi Nagar. De har också filialer i tre andra platser Sadashivnagar, Jayanagar och Indiranagar. Sapna Book House ger också online-boken levereras via http://www.sapnaonline.com.
Fusion Rental, första gången i Bangalore, företag som erbjuder en tjänst på nätet uthyrning av böcker och filmer. Stor samling av både böcker och filmer på ett ställe. Gratis Hämtning & leverans i hela Bangalore. http://www.fusionrental.com
The Bookworm, Detta är en liten användas bokhandel i en av de genom-köer vinkelrätt mot Brigade Road. Bra fynd på begagnade och nya böcker finns här.

Elloor bibliotek, cirkulerande bibliotek som har ett brett sortiment av skönlitteratur och facklitteratur böcker, inklusive nya titlar. Tillhör Blue Cross Chambers på Infantry Road, nära Commercial Street. Kräver medlemskap som inkluderar en deposition.

Shopping

Bangalore ger en rad olika alternativ för shoppare. Man kan köpa många saker alltifrån kläder till elektroniska varor och fordon. Att vara en IT-stad, Bangalore erbjuder alla slags tjänster, men man kan hitta saker att kostnader uppstår.

Många besökare kommer till Bangalore söka bara för sandelträ carvings och siden saris och så missa de verkliga Bangalore shoppingupplevelse. Här är en låg ner på shopping - Bangalore stil:

The MG Road / Brigade Road område är det mest populärt ställe för turister, och dessa två vägar är fyllda med butiker av alla slag, vare sig det traditionella hantverk eller den senaste västra slitage.

Bannerghatta Road en ledsam syn det brukade vara … men nu är det mycket bättre .. och du har “Grasshopper” ett utrymme som uppvisar kläder design från det mest experimentella formgivare i Indien och även presenterar andra idéer - lighting design, produkter, teater , Musik - ett öppet utrymme för yttrandefriheten! och om det är för tråkigt, man kan hålla drivande och du har tusen sätt att du kan njuta av naturen och de otaliga resevoirs strewn hela område - du kan fortfarande hitta din alldeles egna privata tillflyktsort. Njuta av

Brigade Road brukade vara där brittiska soldater köpte sina behov. Idag Brigade Road är centrum för Yuppie Bangalore; du att se horder av studenter på väg när som helst på dygnet. Några av butikerna på Brigade Road inkluderar: Planet M, Louis Phillipe, Pepe Jeans, Levi’s, Lee, SanFrisco Jeans, Nike, Titan bara för att nämna några … Det finns också många matställen på vägen och på sidan av vägar som leder bort från Brigade väg, så att du kan tanka dig själv för shopping! Det är din snabbmat butiker: KFC, Pizza Hut i andra änden av vägen och många caféer inklusive de indiska Kaffe Chain Cafe Coffee Day. Innehåller också ett Tattoo studio

Commercial Street ett arv från det brittiska är en annan shopping mekka som säljer internationella märken parallellt med lokalt producerade varor. Commercial Street har mer av en basar känsla än Brigade Road. Det är dessutom känt för sin kroppspiercing centers. Priset på varorna här är mycket konkurrenskraftiga och det är ett bra ställe att ta ett fynd.

Köpcentra i Indien är en ny företeelse, den första öppnades redan 1999, sedan dess har det skett en boom med malls runt varje hörn i storstäder. Bangalore är inget undantag! Här är listan över de stora köpcentra i Bangalore, men se upp att det finns åtminstone ett dussin i planering och byggande stadier!

Forum Mall - Forumet på Hosur vägen är i den exklusiva förort till Koramangla, snabbt på att bli en central shopping navet i Bangalore. Det är det största köpcentret i Bangalore, omfattar ett område på 6,5 miljoner kvadratfot av butikslokalerna. Återigen liksom andra shoppingområden kan du hitta allt på forumet, höga internationella märken som Tommy Hilfiger, Swarovski Kristaller till traditionella indiska Khadi kläder på Khadder. Andra märken med butiker inkluderar: United Colours av Bennetton, Pepe Jeans Storbritannien, William Penn, Wrangler Jeans, helgfirare och naturligtvis Nike. Forumet innehåller kläder från internationella märken samt haute couture butiker inklusive: Senap, Isis, B och Chai shop. För böcker rakt till Landmark och enorma butiken finns allt från böcker till parfymer och musik. På översta våningen i gallerian hittar du en PVR multiplex som omfattar 11 biografer. För äta det finns allt, Snabbmat Cafe Coffee Day och en food court med världens kök inklusive: kinesiska, vietnamesiska, mexikanska och italienska och indiska. Inte att missa är det indiska köket i Sahib Sindh Sultan och den brittiska stilen pub, Firangi Pani. Så det är ett forum för all din shopping behöver under ett tak! Dess bara måste se, särskilt utanför.

Garuda Mall - som ligger på hörnet av McGrath och kommissariatet Vägar, är den nyaste och den näst största köpcentrum i Bangalore.

Bangalore Central - Öppetider runt samma som Forum, Bangalore Central är mer av ett stort varuhus än en galleria med olika återförsäljare.

Safina Plaza - är försäljningen kapitalet i Bangalore, som ligger på Infantry Road. Varje vecka finns det försäljning pågår av något slag. En vecka kan det vara heminredning och nästa Herrkläder. Bra ställe att hitta några fynd. Många utställningar hålls också här, även om det finns återförsäljare även här. Så för tysta shopping komma hit. Sitt bästa för att besöka under slutet av säsongen försäljning eller under festivaler.

Livsstil - Det två våningar butik ligger på Victoria Road i hjärtat av den nya gallerian shoppingdistrikt med malls gillar Garuda Mall, Bangalore Central-och Globus, alla inom bekvämt gångavstånd och var en av de mest uppskattade butiker tills malls kom längs . Det är ett lätt ställe att shoppa när du inte vill ha alltför många alternativ för att förvirra dig eller när du är trött och vill inte gå in alltför många butiker - du kan få allt under ett tak här. Bra för kläder, kosmetika, klockor, smycken, skor etc. Du får också stilrena möbler och andra hem och lever ex för ett anständigt pris.

Sampige Road, Malleswaram trött på att gå till Mall, och hänge i fönstret shopping.Try Sampige Road. Sampige Road är hjärtat av Malleswaram och ansluter Sheshadripuram att IISc.Sampige Road är ca 2 km, har ett stort utbud av butiker som säljer böcker, elektroniska ex, silke sarees, hantverk, trasa material, hinduiska Pooja material, godis och alla triviala saker du kan köpa på jorden. Prova också Malleswaram 8:e kors på Sampige väg för en pulserande shopping experience.Sampige Road är också hem för bästa blomma marknaden och frukter marknaden i Bangalore. Om du är trött på att gå till enskilda butiker kan du gå till de bästa avdelningar butiker i Bangalore gillar Fabmall, foodworld, Nilgiris.

Marathahalli Main Road och fabriksbodar Ligger på avstånd från centrala Bangalore, är Marathahalli. Den viktigaste vägen i denna förort är nu ett paradis för factory outlets för alla större märken: Nike, Adidas, Pepe Jeans, Killer Jeans, Louis Phillipe, Levi’s, Reebok osv. Du kan räkna med priser här för att vara billigare än i köpcentra, åtminstone 20-30% prisskillnad men kan vara upp till 50% billigare när det kommer till några av de större denim märken! Som om Indien inte var billig nog. Trots detta är det bästa stället att gå till för factory outlet-shopping, det finns mindre fabriksbodar spridda över hela staden. Också se upp för försäljning som innehas av de största märkena för att bli av säsongsslut lager, de är ofta reklam i tidningar eller titta efter skyltar på större vägar.

Metro köpcentrum Nära Yashwanthpura järnvägsstationen och ISKON templet.

Affärer

Bortsett från de många köpcentra som har som ägt Bangalore med storm, det väsentliga inslag och själ i staden kommer fram i dess otaliga små och unika butiker som finns över hela staden, vanligtvis tucked away though. Har försökt att lista de måste kolla in butiker ..

Levitate - Indien i ett rum, 100 Ft. Road Indiranagar, Tel: +91 80 64528190 / Mob: +91 9845317776, e-post: levitateindia@gmail.com. Silver & kostym handgjorda smycken, Bohemian Apparel, indisk kitsch, Amazing Life & Style Tillbehör till otroliga priser! Alla i 1 Room! C / o 100 Ft. Boutique Restaurang, 777 / 1, 100 Ft. Road, Indiranagar, Bangalore-38

Native Place, Bakom Museum Road Post Office, Museum väg. — Massor av intressanta varor, hantverk som görs av icke-statliga organisationer, c / o det enda ställe Restaurant.

Ett G - Hatworks Boulevard, Cunningham Road. Tel: +91 80 41231231

“Ambara”, Ulsoor Sjö. Tel: +9180 25572829 - kläder, smycken, keramik, växter från indo-amerikansk hybrid & a lovely little café träffande kallas Secret Garden, tucked away på baksidan!

Marmalade, Adj att Spratt Salon, Magrath Road, Tel: +91 80 41221814. Massor av prisvärda unga designerwear.

Arnav, Tel: 2656 8416/99860 01216,. Den pittoreska lilla smycken butik med adress Ashoka pelaren Jayanagar gör för mycket intressant smycken köper, en rad antikvitetshandlare, restaureras, samtida och fusion smycken finns till försäljning. De kan hjälpa dig att designa ett smycke som passar dina behov, en egen smycken konsult kan hjälpa dig att välja dina smycken.

Musik och film

Habitat, “film och musik”, Church Street, Off Brigade Road är liten jämfört med andra återförsäljare musik / film butikerna, men en njutning för älskare av bra musik, särskilt jazz. Har ett bra och varierat utbud av DVD-skivor för hyra också, även om medlemskap är för närvarande stängd.

Äta

Hotel Empire, Church Street, & 2 andra platser på Center Street och Koramangala,. 10 am - 3 am dagligen. Serverar indiska, kinesiska och Mellanöstern köket tills sena natten. Prova Butter Chicken, Chicken Kababs och Parathas. budget.

Bangalore är långt från havet, och som sådan kvalitet skaldjur kan variera. Vissa av de högre slutet och populära skaldjur platser hantera det här bra, men utländska resenärer kanske vill trampa lite försiktigt.

Budget

Bangalore bokstavligen har hundratals snabbmat lederna tjänstgör söder indisk vegetarisk mat. De brukar identifieras med små runda stål tabeller och Diners stående runt dem med mat. Dosas, idlis, vada, ostmassa ris, Vegetabilisk Pulao, ris med Sambar, citron ris är vanligtvis standard fare. Kvaliteten varierar kraftigt, eftersom de flesta av dem svarar arbetande människor.

Janani, JPNagar.It är en perfekt plats att ha frukost, lunch och middag kan du få overksamma och Sambar för skivor. 8 / - och en kopp te för skivor. 6 / -. Du kan ha en norr indiska hjul Curri för skivor. 12. Om du vill ha bra Punjabi mat, gå en trappa upp och får ett bra måltider under skivor. 150

Anupams Coastal Express, Shivanand Circle .. Om du vill smaka ett riktigt bra havs mat, ni borde gå till detta rum. De gör fantastiska fiskrätter. Neer dosa med kyckling Pulimunchi, Kori hjul och kyckling Ghee Roast är några saker som du skränande missa.

Hotel Empire, Church Street, & 2 andra platser på Center Street och Koramangala,. 10 am - 3 am dagligen. Serverar indiska, kinesiska och Mellanöstern köket tills sena natten. Prova Butter Chicken, Chicken Kababs och Parathas. budget.

Fanoos. Angränsande Johnson marknaden, off Brigade Road. En av de bästa lederna för att få Sheekh Rolls i Bangalore. De kommer i olika storlekar - sheekh rulle, sheekh jumbo, sheekh mambo, sheekh Rambo och sheekh sambo - det senare som är nästan 2 inches tjocka. Det finns andra alternativ liksom kyckling, fårkött och paneer rullar liksom kababs och Shawarma. Rs. 30-100 per capita.
Mavalli Tiffin Room, 11 Lal Bagh Road, +91 80 2222-0022, +91 80 2222-1706. En av de mycket gamla traditionella breakfast ställen i Bangalore. Det finns några personer som har med deras frukost i MTR vardagen för de senaste 15 åren. Stängt mellan 2,45 och 3,30 PM. Räkna med en lång väntetid på helgerna. Traditionell 12 Kursen Karnataka luncher finns också tillgängliga här för runt Rs.90 per capita. Advance reservationer rekommenderas på helgerna. Deras Rava idlis, Dosas och Bisi Bele Bath är utmärkta. Det har bibehållit sin utmärkta kvalitet genom åren och är mycket berömd. Det är på vägen vinkelrätt mot Lal Bagh viktigaste gate.
Nya Shanti Sagar. Detta är en någorlunda pålitlig kedja av södra Indiska restauranger. Filialer utspridda över hela staden, särskilt i Koramangala 80ft väg, Jayanagar, Domlur mm skivor 50-200.
Den Adiga kedja av restauranger i området söder om Bangalore. Framträdande bland dem är de förband som ligger i: Jayanagar 4:e Block, ta vägen inför BHS första klass College, Basavanagudi. Här är listan: Adiga’s Park 585,10 th Main, 42:a kors, 5th Block Jayanagar. 2. Adiga s Foodline, 502,40 th Cross, 8: e blocket. 3. Adiga s Delikat, 105, Dickenson’s Road, Manipal Centre. 4. Adiga’s Majestic, bredvid Fkcci Bldg, KG Road. 5. Adiga s Nalapaka, Opp.to HSBC Complex, Bannerghatta, Arikere
Sree Krishna gemensam lite längre från vägen mellan Lalbagh Westgate med Basavanagudi.
SLV kedja av restauranger. Framträdande bland dem finns i: Banashankari 2:a Stage, mittemot BDA park och en i JPNagar fas 2 nära Ragigudda Temple
Vidhyarthi Bhavan, strax utanför Gandhi Bazar i Basavanagudi - en gastronomisk tillflyktsort - som erbjuder några av de bästa Masala dosa i världen! Denna pittoreska lilla ort är så berömd att den har inte ens brytt sig om att ändra den ålder gamla underteckna board! Kom i tid till frukost, det finns alltid bee-line för platser att sitta.
Hotel Janatha, 8th Cross Road, Malleswaram - Gör några av de bästa vada Sambhar och Masala dosa i stan.
Corner House, Residency Road, BTM Road, Koramangala, Airport Road, Marthahalli och Shivananda Circle är en av de bästa glass parlours erbjuder en mängd behandlar. Deras berömda “Death by Chocolate” är ett måste för alla som älskar choklad och har uppnått en kultstatus. Kan vara svårt att hitta en plats under högtrafik och du kan finna dig själv att “uppmuntra” av personalen att lämna snabbt när du gör.
Central Tiffin Room, Margosa Road, Malleswaram - En annan milstolpe hotell, dela ut någon gudomlig “Benne Masala dosa”, som bokstavligen smälter i munnen.
Upahara Darshini, om DVG väg, Basavanagudi. En annan av Bangalore är nytt hittas Darshinis dela ut top notch Masala dosa och vada Sambhar
Lake View Milk Bar, MG Road. Tel: +91 80 2558-7410 - utmärkt glass, klubb smörgåsar och hamburgare.
McDonalds, Forum Mall, Koramangala - inte räknar med att hitta några nötkött ex.
Kentucky Fried Chicken Indiranagar serverar god kyckling och snabbmat.
Shiv Sagar, Narayan Pillai Street, Off Commercial Street. Tel: +91 80 509-8892 - Försök inte få skjutas upp till den plats! Det är ett bra ställe att äta.
Coconut Grove, Church Street - prova appams och Kerala parottas med en kyckling källa skålen. Deras lunch erbjudande för 80rs är också riktigt bra. En ganska bra val för prisvärd kvalitet skaldjur. Coco-Grove utomhus öl café “utvidgning är också värt en titt.
Koshy’s, St Marks Road. En Bangalore institution, avtjänar ett hum om västra favoriter tillsammans med den vanliga södra Indiska biljettpriset i en bohem-till-Indien atmosfär. På helgerna, de tjänar upp fet Western-style breakfast, inklusive omelettes och Bombay Toast. Appam och Stew är deras söndag frukost särskild och en måste äta. Sväng höger vid ingången till den dyrare AC room. Rs 50-200. Smoky, med långsam service, och inte särskilt rena Koshy fortfarande har massor av karaktär och historia men få svårare att motivera sina skyrocketing priser.
KC Das, St Marks Väg och kyrkan St Den mest berömda Bengali godis butik i Bangalore. Stanna här för oändliga variationer på rasgullah.
Udupi Garden, 16: e Main BTM Layout. Enkel Udupi restaurang. Serverar mycket bra söder indian rätter i nominellt värde. Serverar även norr indisk mat.
Nandini, Andhra snabbmat kedjan tjänar några utmärkta biriyani och kyckling rätter
Shezan, om Lavelle Väg och Cunningham Road, +91 80 22249319 +91 80 22249667 +91 80 22287895 +91 80 22262195, föreslår indiska, kinesiska och Continental kök med bra meny val där nötkött, fisk, räka, fårkött och kycklingkött är tillgänglig. Excellent biffar.
Savera Tea Shop. 24-hour tea butiker nära Russell marknaden i Shivajinagar och på MG Road. Bra ställe att gå till en kopp te i de döda i natten. Serverar te, Suleimani te och en mängd olika kex. Rs. 3-15
Kanti godis. KG Road, Majestic, Malleswaram Circle, RT Nagar. Mycket bra samosas, kachoris och norra Indiska sötsaker gillar rasmalai. Snabbt växande kedja, så det finns många filialer över hela staden nu, som tjänar parathas och andra livsmedel också. Den viktigaste grenen i Majestic är det bästa, och tjänar bara samosas, kachoris och godis. Rs. 10-50 per capita.
Kohinoor, Brigade Road. Serverar mycket prisvärd Kerala muslim stil mat.
Java, i G block av Diamond District lägenhet komplexa i Kodalli på de gamla Airport Road, är en dold pärla som serverar buffé lunch och middag för Rs 150. Den buffé består av både nord och syd indiska rätter och mat för både vegetarianer och icke-vegetarianer. Reasonably priced a-la-carte-utbud finns tillgänglig utanför lunch och middag timmar.

Nöjesliv

HOT Wok - # 297.100 Feet Road, Indra Nagar. “Det är inte en restaurang, det är en livsstil.” Man serverar god mat i en trevlig stämning. R 150-500
Sue’s Food Place - Krishna Temple Road, Indira Nagar - Det är en karibisk stil restaurang som drivs av Sue. Den har en utmärkt buffé. Alacarte menyn finns också på vissa dagar. R 200-500
100ft Restaurang - 100 Feet Road, Indra Nagar. westernized matlagning, men framför allt bättre än någon annan pasta serverar restaurangen i området. Restaurangen är lite av en hybrid, som en butik / restaurang. rs 300-500.
Ebony, MG Road. På 13: e våningen i tallest byggnad på MG Road, detta stilfulla matställe erbjuder utmärkt kväll utsikt över staden. Service är lite långsam, men den stämning gör det värt att vänta. Boka framåt mot en terrass säte. R 200-400
Little Italy, 100 Ft Road, Indiranagar. En chic italienska vegetarisk restaurang, faddish och over priced. Ibland personal stängs av luftkonditioneringen om tabeller är mindre än hälften fyllt!
Det kinesiska fastlandet, Church Street, +91 80 2227-7722, 2224-5864. Medel kinesisk mat. Bra, ganska autentisk mat och utmärkt service. Serverar en anständig lunchbuffé. Ny outlet på 100ft Road, Indiranagar. R 500-800.
Sahib Sindh Sultan, Adress: Level 2, Forum Mall, Hosur Road, Koramangala, Tel: 22067878 Train-teman restaurang med en läcker, upscale menyn. Det är tänkt att visa NWFP bra. Deras Kakori kebab är utmärkta. Den fungerar också vin med mat. Räkna med en lång väntetid. Eller boka i förväg och roama runt mall eller skaffa dig ett par drinkar från angränsande Firangi Paani. R 150-500
Samarkand, Gem Plaza, 66, Infantry Road, +91 80 4111-3366. Nordvästra gräns mat i en kitschy atmosfär men maten är bra. Du måste boka på helgerna. R 300-600.
Shiok Far-östra Cuisine, 2nd Floor, # 12 CMH Road, Indiranagar, +91 80 4116-1800,. Denna restaurang erbjuder några av de mest autentiska Sydostasiatiska / thailändsk mat i Bangalore. R 150-500
TGI Friday’s, Carlton Towers & Airport Road - Ta inte för billiga indiska priserna. Men Happy Hours på kvällen ska ta igen det.
Pinx, Manipal center. Ett bra ställe för frukost, lunch-och middagsbuffé. Rs 200-400 per capita.
Entrédörrar, PU-byggnaden, MGRoad, Open Air, multi-cuisine nord-indisk mat. Matlagning tekniker går tillbaka till den oberoende epok som erbjuder den unika taste.Great utomhus ambiance i mitten av Central Business District. Rs.125-750
Le Rock Pub Café, Rest House Road,, +91 80 41231001, Hot Coffee till kyld Kingfisher öl på kran awesome cocktails och även hand rullade Havanna Cigarrer från sallader, smörgåsar, Jacka bakad potatis till Entree’s.LRC erbjuder också en Oxy Bar Bangalore första. Ett måste för varje turist som besöker denna stad. Överkomliga priser.
Mugen, 100 Ft Road, Indiranagar, http / / mugen.co.in, +91 80 41481414 / 9945300004. Bangalore nya fina restaurang med en orientalisk touch, Mugen lovar dig en oförglömlig resa genom en värld av smaker från Indonesien, Thailand och Kina … där exotiska och autentiska rätter tillagade med färska råvaror och serveras i en verkligt hisnande miljön lovar dig en perfekt kulinarisk symfoni i Fjärran Östern!

Stadsdelar

Bombay Post, Airport Road, bredvid TGIF - Menyn för Bombay Post sammanför de olika smaker som utgör Bombay’s crowded tallrik. Dessutom är restaurangen också specialiteter från Lucknow och Amritsar. Så du kan välja från gatan mat vilja chatta och kulfi, förrätter såsom Shahi rullar, kababs, eller en huvudrätt bestående av kyckling, fårkött och skaldjur delikatesser.
Blue Ginger, Race Course Road. Denna high-end vietnamesiska restaurangen har en naturskön miljö och fantastisk mat. Du kan bli chockad av räkningen, though. Precis bredvid dörren till Blå Bar.
Cafe Mozaic, 41 / 3 MG Road. Western-style dining i en avslappnad atmosfär med några pool-side sittplatser. Söndagar före 3:30 PM, finns det en all-you-can-eat/drink champagne brunch för Rs 1000.
Gräshoppa, 45 Kalena Agrahara, Bannerghata Road, +91 80 2659-3999. Nyberedda syv naturligtvis måltiden serveras på bordet. Reservation krävs. Stängt på måndagar. Prix fastställs.
Leela Palace har flera upscale restauranger. All-you-can-eat/drink brunch på söndag är skivor 2000. De har fyra restauranger, Citrus Lounge, Zen, Library Bar och Jamavar.
Monsoon är en 24 timmars café på Park Hotel i Gamla Madras Väg och bredvid Taj Residency. Den erbjuder en uppsjö av Continental rätter, Indien, Sydostasien och Medelhavet. Perfekt plats för privata aktörer.
Sunny’s på ambassaden Diamante, 34, Vittal Mallya Road. +91 80 5132 9366 / +91 80 5132 9391 / +91 80 2212 0496. Om skivor. 1200 för en tre-rätters middag för två, exklusive dryck. Bland de bästa restaurangerna i Bangalore. Prova det utmärkta utbudet av förrätter med fantastiska såser och pasta med en flaska Grovers är att dö för! Rekommenderar också Hot smörgåsar till lunch-tid högtid. Ägs av en indisk film director.
Den Raj Pavilion ITC Windsor Manor, Golf Course Road. 24-timmars restaurang som erbjuder en smak av det brittiska Raj. Anglo-Lucknowi, Fjärran Östern och Continental kokonst serveras. Bland de bästa i Bangalore.

Regional Cuisine

Tijouri. North indisk restaurang inuti Hotel Atrium.
Kamat Yatrinivas, Gandhinagar. Serverar särskilda N Karnataka måltider med jowar rotis. De har nu en filial på Bull tempel väg där de har lokala konstnärer utföra när man har middag.
Kadambam. Äkta Iyengar köket alltifrån Puliogare, Sakkare Pongal, Thayir Sadham, naturligtvis Kadambam, och en lång rad traditionella Iyengar godis. Det har två filialer, en på Bull Temple Road, nära Ramakrishna Ashram och en annan strax utanför Väster om Ackordinstrument väg, nära Modi öga sjukhuset i Rajajinagar.

Continental

Örter & Kryddor, On 80ft rd ovan Planet M, 100m norr om Reliance Fresh. Great pasta, pizza och desserter.
Casa PICOLA, har intressant, läckra italienska och kontinental mat i en avslappnad atmosfär. En gammal favorit för många lokalbor, det har några få grenar.
Spiga, 76 / A Vittal Mallya Road, +91 80 22996781.
Vänner Fast Food, Jyoti Nivas College Road, Koramangala. Great Conti mat på college priser. Casa PICOLA fans kommer att gilla det här.
Cafe Y, Langford Road, +91 80 511-44561. Amazing Sizzlers och biffar, trevlig stämning.
Indi Joe, 1 Airport Road, +91 80 4111-3636, +91 80 4112-1234. Erbjudanden fondue, pizza, biff och mexikansk mat. Deras lunchbuffé är bra.
Rendezvous, 80 Ft Road, Koramangala. Nära Barista och Maharaja Hotel.

Maharashtrian Food

Kollapuri’s, 429/31 30:e Cross, 4th Block Jaya Nagar, ☎ 080-41211693, 26535207.

En officiell Maharashtrian hotell som drivs av Savaji.It tjänar bhakri, Chapati och “Sheckle Edme” särskilda Savaji fyllda hjul med kryddig sabjis.

Rajvardhan Foods, 1291 25th Main Road, 9th Block Jaya Nagar East, ☎ 080-26540132.

Mest känd för sin Vadapav, Sabudana vada, Khichdi. Det erbjuder också bhakri, Chapati.

South Karnataka

Karavalli, Residency Road, +91 80 2558-4545. Mangalorean, Goa, Karwar, och Kerala style cuisine.
Konkan, 6: e kryss, 6th Block, Koramangala, +91 80 2552-1530. Mangalorean och Goan style cuisine.
Vidyarthi Bhavan, 32 Gandhi Bazaar, 91 80 2667-7588. En annan mycket gammal och traditionell frukost, enbart känd för sina Masala dosa. Liknar MTR kan du hitta personer som har varit med frukost här sedan urminnes tider.
The Palms, 33 Church Street, +91 80 2559-7172. Mangalorean, Coorgi och Malabari stil.
Janatha Hotel, 8th Cross, Malleshwaram. Ett annat bra ställe, känt för sin Butter Masala Dosas och Vadas.
Halli Mane, 3rd Cross, Malleswaram. Verkligt äkta och top notch traditionella Kannada fare
Kamath Yatrinivas … Majestic, autentiska Mangalorean måltider
Kamath Lookaruchi …. På Mysore Road precis innan Channapatna … fantastisk mat och ambience.Authentic mangalorean måltider
Upaahara Darshini …. Den av bangalore äldsta livsmedel leder. Amazing dosas

krishna darshini .. vasavi Temple Street, basavanagudi erbjuder kopior av mtr: s delikatesser, damn rimlig
kudla .. för sea-food, bifogas Ramashree bekvämligheter serverar utmärkta rätter.

Bengali

Bangaliana, 355, 1: a B-Main, 7th Block, Koramangala, Tel: +91 80 2571-1058 - Authentic Bengali Delicacies Restaurang, Take-away, Catering. Specialitet: fisk, fårkött kyckling och naturligtvis godis.
Sonar Bangla, 88 / 1, Shubh Arcade, 1: a våningen, 16: e Cross, Margosa Road, Malleswaram. Tel: +91 80 336-7622 - Restaurangen åtar beställningar av autentiska Bengali mat för finsmakare som tycker om en hel måltid och även levererar det vid hemförsäljning. Fisk anses helig i kuststaten och konsumeras allmänt. Så, all fisk älskare kan ta hjärtat som den icke-vegetarisk mat levereras, men inte serveras i restaurangen.
6 Ballygunge Place, 1F., 612, 12 Main, Indira Nagar. Det har varit rankade bästa bengalsk restaurangen genom gånger livsmedel guide bangalore. Det fungerar utmärkt fisk, sandskädda Chingri och Luchis. . Priserna är något på högre sidan. Kan kosta runt Rs 1000 för två men livsmedelskvalitet är bra. Ägarna har lagt till Calcutta stil Chaat på övervåningen också nyligen.
Kanel, CMH Road.
Bhuchu’s, 80ft Road.
Thontiz, 180ft Road.
36 Chowringhee Lane, 100ft Road, BTM Layout. Opp Reliance Fresh.Tel: +91 80 4124-0979 - Authentic bengaliska köket.

Andhra

Bheemas, Church Street, Off Brigade Road, “mat” här är till-die-for! Varje maträtt är utformad till fulländning av sina kockar i strikt Andhra tradition. Om du har penchant för krydda denna plats är avsedd för dig.
RRS, Off Brigade Road, en renovering av veteranbilar RRS, det roliga fördubblar här med dubbla storeyed restaurang, en servering Andhra och de andra Hyderabadi kök. Det finns också alkohol, desto större anledning att skämma på en lördag eftermiddag.
Nagarjuna Chimney, Residency Road, Near Old Galaxy Theatre, Jayanagar 3:e Block, Nära ICICI Bank, möjligen har några fler grenar elsewehere i Bangalore. Den Biryani är nästan intoxicating, för att inte nämna deras “mat” som serveras rituellt på banan blad. Nå tidigt för lunch, för det finns horder i de väntar alltid.
Nandhini Palace, Koramangala, Nära BDA Complex,. Mycket smakrik och kryddstark mat.
Nandhini Palace, Devasandra, BEL Road, RMV 2:a Stage.
Sridevi, Indiranagar

Tamil

Krishna Cafe, Koramangala. Traditionell Chennai stil mat. Dosas, idlis, idiappam och liknande med giltig Tamil Sambar och chutney. Vill notera att denna plats är vegetarian-only, though. En vegetarisk måltid kostar omkring 80Rs här. De flesta av de franska expats äter här.
Ponnuswamy, Koramangala. Äkta södra Tamil Nadu mat. Prova Biryani och sukka yngel här - mycket bra pris! Ingen alkohol eller rökning. Även vid Residency Rd., Bredvid Imperial Hotel.Tel: +91 80 41511919
Pongal, Jivan BIMA Nagar. Tamil Nadu mat - Massor av dosa sorter, parotta med Kurma är goda. Ambience är inte så bra, men detta rum är för dem som behöver en snabb bita utan en stor nypa i plånboken.
Anjappar Restaurang, # 50 100 Feet Road 4th Block, Koramangala, Bangalore - 560034
Annachi, 100 Feet Road, Indiranagar. Det tjänar både vegetarisk och icke-vegetarisk mat.

Snabbmat och glass parlors

U S Pizza, Church Street. Tel: +91 80 2559-9347 - Om du letar efter en västerländsk vinprovning pizza här är det närmaste du kan prova lamm-pepperonisalami.

Richie Rich icecream Parlor, med tre filialer runt om i staden, detta icecream Parlor har en mängd olika fysiska Icecreams, softies och många scrumptuous snabbmat poster såsom Pav Bhaji och vada Pav som kommer att lämna sina kunder en svältfödda på sina livsmedel. Prova Elvis Presley specialitet .. eller en trafikstockning eller Richie Rich Special. De tre platserna på St Marks R, Airport Rd. och Kumara Park East. Tel: +91 802226-9655.
McDonalds
KFC

Phalaamritha icecream Parlor, 8th Cross, 14 / 1 West Park Road, Malleswaram Tel: 6567 5755

Serverar 25 slät hemgjorda Ice Cream Aromämnen tillsammans med hälso-drycker, Yummy sorter av Kulfi s, mjölk Skakningar, Ice Tea, Ice Cream nyheter och läckra Chaats.

Corner House, 1 Airport Road. — Om du söker det bästa desserter i stan. Den “bruna bomb” och “heta fuskverk” är ett måste. Inte en plats för kalori counters.

Yogi’s, # 86,21 st Main, Banashankari 2:a Stage. — Om du letar efter läckra Burgers måste du besöka Yogi’s. Den “Sakkat Burger” och “Sakkat mexikanska” är ett måste. Brett utbud av hamburgare, smörgåsar, glass, skakar och sundaes tillgängliga.

Tel: 9845849025/9845397363

Indiska

Bay Leaf, Raheja Arcade, mittemot Forum Mall, Kormangala - Ett riktigt trevligt ställe med rimliga priser.
Queens, Church Street, mittemot Amoeba - liten restaurang men god mat till rimliga priser.
DALFRYDAY, Banerghatta Road, nära IIM-B, förutom HSBC Bank och framför Fabmall - Nu öppet, tjänar mycket bra North indiska icke vegetarisk mat i en fin stämning.
Rasilas, JP Nagar 7 Block, nära Brigade Gardenia och Millennium - Nice ställe med mycket fina kök
Mast kalander, Bannerghatta Road har mycket fina norra Indien köket. Det är mycket prisvärd. Det finns en namne i Indiranagar också.

Italienska

Fiorano Ristorante / 63, 100 ft Road, bredvid sukh Sagar, 5th ett block, Koramangala. +91 80 25534231. Lätt att missa körning av men nästan säkert den bästa italienska restaurangen i Bangalore Incredible mat, men entrees kommer du tillbaka Rs.300-600.
I-Talia, The Park, M.G. Road. Tel: +91 80 2559-4666 - Dyrt men bra.
100 ft Boutique, 100 ft Road, Indiranagar - mat och dryck är ganska bra, prissättningen är jämförbara med de flesta kontinentala restobars. Den bästa delen åt det är att dess ett Boutique Restaurang, vilket innebär att du kan shoppa, i väntan på middagen att komma fram, även efter 9pm, vilka är då de flesta andra butiker som ligger nära i Banglaore. The Boutique hus många unga designers, och har också ett mysigt hörn kallas LEVITATE, som är en Shop-in-shop koncept som visar ett brett spektrum av eklektisk gatumode och handgjorda kitsch från hela Indien. Måste kolla om du är i Indira nagar. tel: +91 80 41501781/64528190
Little Italy, Nice vegetarisk restaurang i Indira Nagar - lite dyrt. God mat.
Via Milano, Nära Sony World, Koramangla - mycket dyrt äkta italiensk mat. 3 rätters måltid för 2 kommer att kosta i genomsnitt skivor 2000 /

Kinesiska

Aromas i Kina, Richmond Circle - förmodligen de bästa kinesiska i staden.
Shanghai Junction, No.8, Sri Sai, 60Ft. Road, G Block, Sahakarnagar, Bangalore - 560 092 Tel: +91 80 41744477 & 41744488

Det kinesiska fastlandet, 14, Church Street,

Bangalore - 560 001, Golden Lights, No.4032, 100ft Road, HAL II Stage, Indranagar, Bangalore. Tel: +91 80 25597722 och 65374579 så nära en äkta kinesisk måltid som du finner i denna stad. Utmärkt mat, bra service. En smula dyr.

Kerala

Claypot, Tippasandra - mycket välsmakande
Malabar Cuisine, MARATHA Halli Bridge - mycket välsmakande
Kairali, Nära Forum Mall, Koramangala
MAS, Madiwala, 2-3 km från Koramangala
Gokulam Mess, GM Palaya, 3 km från Indiranagar
Kerala Spice, Airport Road, nära Diamond District
Hotel Ruchi, Vignan Nagar
Kaayal, Jeevan Beema Nagar Road
Hotel New Malabar, Nära nivå kors, Kaggadasapura
Tharavadu, Bommanahalli, On Hosur väg efter silke styrelse
Priyam Restaurent, Jagadish Nagar, bakom BEML
The Paramount Restaurang, Koramangala, Nära Jyothi nivas college
Little Hem, Koramangala, 80ft väg, nära Wipro K2 kontor. — Mycket bra södra och centrala Kerala mat. Dålig service though.

Dhabas

Det finns få Dhabas catering för alla smaker. Både Södra och Norra Indiska fare finns på de flesta platser och är ren och billig. Ett särskilt omnämnande är grön park dhaba i utkanten på bellary väg och Golconda Chimney på flygplatsen väg. Prova Kyckling Kathi rullar och Biryani.

Några av de Dhabas i South Bangalore Kanakapura Road 1. Vänner 2. Queens domstol 3. Eden kåtor 4. Green Park

Prova Bobby-da-Dhaba nära Ulsoor Sjö. Ta en vänster sväng från MG Road - Trinity Circle och be om Gurudwara. Sluta din bil och få ner. Rätt bredvid den Gurudwara är Bobby-da-Dhaba. Även låga i ambience sin mat är ganska bra. Dess bara gränsar i en kö som går ner framför sjön och kan missa. Det i grunden tjänar paranthas, chaach, kheer och ett antal sidan rätter. Du kanske måste vänta ett tag Incase det är fullt. Så det bättre att gå lite för tidigt.

Dricka

Vad

Färska Kokosnötter är riklig i Bangalore, och vattnet sipped direkt från sadeln är ett friskt, roligt och billigt sätt att släcka den törst.
Som i många delar av Indien, yoghurt baserad dricka Lassi är lätt tillgänglig i Bangalore. Det serveras vanlig eller smaksatt med socker eller frukt, mango blivit en populär sådan. Lassi är särskilt uppfriskande en varm dag och är också mycket effektivt i kyla och lugnande magen efter en alltför kryddstark måltid.
Färsk lime soda, som erbjuds “sött eller salt”.
Kingfisher är den mest populära och allmänt tillgängliga öl i Bangalore. Det är vanligtvis säljs i 650 ml flaskor, lämpliga för utbyte mellan två eller tre personer. Anmärkning: indiska öl får innehålla tillsats av glycerol, som kan orsaka huvudvärk.

Var

Caféer
Cake Walk - # 297.100 Feet Road, Indra Nagar. Tasty och Yummy desserter Cake Walk plats
Cafe Coffee Day - finns hela Bangalore. Cafe Coffee Day platser i Bangalore
Barista - finns hela Bangalore. Barista locator
Kaffe World - finns hela Bangalore. Kaffe Världen platser

De tre ovan är Indiens svar på Starbucks och servera snacks, teer, andra drycker och kaffe av utomordentlig kvalitet.

Kaffe Workers Co-op - M.G. Road - en ärevördiga Bangalore institution, med servitörer i traditionella uniformer och kunder långsamt savoring den urgamla traditionen att dricka kaffe - men det finns bara två val av kaffe: svart eller white.Have några härliga “masala dosa” här.
BrewHaha - Koramangala - ett kafé som också erbjuder snacks och efterrätter. Men det bästa är att de har över 50 brädspel för spelare på alla färdigheter / ålder / grupp storlekar. En av de bästa platserna för gång-pass i Koramangala. Check out the nice BrewHaha webbplats.

Pubar och barer

Bangalore är hem för många pubar och barer - tjäna det den epithet puben City i Indien. Observera att på grund av nyligen polisen kraftåtgärder, pubar stänger kl 11:30 pm i de flesta fall.

Budget
De flesta barer och pubar i staden är något upscale, men många billiga restauranger serverar beer.and god mat

Nöjesliv
Pecos, Rest House Road. Denna 60’s retro pub är ofta fullsatt på alla tre våningar, inklusive pleasant roof-top sittplatser. Gratis popcorn vid varje pitcher öl. Korten finns för frekventa kunder som gör var tionde pitcher öl gratis, men du kanske måste fråga flera gånger för att få ett och få det uppdaterat.

Bear Joint Pub, Indira Nagar
Nasa, Church Street.

Tavern på The Inn, Museum Road.
Styx - De lät “Heavy” i heavy metal!
Purple Haze, Residency Road. Populärt för den klassiska rock som spelas där. Nu finns en ny Purple Haze off Hosur Road, Koramangala.
Sparks, Brigade Road förlängning, bredvid Brigade Towers.
Ego’s, Castle Street, off Brigade Road.
J’Cubez, Banshankari 2:a Stage, opp. BDA komplex - För alla dem rock lovers
The Bunker, off Residency Road.
Legends of Rock, 80ft Road, 6th Block, Koramangala. +91 80 41303232. Det enda pub i Bangalore som lever upp till sitt namn. Titta på Legends utföra i stort format TV. Dess mer än en pub dess en upplevelse.
Dewars, bredvid Cantonment railway station - vackra gamla bunglow …. långsam men charmig - utmärkta tapas sorts mat ingen musik! … tacka gud du faktiskt kan prata med folk du gå ut med - kanske bara försvinna mycket snart!
Opus, Palace Cross Road, nära Sankey Road, +91 80 23442580,. En kylda-out, ex-pat-friendly lounge med en stor uteservering rymden. Har karaoke på de flesta söndagar och onsdagar samt regelbundet livemusik och DJ dans nätter. Du kan behöva boka i förväg om temat nätter.
SOS och Bull n Bush 4th Floor, Garuda Mall,
Sultanatet Swing: “,” Fritt inträde, huvudsakligen spelar Rock, Retro, Heavy Metal och har en Video DJ.
Bull n Bush: Rs.500 / - täcka Charge, spelar Hip Hop, House och ibland Trance.
Le Rock Pub Café, Rest House Road +91 8041231001. Den senaste vattning hål i Bangalore. Rock musik över hela linjen säkerhetskontrolleras på stora plasma-paneler; varje låt kan inte bara höras, utan ses som bra. Kaffe, Kingfisher öl, drinkar, mat och Bangalore första oxi bar. Öppet från 10 AM till 11,30 PM.
Windsor Pub strax utanför Mount Carmel’s i Kodava Samaja Building, Vasanth Nagar. Ett litet ställe som serverar bara öl. Serverar god mat och trevligt för en familj utflykt. Men endast en begränsad tabeller!
Carpe Diem Church Street Dess en “Power Metal” Haven!
B11 Jayanagar 4:e Block, bredvid Cool gemensamma

Stadsdelar
De flesta hotell har spiffy barer med alla upptänkliga hopkok av drycker tillgängliga.

13th Floor, Barton Center, M.G Road. Gör en reservation.
The Strand, 100ft Road, Indiranagar. Gör en reservation. Startar med Retro Musik, spelar några bra hip-hop och hus mot slutet. Gör det känns som om du är i Goa.
Aura, Cunningham Road
Athena, Leela Hotel, Airport Road - stängs nära midnatt. Really populärt på de flesta av veckans dagar.
Blue Bar, Race Course Road - vanligtvis öppet förbi midnatt. På helgerna behöver du köpa drink-biljetter till 1500 rs att komma in. Drinkar om du se Joel gör dem. Officiellt har de ett par enda politik. Spontan dans sannolikt bredvid baren.
Kosmo, tidigare Cosmo Village på Magrath Road, har 3 separata områden inklusive terrass. 81, Ali Askar Road Cross, Off Cunningham Rd.
F-bar inne Le Meridien
Fuga den bästa platsen för House musikälskare, Richmond Town.
Firangi Paani, Forum Mall, Koramangala.
Geoffrey’s, Airport Road. Really nice place.
Tips, 5th Floor Bangalore Central, M.G Road. Tisdagar är Ladies Night.
Ibar, Park Hotel, M.G Road
Spinn, precis bredvid Brigade väg cirkel. Stänger tidigt på 23,30. Du måste betala en täckmantel ansvarar för 500rs att komma in. Attention! — Lördagar är part goers energi paradis med full-on house och en del hip hop mot slutet.
Taika, Church Street - vanligtvis öppet förbi midnatt och har ett stort dansgolv. 3 barer och en lounge. Entré varierar varje natt.
Tuscan Verve.
Vaayu, cool bar på den 5: e våningen av Eve Mall i Brigade road. Den har bekväm lounge sittplatser, och är utomhus, med några fina vyer över staden.

Sova

På grund av att efterfrågan vida outstripping utbud, bra hotell i Bangalore är vansinnigt dyra - med genomsnittliga priser pressar USD 500/night, det är möjligen den dyraste stad på jorden till en affärsman väntar ett västerländskt slag erfarenhet att sova i.Lyckligtvis priser i nedre delen av spektrumet är lite mer rimliga.

Budget

Ajantha, 22 MG Road. Bra enkla hotell med Veggie restaurang. Tel: +91 80 2558-4321.
Royal Lodge, SC Road, Clean rum och bekvämt att stadens lokala transporter liksom City busstationen och stadens järnvägsstation. Tel: +91 080 2226-6951 Web: royallodge
Sri Rama Krishna Hotel - i “Majestic området nära City Rail och busstationen. Rs.450 per natt får du en mycket säker enda med morgonen iskallt vatten, te / kaffe-TV, telefon på rummet och en bra uppfattning om på övervåningen. Men om du har problem med cockroaches, så kommer du antagligen vill titta annanstans där. Kontrollera även att du sätta mygga nettning som det finns öppningar som är omöjliga att stänga. Hotellet har även en mycket populär, stor restaurang som serverar South indisk mat. — Stängt för renovering i slutet av augusti 2006.
Shree Vaishnav Gujarati Samaj - precis bakom “Majestic Area” Nr Sapna bio, Kempe Gowda cirkel - ett tryggt och anständigt boende om du är där för en dag eller två. Kostnader endast 50 rs för en dag / säng. En trevlig matsal strax innanför den plats med gujarati mat tillgänglig. I närheten finns ytterligare en bra plats för snabbmat / lunch med namnet “SLV”. Bra valuta för pengarna.
UG Deluxe Thulsi Thotta måste ta upp efter den lilla vägen mittemot Upparpet Polis stationen och bredvid Navruchi restaurang och ta sedan till höger och sedan omedelbart vänster på en liten gränd och i slutet av det ta höger och du kommer att se ställa om höger. Du kanske vill ta en auto istället för att vandra ner om ni kommer efter en regnig dag som dina skor kommer ikapp smuts. Icke-A / C rum kostar runt skivor. 550, A / C-rum kan kosta skivor. 200 mer än så.
YMCA, Nrupathunga Road, no-krusiduller hotellet. Tel: +91 80 2221-1848
Andra runt Majestic, om du är fri för en timme, kan du bara gå runt Majastic teater och Kempe Gowda Busstation och leta efter ett billigt hotell själv, eftersom det finns många på små gator och vägar runt denna plats. Eller så kan du även förtroende i viss mån en mäklare som frivilligt erbjuder dig hjälp, men vara säker på att du tar ett rent utseende av rummen innan du betala några pengar till lodge och mäklare.

Nöjesliv

Hotel Vrindavan - Beläget strax utanför M.G. Road.very nära MG Road / Brigade Road junction. Nice hotell för logi & stor söder indisk mat.

Church Street Inn - Ligger nära det Hard Rock Cafe, MG Road, Brigade Road och Residency Road. Church Street Inn, 46,1-1 Church Street (mittemot Night Watchman Pub, Tel: +91 80 30577190 Complimentary Wi-Fi tillgång och ett i hus-bibliotek från Dr.Seuss, Dahl till Dostoyevsky! Friendly och intelligenta personal.

Hotel St Marks - St Marks Road.

Stadsdelar

Grand Ashok Hotel, Kumara Krupa High Grounds. Tel: +91 80 22-2404-2211. Email: mailto: grandashok@nivalink.com
Taj Residency Hotel], 41 / 3 MG Road. Tel: +91 80 5660-4444. Email: mailto: residency.bangalore @ tajhotels.com. Förutom Leela anses detta vara den Best Business Hotel i Indien.
Chancery Pavilion, Residency Road. Nice business hotel, god service och mat. About $ 200 US
Park Hotel, 14 / 7 MG Road. Tel: +91 80 2559-4666. Email: mailto: resv.blr @ theparkhotels.com
ITC Windsor Sheraton Hotel, Sankey Road,
Oberoi Hotel, 37-39 MG Road. Tel: +91 80 2558-5858.
Taj West End Hotel, Race Course Road. Tel: +91 80 5660-5660. Email: mailto: westend.bangalore @ tajhotels.com
Leela Palace Kempinski, Tel: +91 80 2521-1234. Email: mailto: bangaloresales@theleela.com. . Den Leela har röstat “The Best Business Hotel i världen” genom Conde Naste Traveller, för detta år.
Le Meridien, Tel: +91-80-2226 22 33. Email: mailto: leme.bangalore @ lemeridien.com
Hotel Royal Orchid, Tel: +91 80 2520 5566. Angränsande KGA Golfbana, Airport Road. Ibland kallat “Royal Orchid Park Plaza”. Ej att förväxla med Royal Orchid Central.

Tala

Att vara huvudstad i Karnataka, det officiella språket i Bangalore är Kannada. Engelska är den gemensamma nämnaren. Andra språk som Telugu, tamil och hindi är också krets.

Ett vanligt uttryck förmodligen utmärkande för Borås skulle vara “Genom två kaffe” betyder en kaffe delas mellan två personer. Mestadels overheard på stand-och-äta darshinis. En mycket vanlig användning av Kannada kan vara nödvändigt att harangue med autorikshaw förare.

Kontakt

De ringer numret för Bangalore är 080. När ringer från utlandet, ring +91 80 XXXX XXXX. Indiska telefonnummer som används för att få 7 siffror i formatet xx-xx-xxx. På grund av den plötsliga ökningen av antalet olika teleoperatörer, regeringen köra Telecom avdelning, lagt till ett “2″ framför alla deras telefonnummer, vilket gör det telefonnummer som liknar 2-xx-xx-xxx. Så, om och har en 7-siffriga telefonnummer och inte kan få genom att lägga till en “2″ framför det. Alla Airtel fasta nummer börja med en “4″ istället.

Om du inte har en indisk telefonnummer, rekommenderas det starkt att du får en betald visitkort om du tänker använda telefonen ofta. På grund av nya statliga regleringar behöver du en kopia av ditt pass, en färg foto, och bevis på lokal adress när du köper en pre paid-kort. Om du inte har lämplig pappersarbete skulle jag rekommendera att fråga en lokal vän att köpa en pre paid-kort för din räkning. Förbetalda kort säljs i ett fåtal av de butiker som säljer mobil utrustning.

PCOS är ett bra alternativ. Du finner dem nästan varje 100m. Dessa är offentliga betal-telefoner och det kommer att finnas en person i butiken för att ta betalningarna. Kolla din faktura genereras och göra betalningen. Utbetalningar är alltid i indiska rupier.

Internet

Det finns gott om Internet-centrum som ansvarar runt Rs.10 per timme.

Problemlösare

Bangalore är en relativt säker stad under dagen tid. Men det är lika osäkra när det blir mörkt. Det är inte tillrådligt att promenera längs öde gränderna eller köer efter mörker. Stigande inkomster har medfört en tillströmning av människor från länder utanför staden, som leder till extrema skillnader i inkomster mellan lokalbefolkning och utlandet som hävdas har resulterat i en betydande ökning av kriminaliteten. De flesta av offren är från IT-branschen som är waylaid på väg hem och berövats sina tillhörigheter.

Undvik att använda en autorickshaw om föraren inte är ensam.

Cope

Sjukhus

Förteckning över större sjukhus och sjukvårdsinrättningar centers:

EPMC: s kvinnliga klinik och kirurgi-9:e block, Jayanagar
Manipal Sjukhus - Airport Road
Mallya Sjukhus - Vittal Mallya Road
HOSMAT Sjukhus - nära MG Road
Sagar Apollo Hospital - Bannerghatta Road, Tilaknagar
Wockhardt Sjukhus - Cunningham Road
Wockhardt Sjukhus - Opp. I.I.M., Bannerghatta Road
Columbia Asien Sjukhus - Bellary Road, Hebbal
MS Ramaiah Super Speciality Hospital, New BEL Road,
Chinmaya Mission Hospital - CMH Road, Indiranagar
St Johns Medical College Hospital - Sarjapur Road, Koramangala
Narayana Hrudayalaya - Hosur Road
Apollo Hospital - Opp. I.I.M., Bannerghatta Road,
Apollo Clinic - Flera platser
NIMHANS

Apotek

Apotek finns Dime ett dussin och du bör inte ha några problem att lokalisera en. Du behöver inga recept för Modern medicin över disk droger och ayurvedisk medicin, som är tillgängliga för vanligaste krämpor gillar feber, huvudvärk, osv, men du behöver recept för andra läkemedel, som kategoriseras som Schedule H narkotika.

Skriv formeln här == Problemlösare ==

Scenic-inslag

Chunchi Falls - är vackert vattenfall beläget i Bangalore Rural. Det vatten från en närbelägen dammen rinner ner denna ravin, och området är mycket stenig så man måste vara försiktig. Det finns också rapporter av krokodiler som lever i området, men detta kunde inte styrkas. Vattnet från Chunchi rinner ner för att möta Cauvery river i Sangam, en sträcka på ca 15 km.
Muthyala Maduvu är en picknick plats ca 44 km från Bangalore, har en förtrollande vattenfall och ett litet tempel.
Kokkare Bellur - en by känd för sina sällsynta fåglar
Savana Durga - en monolitisk rock belägen cirka 70 km från Bangalore
Ranganthittu - En fågel fristad och krokodil gården på vägen till Mysore
Mysore - känd för sitt palats och sandelträ, Mysore är en elegant stad och populärt turistcentrum.
Nandi Hills - 60 km från Bangalore är en vacker kulle.
Shivanasamudram - platsen för vattenfall
Shivaganga - 56 km från Bangalore och är bra trekking webbplats.
Srirangapatna - en före detta fästning huvudstad i regionen kontrolleras av Hyder Ali och hans son Tipu Sultan.
Supa Dam Kanoting på Supa Reservoir. Detta dammen ligger nära Bangalore.
Chamrajsagar Reservoir är 35 km från Bangalore och är en utmärkt picknick plats nära floden Arakavati.
Hesaraghatta sjön är 29 km från Bangalore med ett underbart klimat. Det är en förtjusande konstgjord sjö spridda över 405 hektar och ger möjligheter till segling. En uppfödning och fjäderfä center har etablerats som en del od ett indo-danska projektet.
Janapada Loka är 53 km från Bangalore och är spridda över 6 hektar. Centret etablerades för bevarande och främjande av folk kultur och traditioner. Ett konstgalleri, utomhus teater och museum ligger också här.
Kanva Reservoir är 69 km från Bangalore och är en utmärkt picknick platsen och har anläggningar för fiske.
Nrityagram, Hessaraghatta, Bangalore Rural,. Denna unika experimentella byn är anpassad för gurukula tradition av dans, musik, koreografi och målning.
Ramnagara är ca 49 km från Bangalore.The rum är en behandling för rock climbers.One av den berömda kullarna är Sri Revanna Sideshwara kullar. I skogarna runt denna plats är nu föreslås som ett djur fristad åt inte bara skydda djurlivet i krubba djungeln men också att skydda den massiva förhistoriska stenar och block som finns runt omkring.
Sangama är 103 km från Bangalore. Här floden Arakavati går med i Kaveri inuti Chilandavadi skogen. Du kan resa härifrån till en plats kallad Muttatti längs ett mycket naturskönt 20 km jeep spår.
Halenijagal ligger ca 60 km från Bangalore på NH 4 Tumkur Road bland flera andra exotiska kullar och dalar, bland annat Shivaganga kullar och många fler. Var och en av dessa platser är som ett paradis på landsbygden inställningen inklusive antika tempel liksom natursköna picknick plats för turister. Du kan prova landsbygdsturism, en dag paketet erbjuds av RuralZing för grupper. Gå www.ruralzing.com eller skriva till reservation@ruralzing.com att få information om dagsutflykt anordnas varje helg.

Temples

Ghati Subramanya, 55 km från Bangalore är en berömd pilgrimsfärd center och hus en Lord Subramanya Temple. Det är 52 km från Bangalore.
Savandurga, 60 km från Bangalore, är kända kullen pilgrim Center har tempel dedikerade till Gangadeshwara, Hanna Devi och en grotta våren kallade Pattala.When ses på avstånd, konturerna av backen ser ut figuren av en tjur i öster, Lord Ganesha från väster, A cobra från norr och en Shiva Linga från söder.
Magadi är 46 km från Bangalore och är födelsestad Kempe Gowda. Platsen har rester av en fästning och fyra tempel med oförstörd charm.
Nandi Hills är 60 km från Bangalore. Bortsett från att det är ett naturskönt område det även två 10:e talet Chola tempel med Vijayanagara stil mantapas. De tempel är i utmärkt skick. Ett tempel är efter ingången till befästningar halvvägs uppför backen och de övriga i toppen. Platsen är känd för Kannada film shootings.
Sangama är 103 km från Bangalore. Här floden Arakavati går med i Kaveri inuti Chilandavadi skogen. * Konsten att leva Ashram är på ett avstånd av 21 km från staden på kanakpura väg är Ashram Sri Sri Ravishankar. Den regelbundna dag satsang är på 7 PM och på söndag sin at 4pm.

Kommentera Bangalore